Τι είδαμε, τι θα δούμε

Reaction score
16.071
Baran - Βροχή 2001 _ Iran

7,5/10

Μετά τα „Τα παιδιά του Παραδείσου“ (1997) του Ματζίντ Ματζιντί η Μαγιντ Μαγιντι ταινία που ήταν υποψήφια για Όσκαρ, https://www.avsite.gr/forum/threads/Τι-είδαμε-τι-θα-δούμε.103609/page-357#post-2117821
αυτή είναι η δεύτερη ταινία του που βλέπω.

11781BAA-2D25-424F-8DA5-B7F6AF9CB415.jpeg
6F2984A2-5A05-4AFF-8C8C-1B2D2E7DBD98.jpeg

Η Baran (Βροχη), ειναι κορη του Najaf, Αφγανου εργατη μιας οικοδομης στην Τεχερανη που τραυματιζεται σε ενα απ’ τα συνηθισμενα εργατικα ατυχηματα και αδυνατει να δουλεψει για ενα διαστημα. Επειδη ομως η οικογενεια εχει αναγκη τα χρηματα, θα αναγκαστει να παρει τη θεση του πατερα της μεταμφιεσμενη σε αγορι. Η δουλεια της πεφτει βαρια, πραγμα που παρατηρει ο εργολαβος της οικοδομης κι ετσι την αντικαθιστα ο… καφετζης Latif, που δεν καλοβλεπει τη νεα του δουλεια και προσπαθει να κανει τη ζωη του «αγοριου» που ανελαβε τη θεση του δυσκολη.( Γιάννης Δηρακης)

http://www.cine.gr/film.asp?id=702520&page=4

„Πολυ μεγαλη ταινια με πολυ μικρα μεσα.Κι ομως το Ιραν μας εδωσε μια συγκλονιστικη ταινια πανεμορφων απλων σκηνων γεματων ερωτισμο ακομα και σε συνθηκες δυσκολης οικονομικης ανεχειας.Τυχεροι οι λιγοι που θα δουν αυτη την πανεμορφη ταινια πυ θα χαραχτει στη μνημη τους.Διωξτε τους κομπλεξισμους και δειτε αυτες τις ταινιες εναντια στις σεξιστικες αμερικανικες και αλλες αηδιες.Καλη σας μερα. „
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 10 με τονο.
μπαρμπαστρουμφ

Reaction score
1.253

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Βαθμός 7/10
Μία πολύ ωραία,κλασική,Αμερικάνικη περιπέτεια.
Ασταμάτητη δράση από την αρχή μέχρι το τέλος...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.474
Είδα σερί, back to back που λένε και στο χωριό μου, "The Equalizer 2" και "The Predator" (την μπουρδίτσα που περιμένει ο @Zizik).

Σχόλιο: Έχει πολύ καιρό να διασκεδάσω τόσο πολύ με ταινίες! ΟΚ, η πρώτη ήταν πιο "σοβαρή", ο Denzel είχε πάρει σοβαρά το ρόλο του :)lolsign:), η ταινία είχε ωραία εξέλιξη χωρίς "κοιλιές" - βοήθησαν και κάποια "άλματα λογικής", κατά άλλα, πιστολάκια, πυροβολισμοί, εκρήξεις, knife fights, ο καλός Σαμαρείτης a.k.a bad ass Denzel kicking everybody else's ass, μια χαρά περάσαμε!

Στη δεύτερη ταινία, υπήρξαν στιγμές που δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω! Εννοείται ότι τη συστήνω για διασκέδαση! Μην ψάχνετε βαθιά νοήματα και παπαρίτσες - είπαμε: Θέστε τον εγκέφαλό σας στο "off", αρπάξτε μια μεγάλη κούπα με pop corn ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας και διασκεδάστε!

Reaction score
416
Θέστε τον εγκέφαλό σας στο "off", αρπάξτε μια μεγάλη κούπα με pop corn ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας και διασκεδάστε!
Αυτό προσπάθησα να κάνω χθες στο Venom, αλλά μου ήταν πολύ δύσκολο.
Βαρέθηκα και περίμενα απλά να τελειώσει.

wizzy

Reaction score
21.474
Αυτό προσπάθησα να κάνω χθες στο Venom, αλλά μου ήταν πολύ δύσκολο.
Βαρέθηκα και περίμενα απλά να τελειώσει.
Α, φιλαράκι, είχες πολλές απαιτήσεις, για αυτό! Και το Venom το είδα, pure boys fun λέμε!

Reaction score
7.845
Απογοήτευση το Venom. :(
:o:o:o:o:o ίσως από τα καλύτερα marvel. Τα cgi στο μεγαλείο τους.

ιδικά εκεί που μπαίνει ο ένας στον άλλο
[DOUBLEPOST=1544435120][/DOUBLEPOST]
Λες να μου αρέσει τελικά; :D
Από τα καλύτερα για μένα. τρελά cgi.

Δεν καταλαβαίνω εσείς που κράζετε τέτοιες ταινίες τι περιμένετε να δείτε.

Αν σας χαλάνε μι τις βλέπεται. Είναι σαν να κάτσω να δω μια ρομαντική αισθηματική δε ξέρω τι
και να πω είναι βαρετό κλάψα και και.

Αφού δε μου αρέσουν αυτά γιατί να κάνω το κόπο να τα δω.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.288
Δεν καταλαβαίνω εσείς που κράζετε τέτοιες ταινίες τι περιμένετε να δείτε.

Αν σας χαλάνε μι τις βλέπεται. Είναι σαν να κάτσω να δω μια ρομαντική αισθηματική δε ξέρω τι
και να πω είναι βαρετό κλάψα και και.
Πρώτα απ' όλα, θα κάνουμε ό,τι θέλουμε. ;)

Δεύτερον, ενώ είμαι λάτρης των MCU αλλά και των DCEU και του Tommy, δεν δύναμαι να αγνοήσω τα βασικά κριτήρια με τα οποία παρακολουθώ όλες τις πολλές (μα πάρα πολλές) χιλιάδες ταινίες που έχω δει.

Είναι μούφα επειδή σε 'μένα δεν αρκούν τα CGI και έχω μικρότερο threshold ανοχής στο κακό σενάριο, τη σκηνοθεσία ή άλλα στοιχεία που συνθέτουν ένα έργο.-

Reaction score
7.845
Πρώτα απ' όλα, θα κάνουμε ό,τι θέλουμε. ;)

Δεύτερον, ενώ είμαι λάτρης των MCU αλλά και των DCEU και του Tommy, δεν δύναμαι να αγνοήσω τα βασικά κριτήρια με τα οποία παρακολουθώ όλες τις πολλές (μα πάρα πολλές) χιλιάδες ταινίες που έχω δει.

Είναι μούφα επειδή σε 'μένα δεν αρκούν τα CGI και έχω μικρότερο threshold ανοχής στο κακό σενάριο, τη σκηνοθεσία ή άλλα στοιχεία που συνθέτουν ένα έργο.-
Φυσικά και βλέπει ότι θέλει ο καθένας απλά το αναφέρω γιατί πολύς κόσμος μπαίνει και διαβάζει για να διαλέξει μια ταινία και θα ήταν άκυρο πχ να ακούσει τα σχόλια τα δικά μου για ταινίες που δε μου αρέσει να βλέπω και αναγκαστικά να δω.

wizzy

Reaction score
21.474
Το "Interstellar" το είδα στο cinema όταν βγήκε. Γ@μ@τη ταινία, όπως το είπες "σοβαρό" sci-fi - υπόθεση, πλοκή, εξέλιξη, σκηνοθεσία, απόδοση ηθοποιών, όλα πολύ καλά.

Reaction score
6.483
Στον ankodog άρεσε γιατί ήταν upgrade!! :D σε μένα γιατί κλανει το γατί, σε άλλον επειδή δεν έχει δει χιλιάδες και έχει μεγάλο αποτετοιο.. σε άλλον δεν... παρότι βλέπει sci-fi... άπειροι συνδιασμοι.. γούστα είναι αυτά... κοριτσια...δε θα μας μείνει μαλλί.... μετά τι θα τραβάμε τα βυζα μας; :p

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.288
Φυσικά και βλέπει ότι θέλει ο καθένας απλά το αναφέρω γιατί πολύς κόσμος μπαίνει και διαβάζει για να διαλέξει μια ταινία και θα ήταν άκυρο πχ να ακούσει τα σχόλια τα δικά μου για ταινίες που δε μου αρέσει να βλέπω και αναγκαστικά να δω.
Επαναλαμβάνω, γιατί μάλλον δεν το διάβασες, οτι μου αρέσει ιδιαίτερα η κατηγορία.
IMG_20181210_131524(1).jpg

Εκτός των τελευταίων Disney, την έχω τιμωρία με τα Atmos. :D

Για 'μένα είναι άκυρο να δω κακή ταινία, σε όποια κατηγορία κι αν ανήκει.
Για εσένα να μην έχει πολλά CGI, και για κάποιους άλλους να μην έχει μεγάλη διάρκεια ή πολλούς διαλόγους ή κάτι άλλο. :p

Όλοι εκφράζουμε σε κάποιο βαθμό υποκειμενικές απόψεις. Δεν πρέπει όμως να βαρύνουν τα βασικά πρώτα;

Reaction score
416
Ποιος σου είπε ότι δεν μου αρέσουν οι ταινίες του είδους;
Απλά η συγκεκριμένη ταινία ήταν βαρετή για μένα.
Το ίδιο ακριβώς αισθάνθηκα και για το antman & wasp
Αντίθετα οι Avengers, Thor, Deadpool με ικανοποίησαν αρκετά.
Το ότι έχει cgi χωρίς κάποιο ουσιαστικό σενάριο με κάνει να βαριέμαι.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.541
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof