Περί καλωδίων ρεύματος

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Άστο Leandro's.
Αφού τις ακούς τις διαφορές προσπάθησε με καλώδια ρεύματος να φέρεις το ηχοσύστημα σου εκεί που θες και μην ασχολείστε με το σαλόνι την διαρρύθμιση και τον χώρο. Καλα κανείς,αφού γουστάρεις.
μην προσπαθεις όμως να πείσεις εδώ μέσα, δυστυχώς υπάρχει πολύ υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο με άπειρη γνώση και εμπειρία, η οποία επιβεβαίωνει την θεωρία.
Όποτε άκου τραμπαριζε αλλά άσε την θεωρία (τραγικό το παράδειγμα σου) για άλλους.
1)το συγκεκριμένο νήμα είναι ¨περί καλωδιών ρεύματος¨ κι όχι ¨διαρρυθμίστε το χώρο σας¨
2) το τεχνολιγικό υπόβαθρο που λέτε, με τις απαντήσεις που υποβάλεται, απλά δε φαίνεται
3)η άπειρη γνώση κι η εμπειρία υπάρχει και την έχει μόνο ο Θεός, όλοι οι υπόλοιποι, απλά προσπαθούμε κάποιοι να μάθουμε και να την αποκτήσουμε(τη γνώση & την εμπειρία), φυσικά ανάμεσα μας..μπορεί να υπάρχουν και Θεοί!

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.201
1)το συγκεκριμένο νήμα είναι ¨περί καλωδιών ρεύματος¨ κι όχι ¨διαρρυθμίστε το χώρο σας¨
2) το τεχνολογικό υπόβαθρο που λέτε, με τις απαντήσεις που υποβάλεται, απλά δε φαίνεται
3)η άπειρη γνώση κι η εμπειρία υπάρχει έχει μόνο ο Θεός, όλοι οι υπόλοιποι, απλά προσπαθούμε κάποιοι να μάθουμε και να την αποκτήσουμε(τη γνώση & την εμπειρία), φυσικά ανάμεσα μας..μπορεί να υπάρχουν και Θεοί!
1) Έλα όμως που το πρώτο αποτελεί αίτιο για το...δεύτερο.Με άλλα λόγια υπάρχει λογική συνάρτηση.

2) Για να διαπιστωθεί το τεχνολογικό υπόβαθρο,πρέπει πρώτα να εφαρμοστεί το...λογικόν τοιούτον - όρα λογικές συναρτήσεις.

3) Μόνο ένας...ημίθεος και οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί.
Όμως πράγματι η γνώση στους κοινούς θνητούς είναι πεπερασμένη,άπειρη είναι μονάχα η...ανοησία.:sneaky:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Οπως ολοι γνωριζουμε, τα στουντιο δεν ασχολουνται με το ρευμα, χρησιμοποιουν καλωδια τροφοδοσιας απο πισι κυριως της δεκαετιας του 1960, καλωδια μεταφορας με υφασματινη καλτσα του 1950 και πολυμπριζο αμερικανικο με ανταπτορες βιομηχανικου τυπου με αντοχες εως 15000 volts. Ειναι κριμα για ολους να απαξιωνεται η σημασια της τροφοδοσιας και η προσπαθεια για οσο το δυνατον καθαροτερο ρευμα με λιγοτερο θορυβο. Δεν γινεται να επενδυεις σε πισι των 16κ και να μην σε απασχολει η ηλεκτρολογικη εγκατασταση. Δεν γινεται να φτιαχνεις τον χωρο σου και να αδιαφορεις για το ρευμα σου. Που χωρις ρευμα τα μηχανακια ειναι μονο για διακοσμηση. Φυσικα και η κατασταση εχει ξεφυγει. Φυσικα και οι πιο πολλοι ουσιαστικα προσπαθουν μεσω του λεγομενου φαιν τιουνινγκ να σου παρουν μερικα χιλιαρικα βασιζομενοι στο περιφημο 10%. Μην πηγαινουμε ομως απο την μια ακρη στην αλλη. Αναμεσα στον Βαλβερδε και στο Λεμονη υπαρχουν χιλιαδες καλοι προπονητες. Αναμεσα στα καυλωδια των 10 κ και στην κουλουρα των 10 σεντς υπαρχουν αξιοπρεπη καλωδια που με την βοηθεια καποιου ''αναγεννητη'' μπορουν να κανουν ακομα και την Κουλα πρωταθλητρια. Κανενας με φροντισμενο ρευμα δεν μετανιωσε ποτε. Μπαοκ και ας μην γ@μησω ποτε.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
1) εσυ άλλαξες θέμα με το αστείο παράδειγμα
2) προσπάθησε, διάβασε, μόνο κέρδος θα έχεις.
3) δεν πιστεύω στο θεό.
το παράδειγμα δεν είναι καθόλου αστείο, αν μπορείτε να αξιολογήσετε χωρίς blind test τις ηχητικές διαφορές μεταξύ ενός remastered και μη βινυλίου, τότε είστε καθόλα έτοιμοι να αξιολογήσετε άμεσα τις διαφορές μεταξύ ενός καλωδίου pc και ενός αξιόλογου επώνυμου καλώδίου ρεύματος, όλα τ άλλα είναι απλές υπεκφυγές και κυνήγι μαγισσών!

Reaction score
12.228
1) Έλα όμως που το πρώτο αποτελεί αίτιο για το...δεύτερο.Με άλλα λόγια υπάρχει λογική συνάρτηση.
Στέκομαι σε αυτό. Ο φροντισμένος χώρος έχει ουσία μόνο εφόσον θέλουμε να αξιολογήσουμε το τελικό αποτέλεσμα. Πόσο σωστή είναι η αναπαραγωγή. Εάν όμως στο ίδιο σύστημα, στον ίδιο χώρο αλλάξουμε ένα συστατικό ( με τη προϋπόθεση ότι το σύστημα είναι σε θέση να αναδείξει αυτή τη μεταβολή ), τότε πρέπει να είμαστε σε θέση να ακούσουμε την όποια διαφορά προκύψει. Η ουσία του συγκριτικού δεν είναι να αποφανθούμε αν το Α καλώδιο παίζει πιο φυσικά απο το Β ( πιο σωστά, αν το σύστημα με το Α καλώδιο παίζει πιο φυσικά, σωστά απο το σύστημα με το Β καλώδιο ), αλλά αν το σύστημα παίζει διαφορετικά με το Α και διαφορετικά με το Β. Μέχρι εκεί λοιπόν, δεν έχει να κάνει με θεωρίες ή μετρήσεις.
[DOUBLEPOST=1556005346][/DOUBLEPOST]Κατανοώ πλήρως την ανάγκη για φροντισμένο χώρο γιατί αν μη τι άλλο, ό,τι κάνουμε στα συστήματά μας όντας ξέφραγα αμπέλια, μπορεί να μην ακούγονται καλά σε ένα φροντισμένο χώρο και να στήνουμε σε λάθος βάσεις. Όμως, σε αυτό το νήμα μας απασχολεί εάν ένα καλώδιο είναι σε θέση να αλλάξει τον τρόπο που παίζει το σύστημα και μόνο αυτό.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Στέκομαι σε αυτό. Ο φροντισμένος χώρος έχει ουσία μόνο εφόσον θέλουμε να αξιολογήσουμε το τελικό αποτέλεσμα. Πόσο σωστή είναι η αναπαραγωγή. Εάν όμως στο ίδιο σύστημα, στον ίδιο χώρο αλλάξουμε ένα συστατικό ( με τη προϋπόθεση ότι το σύστημα είναι σε θέση να αναδείξει αυτή τη μεταβολή ), τότε πρέπει να είμαστε σε θέση να ακούσουμε την όποια διαφορά προκύψει. Η ουσία του συγκριτικού δεν είναι να αποφανθούμε αν το Α καλώδιο παίζει πιο φυσικά απο το Β ( πιο σωστά, αν το σύστημα με το Α καλώδιο παίζει πιο φυσικά, σωστά απο το σύστημα με το Β καλώδιο ), αλλά αν το σύστημα παίζει διαφορετικά με το Α και διαφορετικά με το Β. Μέχρι εκεί λοιπόν, δεν έχει να κάνει με θεωρίες ή μετρήσεις.
[DOUBLEPOST=1556005346][/DOUBLEPOST]Κατανοώ πλήρως την ανάγκη για φροντισμένο χώρο γιατί αν μη τι άλλο, ό,τι κάνουμε στα συστήματά μας όντας ξέφραγα αμπέλια, μπορεί να μην ακούγονται καλά σε ένα φροντισμένο χώρο και να στήνουμε σε λάθος βάσεις. Όμως, σε αυτό το νήμα μας απασχολεί εάν ένα καλώδιο είναι σε θέση να αλλάξει τον τρόπο που παίζει το σύστημα και μόνο αυτό.
απαπαπα!
να προσέχεις τι λές!
θα σ αφορίσουν κι έσένα!
στη πυρά!
μαζί με τα καλώδια σου!
αιρετικέ!:D:D

Reaction score
12.228
Χθες έκατσα και άλλαξα τα καλώδια ρεύματος ( έβαλα τα supra lorad 3x2.5 σε προ και τελικό και ένα κινεζάκι αποτελούμενο απο πολλούς μονόκλωνους αγωγούς στο usb interface που χρησιμοποιώ ). Δεν ξέρω τί κατάσταση επικρατούσε πριν τη παρέμβασή μου, αλλά έκατσα και βρήκα τη φάση σε κάθε καλώδιο και σύνδεσα τα μηχανήματα με τον σωστό τρόπο. Επίσης δεν ξέρω αν η διαφορά που παρατήρησα οφείλεται στα καλώδια απο μόνα τους ( ο τελικός έπαιζε με το καλώδιο που είχε η Bryston στο κουτί, για παράδειγμα ), αλλά απο τη πρώτη στιγμή διέκρινα ένα πιο αέρινο τρόπο αναπαραγωγής, σαν να έρχεται ελαφρώς πιο ασυμπίεστη η μουσική και σίγουρα με καλύτερο εστιασμό και αέρα ανάμεσα στις πληροφορίες - "όργανα" ( αν μπορώ να χαρακτηρίσω ως όργανα τους τραγουδιστές ). Αυτή μου η εμπειρία δεν μου λέει απαραίτητα οτι τα καλώδια παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά σίγουρα το ρεύμα που θα πάρουν τα μηχανήματα έχει σημασία. Ούτε εγώ έχω περιποιημένο χώρο ( στο σαλόνι βρίσκεται το σύστημα έχοντας φροντίσει να τηρώ το κλασικό ισοσκελές τρίγωνο με ελαφριά κλίση προς τη θέση ακρόασης ), αλλά γνωρίζω πως παίζει το σύστημα σε αυτό το χώρο, με αυτό το στήσιμο. Δεν ξέρω τί συμβαίνει σε κύκλους και καμπύλες, αλλά το ότι για παράδειγμα ακούω πιο ευδιάκριτα κάποιες πληροφορίες, για τα δικά μου γούστα και τις δικές μου απαιτήσεις, σημαίνει ότι έκανα κάτι καλό.
[DOUBLEPOST=1556006028][/DOUBLEPOST](κακούργοι, με βάλατε στη πρίζα και έφαγα περί τις δύο ώρες να αλλάζω καλώδια και να βρίσκω φάσεις :p )

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.201
Παρακαλώ θερμώς όπως υπάρξει αντιπαράθεση με τα...σωστά μέλη πάνω σε αυτά τα ζητήματα.
Οπως ολοι γνωριζουμε, τα στουντιο δεν ασχολουνται με το ρευμα, χρησιμοποιουν καλωδια τροφοδοσιας απο πισι κυριως της δεκαετιας του 1960, καλωδια μεταφορας με υφασματινη καλτσα του 1950 και πολυμπριζο αμερικανικο με ανταπτορες βιομηχανικου τυπου με αντοχες εως 15000 volts. Ειναι κριμα για ολους να απαξιωνεται η σημασια της τροφοδοσιας και η προσπαθεια για οσο το δυνατον καθαροτερο ρευμα με λιγοτερο θορυβο. Δεν γινεται να επενδυεις σε πισι των 16κ και να μην σε απασχολει η ηλεκτρολογικη εγκατασταση. Δεν γινεται να φτιαχνεις τον χωρο σου και να αδιαφορεις για το ρευμα σου. Που χωρις ρευμα τα μηχανακια ειναι μονο για διακοσμηση. Φυσικα και η κατασταση εχει ξεφυγει. Φυσικα και οι πιο πολλοι ουσιαστικα προσπαθουν μεσω του λεγομενου φαιν τιουνινγκ να σου παρουν μερικα χιλιαρικα βασιζομενοι στο περιφημο 10%. Μην πηγαινουμε ομως απο την μια ακρη στην αλλη. Αναμεσα στον Βαλβερδε και στο Λεμονη υπαρχουν χιλιαδες καλοι προπονητες. Αναμεσα στα καυλωδια των 10 κ και στην κουλουρα των 10 σεντς υπαρχουν αξιοπρεπη καλωδια που με την βοηθεια καποιου ''αναγεννητη'' μπορουν να κανουν ακομα και την Κουλα πρωταθλητρια. Κανενας με φροντισμενο ρευμα δεν μετανιωσε ποτε. Μπαοκ και ας μην γ@μησω ποτε.
Η σιγμοειδής Νέμεσις χτυπά παραβλέποντας αυτή τη φορά την αξία των πλήρως διαφορικών συνδέσεων που εφαρμόζονται στις στουντιακές εγκαταστάσεις.

Αλλά δεν είναι μονάχα αυτές.Η καλωδίωση των χώρων επισκόπησης έχει εξελιχθεί πέρα από σκόρπιες φήμες:
http://www.van-damme.com/case-studies/abbey-road-studios/

Η γνώμη πεπειραμένων μηχανικών ήχου και άμεσα ενδιαφερομένων:
https://www.residentadvisor.net/features/2974

Και η ορθολογική οδός με τις απαραίτητες προτεραιότητες στην εγκατάσταση:
https://www.soundonsound.com/techniques/planning-your-studio-wiring

Reaction score
30.452
Επίσης δεν ξέρω αν η διαφορά που παρατήρησα οφείλεται στα καλώδια απο μόνα τους ( ο τελικός έπαιζε με το καλώδιο που είχε η Bryston στο κουτί, για παράδειγμα ), αλλά απο τη πρώτη στιγμή διέκρινα ένα πιο αέρινο τρόπο αναπαραγωγής, σαν να έρχεται ελαφρώς πιο ασυμπίεστη η μουσική και σίγουρα με καλύτερο εστιασμό και αέρα ανάμεσα στις πληροφορίες - "όργανα" (
Είναι προφανές πως η Bryston δεν επιθυμεί την "αέρινη αναπαραγωγή", την ασυμπίεστη μουσική και τον εστιασμο για τα μηχανήματά της, για αυτό και τα θάβει με το καλώδιο που παρέχει στη συσκευασία ...

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Χθες έκατσα και άλλαξα τα καλώδια ρεύματος ( έβαλα τα supra lorad 3x2.5 σε προ και τελικό και ένα κινεζάκι αποτελούμενο απο πολλούς μονόκλωνους αγωγούς στο usb interface που χρησιμοποιώ ). Δεν ξέρω τί κατάσταση επικρατούσε πριν τη παρέμβασή μου, αλλά έκατσα και βρήκα τη φάση σε κάθε καλώδιο και σύνδεσα τα μηχανήματα με τον σωστό τρόπο. Επίσης δεν ξέρω αν η διαφορά που παρατήρησα οφείλεται στα καλώδια απο μόνα τους ( ο τελικός έπαιζε με το καλώδιο που είχε η Bryston στο κουτί, για παράδειγμα ), αλλά απο τη πρώτη στιγμή διέκρινα ένα πιο αέρινο τρόπο αναπαραγωγής, σαν να έρχεται ελαφρώς πιο ασυμπίεστη η μουσική και σίγουρα με καλύτερο εστιασμό και αέρα ανάμεσα στις πληροφορίες - "όργανα" ( αν μπορώ να χαρακτηρίσω ως όργανα τους τραγουδιστές ). Αυτή μου η εμπειρία δεν μου λέει απαραίτητα οτι τα καλώδια παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά σίγουρα το ρεύμα που θα πάρουν τα μηχανήματα έχει σημασία. Ούτε εγώ έχω περιποιημένο χώρο ( στο σαλόνι βρίσκεται το σύστημα έχοντας φροντίσει να τηρώ το κλασικό ισοσκελές τρίγωνο με ελαφριά κλίση προς τη θέση ακρόασης ), αλλά γνωρίζω πως παίζει το σύστημα σε αυτό το χώρο, με αυτό το στήσιμο. Δεν ξέρω τί συμβαίνει σε κύκλους και καμπύλες, αλλά το ότι για παράδειγμα ακούω πιο ευδιάκριτα κάποιες πληροφορίες, για τα δικά μου γούστα και τις δικές μου απαιτήσεις, σημαίνει ότι έκανα κάτι καλό.
[DOUBLEPOST=1556006028][/DOUBLEPOST](κακούργοι, με βάλατε στη πρίζα και έφαγα περί τις δύο ώρες να αλλάζω καλώδια και να βρίσκω φάσεις :p )
εμ τώρα σίγουρα δε γλυτώνεις τον αφορισμό!
ο δαίμονας του καλωδίου σ έχει κυριέψει!
Φταίει ¨αυτός¨ ο leandros με τις ανατρεπτικές του ιδέες περί καλωδίων και κάτι τέτοιες σαχλαμάρες που σε κατέστρεψε!
Μη φοβού όμως, η φωτιά θα σε εξαγνίσει κι εσένα!
Ω άγιο pdf!
To σκοτάδι θα νικήσει!
Ζήτω τα blind & deaf test!
ζήτω η ενεργή ισοστάθμιση χώρου!
κάτω τα οικιακά σαλόνια-χώροι ακρόασης!
πάρτε ενεργά!

Reaction score
891
Είναι προφανές πως η Bryston δεν επιθυμεί την "αέρινη αναπαραγωγή", την ασυμπίεστη μουσική και τον εστιασμο για τα μηχανήματά της, για αυτό και τα θάβει με το καλώδιο που παρέχει στη συσκευασία ...
Θεωρητικά έχεις δίκιο, αλλά μην το λες... Πόσοι και πόσοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν το χειρότερο καλώδιο ή φθηνιάρικα υλικά σε X-over, που αν αλλαχτεί με ένα της προκοπής το σύστημα αναβαθμίζεται απίστευτα. Γίνονται κι αυτά δυστυχώς.

Reaction score
12.228
Παρακαλώ θερμώς όπως υπάρξει αντιπαράθεση με τα...σωστά μέλη πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

Η σιγμοειδής Νέμεσις χτυπά παραβλέποντας αυτή τη φορά την αξία των πλήρως διαφορικών συνδέσεων που εφαρμόζονται στις στουντιακές εγκαταστάσεις.

Αλλά δεν είναι μονάχα αυτές.Η καλωδίωση των χώρων επισκόπησης έχει εξελιχθεί:
http://www.van-damme.com/case-studies/abbey-road-studios/
Και η Mogami λέει στο site της ότι προμηθεύει άλλους δήθεν κατασκευαστές καλωδίων, χωρίς να τους κατονομάζει. Κι εγώ λέω ότι χθες πέρασα τη βραδιά με μια ξανθιά δίμετρη μοντέλα ας πούμε. Ας μου κάνει μήνυση η ξανθιά δίμετρη μοντέλα για συκοφαντική δυσφήμιση. Γενικότερα, δεν με ενδιαφέρει η άποψη της Van Damme ή της Mogami όταν το αποτέλεσμα της ανάλυσής τους είναι η προώθηση των δικών τους εμπορευμάτων.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.201
εμ τώρα σίγουρα δε γλυτώνεις τον αφορισμό!
ο δαίμονας του καλωδίου σ έχει κυριέψει!
Φταίει ¨αυτός¨ ο leandros με τις ανατρεπτικές του ιδέες περί καλωδίων και κάτι τέτοιες σαχλαμάρες που σε κατέστρεψε!
Μη φοβού όμως, η φωτιά θα σε εξαγνίσει κι εσένα!
Ω άγιο pdf!
To σκοτάδι θα νικήσει!
Ζήτω τα blind & deaf test!
ζήτω η ενεργή ισοστάθμιση χώρου!
κάτω τα οικιακά σαλόνια-χώροι ακρόασης!
πάρτε ενεργά!
Λέανδρε,οφείλει να μπει ως άμεση προτεραιότητα στο σύστημά σου η εγκατάσταση ενός φίμωτρου για τη συνιστώσα συνεχούς ρεύματος (DC-blocker).Σε διαβεβαιώ ότι δεν έχει σχέση με φίλτρα που θα ΄΄έκοβαν΄΄ δυναμικές εξάρσεις από το setup.

Η εν λόγω λειτουργία δεν περιλαμβάνεται στο ρεπερτόριο από τα διάφορα πολύπριζα,βαρβάτα καλώδια ρεύματος και κοινούς αναγεννητές ρεύματος.Και στο τονίζω ιδίως από τη στιγμή που διαθέτεις - όπως διαπιστώνεται - συσκευές με τοροειδείς μετασχηματιστές.

Σου εγγυώμαι επίσης ότι αυτό αποτελεί μια καλή αφετηρία για ν'ακούσεις διαφορές στην απόδοση οι οποίες να έχουν ουσιαστικό αντίκρυσμα.

Κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά προσιτός εκπρόσωπος του είδους από τη Supra για να συνδεθεί σ'εκείνον το πολύπριζο πουδιαθέτει ήδη ο χρήστης με την παροχή του setup:

(Η υποδοχή με βύσμα IEC 16 ampere)

Reaction score
12.228
Με βάση αυτό: http://www.bryston.com/PDF/newsletters/Bryston_Newsletter_V5_3.pdf ( που η Bryston έχει αναρτήσει στο site της, άρα το υποστηρίζει ), η εταιρεία αποτάσσεται τα μυθικά καλώδια. Παράλληλα όμως βγάζει πολύ αναλυτικά μηχανήματα. Και αυτό το αναλυτικό μηχάνημα είναι σε θέση να αναδείξει τέτιου είδους λεπτομέρειες. Μπορεί το τροφοδοτικό του να είναι μάπα και να επηρεάζεται άγρια απο το καλώδιο ή απο το εάν είναι σε φάση ή όχι. Μπορεί αυτό να είναι και ένα χαρακτηριστικό υπέρ του. Βέβαια, όταν έχω το χρόνο θα κάνω περισσότερες δοκιμές. Το ίδιο καλώδιο εκτός φάσης, απλό καλώδιο σε φάση. Προς το παρόν βρίσκομαι στη μέση, αλλά η δική μου εμπειρία λέει ότι το ρεύμα έχει τη σημασία του.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.451
New entry ..

Wiki.
Audiophile: listener who constantly ignore scientifically measurable facts.

Γιατί αν και έχουμε πατήσει στο φεγγάρι, έχουμε φωτογραφήσει σε εστιακό βάθος μερικών τρις ετών φωτός, έχουμε τεχνίτη νοημοσύνη, αυτόνομη οδήγηση και άλλα που δεν θα χώραγε ο ανθρώπινος νους πριν 20 χρόνια, έχουμε ακόμα απορίες και ενστάσεις αν τα καταφέραμε να αναλύσουμε τη σκατά συμβαίνει με το γ@μοήχο.

:download:

Last edited:

Reaction score
30.452
Με βάση αυτό: http://www.bryston.com/PDF/newsletters/Bryston_Newsletter_V5_3.pdf ( που η Bryston έχει αναρτήσει στο site της, άρα το υποστηρίζει ), η εταιρεία αποτάσσεται τα μυθικά καλώδια.
Ασχιετοι παιδί μου αυτοί οι Μπραϊστοναίοι...
Πε τους να ρωτηξουν τον Αρτζυ και τον Λέανδρο :p

Reaction score
1
Συχνά ακούμε τη φράση: «Πίστευε και μη ερεύνα». Όμως συνήθως δεν γνωρίζουμε ποιος την πρώτο είπε, και αν πράγματι είναι αυτό ένα Χριστιανικό φρόνημα. Επίσης, κάποιοι προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις προσπαθούν να περάσουν μία διαφορετική ερμηνεία στην φράση χρησιμοποιώντας ένα κόμμα.
Κάποιοι, όταν ακούνε αυτή τη φράση με την οποία φυσικά δεν συμφωνούν, σκέφτονται πονηρά: «Λες να υπάρχει πράγματι αυτή η φράση στην Ορθόδοξη γραμματεία, και να διαψευσθώ αν την αρνηθώ;» Προτιμούν λοιπόν, αντί να την αρνηθούν, να την αλλοιώσουν και να αντιστρέψουν το νόημά της. Λένε λοιπόν σε όσους τους κατηγορούν για το: «Πίστευε, και μη Ερεύνα»:
«-Βάζετε λάθος το κόμμα στη φράση. Το κόμμα πάει στο «μη», και όχι στο «πίστευε». Η φράση είναι: «Πίστευε και μη, ερεύνα». Δηλαδή: «Είτε πιστεύεις, είτε όχι, να ερευνάς». Έτσι και τη φράση κρατάνε, και αντιστρέφουν το νόημά της, νιώθοντας ασφαλείς! Αν όμως κάποιος τους ρωτήσει: «Πού το βρήκατε αυτό γραμμένο με το κόμμα έτσι;», φυσικά δεν ξέρουν να του απαντήσουν. Γιατί είναι και αυτή μια εντελώς αυθαίρετη θέση.
Πιστεύουμε ότι θα συμφωνείτε μαζί μας, ότι το θέμα έχει «σασπένς»! Είναι πολύ ενδιαφέρον, το τι συμβαίνει γύρω από μια φράση, την οποία ουδείς γνωρίζει από πού προκύπτει, αλλά τόσοι πολλοί τη χρησιμοποιούν, ή αγωνίζονται με αλλοιώσεις να την αναιρέσουν!
Όχι μόνο ο Χριστός δεν είπε στον («άπιστο») Θωμά «πίστευε και μη ερεύνα», αλλά τον προέτρεψε να ελέγξει με τα ίδια του τα χέρια τις τρύπες από τα καρφιά Του! Αυτά τα απλά, αποτελούν απόδειξη, πως η Ορθοδοξία προτρέπει να ερευνήσουμε…
https://www.dogma.gr/diafora/pisteve-kai-mi-erevna-pisteve-kai-mi-erevna/34920/

Στην δική μας την περίπτωση παραφράζοντας.. άκου και ερεύνα, κανένα από τα δύο δεν είναι σωστό μόνο του, μόνο ο συνδυασμός.

Reaction score
30.452
Συχνά ακούμε τη φράση: «Πίστευε και μη ερεύνα». Όμως συνήθως δεν γνωρίζουμε ποιος την πρώτο είπε, και αν πράγματι είναι αυτό ένα Χριστιανικό φρόνημα. Επίσης, κάποιοι προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις προσπαθούν να περάσουν μία διαφορετική ερμηνεία στην φράση χρησιμοποιώντας ένα κόμμα.
Κάποιοι, όταν ακούνε αυτή τη φράση με την οποία φυσικά δεν συμφωνούν, σκέφτονται πονηρά: «Λες να υπάρχει πράγματι αυτή η φράση στην Ορθόδοξη γραμματεία, και να διαψευσθώ αν την αρνηθώ;» Προτιμούν λοιπόν, αντί να την αρνηθούν, να την αλλοιώσουν και να αντιστρέψουν το νόημά της. Λένε λοιπόν σε όσους τους κατηγορούν για το: «Πίστευε, και μη Ερεύνα»:
«-Βάζετε λάθος το κόμμα στη φράση. Το κόμμα πάει στο «μη», και όχι στο «πίστευε». Η φράση είναι: «Πίστευε και μη, ερεύνα». Δηλαδή: «Είτε πιστεύεις, είτε όχι, να ερευνάς». Έτσι και τη φράση κρατάνε, και αντιστρέφουν το νόημά της, νιώθοντας ασφαλείς! Αν όμως κάποιος τους ρωτήσει: «Πού το βρήκατε αυτό γραμμένο με το κόμμα έτσι;», φυσικά δεν ξέρουν να του απαντήσουν. Γιατί είναι και αυτή μια εντελώς αυθαίρετη θέση.
Πιστεύουμε ότι θα συμφωνείτε μαζί μας, ότι το θέμα έχει «σασπένς»! Είναι πολύ ενδιαφέρον, το τι συμβαίνει γύρω από μια φράση, την οποία ουδείς γνωρίζει από πού προκύπτει, αλλά τόσοι πολλοί τη χρησιμοποιούν, ή αγωνίζονται με αλλοιώσεις να την αναιρέσουν!
Όχι μόνο ο Χριστός δεν είπε στον («άπιστο») Θωμά «πίστευε και μη ερεύνα», αλλά τον προέτρεψε να ελέγξει με τα ίδια του τα χέρια τις τρύπες από τα καρφιά Του! Αυτά τα απλά, αποτελούν απόδειξη, πως η Ορθοδοξία προτρέπει να ερευνήσουμε…
https://www.dogma.gr/diafora/pisteve-kai-mi-erevna-pisteve-kai-mi-erevna/34920/

Στην δική μας την περίπτωση παραφράζοντας.. άκου και ερεύνα, κανένα από τα δύο δεν είναι σωστό μόνο του, μόνο ο συνδυασμός.
Είπαμε να γράφεις ό,τι να'ναι για να συμπληρώσεις τα 200 μηνύματα και να μπεις στην κλήρωση, αλλά εσύ το παραχεσες... :p

Reaction score
21
Καλήμερα σε όλους,

συνήθως δεν αποτυπώνω την άποψή μου σε καμία κουβέντα διότι μπορεί να παρεξηγηθώ. Δυστυχώς μετά από τόσες δοκιμές και κυρίως μετά από πολύωρες κουβέντες, μεταξύ τυρού και αχλαδιού, με σχεδιαστές μεγάλων εταιριών διαπίστωσα ότι η επίδραση των καλωδίων ρεύματος και διασύνδεσης, μεταφράζετε ως ποσοστό γύρω στο 1% του συνολικού αποτελέσματος. Προσωπικά δεν έχω ακούσει τεράστιες διαφορές μεταξύ καλωδίων πολλών χιλιάδων ευρώ και ταπεινών καλωδίων. Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι πρέπει να προσέχουμε τα ρεύματά μας χωρίς να πηγαίνουμε στα άκρα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.552
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM