Συντήρηση Ανάρτησης

Reaction score
57
Καλησπέρα σας!
Μιας και το σύστημα μου πια έχει αγγίξει την ηχητική τελειότητα ήθελα να ρωτήσω!
Πέρα από το σκότος....
Με τι υλικό μπορώ να προστατεψω - παρατείνω τη ζωή της αφρολεξενιας ανάρτησης των μεγαφώνων μου;
Ελαιόλαδο 0,3;
Αντιηλιακη κρέμα;
Βαζελίνη;
Camel για παπουτσα;
Βιτάμ;
Υγρή σιλικόνη;
Αυτά είναι μερικά υλικά που έρχονται στο θολωμένο μυαλό μου ...
Κάθε βοήθεια - ιδέα δεκτή!
Να διευκρινίσω ότι δεν υπάρχει σιτα στα ηχεία μου!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.593
Φοβάσαι οτι θα σ' τα ματιάσουν τα ηχεία και δεν μας λες ποιά είναι; :rolleyes:
Δεν νομίζω οτι κανένα υλικό μπορεί να παρατείνει τη ζωή των αφρωδών.

Αν και θα διασκέδαζα με το Βιτάμ ή τη μπογιά παπουτσιών...

Reaction score
57
Φοβάσαι οτι θα σ' τα ματιάσουν τα ηχεία και δεν μας λες ποιά είναι; :rolleyes:
Δεν νομίζω οτι κανένα υλικό μπορεί να παρατείνει τη ζωή των αφρωδών.

Αν και θα διασκέδαζα με το Βιτάμ ή τη μπογιά παπουτσιών...
Ευχαριστω για την απάντηση:)
Φοβάμαι μην τα ματιάσει ο ήλιος :rolleyes:
Είναι ιδιο-κατασκευή υβριδικού τύπου καμπίνας - αέρα 10 μεγαφώνων τριών δρόμων με κροσοβερ φάσεως από τον "Παΐσιο του Ήχου" JS!
Είναι σε πειραματικό στάδιο προς το τέλος... Όταν τελειώσει με το καλό θα το παρουσιάσω!

Reaction score
5.624
,μπορείς να δοκιμάσεις και ψαροκολα!!!!!:lolsign:

Πέραν πλάκας απολύτως τίποτα μην βάλεις στην ανάρτηση. Οοοοττταν θα χαλάσει αλλάζει.

Reaction score
29.619
Όπως είπε ή μάλλον έγραψε ο προλαλήσας τίποτα.
Δεν υπάρχει κάτι που να παρατείνει την ζωή των αφρωδών αναρτήσεων . Μοιραία κάποια στιγμή πολυμερίζονται και παραδίδουν το πνεύμα. Φρόντισε να μην τα βλέπει ο ήλιος , με τίποτα γιατί μειώνεται κατακόρυφα η ζωή τους .
Όταν φτάσει η ώρα του αποχαιρετισμού τα αλλάζεις με άλλα αντίστοιχα, τα οποία θα χρειαστούν κάποιο καιρό για να μαλακώσουν όπως και αυτά που έχεις ήδη.
Εννοώ ότι και αυτά που έχεις εχουν περάσει εν αγνοία σου μία περίοδο "στρωσίματος" , έτσι θα περάσουν και τα άλλα όταν θα τα αλλάξεις.
Φυσικά μία διαφορά στον ήχο θα υπάρξει. Αλλά μην τρελλαθείς . Σε 10-50 ώρες θα έχει συνέρθει.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.540
- μία απλή επικάλυψη της μπαφλας ( ή όπου υπάρχουν μεγάφωνα), με κάποιο νάιλον την ώρα που δεν παίζουν και φυσικά μακριά από ήλιο

Reaction score
1.656
Καλησπέρα σας!
Μιας και το σύστημα μου πια έχει αγγίξει την ηχητική τελειότητα ήθελα να ρωτήσω!
Πέρα από το σκότος....
Με τι υλικό μπορώ να προστατεψω - παρατείνω τη ζωή της αφρολεξενιας ανάρτησης των μεγαφώνων μου;
Ελαιόλαδο 0,3;
Αντιηλιακη κρέμα;
Βαζελίνη;
Camel για παπουτσα;
Βιτάμ;
Υγρή σιλικόνη;
Αυτά είναι μερικά υλικά που έρχονται στο θολωμένο μυαλό μου ...
Να διευκρινίσω ότι δεν υπάρχει σιτα στα ηχεία μου!

Μην βαλεις κατι. Θα κανεις μαλλον κακο. Τα υλικα ειναι συμβατα με αυστηρα κριτηρια. Οι πατεντες εχουν καταστρεψει πολλα απο αυτα. Αυτο που λες αφρολεξ , ενδεχεται να μην ειναι και να ειναι κατι αλλο.

A

AKARL

Guest
Καλησπέρα σας!
Σε περίπτωση που δεν επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεζμα η πρόταση του Κοτσίδη, την οποία, παρεμπιπτόντως, προσυπογράφω, προτείνω να χρησιμοποιήσεις αγιαζμό. ;)

Δεδομένου ότι αφτή δεν είναι δουλειά για τον μέσο χομπίστα θα πρέπει να απευθυνθείς σε επαγγελματία (δηλ. παπά) ο οποίος με το κατάλληλο εργαλείο (δηλ. την αγιαστούρα) θα επιμεληθεί επιστημονικώς της προστασίας των αναρτήσεών σου... :sneaky:

Η δε διαδικασία περιποίησης των αναρτήσεών σου θα πρέπει να γίνεται ετησίως ώστε να έχεις το ευλογημένο αποτέλεζμα. Στην, απευκταία, δε, περίπτωση που ο εν λόγω επαγγελματίας σού δώσει το παράγγελμα "σκύπσε ευλογημένε", προτείνω να γίνεις αμπελαλές ΑΣΑΠ. :superman:

Reaction score
14.362
Πέρα από την πρόταση Κοτσίδη που αν μη τι άλλο θα "σηκώσει" μη πώ "ξεσηκώσει" τον ήχο, θα σας πώ ότι έχω έναν φίλο από παλιά ο οποίος για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του πολυμερισμού των Foam αναρτήσεων (οι περισσότερες είναι έτσι) όταν επέστρεψε από αγγλία κάπου αρχές του 2000 είχε φέρει θυμάμαι ένα σιλικονούχο διάλυμα κατά βάση όπως το περιέγραψε ο ίδιος κ πέρασε τα ηχεία που είχε τότε (ακόμη τα έχει) Pioneer HPM-700 τα οποία θυμάμαι τα έλυσε κ πέρασε με μικρό πινελάκι προσεκτικά ελαφριές στρώσεις (ένα πέρασμα) εξωτερικά την ανάρτηση (δαχτυλίδι) αλλά κ από μέσα δηλ από την πίσω πλευρά.
Αυτό το έκανε κάθε 2 χρόνια.
Θα σας πώ ότι αν εξαιρέσεις ότι έχασε λίγο την Vintage εικόνα του το woofer καθόσον από ανοικτό γκρί, έγινε σκούρο ανθρακί πρός μαύρο κ γυαλίζει ελαφρά, δεν ξέρω εργαστηριακά αλλά ακουστικά δεν παρατήρησε από ότι λέει ο ίδιος καμία μεταβολή στον ήχο.
Κ εννοείται ότι από ότι μου λέει πλέον το μπάσο είναι λίγο πιό σφιχτό γιατί με τα πολλά περάσματα έχει σκληρύνει ελαφρά το δαχτυλίδι του γούφερ.
Κ εγώ όσες φορές τα άκουσα να παίζουν δεν παρατήρησα κάποιο τρίξιμο ή κάτι ξένο στον ήχο τους..
Τώρα τι να σας πώ, αν δουλεύει σε όλα τα μεγάφωνα δεν ξέρω..
Πάντως μπορώ να σας βεβαιώσω επειδή τα ηχεία τα έχει ακόμη, τα γούφερ έχουν αυτό το χαρακτηριστικό χρώμα.
Δεν έχει αλλάξει εξωτερική ανάρτηση..
Βέβαια όταν τον ρώτησα πρίν κάνα δυό χρόνια μου είπε ότι εδώ κ 5 χρόνια δεν το έχει ξανακάνει καθόσον το διάλυμα τελείωσε κ δεν μπόρεσε να βρεί κάτι άλλο αντίστοιχο.
Κ το λέω αυτό γιατί μου είχε πεί ότι αυτό το διάλυμα δεν είχε απλώς διαλυτή σιλικόνη, είχε κ ένα άλλο στοιχείο αλλά δεν θυμάται τι ακριβώς. γιαυτό κ δεν μπόρεσε να το ξαναφτιάξει..
Πάντως ότι κ να ήταν παιδιά δούλεψε!!

Reaction score
14.362
Σύγκρινε απέραστα με παρόμοια χρήση στον ίδιο χρόνο; Αν όχι, δεν γνωρίζουμε αν δούλεψε. :p
Ναι οκ..
Οταν λέω ότι δούλεψε καλέ μου zizik φυσικά εννοώ ότι από το 2000 οι αναρτήσεις ΄είχαν μαλακώσει αρκετά καθόσον μέτραγε 10+ χρόνια ήδη το συγκεκριμένο ηχείο, οπότε αποκλείεται να άντεχαν ακόμη 18 χρόνια χρήσης (μέχρι τώρα) χωρίς να "τελειώσουν" τα δαχτυλίδια εντελώς..
Οπότε με βάση την σημερινή κατάσταση τους κ δεδομένης της σκληρής χρήσης τους (σχετικά) από τον φίλο μου ο οποίος ακούει Trance κ μπιτάδικα κομμάτια βγάζω το συμπέρασμα ότι το διάλυμα αυτό προφανώς βοήθησε αρκετά..:)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.148
Μπλουτακ, κρατάει.

Αν το θες μαύρο, παταφιξ.

Αν είναι τίποτα παλιοηχεια, ρίξε ένα σπρέι σιλικόνης, μπρος πίσω. Αδιαβροχοποιεί, και παρατείνει τη ζωή σε χαρχάλια του μακρινού παρελθόντος.

Οι αναρτήσεις πάντως, αλλάζουν. Εύκολα, και σχετικά οικονομικά. Σα καινούριο δε γίνεται, αλλά θα παίζει. Αν τυχόν ο μάστορας προσέξει τι είδους ανάρτηση θα βάλει, θα μοιάζει πολύ με το αρχικό μεγάφωνο, δηλαδή ναι μεν θα παίζει διαφορετικά, αλλά με πολύ μικρές διαφορές, όπως λόγου χάριν τα καλώδια.

Reaction score
57
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας χριστιανικής ή ξεσηκωτικης κατεύθυνσης! Θα τα έχω στον ισκιο του βουνού λοιπόν χωρίς έξτρα "βοηθήματα" απλά είπα μήπως υπάρχει κάτι και δεν γνωρίζω....
Όσο για τον "Παΐσιο του ήχου" δεν ασχολείται με τέτοια μπαναλ θέματα :D

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik