Περί καλωδίων ρεύματος

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Είπαμε να γράφεις ό,τι να'ναι για να συμπληρώσεις τα 200 μηνύματα και να μπεις στην κλήρωση, αλλά εσύ το παραχεσες... :p
Καλημέρα Χάρι. Ήταν μια πολύ ενδιαφερουσα ανάλυση, μου άρεσε.

Reaction score
657
Λέανδρε,οφείλει να μπει ως άμεση προτεραιότητα στο σύστημά σου η εγκατάσταση ενός φίμωτρου για τη συνιστώσα συνεχούς ρεύματος (DC-blocker).Σε διαβεβαιώ ότι δεν έχει σχέση με φίλτρα που θα ΄΄έκοβαν΄΄ δυναμικές εξάρσεις από το setup.

Η εν λόγω λειτουργία δεν περιλαμβάνεται στο ρεπερτόριο από τα διάφορα πολύπριζα,βαρβάτα καλώδια ρεύματος και κοινούς αναγεννητές ρεύματος.Και στο τονίζω ιδίως από τη στιγμή που διαθέτεις - όπως διαπιστώνεται - συσκευές με τοροειδείς μετασχηματιστές.

Σου εγγυώμαι επίσης ότι αυτό αποτελεί μια καλή αφετηρία για ν'ακούσεις διαφορές στην απόδοση οι οποίες να έχουν ουσιαστικό αντίκρυσμα.

Κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά προσιτός εκπρόσωπος του είδους από τη Supra για να συνδεθεί σ'εκείνον το πολύπριζο πουδιαθέτει ήδη ο χρήστης με την παροχή του setup:

(Η υποδοχή με βύσμα IEC 16 ampere)[/QUO
Λέανδρε,οφείλει να μπει ως άμεση προτεραιότητα στο σύστημά σου η εγκατάσταση ενός φίμωτρου για τη συνιστώσα συνεχούς ρεύματος (DC-blocker).Σε διαβεβαιώ ότι δεν έχει σχέση με φίλτρα που θα ΄΄έκοβαν΄΄ δυναμικές εξάρσεις από το setup.

Η εν λόγω λειτουργία δεν περιλαμβάνεται στο ρεπερτόριο από τα διάφορα πολύπριζα,βαρβάτα καλώδια ρεύματος και κοινούς αναγεννητές ρεύματος.Και στο τονίζω ιδίως από τη στιγμή που διαθέτεις - όπως διαπιστώνεται - συσκευές με τοροειδείς μετασχηματιστές.

Σου εγγυώμαι επίσης ότι αυτό αποτελεί μια καλή αφετηρία για ν'ακούσεις διαφορές στην απόδοση οι οποίες να έχουν ουσιαστικό αντίκρυσμα.

Κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά προσιτός εκπρόσωπος του είδους από τη Supra για να συνδεθεί σ'εκείνον το πολύπριζο πουδιαθέτει ήδη ο χρήστης με την παροχή του setup:

(Η υποδοχή με βύσμα IEC 16 ampere)
Συμφωνω απολυτως με την παραπανω προταση....

Να περιγραψω και εγω λιγο το σεταπ μου οσον αφορα το ρευμα....

Ξεκιναω με ενα DC φιλτρο φτιαγμενο απο το Θαναση Μωραιτη το οποιο ακουλουθειται απο ενα φανταστικο πολυμπριζο made by Argi.

Εκεί ειναι συνδεδεμενος ο τελικος μου Pilium Achilles (με δυο καλωδια ρευματος) και ενα Torus RM16 στο οποιο ειναι συνδεδεμενος σε σειρα ενας μικροτερος μετασχηματιστης απομονωσης Torus Tot Mini και καποιες συσκευες οπως DAC και προενισχυτης.

Πανω στο Torus Tot Mini εχω συνδεσει ολο το ψηφιακο μου transport οπως Melco, USB interface της Singxer, Mutec MC3+USB reclocker, εξωτερικο ρολοι 10MhZ της Ιαπωνικης Cybershaft.

Μπορει να μου εξηγησει καποιος λοιπον γιατι οταν αλλαζω το καλωδιο ρευματος μεταξυ του Torus RM16 και του Torus Tot Mini οι διαφορες στον ηχο ειναι κυριολεκτικα ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ?

Ηρθε ο φιλος μου ο Νικος ο Ναννος κλασσικος DIYer και πρωην ηλεκτρονικος στο Πολεμικο Ναυτικο, σουπερ σκεπτικιστης με καλωδια ματζουνια κλπ. Με το που ακουσε τεραστιες διαφορες στην αλλαγη καλωδιου ρευματους σε θεωρητικα ΑΣΧΕΤΟ σημειο απλα πηγε και παρηγγειλε δυο καλωδια ρευματος για το συστημα του για τους DIY τελικους του...

Reaction score
12.228
Συμφωνω απολυτως με την παραπανω προταση....

Να περιγραψω και εγω λιγο το σεταπ μου οσον αφορα το ρευμα....

Ξεκιναω με ενα DC φιλτρο φτιαγμενο απο το Θαναση Μωραιτη το οποιο ακουλουθειται απο ενα φανταστικο πολυμπριζο made by Argi.

Εκεί ειναι συνδεδεμενος ο τελικος μου Pilium Achilles (με δυο καλωδια ρευματος) και ενα Torus RM16 στο οποιο ειναι συνδεδεμενος σε σειρα ενας μικροτερος μετασχηματιστης απομονωσης Torus Tot Mini και καποιες συσκευες οπως DAC και προενισχυτης.

Πανω στο Torus Tot Mini εχω συνδεσει ολο το ψηφιακο μου transport οπως Melco, USB interface της Singxer, Mutec MC3+USB reclocker, εξωτερικο ρολοι 10MhZ της Ιαπωνικης Cybershaft.

Μπορει να μου εξηγησει καποιος λοιπον γιατι οταν αλλαζω το καλωδιο ρευματος μεταξυ του Torus RM16 και του Torus Tot Mini οι διαφορες στον ηχο ειναι κυριολεκτικα ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ?

Ηρθε ο φιλος μου ο Νικος ο Ναννος κλασσικος DIYer και πρωην ηλεκτρονικος στο Πολεμικο Ναυτικο, σουπερ σκεπτικιστης με καλωδια ματζουνια κλπ. Με το που ακουσε τεραστιες διαφορες στην αλλαγη καλωδιου ρευματους σε θεωρητικα ΑΣΧΕΤΟ σημειο απλα πηγε και παρηγγειλε δυο καλωδια ρευματος για το συστημα του για τους DIY τελικους του...
Κάτι τέτοια συστήματα είναι που με κάνουν να σκέφτομαι αρκετές φορές πριν μιλήσω ( πια ). Τί να πω κι εγώ ο κακομοίρης!! χαχαχα

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112

(Η υποδοχή με βύσμα IEC 16 ampere)
Είμαστε επιτέλους σε καλό δρόμο!
Δε θα συμφωνήσω η θα διαφωνήσω χωρίς να το έχω δοκιμάσει (όπως κάποιοι άλλοι), αν το εν λόγω gadget θα βελτιώσει ή όχι τον ήχο, όμως σίγουρα θα το μεταλλαξει.
Αυτή τη τόσο απλη τοποθέτηση θελει κ@κ@λ@ εντέλει για να τη ξεστομίσει κάποιος.
Ειδικότερα οτι έχει να κάνει με καλώδια ρεύματος.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.673
τόσες μέρες γράφετε....γράφετε....γράφετε......και δεν βλέπω πουθενά dimkal...
το στενοχωρήσατε το παιζί :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.707
Μπορει να μου εξηγησει καποιος λοιπον γιατι οταν αλλαζω το καλωδιο ρευματος μεταξυ του Torus RM16 και του Torus Tot Mini οι διαφορες
Ναι.

Γιατί κλωθογυρίζουν τα παράσιτα στο δευτερεύον του αυτομετασχηματιστή, κι όπου βρουν δρόμο ανοιχτό, πάνε.

Άμα τα βάλεις όλα σε ένα νορμάλ πολυμπριζο κατευθείαν στο δίκτυο, θα ησυχάσει.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Ωραία, επειδή δίνονται και τεχνικές συμβουλές στο παρόν άκρως διαφωτιστικό νήμα, ας μου εξηγήσετε παρακαλώ γιατί όταν βάζω τα μαμά μαύρα καλώδια στις υποδοχές ρεύματος των υπερ-ηχείων μου ακούγεται ένα τσαφ όταν τα ανοίγω ενώ όταν αντικαθιστώ τα μαύρα καλώδια με after-market καλώδια-βόες που υπερήφανα κατέχω δεν εκούγεται το τσαφ;

Δεν κάνω πλάκα, αλήθεια έχω θέμα με το τσαφ. Να στείλω τα μαύρα για σέρβις;

Reaction score
6.483
Ναι.

Γιατί κλωθογυρίζουν τα παράσιτα στο δευτερεύον του αυτομετασχηματιστή, κι όπου βρουν δρόμο ανοιχτό, πάνε.

Ενω δε κλωθογυριζουν σε μετασχηματιστη αναλογικού τροφοδοτικού;

Reaction score
657
Ναι.

Αν τα βαλω ολα σε κανονικο πολυμπριζο δυστυχως ακουω τα μισα... Καποιες λεπτομερειες της ηχογραφησης ειναι εξαφανισμενες....

Reaction score
12.228
Ωραία, επειδή δίνονται και τεχνικές συμβουλές στο παρόν άκρως διαφωτιστικό νήμα, ας μου εξηγήσετε παρακαλώ γιατί όταν βάζω τα μαμά μαύρα καλώδια στις υποδοχές ρεύματος των υπερ-ηχείων μου ακούγεται ένα τσαφ όταν τα ανοίγω ενώ όταν αντικαθιστώ τα μαύρα καλώδια με after-market καλώδια-βόες που υπερήφανα κατέχω δεν εκούγεται το τσαφ;

Χμ.... Οι επαφές των ακροδεκτών είναι καλά σφιγμένες;

Reaction score
12.228
Θα το ελέγξω. Θυμάμαι ότι τα μαύρα IEC δεν είναι τόσο σφικτά όσο τα Furutech ΙΕC που έχουν οι βόες.
Λογικά τα καλώδια συνδέονται με τους ακροδέκτες μέσω βιδών. Κοίτα εκεί μήπως έχει χαλαρώσει τίποτα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.707

Και γω έχω τσαφ! Και μ'αρεσει κιόλας!

Το τσαφ είναι μέσα στο διακόπτη, όχι στην επαφή του ΙΕΚ. Πρόσεξέ το. ;)

Τρέχει το ρεύμα να περάσει, δε κρατιέται! :p:D

Ζήτω τα μαύρα!

Reaction score
12.228
Και γω έχω τσαφ! Και μ'αρεσει κιόλας!

Το τσαφ είναι μέσα στο διακόπτη, όχι στην επαφή του ΙΕΚ. Πρόσεξέ το. ;)

Τρέχει το ρεύμα να περάσει, δε κρατιέται! :p:D

Ζήτω τα μαύρα!
Πφφφφ, εγώ το είχα αυτό απο τον πίνακα κάθε φορά που άναβα τον τελικό. Άλλαξα ασφάλεια και ησύχασα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.707
Βασικά έχουν απλό διακόπτη στο on/off, χωρίς κάνα κύκλωμα σοφτ σταρτ ή κάνα ρελέ τριπλό, οπότε το τσαφ είναι αναμενόμενο.

Τώρα γιατί δε κάνει τσαφ στο άλλο; Ε, γιατί κάτι το υποχρεώνει να πηγαίνει πιο "χαλαρά", είτε μεγαλύτερη ωμική αντίσταση, είτε επαγωγική αντίσταση, που να λειτουργεί ως σοφτ σταρτ.

Δοκίμασε κάνα φερρίτη από πάνω από το μαύρο, θα έχει ενδιαφέρον αν υπάρχει αλλαγή σε αυτό.

D

deleted user 10898

Guest
Είμαστε επιτέλους σε καλό δρόμο!
Δε θα συμφωνήσω η θα διαφωνήσω χωρίς να το έχω δοκιμάσει (όπως κάποιοι άλλοι), αν το εν λόγω gadget θα βελτιώσει ή όχι τον ήχο, όμως σίγουρα θα το μεταλλαξει.
Αυτή τη τόσο απλη τοποθέτηση θελει κ@κ@λ@ εντέλει για να τη ξεστομίσει κάποιος.
Ειδικότερα οτι έχει να κάνει με καλώδια ρεύματος.
Συγγνώμη να καταλάβω.
Κατάλαβες τι σου είπε;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.552
Members
38.197