Wharfedale diamond 11,5 γνώμες

Reaction score
94
Καλησπέρα έχει κάποιος γνώμη για τα συγκεκριμένα ηχεία?
Είναι καλά για μέταλ μουσική ?
Θα ταιριάζουν με το yamaha as2100 σε δωμάτιο 20 τ.μ
Αν όχι με μπάτζετ 1500 ευρώ τι θα προτείνατε

Reaction score
6.236
Αν ακους μεταλ η καλυτερη επιλογη ειναι να πας σε κατι PA (π.χ cerwin vega). Τσαμπα θα ταλαιπωρησεις και πιθανοτατα θα καψεις το wharfedale αν θες γκαζια.

Reaction score
94
Δεν είπαμε cerwin vega να γουστάρεις γκάζια?
Λέω μήπως βρω κάτι ποιο σαλονατο φίλε μου αλλά δε το βλεπω
[DOUBLEPOST=1543033172][/DOUBLEPOST]Αυτό που φοβάμαι λίγο είναι το δωμάτιο που ειναι20 τ.μ

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Μαζί με το πολύ καλό Wharfedale που πρότεινες, με δύο 8ιντσα, υπάρχουν και αυτά σε διαφορετικές κατηγορίες τιμής:
Magnat Monitor Supreme 2002
Jbl ES90

Reaction score
94
Μαζί με το πολύ καλό Wharfedale που πρότεινες, με δύο 8ιντσα, υπάρχουν και αυτά σε διαφορετικές κατηγορίες τιμής:
Magnat Monitor Supreme 2002
Jbl ES90
Τα magnat που λες τα έχω δοκιμάσει στο δωμάτιο μου από φίλο που τα είχε άλλα μπουμαριζαν άσχημα για jbl δεν ξέρω

Reaction score
6.599
Mε ολα αυτα θα εχεις περιπου την ιδια συμπεριφορα ,δε φταινε τα ηχεια...

Reaction score
94
Mε ολα αυτα θα εχεις περιπου την ιδια συμπεριφορα ,δε φταινε τα ηχεια...
Και τι κάνω σε αυτή την περίπτωση ούτε δωμάτιο μπορώ να αλλάξω ούτε γούστα στη μουσική

Reaction score
1.380
Και τι κάνω σε αυτή την περίπτωση ούτε δωμάτιο μπορώ να αλλάξω ούτε γούστα στη μουσική
Σιγά μην αλλάξεις μουσική! Βρες ένα ηχείο που να κάνει για το χώρο σου, είτε δαπέδου είτε βάσης. 6.5'' και πάνω το ή τα woofer, το bass reflex μπροστά, απόσταση από πίσω και πλαϊνούς τοίχους. Κι εγώ ακούω μέταλ και δεν έχω PA σπίτι. Επίσης μη περιμένεις συναυλιακή κατάσταση στον μικρό αφρόντιστο χώρο σου. Το δυνατά από το ΔΥΝΑΤΑ διαφέρει, δεν εννοώ να ακούς χαμηλά αλλά από κάποια στιγμή και μετά εκτός από μικροσκοπικά ηχεία τα υπόλοιπα θα μπουμάρουν. Εκτός και πας σε κλειστή καμπίνα που συνήθως έχουν πιο σφιχτό χαμηλό, παράδειγμα ATC 19 ή 40 αλλά είναι λίγες οι εταιρείες που έχουν ηχεία κλειστής καμπίνας και επίσης κοστίζουν. Τα ATC αν και τα βρίσκω ακριβά πια είναι ποιοτικά ηχεία, ειδικά τα ενεργά, αν τα αντέχεις οικονομικά τσέκαρε τα. Υπάρχουν και μεταχειρισμένα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Τα magnat που λες τα έχω δοκιμάσει στο δωμάτιο μου από φίλο που τα είχε άλλα μπουμαριζαν άσχημα για jbl δεν ξέρω
Μιλάμε για μεγάλα ηχεία με διπλές μονάδες 8 ιντσών. Μπορείς να κατέβεις στα ίδια αλλά με 6,5αρια, που λογικά δεν θα έχεις θέμα ή να δοκιμάσεις τι συμβαίνει με τρίδρομο με ένα 8αρι woofer.
Τα 20 τ.μ. δωματίου είναι άλυτο πρόβλημα.

Reaction score
6.599
Mπορεις να δοκιμαζεις ηχεια στο χωρο σου χωρις να πληρωνεις; ολοι ζουμε με συμβιβασμους δεν εισε ο μονος...
Σε ενα οχταιντσο τριδρομο ως ποιο ασφαλη λυση για παθητικα με τον ενισχυτη σου...
...υπαρχει και η περιπτωση ζευγους διδρομου με σαμπ, για μικρους χωρους ειναι η καλυτερη λυση η περιπτωση ενεργων σετακιων, π.χ. presonus ,yamaha,jbl, σεταρισμενα ,με πληθως ρυθμισεων ...

Reaction score
234
Χωρίς να τα έχω ακούσει θα έριχνα μια ματιά σε αυτά http://www.theabsolutesound.com/articles/definitive-technology-bp-8060-st-loudspeaker-tas-212/ έχουν ενεργό subwoofer με ενισχυτή class d 300 watt. Είναι μικρά σε διαστάσεις. Άνοιξε ένα θέμα γι αυτά τα ηχεία να σου πουν τι γνώμη τους οι ποιο γνωστές αν είναι καλά και παίζουν το είδος που ακούς.

Reaction score
234
Να είσαι καλά, ειλικρινά δεν έχω ιδέα τι μπορούν να κάνουν τα ηχεία γιαυτό σου εγραψα να ρωτήσεις μήπως κάποιος άλλος τα γνωρίζει ή από τα χαρακτηριστικά που έχει κάποιος ποιο ψαγμένος σε συμβουλέψει καλύτερα από εμενα, αν δεν κάνω λάθος έχουν ρύθμιση στο volume του subwoofer,φαντάζομαι έχοντας αυτή την επιλογή μπορείς να περιορίσεις το μπουμαρισμα, είναι δίπολα αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Όπως και να έχει ψαχτο καλά δεν θέλω να έχω τύψεις αν αποφασίσεις και τα πάρεις και δεν σου κάνουν. Κοίτα και τις συνδέσεις του σε σχέση με τον ενισχυτή που έχεις αν σου κάνουν.

Reaction score
94
Να είσαι καλά, ειλικρινά δεν έχω ιδέα τι μπορούν να κάνουν τα ηχεία γιαυτό σου εγραψα να ρωτήσεις μήπως κάποιος άλλος τα γνωρίζει ή από τα χαρακτηριστικά που έχει κάποιος ποιο ψαγμένος σε συμβουλέψει καλύτερα από εμενα, αν δεν κάνω λάθος έχουν ρύθμιση στο volume του subwoofer,φαντάζομαι έχοντας αυτή την επιλογή μπορείς να περιορίσεις το μπουμαρισμα, είναι δίπολα αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Όπως και να έχει ψαχτο καλά δεν θέλω να έχω τύψεις αν αποφασίσεις και τα πάρεις και δεν σου κάνουν. Κοίτα και τις συνδέσεις του σε σχέση με τον ενισχυτή που έχεις αν σου κάνουν.
Θα το ψαξω σε ευχαριστώ πολύ

A

AKARL

Guest
Το μόνο σοβαρό πράμα που μπορείς να κάνεις, πριν πσωνίσεις το οτιδήποτε, είναι να φέρεις έναν μάστορη με το όφωνό του, το λαπτοπάκι του, και τα άλλα εργαλεία τση δουλειάς ντου για να σου τόνε μετρήσει. Αφού σου τόνε μετρήσει και σου πει τι και πως και γιατί και τα σέα και τα μέα θα μπορούμε να συζητήσουμε με τρόπο που να έχει ένα κάπχοιο νόημα. Πίστεπσέ με ότι αφτά είναι τα πχιό χρήσιμα έκσοδα που μπορείς να κάνεις προκειμένου να μπορείς να έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα περί του τι μπορεί και του τι υπάρχει νόημα να γίνει.

Από την παραπάνω διαδικασία θα προκύπσει τι είδους ηχεία θέλει/χρειάζεται ο χώρος σου. Να την ακούσεις την επιθυμία του χώρου σου. Στη συνέχεια μπορείς να ακολουθήσεις δγυό δρόμους τον ενεργό ή τον παθητικό. Με τον ενεργό δρόμο διασφαλίζεις ότι τα ηχεία που θέλει ο χώρος σου θα οδηγούνται επαρκώς και σωστά. Με τον παθητικό δρόμο τα ηχεία, που θα έχει επιλέκσει ο χώρος σου, θα σου πουν πχοιόν ενισχυτή χρειάζονται προκειμένου να οδηγούνται επαρκώς και σωστά.

Με δγυό λόγια το ζητούμενό σου είναι να κάμεις τσι σωστές επιλογές με βάση τις ανάγκες του χώρου σου και όχι τσι δικιές σου. Αφού κάμεις αφτό μπορεί να σου προκύπσουν δγιάφορες σωστές επιλογές. Ήντα να επιλέκσεις; Άμα ρωτάς εμένανε η απάντηση είναι απλή και κσεκάθαρη: τη φτηνότερη σωστή επιλογή φυσικά.

Εναλλακτικά, μπορείς να πσωνίσεις οτιδήποτε και να παίζει όπως να΄ναι.

Reaction score
1.656
Εχεις ρυθμιστικα τονικοτητας στον ενισχυτη :) Μειωσε τα μπασα και θα βελτιωθει.

Αναφερεις 20 τμ, ο συνδυασμος που σκεφτεσαι μαλλον θα σε καλυψει σε εντασεις και ποιοτητα.

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
823
Δώσε βάση στο ποστ #17 για να γλιτώσεις χρόνο και χρήμα.
Ο χώρος είναι αυτός που επιλέγει θέλουμε δεν θέλουμε , είτε είναι αφρόντιστος
είτε ιδανικά φροντισμένος.
Αυτή είναι η μια και μοναδική αρχή που άμα σεβαστείς έχεις κάνει το πρώτο και σημαντικότερο βήμα
για σωστό ήχο.
Πολύς κόσμος την αγνοεί επιδεικτικά και μετά ψάχνει για καλώδια με υγρές μεσαίες...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988