Περί καλωδίων ρεύματος

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.288
Εγώ θα δεχθώ τα συμπεράσματα σας πως ακούγονται διάφορες με τα καλώδια (αν και μέσα μου οι απορίες υπάρχουν ακόμα για το πως γίνεται ένα μέτρο "καλό" καλώδιο να κάνει τη διαφορά όταν έχουμε τόοοσα μέτρα καλώδιο ότι να 'ναι στην ηλεκτρολογική μας εγκατάσταση...)

Το πραγματικό ερώτημα όμως τότε δεν είναι αν ακούγονται (αφού είπαμε, οκ, ακούγονται) αλλά μέχρι πόσο αξίζει να ασχοληθούμε μ' αυτά... και κυρίως πόσο προτεραιότητα έχουν σε σχέση με άλλες βελτιώσεις...

π.χ. το σύστημα μου (2 monitors / 1 sub / 1 audio interface) δεν ξεπερνάει το χιλιάρικο... αξίζει λοιπόν να δώσω π.χ. 300 ευρά για καλώδια όταν με 300 ευρά παίρνω π.χ. 4 διαχυτές ή ένα πολύ καλύτερο dac/dsp ή με λίγα χρήματα ακόμη ένα δεύτερο sub ;;;;

Αν είχα ξοδέψει μια περιουσία για ηχεία/πηγές/χώρο τότε ναι ας έδινα μερικά χρήματα για κάπως καλύτερα καλώδια ... ακόμη και να μην έκαναν διαφορά!!! έτσι για ψυχολογικούς λόγους... αλλά τώρα;;; δεν αρκεί ένα mogami, 2 neutriκ xlr και το μαύρο καλώδιο ρεύματος του κατασκευαστή;;;;

Reaction score
4.673
Ο,τι δουλευει για τον καθενα παιδια.
Οι αφροντιστοι χωροι και τα ατελη συστηματα του '70
δεν μας εμποδιζαν να απολαμβανουμε πολλη και καλη μουσικη.
Απο τοτε κερδισαμε χροιες, που θα πει αρμονικες, ασυμπιεστα μεταβατικα και σωματα.
Πραγματα αδιαπραγματευτα κατα την ταπεινη μου αποψη.
Οποτε δεν συνιστω αγνοια. Μακρυα απο ψυχαναγκασμους ομως...

Ξερω οτι μπορω ν'ακουσω καλυτερα. Προσοχη οχι διαφορετικα, καλυτερα
αλλαζοντας χωρο, καλωδια, πυκνωτες, ποτενσιομετρα, κεφαλες you name it.

Δεν αξιζει την ενεργεια μου πλεον.
Αυτο που ακουω ειναι ηδη μια πολυ ικανοποιητικη και αναζωογονητικη εμπειρια.
Οπως ελεγε ο οξυδερκης παρατηρητης της ανθρωπινης καταστασης Κομφουκιος
"Το να το τραβας μακρυα ειναι το ιδιο με το να μη κανεις τιποτα".

Reaction score
4.156
λάθος φίλε μου, λάθος! και στρώνουν, και ακόμη και μετά θέλουν, ανάλογα το καλώδιο από 10 λεπτά ως και 1 ώρα για να είναι στο 100% του.
Αυτό το συμπερασματα αναφέρεται καπου (σε καποιο βιβλιο η πρόκειται σε καποια εταιρι που εκανε μετρησεις)? Πως βγηκε?

Αν ολοι κανουμε τεστ στο καινουριο μας καλωδιο θα βγαζουμε το ιδιο συμπερασμα? Πως και γινεται μεχρι τωρα κανεις να μην το εχει προσεξει? Εγω τοσα χρονια στο σπορ δεν το προσεξα.

Δηλαδη (για να το χωνεψω καλυτερα) ένω παιζει το ηχοσυστημα πχ μετα από 10 λεπτα εως μια ωρα (συμφωνα με τα γραφομενα σου) ΑΝ ακουσω το ιδιο κοματι μ αυτό που ξεκινησα τις ακροασεις τοτε κατά την αποψη σου θα τ ακουσω καλυτερα και γι αυτό η αιτια θα είναι το ζέσταμα καλωδιων?

ΕΑΝ αυτό συμβει πως θα ξερουμε ότι δεν οφείλεται στο ζέσταμα του ενισχυτή η του ηχείου? Η του στηρίγματος των καλωδιων?

Περιμενω με αγωνια τις απαντησεις σου ναξεκινησω τις δοκιμες. Στα ενεργα μηπως μειωνεται ο χρονος προθερμανσης?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Powered & Active Monitors λέγονται.
Έχουν και όνομα.

Και για αυτό τα παίρνουν στα Studios. Γιατί είναι ξυράφια. Tα Genelec σε κόβουν χωρίς σαπούνι.
Κατι τετοια διαβαζουν και καποιοι,αγοραζουν "powered & active " οτι ναναι (φτανει να'ναι) και εχουν την εντυπωση πως ακουνε και σωστα...α ρε Ελλας,το προβλημα μας εδω δεν ειναι τα μηχανακια...........

Reaction score
1
Τς τς τς... Δηλαδή δε σέβεστε την άποψή μου;
Όχι γιατί είναι τυχαίο γεγονός και μπορεί να αιφνιδιάστηκες, να μην είχες το νου σου κοινός οπότε δεν έδωσες την πρέπουσα προσοχή. Εδώ μιλάμε για προ-μελετημένα πράγματα. Άστοχη η παρέμβαση σου. :) :banned:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.741
Όχι γιατί είναι τυχαίο γεγονός και μπορεί να αιφνιδιάστηκες, να μην είχες το νου σου κοινός οπότε δεν έδωσες την πρέπουσα προσοχή. Εδώ μιλάμε για προ-μελετημένα πράγματα. Άστοχη η παρέμβαση σου. :) :banned:
Αυτό ακριβώς είναι το σφάλμα στη σκέψη σας. Ότι βασίζεστε στο προμελετηθέν και εγνωσμένο.

Reaction score
1
No no, απλά έτσι έχουμε το νου μας και δίνουμε προσοχή, ποιος σου είπε ότι συμφωνήσαμε όλοι στην σειρά κατάταξης των καλωδίων;

Reaction score
4.586
Το τεστ αυτό, με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε, απέδειξε περίτρανα πως 4 διαφορετικοί άνθρωποι άκουσαν διαφορές ανάμεσα σε 4 διαφορετικά καλώδια. Δυστυχώς όμως δεν αποδεικνύει πως αυτές οι διαφορές υπάρχουν.

Για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ σε καμία περίπτωση πως έπαθαν "ομαδική παράκρουση" ή έχουν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Είναι όμως χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης να αντιλαμβάνεται κάτι το οποίο πιθανώς να μην υπάρχει. Αν θες να δεις κάτι θα το δεις, αν θες να ακούσεις κάτι θα το ακούσεις. Για παράδειγμα για τον πιστό η εικόνα της παναγίας δακρύζει, τη βλέπει να δακρύζει δε λέει ψέματα (μπορεί και να λέει από ανάγκη να μην χαρακτηριστεί αμαρτωλός). Πάει ο άλλος στη γκαλερί σύγχρονης τέχνης, κοιτάζει ένα γλυπτό από διάφορα κομμάτια σκραπ μετάλλου και διακρίνει εύκολα "την προσπάθεια του ατόμου μέσω στρουκτουραλιστικών δομών να βρει διέξοδο από την ενσυνείδητη καταπίεση της λίμπιντο στο υπερεγώ του". Το βλέπει αυτό δε λέει ψέματα, αυτό θέλει να δει αυτό βλέπει. Ούτε τρελός είναι, συνηθισμένος άνθρωπος είναι.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Έλα μωρέ.. Το μόνο εύκολο. Το οργανώνεις λέγοντας πως ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει έως 4-5 και μετά φροντίζεις με τρόπο, ώστε οι πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή να είναι και αυτοί που σίγουρα θα δώσουν τις απαντήσεις που θες....;)
δε νομίζω ότι και πάλι θα εμφανισττεί κανείς!
Στρίβειν δια του αρραβώνος!
Εγγυημένη μέθοδος της προσφιλής ομοταξίας των αμφισβητιών των καλωδίων!
Πετροβολισμός εκ του ..καναπέως!
ο blues περιμένει 3 άτομα ακόμο για να γίνει 2η δοκιμή, εγώ εδώ και 3 βδομάδες έλεγα ελάτε, άστο!:D:D
[DOUBLEPOST=1557059068][/DOUBLEPOST]
Το τεστ αυτό, με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε, απέδειξε περίτρανα πως 4 διαφορετικοί άνθρωποι άκουσαν διαφορές ανάμεσα σε 4 διαφορετικά καλώδια. Δυστυχώς όμως δεν αποδεικνύει πως αυτές οι διαφορές υπάρχουν.

Για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ σε καμία περίπτωση πως έπαθαν "ομαδική παράκρουση" ή έχουν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Είναι όμως χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης να αντιλαμβάνεται κάτι το οποίο πιθανώς να μην υπάρχει. Αν θες να δεις κάτι θα το δεις, αν θες να ακούσεις κάτι θα το ακούσεις. Για παράδειγμα για τον πιστό η εικόνα της παναγίας δακρύζει, τη βλέπει να δακρύζει δε λέει ψέματα (μπορεί και να λέει από ανάγκη να μην χαρακτηριστεί αμαρτωλός). Πάει ο άλλος στη γκαλερί σύγχρονης τέχνης, κοιτάζει ένα γλυπτό από διάφορα κομμάτια σκραπ μετάλλου και διακρίνει εύκολα "την προσπάθεια του ατόμου μέσω στρουκτουραλιστικών δομών να βρει διέξοδο από την ενσυνείδητη καταπίεση της λίμπιντο στο υπερεγώ του". Το βλέπει αυτό δε λέει ψέματα, αυτό θέλει να δει αυτό βλέπει. Ούτε τρελός είναι, συνηθισμένος άνθρωπος είναι.
θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου,αν δεν είχαμε 100% σύμφωνη γνώμη σε περίπου 40-50 ενναλαγές καλωδίων συνολικά!
Στατιστικά λοιπόν δε σηκώνει καμιά αμφισβήτηση!.
όσοι δεν έχουν τη τύχν ν ακούσουν κάτι τέτοιο, απλά ακούν..βαθιά νυχτωμένοι!.
Επιδιώξτε το, βρεθείτε με άλλους, πηγαίνευε στου φίλου blues.. ανοίξτε τ αυτιά σας! τους αξίζει!
στη διάθεση σας για επανάληψη!

Reaction score
1

Σωστά αλλά είναι και θέμα ανθρώπου, εγώ για παράδειγμα δεν κάνω ποτέ τυφλό τεστ σε συσκευές ή καλώδια ή οτιδήποτε άλλο στο σύστημα μου (θα μπορούσα να καλώ φίλο να κάνει τις αλλαγές χωρίς να βλέπω). Σε πληροφορώ ότι πολλές φορές επέλεξα το φθηνότερο. Δεν έχω τέτοιο θέμα. Δεν ακούω με τα μάτια.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Εγώ θα δεχθώ τα συμπεράσματα σας πως ακούγονται διάφορες με τα καλώδια (αν και μέσα μου οι απορίες υπάρχουν ακόμα για το πως γίνεται ένα μέτρο "καλό" καλώδιο να κάνει τη διαφορά όταν έχουμε τόοοσα μέτρα καλώδιο ότι να 'ναι στην ηλεκτρολογική μας εγκατάσταση...)

Το πραγματικό ερώτημα όμως τότε δεν είναι αν ακούγονται (αφού είπαμε, οκ, ακούγονται) αλλά μέχρι πόσο αξίζει να ασχοληθούμε μ' αυτά... και κυρίως πόσο προτεραιότητα έχουν σε σχέση με άλλες βελτιώσεις...

π.χ. το σύστημα μου (2 monitors / 1 sub / 1 audio interface) δεν ξεπερνάει το χιλιάρικο... αξίζει λοιπόν να δώσω π.χ. 300 ευρά για καλώδια όταν με 300 ευρά παίρνω π.χ. 4 διαχυτές ή ένα πολύ καλύτερο dac/dsp ή με λίγα χρήματα ακόμη ένα δεύτερο sub ;;;;

Αν είχα ξοδέψει μια περιουσία για ηχεία/πηγές/χώρο τότε ναι ας έδινα μερικά χρήματα για κάπως καλύτερα καλώδια ... ακόμη και να μην έκαναν διαφορά!!! έτσι για ψυχολογικούς λόγους... αλλά τώρα;;; δεν αρκεί ένα mogami, 2 neutriκ xlr και το μαύρο καλώδιο ρεύματος του κατασκευαστή;;;;
καταλαβαίνω το προβληματισμό σου, και μάλλον να έχεις και δίκιο σε κάποια setup των 1000€ ίσως να μην έχει λογική να χαλάσεις 300€ πχ για 3 καλώδια(monitors & dac), ίσως όμως και ναι!
Μόνο με δοκιμή στο δικό σου σύστημα θα μπορέσεις να αξιολογήσεις αν το κέρδος σου ηχητικά αξίζει μια τέτοια επένδυση.
Όμως εδώ, υπάρχουν και setup των 10.000€ ως και 100.000€ που αν μπουν στη διαδικασία της δοκιμής καλωδίων στο σύστημα τους, ακόμα και με τα ..300€ καλώδια για 3 μηχανάκια, το κέρδος οτυς ηχητικά απλά δε θα το πιστεύουν.
Εννοείται πάντα με δοκιμή, και ανάλογα τη τσέπη του καθενός ε?
φιλικά πάντα!
[DOUBLEPOST=1557059642][/DOUBLEPOST]
Αυτό το συμπερασματα αναφέρεται καπου (σε καποιο βιβλιο η πρόκειται σε καποια εταιρι που εκανε μετρησεις)? Πως βγηκε?

Αν ολοι κανουμε τεστ στο καινουριο μας καλωδιο θα βγαζουμε το ιδιο συμπερασμα? Πως και γινεται μεχρι τωρα κανεις να μην το εχει προσεξει? Εγω τοσα χρονια στο σπορ δεν το προσεξα.

Δηλαδη (για να το χωνεψω καλυτερα) ένω παιζει το ηχοσυστημα πχ μετα από 10 λεπτα εως μια ωρα (συμφωνα με τα γραφομενα σου) ΑΝ ακουσω το ιδιο κοματι μ αυτό που ξεκινησα τις ακροασεις τοτε κατά την αποψη σου θα τ ακουσω καλυτερα και γι αυτό η αιτια θα είναι το ζέσταμα καλωδιων?

ΕΑΝ αυτό συμβει πως θα ξερουμε ότι δεν οφείλεται στο ζέσταμα του ενισχυτή η του ηχείου? Η του στηρίγματος των καλωδιων?

Περιμενω με αγωνια τις απαντησεις σου ναξεκινησω τις δοκιμες. Στα ενεργα μηπως μειωνεται ο χρονος προθερμανσης?
web και για σένα! ψάξτο! όλοι έτοιμη τροφή θέτε!:)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.474
Τι καλό παιδί...! :thumbsup: (όχι, δεν είσαι τσόγλανος! :D )

Έτσι. Και νόμιζα ότι μόνο εγώ θα τρελαθώ...
Κατά τα λοιπά, μήπως το καλώδιο που ζεσταίνεται είναι ανεπαρκές για το ρεύμα που καλείται να μεταφέρει?? Λέω τώρα εγώ...
Άσε, Σταύρο, άσε...

λάθος φίλε μου, λάθος! και στρώνουν, και ακόμη και μετά θέλουν, ανάλογα το καλώδιο από 10 λεπτά ως και 1 ώρα για να είναι στο 100% του.
Δεν θα ζητήσω αποδείξεις μέσω εργαστηριακών πειραμάτων για αυτό που λες γιατί - υποθέτω - ότι δεν υπάρχουν (ποιος θα κάτσει να ασχοληθεί, άλλωστε; ). Επομένως, μεταξύ της άποψής σου και της άποψης του κ. Mike Kay, προτιμώ τη δεύτερη.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.743
20 σελίδες τώρα , μας τα κάνατε κουδουνίστρες πως υπάρχουν διαφορές.
Ναι ρε παιδιά , το είπαμε , υπάρχουν διαφορές!
Ημαρτον πια.

Θα πει κανείς ποιές ήταν αυτές οι ρημάδες οι διαφορές?
Έσφιξε το μπάσο?
Έγιναν αέρινα τα πρίμα?
Έφυγε ένα πέπλο?
Άνοιξε η σκηνή και σηκώθηκε όρθια η τραγουδίστρια?
Τι στο διάολο συνέβη?

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Τα ακριβά καλώδια ρεύματος είναι μια καλοστημένη φάρσα στο χώρο του όντιο, ένα παιχνίδι αρμέγματος της τσέπης ευκολόπιστων ανθρώπων με μηδενικές γνώσεις στο κεφάλι τους.

Το είπα ευγενικά.
και λίγο χιούμορ, δε βλάπτει ε?
[DOUBLEPOST=1557060257][/DOUBLEPOST]
20 σελίδες τώρα , μας τα κάνατε κουδουνίστρες πως υπάρχουν διαφορές.
Ναι ρε παιδιά , το είπαμε , υπάρχουν διαφορές!
Ημαρτον πια.

Θα πει κανείς ποιές ήταν αυτές οι ρημάδες οι διαφορές?
Έσφιξε το μπάσο?
Έγιναν αέρινα τα πρίμα?
Έφυγε ένα πέπλο?
Άνοιξε η σκηνή και σηκώθηκε όρθια η τραγουδίστρια?
Τι στο διάολο συνέβη?
όλα αυτά μαζί και άλλα πολλά!:)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Αφού το θεωρείς απάντηση αυτό... δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω.
Case closed.
σου έχουμε απαντήσει στο ίδιο ερώτημα στα posts 1283, 1298, 1363, 1471, 1473, 1479 ok?
Θα συμφωνήσω παραδόξως μαζί σου :):)..
Case Closed from 3/5/2019, location Pireas, pοwer cable test completed. ..και αγγλιστί!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.544
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof