Λόλα να μια Λάμπα,πάρτη κι ας καίει...τζάμπα

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.743
Ασήμια , νίκελ , μάζα και ιμάντας...
Αν όταν παίζει , του δώσεις μια στροφή προς τα πίσω , σε πόσες ώρες θα ξανακούσεις μουσική?:p
Στα παράθυρα έχεις κάνει δουλίτσα.

Reaction score
1.655
Απο ενα σημειο και μετα χανεται το νοημα. Πολλοι παραγοντες αποτελουν τροχοπεδη. Μερικοι απο αυτους ειναι το κοστος, περιορισμοι χωρου, χρονου κλπ. Αν ειναι για ενα χομπι (αρκετα σοβαρο) να διαθεσω περιπου €800 για να μετρησω τον χωρο και €1000 για να τον ντυσω καταλληλα με αποσβεστικα, προτιμω αυτα τα €1800 περιπου να τα παρω δισκακια και να ακουω μουσικη παρα να κυνηγαω δαιμονες οι οποιοι σε καποιες περιπτωσεις ισως και να υπαρχουν. Ακουγοντας διαφορα συστηματα Λαμπατα ή Τρανζιστορικα εχω καταληξει οτι ακουω αρκετα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑ. Το θεμα ειναι να αρεσει στον ακροατη το αποτελεσμα.
Δεν νομίζω να σου πάρει 800 για να μετρήσει. Αλλά σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον να προτείνουν γνώστες του αντικειμένου τι μπορεί να κάνουν μετρημένα πριν και μετά κάποια υλικά σε οικιακό χώρο.

Αλλά είπαμε, το θέμα είναι να αποδειχθούν κουτοί οι κάτοχοι κάποιων μηχανημάτων ;)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Μέχρι να κατέβει ο Εαρ, ανέβασε μετρήσεις, απόκριση συχνότητας L-R και RT60, και θα καταλάβουμε όλοι με πολύ μεγάλη προσέγγιση πως παίζει.
Είμαι σίγουρος πως μπορείς.
Με τι ...εργαλεια;
Ειπα σε εναν δικο μου να φερει το dirac που εχει, μα σχεδον με πηρε στο ...ψιλο!

Παντως, αφου δεν υπαρχει διαφωνια (εκ μερους μου) περι της αναγκαιοτητας των μετρησεων - οι παρεμβασεις εξ αυτων ειναι το προβλημα- καλον ειναι να ξαναπιασουμε το θεμα ...που ειναι ποιο;;;

Reaction score
58
Ασήμια , νίκελ , μάζα και ιμάντας...
Αν όταν παίζει , του δώσεις μια στροφή προς τα πίσω , σε πόσες ώρες θα ξανακούσεις μουσική?:p
Στα παράθυρα έχεις κάνει δουλίτσα.
Και γιατί να του δώσω στροφή προς τα πίσω; Μια χαρά παίζει προς τα μπρος...
[DOUBLEPOST=1546969458][/DOUBLEPOST]
Δεν νομίζω να σου πάρει 800 για να μετρήσει. Αλλά σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον να προτείνουν γνώστες του αντικειμένου τι μπορεί να κάνουν μετρημένα πριν και μετά κάποια υλικά σε οικιακό χώρο.

Αλλά είπαμε, το θέμα είναι να αποδειχθούν κουτοί οι κάτοχοι κάποιων μηχανημάτων ;)
Τόσο έχει... το είχα ψάξει με μερικούς που κάνουν αυτήν την δουλειά και το κόστος είναι αυτό. Όποτε το άφησα εντελώς.
[DOUBLEPOST=1546969499][/DOUBLEPOST]
Αυτό το γυαλιστερό σου, μου θύμισε τους EAR 519 που είχα! :D

Και κάτι απαράδεκτα γερμανικά ενισχυτικά γυάλιζαν έτσι...:p
Αχαχχαχααα

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.223
Αυτό το γυαλιστερό σου, μου θύμισε τους EAR 519 που είχα! :D

Και κάτι απαράδεκτα γερμανικά ενισχυτικά γυάλιζαν έτσι...:p
Με τι ...εργαλεια;
Ειπα σε εναν δικο μου να φερει το dirac που εχει, μα σχεδον με πηρε στο ...ψιλο!
Παντως, αφου δεν υπαρχει διαφωνια (εκ μερους μου) περι της αναγκαιοτητας των μετρησεων - οι παρεμβασεις εξ αυτων ειναι το προβλημα- καλον ειναι να ξαναπιασουμε το θεμα ...που ειναι ποιο;;;
Τι ήλθε πάλι στο νου,ο Tim de Paravicini είχε δηλώσει κάποτε πάνω σε σχετική ερώτηση ότι γι αυτόν δεν πείραζε άμα θα χρησιμοποιούσε λάμπα ή τρανζίστορ στις σχεδιάσεις του,αφού μπορούσε να βγάλει τον ήχο που επιδίωκε με οποιοδήποτε εκ των δύο και ότι όλα ήταν θέμα...μάρκετινγκ.

Έχουν αναφερθεί σε αμέτρητες ευκαιρίες τέτοια οφέλη,με τα νήματα "Σταδιακή βελτίωση ηχοσυστήματος" (αυτό και αν θα όφειλες να το θυμάσαι:D...),"Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear" ,"Όταν είσαι μερακλής/μερακλου" (Zizik) να έρχονται πρώτα στο νου.

Ο δε καταληκτικός αφορισμός έρχεται...κουτί,ας μην είμαστε...κουτοί.:sneaky:
https://rp.news/article/248516/elliniko-dieyro-aksizei-80-xiliades-eyro

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.743
Και γιατί να του δώσω στροφή προς τα πίσω;
Μια απορία εξέφρασα.
Διότι μια φορά κι εναν καιρό, ένας χαιεντούμπακας , δεν ήθελε δίσκους 45 στροφών, γιατί έπρεπε να ρυθμίζει 3 μερόνυχτα.

Reaction score
4.673
Λοιπόν ας κανω τη σουμα σαν καλος επιμελητης.

Ο Α υλοποιει το σύστημα του βασει χαρακτηριστικων μηχανηματων και μετρήσεων χωρου.
Πάσχει ομως απο παραμόρφωση ενδοδιαμορφωσης που είναι α-μετρητη και έχει προβλήματα φάσεως
(στη πηγη, οχι στο φροντισμενο χωρο)
λόγω χαοτικης συμπεριφοράς των πολλαπλών σταδιων και εξαρτηματων.

Ο Β υλοποιεί το σύστημα του με το αυτι βασει της εμπειριας και των δοκιμων στο χώρο του.
Αυτος πασχει από τη προβληματικη διαχειρηση - μεταφορά ενέργειας.

Και οι δύο πιστεύουν ότι ακούν με τον καλύτερο δυνατό τροπο
γιατί εστιαζουν σε διαφορετικα πραγματα.
Στις καλυτερες των δυο περιπτώσεων οι παραχωρησεις ειναι μικρες.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.223
Λοιπόν ας κανω τη σουμα σαν καλος επιμελητης.
Ο Α υλοποιει το σύστημα του βασει χαρακτηριστικων μηχανηματων και μετρήσεων χωρου.
Πάσχει ομως απο παραμόρφωση ενδοδιαμορφωσης που είναι α-μετρητη και έχει προβλήματα φάσεως
(στη πηγη, οχι στο φροντισμενο χωρο)
λόγω χαοτικης συμπεριφοράς των πολλαπλών σταδιων και εξαρτηματων.
Ο Β υλοποιεί το σύστημα του με το αυτι βασει της εμπειριας και των δοκιμων στο χώρο του.
Αυτος πασχει από τη προβληματικη διαχειρηση - μεταφορά ενέργειας.
Και οι δύο πιστεύουν ότι ακούν με τον καλύτερο δυνατό τροπο
γιατί εστιαζουν σε διαφορετικα πραγματα.
Στις καλυτερες των δυο περιπτώσεων οι παραχωρησεις ειναι μικρες.
Ανάλογες αντιπαραβολές έχουν παρηγορητικό χαρακτήρα για όσους διατηρούν παραδοσιακά setup.

Η περίπτωση του ΄΄Α΄΄ είναι διαχειρίσιμη αφού θα κληθεί να μειώσει ένα μέγεθος που ήδη υπάρχει και αφορά στη συνοχή δεδομένων και σταθερών κρίκων στην αλυσίδα.

Η περίπτωση του ΄΄Β΄΄ μπορεί να μοιάζει πιο βατή εκ πρώτης όψεως πλην όμως είναι αδιόρθωτη,αφού κάθε φορά θα καλείται ν'αντικαθιστά εκ βάθρων τους ίδιους τους κρίκους με σαφώς απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
Με τι ...εργαλεια;
Ενα umik μικρόφωνο, ενα τρίποδα και το software REW.
Για ρώτα τους δικούς σου εκεί κοντά, υπάρχει διαθεσιμότητα.
που ειναι ποιο;;;
Οσον αφορά εσένα, να βρεις τι δεν σου κάθεται καλά, να το φτιάξεις πραγματικά, και να σταματήσεις τις τραμπες και την απώλεια χρημάτων. Και μετά να ακούσεις τη μουσικούλα σου, όσο δυνατόν καλύτερα επιτρέπουν οι συνθήκες.
Αυτό.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
το είχα ψάξει με μερικούς που κάνουν αυτήν την δουλειά και το κόστος είναι αυτό.
Δεν είναι.
Εκτός αν συμπεριλαμβάνουν στην τιμή και κάποιο πακέτο προτεινόμενης ηχητικής φροντίδας μετά την μέτρηση πχ κάποιες μπασοπαγίδες.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.516
Λοιπόν αγαπητά κωλόπαιδα έκανα αυτά που λέει αυτός ο χαμένος ο ear και ο άλλος ο χαμένος ο ορθοπαιδικός , τρομάρα του.
Λοιπόν σε χώρο μετρίως φροντισμένο, είδα 115 db κορυφής και με πείραξε στα αυτιά .
Η αλήθεια είναι ότι στον μέσο όρο 95db είναι αρκετά δυνατά , με κορυφές τα 115 db με ενοχλούσαν τα αυτιά μου.
Ολα αυτά με φορητό dbλόμετρο χεριού που έχει και βάση χεριού.
Ρε χαμένε πόσο δυνατά θές να παιζς?
Εδω μιλάει ο δόκτωρ τα παίζω όλα στα 120dbιά .
Τα ηχεία μου βαράνε κορυφές στα 124 db για πλάκα σε χώρο 90 τμ στο 1 μέτρο και εσύ θέλεις κι άλλο ?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM