leandros
Πάρτε παθητικά!
- Reaction score
- 6.112
https://www.avsite.gr/forum/threads/Περί-καλωδίων-ρεύματος.169671/page-27#post-2422760Για όσους δεν μπορούμε για αντικειμενικούς λόγους να είμαστε στην δοκιμή καλωδίων, προτείνω το εξής απλό. Όποιος έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό ας ηχογραφήσει υπό τις ίδιες ακριβώς συνθήκες ένα μουσικό κομάτι π.χ σε μορφή MP3 320Kbps 4 φορές. Οι 3 θα είναι με ένα οποιοδήποτε καλώδιο ρεύματος (πιστοποιημένο εννοείται για την χρήση) και η 4η version θα είναι με ένα οποιοδήποτε διαφορετικό καλώδιο ρεύματος. Φυσικά μόνο ο ίδιος θα γνωρίζει ποιο Track είναι εκείνο με το διαφορετικό καλώδιο. Ακολούθως ας ανεβάσει τις 4 version του κοματιού εδώ στο φόρουμ να δούμε πόσοι θα βρούμε την version με το δεύτερο καλώδιο (η πρόταση επιδέχεται βελτιώσεις/τροποποιήσεις από πιο ειδικούς).
& εδώ, https://www.avsite.gr/forum/threads/Περί-καλωδίων-ρεύματος.169671/page-25#post-2422628, το έχω ήδη προτείνει.
Δυστυχώς, δε γνωρίζω ο ίδιος να το κάνω, αλλά τουλάχιστον..βγήκα στη γύρα μπας και βρω κάποιον που να μπορεί και να ξέρει.
[DOUBLEPOST=1556119096][/DOUBLEPOST]
στο 1. όπως λες, όλα καλάΣου έχω έτοιμη την απάντηση.
1. Αν οι διαφορά είναι εύκολα ανιχνεύσιμη, τότε όλα θα είναι ωραία και καλά, αφού τα καλώδια ρεύματος "ακούγονται".
2. Αν η πλειοψηφία πλατσουρίζει στα νερά της τυχαιότητας, δηλαδή έχει επιτυχία περί το 50%, τότε θα φταίει η ηχογράφηση, η οποία υπελείπετο της περιστάσεως και δεν μπόρεσε να αποτυπώσει τη διαφορά, η οποία είναι ακουστή, αφού τα καλώδια "ακούγονται", ούτως ή άλλως. Αν, δε, η ηχογράφηση είναι σε mp3, τότε δεν έχει καμιά τύχη...
στο 2. αν μιλάμε για 50% επιτυχία μεταξύ των παρευρισκόμενων ακροατών, δε θα χρειάζεται η ηχογράφηση για να πιστοποιηθεί η αποτυχία του τεστ! Και εννοείται ότι σ αυτή τη περίπτωση δε θα φταίει η ηχογράφηση. Αν όμως το 75-90% ακούει διαφορές κι αυτό δε φαίνεται στην ηχογράφηση, τότε όντως θα τεθεί θέμα ηχογράφισης.
εντέλει, δεν τις ακούω μόνο εγώ τις διαφορές,Πλασέμπο και αηδίες.
Βάλτε λίγη πραγματική ισοστάθμιση (κι όχι καλωδιακή) στη ζωή σας, σα το αλατοπίπερο είναι, δίνει ...νοστιμιά!
Εγώ σας καταλαβαίνω, την εποχή που δεν υπήρχαν λύσεις ισοστάθμισης, παίζαμε με καλώδια για να φτιάξουν λίγο τα πρίμα ή να δώσουν όγκο στο μπάσο. Τώρα, γίνεται κατά βάση το ίδιο, αλλά πιο επιστημονικά και επαληθεύσιμα, με μικρόφωνο και σοβαρά συστήματα ισοσταθμισης.
[DOUBLEPOST=1556089393][/DOUBLEPOST]
Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο σφάλμα.
Ξέρω, επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια, αλλά και σεις, αυτό κάνετε.
τις ακούει κι ο ντόκτορ!
Last edited: