Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389
Με αυτο θα συμφωνησω,ειναι δικαιωμα σου να ακους οπως σου αρεσει ειτε λαθος ειναι ειτε σωστο,απλα οσα flat εχω ακουσει απλα δεν,και επισης δεν μου αρεσει να πειραζω,το εχω κανει παρα πολυ στο αυτοκινητο με τον ηχο και εφτασα πολυ ψηλα αλλα ηταν τρομερα κουραστικο και χρονοβορο.
...
Και τοτε αν ολα τα ηχεια που ειναι flat και οι χωροι που παιζουν ειναι σωστοι, τοτε ολα τα σωστα παιζουν τα ιδια.............αμ δεν.
Πίκρα...με γύρο και απ'όλα,όπως μπορεί να σημείωνε ο Ear - φαντάζομαι να μην καταλογιστούν μιμητικές τάσεις στον υποφαινόμενο.

Όποιο εκ των ηχείων ακουγόταν διαφορετικά βγάζοντας στη φόρα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά διαφορετικών παραγωγών,έκανε τη δουλειά για την οποία προοριζόταν.

Όποιο επέβαλλε τα δικά του χαρακτηριστικά στην απόδοση,μπορεί κάλλιστα να ωφελούσε στην αξιολόγηση του πώς θ'ακουγόταν δεδομένη παραγωγή υπό συνθήκες διαφορετικών setup έξω από το στούντιο,οπότε και πάλι το ρόλο του ως επαγγελματικό εργαλείο έπαιζε.

Μια άχαρη πτυχή της ακροαματικής ενασχόλησης είναι η ακουστική κόπωση ιδίως κατά την παρατεταμένη επισκόπηση ελέω επαγγέλματος και η συνεπαγόμενη ανάγκη για κάτι διαφορετικό.
ασχετος σα να λεμε..:)
΄΄Με ξένα...κόλυβα΄΄ σα να ξαναλέμε.:sneaky:

Reaction score
13.579
Παμε
εχω κανει 7 χρονια πιανο,2 χρονια τυμπανα και 2 χρονια σαξοφωνο,αυτα περι δημιουργιας μουσικης. Ημουν στα τελη της δεκαετιας του 80 μεχρι και τα μεσα της δεκαετιας του 90 dj σε αρκετα μαγαζια στην Αθηνα(west,camel,wild rose,lycabetus) και οχι μονο, εχω ακουσει παρα πολυ μουσικη,και ακομη ακουω αλλα δεν εχω ακουσει πουθενα ενα ζευγαρι ενεργα ηχεια(χωρις sub)πλυν των meyer και των atc που ανεφερα ποιο πανω να παιζουν σωστα στα δικα μου αυτια, oπως ενα συστημα με magnepan και τελικους musical fidelity, ενα συστημα με martin logan με plinius η το δικο μου 805n με τον bryston,και αρκετα αλλα παθητικα τα οποια σκοτωνουν ηχητικα, οταν θα το ακουσω θα πω παιζει καλυτερα, αλλα δεν το εχω ακουσει.....Προσφατα ακουσα ενα ζευγαρι adam 7x αλλα για να το ακουσω σχεδον το ειχα αγκαλια 1,5 μετρο το πολυ,μετα το εψαχνα...........
ασχετος σα να λεμε..:)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.433
Άσε ρε αμπσεντι. Είπες και συ τώρα :p
Σπουδές μουσικής ανέφερε ο @coolmind . Οπως σωστά είπε ,παραγωγή τέχνης.
Όχι αναπαραγωγή. Αμφιβάλλω σοβαρά απο οσα γράφει αν καταλαβαίνει την διαφορά.

Reaction score
13.579
Άσε ρε αμπσεντι. Είπες και συ τώρα :p
Σπουδές μουσικής ανέφερε ο @coolmind . Οπως σωστά είπε ,παραγωγή τέχνης.
Όχι αναπαραγωγή. Αμφιβάλλω σοβαρά απο οσα γράφει αν καταλαβαίνει την διαφορά.
καλα εσεις κατι θα λεγατε για τον ανθρωπο πριν και θα τρωγατε και μπαν:D:p....δωσε του χρονο γιατρε μικρος και απειρος ειναι ...θα μαθει που θα παει:rolleyes::roflmao:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.775
2) Αν το όργανο παίζει λ.χ. ντο ματζόρε και η συσκευή εγγραφής έχει ηχογραφήσει ντο ματζόρε τότε με ένα ηχείο που παίζει φλατ και σωστά εντός σωστού χώρου θα ακούσεις ντο ματζόρε. Συμφωνούμε;
μπραβο και τεραστιες μουσικες γνωσεις:);):cool:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.433
καλα εσεις κατι θα λεγατε για τον ανθρωπο πριν και θα τρωγατε και μπαν
Διαβάζοντας το παρακάτω:
Σε studio ηχογραφισεων που δουλευα
Κάποιος καταλαβαίνει πως μάλλον πρόκειται για τεχνικό ήχου, και με τις προαπαιτούμενες σπουδές. Αυτό βρίσκεται σε πλήρη σύγκρουση με τα γραφόμενά του προηγουμένως:
Ποιο οργανο γραφει flat,απαντηση κανενα. Αρα γιατι αυτο που παιζει flat πρεπει να ειναι σωστο; Και ξαναλεω οτι αν αυτο ειναι το σωστο τοτε ολα τα σωστα θα επρεπε να ειναι ετσι και να παιζουν το ιδιο,αλλα δεν ειναι,και ουτε προκειται να γινουν(ευτυχως!!!!).
Τελικά με τη συζήτηση μαθαίνουμε πως η σχέση του με το αντικείμενο είναι ως μουσικός και dj, άρα πιθανότατα καθαρά καλλιτεχνική/εμπειρική και όχι τεχνική/επιστημονική. (Δεν θα σχολιάσω εδώ τις πιθανές συνέπειες του επαγγέλματος του dj και των ντραμς στην ακουστική ικανότητα, το προσπερνώ και ελπίζω να ειναι υγιέστατος :)).

Πρέπει να μπορουμε να ξεχωρίσουμε πότε κάνουμε τέχνη (όταν παίζουμε μουσική) και πότε αναπαράγουμε την μουσική που έπαιξε κάποιος άλλος (ή και εμείς κάποια στιγμή στο παρελθόν). Αυτός ο διαχωρισμός είναι βασικός.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.433
Μη ξεχνάς και τη δεκαετία του '80, έχουν περάσει 30φεύγα χρόνια από τότε.
Αν κάποιος σήμερα στηρίζεται σε γνώσεις τις δεκαετίας του 80-90 περί αναπαραγωγής μουσικής, έχει χάσει το τρένο.

Last edited:

Reaction score
3.465
Ο άνθρωπος έκανε μια ατυχή τοποθέτηση.
Ας κρατήσουμε ένα επίπεδο πια
Δεν χρειάζεται να κάνουμε λαϊκό δικαστήριο και να πέφτουμε με τα μούτρα και χαρακτηρισμούς που μειώνουν τον άλλο .
Σιγά τα αυγά.Δεν έχει κάνει κανείς εδώ μέσα ένα συλλογισμό λάθος??

Reaction score
428
Ο μουσικός μπορεί να εντοπίσει και να ερμηνεύσει την διαφορά στο άκουσμα επειδή έχει εκπαιδευσει τα αυτιά του, ο τεχνικός που δεν έχει μουσική παιδεία όμως οχι δεν μπορεί να την ερμηνευσει οπότε θα στηριχθεί σε αναλύσεις με μετρητικές διατάξεις.
Δεν γνωρίζω τον συμφουρίτη απλά οσες φορές άκούω με μουσικούς νίωθω πόσες ελείψεις έχω.
Η αναπαραγωγή ενός μουσικού έργου απο έναν τεχνικό δεν μπορεί παρά να έχει σοβαρές ελείψεις αφού μπορεί μεν να ακούσει οτι κάτι δεν ακουγεται σωστά όμως δεν μπορεί να το ερηνευσει καταχωρήσει σωστά.
Σαν να λέμε οτι είναι ποτέ δυνατόν οι διάφοροι καραγκιόζηδες που παριστάνουν τους κριτικούς τέχνης, αλλά δεν έχουν περάσει μια πενταετία τουλάχιστον απο ενα Art College μπορούν να μιλήσουν για τέχνη.

Reaction score
3.465
Ο άνθρωπος έκανε μια ατυχή τοποθέτηση.
Ας κρατήσουμε ένα επίπεδο πια
Δεν χρειάζεται να κάνουμε λαϊκό δικαστήριο και να πέφτουμε με τα μούτρα και χαρακτηρισμούς που μειώνουν τον άλλο .Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι.
Σιγά τα αυγά.Δεν έχει κάνει κανείς εδώ μέσα ένα συλλογισμό λάθος??
Εδώ υπάρχουν και άλλοι που ακούνε αντικραδασμικα.:p
Μην γινόμαστε Ταλιμπάν του ήχου και τις ηχητικής
Επιλογές και γνώμες άπειρες.Ο καθένας κάνει το δικό του και ακούει όπως θέλει και ότι θέλει.
:drinks::drinks::drinks::drinks:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.978
Αυτό μου θύμησε ένα δωμάτιο γνωστής Ελληνικής δισκογραφικής που κάνουν τα μίτινγκς τους και ακούν τις παραγωγές τους που θα βγουν έξω, το οποίο είναι τίγκα στο τζάμι, με τα ηχεία 50cm και πολλά λέω από το πίσω τζάκι και κανένα μέτρο από το τραπέζι που κάθονται και συζητάνε. Το δε απαράμιλλης ακουστικής χώρο συμπληρώνει μια λαμπάτη ενισχυτική μονάδα. Και αυτός θέλει να μου πει ότι ξέρει από αναπαραγωγή μουσικής.

Reaction score
3.465
Επιλογές και γνώμες άπειρες.Ο καθένας κάνει το δικό του και ακούει όπως θέλει και ότι θέλει.
[DOUBLEPOST=1543899534][/DOUBLEPOST]
Αυτό μου θύμησε ένα δωμάτιο γνωστής Ελληνικής δισκογραφικής που κάνουν τα μίτινγκς τους και ακούν τις παραγωγές τους που θα βγουν έξω, το οποίο είναι τίγκα στο τζάμι, με τα ηχεία 50cm και πολλά λέω από το πίσω τζάκι και κανένα μέτρο από το τραπέζι που κάθονται και συζητάνε. Το δε απαράμιλλης ακουστικής χώρο συμπληρώνει μια λαμπάτη ενισχυτική μονάδα. Και αυτός θέλει να μου πει ότι ξέρει από αναπαραγωγή μουσικής.
Την δισκογραφική πότε δεν την ενδιαφέρει το ποιοτικο ηχητικό αποτέλεσμα.
Την ενδιαφέρουν οι πωλήσεις.
Πόσο πιασιαρικο και εύστοχο είναι το κομματι.
Τώρα αν ακούγεται σωστά δεν τους ενδιαφέρει.

S

sk4t4

Guest
Φυσικα και χρησιμοποιουν αντικραδασμικα διοτι αλλαζουν τον ηχο,αλλοτε προς το καλυτερο κι αλλοτε προς το χειροτερο.Ειναι και πλειοψηφια.;)

Reaction score
6.503
Όσους μουσικούς γνωρίζω, τους ενδιαφέρει το πως έχουν ερμηνευσει το κομμάτι οι μουσικοί και όχι πως έχει αναπαραχθεί από μηχανήματα....
Εάν όμως ένας μουσικός έχει τέτοια απαίτηση τότε έχει πλεονέκτημα να εξηγεί γιατί είναι κάτι λάθος μουσικά έχοντας άγνοια όμως γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο τεχνικά...αυτη είναι η διαφορά...
Ενας ντράμερ γνωρίζει πως ακουγεται ένα σωστό χαμηλό αλλά όταν δεν έχει αναπαραχθεί σωστά ενώ το εντοπίζει αδυνατεί να εξηγήσει το γιατί, ή υποθέτει πιθανόν λανθασμένα .*
Αλλο ηλεκτρολόγος, άλλο ηλεκτρονικός...
*τι άλλο ... φταίει το ηχειο... :D
Οποίος μου βρει έναν κατασκευαστή ηχείων που να έχει επίσημα καταθέσει ότι η λύση της παθητικής οδου είναι ορθοτερη να μας το πει...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.037
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr