Κασέτες

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.296
- ναί , αλλά μόνον γιά πλάκα πλέον

. . . υπό την έννοια πως το master είναι πλέον ψηφιακό , οπότε ποιός ο λόγος ; . . . όπου βέβαια είναι και αναγράφεται ως αναλογικό , αυτό ναι , αξίζει τον κόπο

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.296
- το κάτωθι αλιεύθηκε από άρθρο του stereophile με θέμα το πολυσυζητημένο analog vs digital . . .

The Results
First we compared the CD with the Nakamichi cassette. Our initial impression was that the cassette copy had tighter focus and greater clarity (magnitude 1+), greater detail (but only in proportion to the differences in clarity), and a slightly more emphasized bass response. Other than the slight differences in bass and clarity, overall frequency balance, dynamic range, timbre, instrument position, and stage size were not obviously different. These conclusions were consistent for all test cuts.

https://www.stereophile.com/content/analog-vs-digital-home-brew-science-edge-art-page-2

ika

News
Reaction score
14.884
Το τεστ είναι από το 1986, 4 χρόνια μετά την εμφάνιση του CD και 37 μετά της κασέτας

ika

News
Reaction score
14.884
το τεστ, το πικαπ και η κασέτα ναι, το CD ήταν φρεσκοβγαλμένο .....

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.296
Τι γνώμη έχετε γιαυτό? (Revox H1)
Εκθρονίζει το Nakamichi Dragon ή όχι??

View attachment 120329
- δεν έτυχε να ακούσω/γνωρίσω κανένα από τα δύο , μόνο την φήμη του Dragon γνωρίζω . . . σαν εταιρείες μόνο θεωρώ ανώτερη και ποιό αξιόπιστη την Revox

Reaction score
11.122
Χωρίς να έχω διαβάσει τα χαρακτηριστικά του, αλλά βλέποντας μόνο τα ρυθμιστικά του, λέω σίγουρα ΟΧΙ.

Reaction score
14.360
- δεν έτυχε να ακούσω/γνωρίσω κανένα από τα δύο , μόνο την φήμη του Dragon γνωρίζω . . . σαν εταιρείες μόνο θεωρώ ανώτερη και ποιό αξιόπιστη την Revox
Ναι νομίζω ότι η Revox & η Tandberg συναγωνίζεται στα ίσα την Nakamichi..
Χωρίς να έχω διαβάσει τα χαρακτηριστικά του, αλλά βλέποντας μόνο τα ρυθμιστικά του, λέω σίγουρα ΟΧΙ.
Kοίτα κ εμένα τα nakamichi με ελκύουν, αλλά θεωρώ αντίστοιχη ποιότητα έχουν κ..
το TEAC Z 7000,

teac_z-7000_stereo_cassette_deck.jpg

το AIWA XK-S9000

fb8b7367e1213c340370bf97f39d5d6a.jpg

το PIONEER CT-F1250

s-l1600.jpg

Το TEAC V-8000S

DSCF6652.JPG

και σίγουρα ξεχνάω πολλά που είναι στην ίδια κατηγορία με το Dragon κ σε ποιότητα κ σε τιμή..

Αν κ προσωπικά εμένα μου άρεσε το RX-505..!!

2140197-nakamichi-rx505-cassette-deck.jpg

ika

News
Reaction score
14.884
......
Αν κ προσωπικά εμένα μου άρεσε το RX-505..!!
View attachment 120406
Αγαπητέ BobbyO_70 αποδεικνύεσαι και cinephile
:drinks:
[DOUBLEPOST=1552128034][/DOUBLEPOST]

View attachment 120329
Δεν θα με χάλαγε και το Η1, αν το είχα.
Ούτε Nakamichi είχα, έφτασα κοντά στο 600 αλλά κατέληξα στο Μ85, μιας που η Panasonic ήταν η αγαπημένη μάρκα του χρηματοδότη πατέρα.

Reaction score
14.360
Αγαπητέ BobbyO_70 αποδεικνύεσαι και cinephile
:drinks:
[DOUBLEPOST=1552128034][/DOUBLEPOST]

Δεν θα με χάλαγε και το Η1, αν το είχα.
Ούτε Nakamichi είχα, έφτασα κοντά στο 600 αλλά κατέληξα στο Μ85, μιας που η Panasonic ήταν η αγαπημένη μάρκα του χρηματοδότη πατέρα.
Εννοείται cinephile..!! :rolleyes:

Eγώ που είχα το BX300?
To έδωσα βλακωδώς όπως κ άλλα καλά κομμάτια..
Το Μ85 φοβερό..
Εγώ είχα κάμποσα technics αλλά το καλύτερο μου ήταν το RS-B905

ika

News
Reaction score
14.884
Εννοείται cinephile..!! :rolleyes:

Eγώ που είχα το BX300?
To έδωσα βλακωδώς όπως κ άλλα καλά κομμάτια..
Το Μ85 φοβερό..
Εγώ είχα κάμποσα technics αλλά το καλύτερο μου ήταν το RS-B905
Τουλάχιστον έχεις ακουμπήσει το χέρι σου σε Nakamichi, εμένα αυτό το μαράζι θα με φάει...:dance2::newrussian::party::biggrin:

Reaction score
1.240
Θα αγοράζατε μτχ δηλαδή γραμμένες ήδη κασέτες TDK Sa ή SA-X ή SA-XS ? Το ξέρω είναι ήδη 20αετίας αλλά υπάρχει πρόβλημα που είναι ήδη μία , δύο φορές γραμμένες ?

ika

News
Reaction score
14.884
Nαι εννοείται..
Απίθανο μηχάνημα..!
Αλλά δεν είναι κ τόσο δύσκολη η απόκτηση ενός μεταχειρισμένου..
https://www.ebay.co.uk/itm/Nakamich...266666&hash=item41fb89040c:g:9iMAAOSwslJccaxI

Βέβαια τα Dragon,ZX7 κλπ πιάνουν χαλαρά το διχίλιαρο++++!
Έχει και στη ΧΕ ένα 700 με 700€, αλλά επίσης πολλά για ένα διακοσμητικό 40 χρόνων, όσο και λειτουργικό να είναι είναι πεθαμένη τεχνολογία. Κάθε πράγμα στον καιρό του που λένε.
Για δες όμως πόσο δίνουν και το 905 !

Reaction score
14.360
Έχει και στη ΧΕ ένα 700 με 700€, αλλά επίσης πολλά για ένα διακοσμητικό 40 χρόνων, όσο και λειτουργικό να είναι είναι πεθαμένη τεχνολογία. Κάθε πράγμα στον καιρό του που λένε.
Για δες όμως πόσο δίνουν και το 905 !
Εντάξει τόσα χρήματα δεν θα τα έδινα ούτε εγώ..
Εννοείται είναι παλιά τεχνολογία κ πόσες φορές θα ακούσεις?
Εγώ σπάνια ακούω..
Βασικά το έχω για να θυμάμαι με κανέναν παιδικό φίλο τις ηχογραφήσεις που κάναμε, όσες είχα γράψει το πρόγραμμα μου όσες φορές έπαιξα σαν Dj, κλπ κλπ..
Προσωπικά μου αρέσει να το βλέπω σαν κομμάτι της σύνθεσης Hi- Fi που έχω!:)

Αστα!
Εγώ το πούλησα το 905 το 2011 αν θυμάμαι καλά στα 130€ σε γνωστό..
Το είχα πάρει όμως από το γερμανικό ebay το 2010 60€!!!!
To χτύπησε φίλος μου που ζεί στην γερμανία για μένα κ μου το έστειλε εκείνος..
Μόνο ιμάντες του είχα αλλάξει γιατί "τραγούδαγε" σε slow motion!!:D
Με κόστος τίποτα (ιμαντάκια πακέτο από china & καθαρισμό με κασέτα κ υγρό τις κεφαλές κ τους οδηγούς, λίπανση του capstan κλπ) ότι έχω κάνει κ στο Teac V5010 που έχω τώρα, έπαιζε κ έγραφε άψογα..
Είχε κ το DBX που άλλαζε τον ήχο!!
Ωραίο κ κορυφαίο Deck της Technics..
Θα αγοράζατε μτχ δηλαδή γραμμένες ήδη κασέτες TDK Sa ή SA-X ή SA-XS ? Το ξέρω είναι ήδη 20αετίας αλλά υπάρχει πρόβλημα που είναι ήδη μία , δύο φορές γραμμένες ?
Κοίτα εγώ βασικά αν εξαιρέσεις τα πρώτα χρόνια των εγγραφών μου, ποτέ δεν ξαναέγραψα κάτι στην ίδια κασέτα.
Ποτέ!
Ιδιαίτερα στις ενισχυμένες, χρωμίου & μετάλλου..
Από το 1988 κ έπειτα ότι Deck είχα είχε ρύθμιση bias κλπ οπότε ότι εγγραφές έκανα από CD ή Πικάπ, ή από άλλο κασετόφωνο αντιγράφοντας κασέτα, ώστε να μπορώ να ρυθμίσω πάλι την ένταση, bias κλπ (πάντα είχα 2 ανεξάρτητα deck για αντιγραφή κασετών) έβλεπα τεράστια διαφορά στην αναπαραγωγή, σε σχέση με δεύτερη εγγραφή..
Η δεύτερη επανεγγραφή ή κ τρίτη κ όσες ακολουθούσαν επηρέαζαν την κυματομορφή του ήχου κ την έκαναν πιό flat ιδιαίτερα στο χαμηλό..
Ακόμα κ η πιό ακριβή μετάλλου γραμμένη σε τρικέφαλο έχανε αν την έγραφες ξανά από πάνω..
Βέβαια καταλαβαίνω όσους αναγκάζονταν να γράφουν ξανά κ ξανά τις ίδιες γιατί το κόστος απόκτησης τους ιδιαίτερα των χρωμίου κ μετάλλου ήταν υψηλό..
Κ πιτσιρικάδες τότε αναγκαστικά όλα ήταν ευγενική χορηγία των γονέων!:D
Θυμάμαι τότε στην τρίτη γυμνασίου κ αργότερα στο λύκειο έβγαζα χαρτζηλίκι πουλώντας κασέτες στους συμμαθητές μου που έγραφα μέσω ενός Dj φίλου του μεγαλύτερου αδελφού μου..
Ο πατέρας του είχε ένα δισκάδικο στον Αγ. Ιερόθεο κ έτσι ανοίγαμε κρυφά πολλές κασέτες εταιρειών με επιτυχίες του τότε κ τις αντιγράφαμε κ μοσχοπουλούσαμε!!
Ετσι ο "δικός" σου έβρισκε χρήματα κ χτύπαγε τις χρωμίου κ μετάλλου σωρειδόν!!:cool:
Ωραία χρόνια!! :drinks:

Last edited:

ika

News
Reaction score
14.884
...
Εγώ το πούλησα το 905 το 2011 αν θυμάμαι καλά στα 130€ σε γνωστό..
Το είχα πάρει όμως από το γερμανικό ebay το 2010 60€!!!!
..
Καλά εσύ το πούλησες, εγώ το χάρισα το Μ85 σε ένα συνάδελφο, κάπου εκεί γύρω στο 2010.
Και ένα LUXMAN PD-121:headbang:

Reaction score
14.360
Καλά εσύ το πούλησες, εγώ το χάρισα το Μ85 σε ένα συνάδελφο, κάπου εκεί γύρω στο 2010.
Και ένα LUXMAN PD-121:headbang:
Say what..????:o
To Luxman PD-121?
Ξέρεις πόσο πιάνει τώρα?
Από 1.600€ έως κ 2.000€+!!!
https://www.ebay.com/itm/Beautiful-...m3d8475c6f1:g:N0cAAOSw3bBcdWJp&frcectupt=true
Οχι ρε φίλε!
Συλλεκτικό κ πανάκριβο πικάπ!!

Εντάξει βέβαια σε καταλαβαίνω..!!;)
Κ εγώ χάρισα κάποτε αυτόν τον ενισχυτή ONKYO INTEGRA TX-DS838 μαζί με ένα dvd sony κ κάτι ηχεία 5.1 Sony "κάπου"!!:whistling:

onkyo-integra-tx-.jpg

ika

News
Reaction score
14.884
....
Εντάξει βέβαια σε καταλαβαίνω..!!;)
Κ εγώ χάρισα κάποτε αυτόν τον ενισχυτή ONKYO INTEGRA TX-DS838 μαζί με ένα dvd sony κ κάτι ηχεία 5.1 Sony "κάπου"!!:whistling:
....
Δυστυχώς καμιά σχέση με "πονηρούς σκοπούς" τύπου :whistling:.
:drinks::drinks::drinks::drinks::drinks::drinks::drinks::drinks:
Είχε καεί η black light λάμπα του στροβοσκοπίου, η LUX είχε κλείσει παγκοσμίως τότε, δεν βρέθηκε ανταλλακτικό, ήταν παχιές οι αγελάδες ακόμα, πήρα ένα άλλο πικάπ, του έβαλα τον S3 από το 121 και του τα έδωσα μήπως ασχοληθεί μαζί τους, εξάλλου δεν πολυάκουγα τότε. Και το Μ85 (επίσης Direct Drive παρακαλώ) μπορεί να είχε καμιά 5ετία να χρησιμοποιηθεί, χώρο έπιανε. Παλιότερα ο συνάδελφος, ήταν τεχνικός στην Lyric αν θυμάμαι καλά και μάζευε vintage συσκευές και ασχολιόταν, δεν νομίζω ότι τις πούλαγε μετά.

Reaction score
14.360
Δυστυχώς καμιά σχέση με "πονηρούς σκοπούς" τύπου :whistling:.
:drinks::drinks::drinks::drinks::drinks::drinks::drinks::drinks:
Είχε καεί η black light λάμπα του στροβοσκοπίου, η LUX είχε κλείσει παγκοσμίως τότε, δεν βρέθηκε ανταλλακτικό, ήταν παχιές οι αγελάδες ακόμα, πήρα ένα άλλο πικάπ, του έβαλα τον S3 από το 121 και του τα έδωσα μήπως ασχοληθεί μαζί τους, εξάλλου δεν πολυάκουγα τότε. Και το Μ85 μπορεί να είχε καμιά 5ετία να χρησιμοποιηθεί, χώρο έπιανε. Παλιότερα ο συνάδελφος, ήταν τεχνικός στην Lyric αν θυμάμαι καλά και μάζευε vintage συσκευές και ασχολιόταν, δεν νομίζω ότι τις πούλαγε μετά.
Eντάξει κ εμένα μήν νομίζεις ότι ήταν πονηρός σκοπός..:cool:
Πιό πολύ γενναιοδωρία το λές..:roflmao:

Καλά ο S3 όλα τα λεφτά!!:drinks:
Νομίζω το 121 τον S2 δεν φόραγε από μαμά?
Η ήταν ανάλογα την έκδοση?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.579
Members
38.201
Νεότερο μέλος
danstefan