Περί καλωδίων ρεύματος

Reaction score
11.118
Ρε παιδιά, αφού αλλάζατε καλώδια μόνο στον προ του πικάπ, μπορούσε κάποιος να έρθει, να πάρει την έξοδο του προ, να την γράψει σε υπολογιστή με ένα καλό USB Audio interface, σε καλή ανάλυση και μετά να συγκρίνει τις κυματομορφές από κάθε καλώδιο.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.092
web και για σένα! ψάξτο! όλοι έτοιμη τροφή θέτε
Καλείσαι για δεύτερη φορά να αποδείξεις τους ισχυρισμούς σου. Αν είναι δυνατόν να ζητάς από τον αντίδικο να αποδείξει εκείνος τους δικούς σου ισχυρισμούς!!! :gotcha:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Ρε παιδιά, αφού αλλάζατε καλώδια μόνο στον προ του πικάπ, μπορούσε κάποιος να έρθει, να πάρει την έξοδο του προ, να την γράψει σε υπολογιστή με ένα καλό USB Audio interface, σε καλή ανάλυση και μετά να συγκρίνει τις κυματομορφές από κάθε καλώδιο.
Επανηλλημενα ζήτησα οποίος ξέρει να έρθει, δυστυχώς κανείς!:(
[DOUBLEPOST=1557064735][/DOUBLEPOST]
Καλείσαι για δεύτερη φορά να αποδείξεις τους ισχυρισμούς σου. Αν είναι δυνατόν να ζητάς από τον αντίδικο να αποδείξει εκείνος τους δικούς σου ισχυρισμούς!!! :gotcha:
Nope.. your turn now!

Reaction score
11.118
Επανηλλημενα ζήτησα οποίος ξέρει να έρθει, δυστυχώς κανείς!:(
[DOUBLEPOST=1557064735][/DOUBLEPOST]
Nope.. your turn now!
Μα Παρασκευή, εργάσιμη μέρα... Άλλωστε νόμιζα θα αλλάζετε καλώδιο στον τελικό, που είναι πιο δύσκολο να πάρουμε την έξοδο για τα ηχεία.

Reaction score
4.156
Και όταν δεν βρισκω στο web τι κανω?
Μοιαζει με ...αλλα λογια ν αγαπιομαστε. Η και λιγο πιο διαφορετικα από ένα στιχο του Κ Χατζη "μιλαμε ετσι για να μιλαμε"

Οκ καταλαβα. Βασικα κουραστηκα από την επιχειρηματολογια! Ας παμε ν ακούσουμε λιγο την μουσικουλα μας

I

iason

Guest
Zikzik, μήπως να τυπωθούν οι σελίδες και να γίνουν βιβλίο ,πνευματικά δικαιώματα AVside .gr
Ετσι να βγαίνει και κάνα ευρώ για τα έξοδα .
Πρίν κανα δύο χρόνια η παραπάνω δε θυμάμαι είχαν γραφτεί τα ίδια για τα Καλώδια ρεύματος .Χωρίς κανένα αποτέλεσμα ............
Τότε με τον κύριο Στέφανο που έπαιζε φυσαρμόνικα .
Μετά το τέλος του θέματος ο κύριος Στέφανος δεν άντεξε και αποχώρησε .
Κρίμα , στείρα αντιπαράθεση τα Καλώδια .:(

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Μα Παρασκευή, εργάσιμη μέρα... Άλλωστε νόμιζα θα αλλάζετε καλώδιο στον τελικό, που είναι πιο δύσκολο να πάρουμε την έξοδο για τα ηχεία.
Βέβαια και μπορείς να κάνεις τις δοκιμές σου σπίτι σου, οπότε βολεύει:), αλλιώς μνμ στο φίλο blues' για να παραστεις στο ab blind test που θα διοργανώσει:D
[DOUBLEPOST=1557068280][/DOUBLEPOST]
Έχεις κι εσύ κάτι απαιτήσεις...
Για ποιον παιδιά? Να αποδείξω τι? Ότι πάλι δε θα εμφανιστεί κάνεις σας? 3 βδομάδες περιθώριο είχατε να το αποφασίσετε και να έρθετε σπίτι μου!
Κάνεις! Τι να λέμε τώρα!!!

Reaction score
12.228
Έτσι. Και νόμιζα ότι μόνο εγώ θα τρελαθώ...
Κατά τα λοιπά, μήπως το καλώδιο που ζεσταίνεται είναι ανεπαρκές για το ρεύμα που καλείται να μεταφέρει?? Λέω τώρα εγώ...
Και για τους ενισχυτές λέμε ότι θέλουν ζέσταμα, αλλά εννοούμε προθέρμανση. ;-)

Εντάξει βρε Λεανδρε. Από σήμερα όλος ο κόσμος του consumer και pro audio, ακομη και αυτη η έιηεσιμπιγιουπωστηλεν που μας τα έχει κάνει τσουρέκια ο αφτχιας, θα έχουν σαν reference τα αποτελέσματα της ακρόασής σας...
Φχαριστημενος?? :p
Επιτέλους, κατάλαβες τί κρύβεται πίσω απο τη μάζοξή μας!! Κάτι μέρες πριν το συγκριτικό είχα τυπώσει φωτογραφίες μου με κα(β)λώδια για να δίνω αυτόγραφα. Αργείς! :p

QUOTE="haris1308, post: 2428828, member: 30343"]Καλά το πάμε τις τελευταίες μέρες με τον χαβαλέ, ας μην το χαλάσουμε..
Να ξέρουμε τι λέμε, αλλά να μη χάνουμε και την αίσθηση του μέτρου...
Η ωραιότατη κατά τα άλλα σύναξη και ακρόαση, ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με έννοιες όπως τεκμηρίωση, αντικειμενικοτητα και απόδειξη.
Δηλαδή αν αύριο μαζευτούν σε έναν άλλο χώρο 4 σκεπτικιστές ή αμφισβητιες των καλωδίων και αφού ακολουθήσουν ακριβώς την ίδια μεθοδολογία με εσάς, αποφανθουν ομόφωνα πως δεν άκουσαν καμία αισθητή διαφορά, ο αποδεδειγμενος κατ εσέ ισχυρισμός θα καταρριφθεί?[/QUOTE]

Ας το κάνουν, ας αποφανθούν ότι δεν ακούνε διαφορές ( άσχετα αν τους αρέσουν ή όχι ) και το συζητάμε. ;-)

Έλα μωρέ.. Το μόνο εύκολο. Το οργανώνεις λέγοντας πως ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει έως 4-5 και μετά φροντίζεις με τρόπο, ώστε οι πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή να είναι και αυτοί που σίγουρα θα δώσουν τις απαντήσεις που θες....;)
Εγώ βέβαια δεν έδωσα τις απαντήσεις που ήθελε κανένας. Τυγχάνει οι απαντήσεις μου να ταυτίζονται με τις απόψεις των υπολοίπων. Βέβαια ( και γι'αυτό το λόγο ανέφερα τί παρατήρησα, τί άκουσα ), οι προτιμήσεις μου διέφεραν αισθητά των υπολοίπων. Πέραν βεβαια του γεγονότος ότι δεν υπήρξε καν η προσπάθεια επηρρεασμού.

Το τεστ αυτό, με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε, απέδειξε περίτρανα πως 4 διαφορετικοί άνθρωποι άκουσαν διαφορές ανάμεσα σε 4 διαφορετικά καλώδια. Δυστυχώς όμως δεν αποδεικνύει πως αυτές οι διαφορές υπάρχουν.

Για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ σε καμία περίπτωση πως έπαθαν "ομαδική παράκρουση" ή έχουν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Είναι όμως χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης να αντιλαμβάνεται κάτι το οποίο πιθανώς να μην υπάρχει. Αν θες να δεις κάτι θα το δεις, αν θες να ακούσεις κάτι θα το ακούσεις. Για παράδειγμα για τον πιστό η εικόνα της παναγίας δακρύζει, τη βλέπει να δακρύζει δε λέει ψέματα (μπορεί και να λέει από ανάγκη να μην χαρακτηριστεί αμαρτωλός). Πάει ο άλλος στη γκαλερί σύγχρονης τέχνης, κοιτάζει ένα γλυπτό από διάφορα κομμάτια σκραπ μετάλλου και διακρίνει εύκολα "την προσπάθεια του ατόμου μέσω στρουκτουραλιστικών δομών να βρει διέξοδο από την ενσυνείδητη καταπίεση της λίμπιντο στο υπερεγώ του". Το βλέπει αυτό δε λέει ψέματα, αυτό θέλει να δει αυτό βλέπει. Ούτε τρελός είναι, συνηθισμένος άνθρωπος είναι.
Ήταν τόσο εύκολα αντιληπτές οι διαφορές που και να μη θέλεις, θα τις ακούσεις. Κανένας δεν επηρρέασε κανέναν, κατά τις ακροάσεις δεν μιλούσαμε, δεν λέγαμε π.χ. "άκου τι κάνει το εργαλείο". Με εξαίρεση το α-β τεστ ανάμεσα στο μαύρο και το oyaide όταν εξέφρασα στιγμιαία τη προτίμηση στο μαύρο καλώδιο, για να καταλάβω τί συνέβη, τί άκουσα και μου έκανε εντύπωση στο μαύρο.

20 σελίδες τώρα , μας τα κάνατε κουδουνίστρες πως υπάρχουν διαφορές.
Ναι ρε παιδιά , το είπαμε , υπάρχουν διαφορές!
Ημαρτον πια.

Θα πει κανείς ποιές ήταν αυτές οι ρημάδες οι διαφορές?
Έσφιξε το μπάσο?
Έγιναν αέρινα τα πρίμα?
Έφυγε ένα πέπλο?
Άνοιξε η σκηνή και σηκώθηκε όρθια η τραγουδίστρια?
Τι στο διάολο συνέβη?
Εγώ είπα τί άκουσα και αναπόφευκτα πήρα θέση και έδειξα προτίμηση. Ανεξάρτητα βέβαια αν αυτό που προτίμησα είναι το σωστό ( δεν το παίζω παντογνωστης και σε τελική ανάλυση, έχω κι εγώ τα γούστα μου στη μουσική,ε? :) )

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Και όταν δεν βρισκω στο web τι κανω?
Μοιαζει με ...αλλα λογια ν αγαπιομαστε. Η και λιγο πιο διαφορετικα από ένα στιχο του Κ Χατζη "μιλαμε ετσι για να μιλαμε"

Οκ καταλαβα. Βασικα κουραστηκα από την επιχειρηματολογια! Ας παμε ν ακούσουμε λιγο την μουσικουλα μας
Αγαπητέ, και ο Θεός να στο πει ο ίδιος άποψη δεν αλλάζεις.. άστο λοιπόν.. δεν έχει νόημα να το ζοριζουμε...

Reaction score
12.228
Zikzik, μήπως να τυπωθούν οι σελίδες και να γίνουν βιβλίο ,πνευματικά δικαιώματα AVside .gr
Ετσι να βγαίνει και κάνα ευρώ για τα έξοδα .
Πρίν κανα δύο χρόνια η παραπάνω δε θυμάμαι είχαν γραφτεί τα ίδια για τα Καλώδια ρεύματος .Χωρίς κανένα αποτέλεσμα ............
Τότε με τον κύριο Στέφανο που έπαιζε φυσαρμόνικα .
Μετά το τέλος του θέματος ο κύριος Στέφανος δεν άντεξε και αποχώρησε .
Κρίμα , στείρα αντιπαράθεση τα Καλώδια .:(
Ο κύριος Στέφανος έκανε ένα τραγικό λάθος. Γενίκευε, συνήθως υπέρ των απόψεών του και όταν κάποιος τον πήγαινε κόντρα, εμμέσως πλην σαφώς τον έβγαζε άσχετο ( αφού αυτός το είχε σπουδάσει ). Στείρα δεν ήταν η αντιπαράθεση, στείρα ήταν η τοποθέτηση του συντάκτη. Και επειδή εγώ τότε δεν ήμουν τόσο ήρεμο παιδάκι, του είχα χωθεί πολύ άγρια σε βαθμό που ένιωθα και τύψεις. ΠΟΤΕ δεν παραδέχτηκε ότι ακούγονται διαφορές για να κάτσουμε και να αναλύσουμε την αιτία αυτών των διαφορών. ΠΑΝΤΑ έλεγε ότι δεν ακούγονται διαφορές και άφηνε να εννοείται ότι είμαστε φαντασιόπληκτοι και ζαν ντ'αρκ του hifi. Υποστήριζε ότι είχε εμπειρία απο ακροάσεις και είχε ένα σύστημα που ό,τι και να του κάνεις, δεν τα λέει. Εκτός αν μπορεί να τα πει το Technics SL-PG480 που διέθετε σαν πηγή. Λυπάμαι, ακόμα και το pc μου χωρίς το usb interface παίζει καλύτερα απο το 480. Είχα ακούσει και το 480 και το 770Α που χρησιμοποιούσα στο παρελθόν. Όταν του πρότεινα να ακούσει ένα ποιοτικό σύστημα και να μας πει, το έριχνε στο σορολόπ του στυλ ότι δεν πρόκειται να διαθέσει ποσό για να αποκτήσει τέτοια μηχανήματα, ήταν σε νησί ( αν θυμάμαι καλά ) και δεν είχε τη δυνατότητα να επισκεφτεί κατάστημα και ζητούσε να του στείλουμε εμείς μηχανήματα αν είχαμε τη κάψα. Βασιζόταν δε ΜΟΝΟ στους κανόνες της φυσικής ( και τους χτύπαγε τόσο πολύ σε όσους είχαμε αντίθετη γνώμη, αλλά εμπειρία ακρόασης ), αλλά ποτέ δεν μας εξήγησε ένα λόγο για τον οποίο θα μπορούσε να ισχύει η αντίθετη με τη δική του άποψη. Συγνώμη, αυτό δεν είναι διάθεση και μοίρασμα της γνώσης, είναι σκοταδισμός. Ο costas ear για παράδειγμα ( που τον σέβομαι, απλά δεν αγοράζω ενεργά καρντιά μου ) κατανοώ ότι γνωρίζει τί λέει, δέχεται αυτό που λέμε, απλά μας κάνει καζούρα επειδή υπάρχει πιο γρήγορος δρόμος ( και ίσως πιο ασφαλής γι'αυτόν που ΤΩΡΑ θα αγοράσει ). Ο μπούτιας φυσικά και δείχνει να έχει γνώσεις, αν και πρέπει να αναβαθμίσω το firmware μου εγώ για να ακολουθήσω τα όσα λέει ( θαυμάζω το συντακτικό του και δίνω ρέστα, απλά μερικές φορές πρέπει να ρίχνεις με απλό τρόπο την απάντηση για να μπορέσει ο άλλος να σε ακολουθήσει πιο γρήγορα ).

Reaction score
4.586
@Σταύρος Λαγκαδιανός επιστημονικά πάντως στέκει το "στρώσιμο των καλωδίων". Είναι λογικό να υπάρχει γήρανση και μεταβολή των χαρακτηριστικών του με το χρόνο ή τη χρήση. Το πόση είναι αυτή θα πρέπει να μετρηθεί, το αν είναι ακουστή δεν μπορώ να απαντήσω (ούτε να διανοηθώ).

Αυτό που θέλω να προσθέσω στην κουβέντα είναι πως έχω δει στο φόρουμ διάφορα ντιμπέιτ για κάποιους που ακούν διαφορές στα καλώδια, διαφορές στα αντικραδασμικά και πάει λέγοντας. Δεν έχω δει όμως κανέναν στο χάι εντ να σχολιάζει άλλες φυσικές παραμέτρους όπως η ποιότητα του αέρα στο χώρο ακρόασης, οι συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας, το υψόμετρο κτλ. Κάποιος λοιπόν που έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται αν ο προενισχυτής του είναι ακουμπισμένος στο πάτωμα ή πάνω σε σούπερ ντούπερ βάσεις δεν μπορεί να διακρίνει διαφορές ανάλογα με την υγρασία? Το σύστημα παίζει το ίδιο στο Βόλο και το ίδιο στην Αράχωβα? Ένα καλό air purifier δεν θα είχε ευεργετική συνεισφορά στο ηχητικό αποτέλεσμα? Αυτές είναι κάποιες από τις απορίες μου. Ίσως για κάποιο μελλοντικό τεστ.

Reaction score
12.228
Κατανοώ ότι είναι άσχημο τρόπον τινά να αναφέρομαι σε μέλος που έχει αποχωρήσει, αλλά αφού αναφέρθηκε το συμβάν, έκρινα σωστό να ξεκαθαρίσω για ποιο λόγο συνέβη.

Reaction score
387
καλησπέρα,
είναι γεγονός ότι τα καλώδια ρεύματος ακούγονται και νομίζω ότι τα περισσότερα μέλη,εμμέσως πλην σαφώς,το έχουν παραδεχθεί ,ασχέτως αν η συζήτηση μετά επεκτείνεται σε αλλότρια.
Στον σύνδεσμο που παραθέτω πιθανόν να εξηγείται γιατί συμβαίνει αυτό.Θα παρακαλούσα κάποια σχόλια από τους επιστημονικά γνώστες του αντικειμένου καθόσον εγώ δεν γνωρίζω σε βάθος τα πράγματα.(σιδηρομαγνητισμός-περιοχές βάιs,weiss domains) https://el.wikipedia.org/wiki/Σιδηρομαγνητισμός#Μαγνητικές_περιοχές.
Θεωρώ ότι θα πρέπει να διαβαστεί ολόκληρο.

Reaction score
657
Εγώ θα δεχθώ τα συμπεράσματα σας πως ακούγονται διάφορες με τα καλώδια (αν και μέσα μου οι απορίες υπάρχουν ακόμα για το πως γίνεται ένα μέτρο "καλό" καλώδιο να κάνει τη διαφορά όταν έχουμε τόοοσα μέτρα καλώδιο ότι να 'ναι στην ηλεκτρολογική μας εγκατάσταση...)

Το πραγματικό ερώτημα όμως τότε δεν είναι αν ακούγονται (αφού είπαμε, οκ, ακούγονται) αλλά μέχρι πόσο αξίζει να ασχοληθούμε μ' αυτά... και κυρίως πόσο προτεραιότητα έχουν σε σχέση με άλλες βελτιώσεις...

π.χ. το σύστημα μου (2 monitors / 1 sub / 1 audio interface) δεν ξεπερνάει το χιλιάρικο... αξίζει λοιπόν να δώσω π.χ. 300 ευρά για καλώδια όταν με 300 ευρά παίρνω π.χ. 4 διαχυτές ή ένα πολύ καλύτερο dac/dsp ή με λίγα χρήματα ακόμη ένα δεύτερο sub ;;;;

Αν είχα ξοδέψει μια περιουσία για ηχεία/πηγές/χώρο τότε ναι ας έδινα μερικά χρήματα για κάπως καλύτερα καλώδια ... ακόμη και να μην έκαναν διαφορά!!! έτσι για ψυχολογικούς λόγους... αλλά τώρα;;; δεν αρκεί ένα mogami, 2 neutriκ xlr και το μαύρο καλώδιο ρεύματος του κατασκευαστή;;;;
Το να δωσεις 300 Ευρω για καλωδια στην περιπτωση σου προφανώς ειναι χαζομάρα. Αν ομως δοκίμασεις κανενα Belden ρευματος με καλα βύσματα και ακούγες καποια βελτίωση με λίγα χρηματα γιατι οχι? Μπορει βεβαια και να μην καταλάβαινες καμια σοβαρή διαφορα οποτε θα γλίτωνες και τα έξοδα.

Εγω στο τωρινό μου συστημα ακουω σοβαρες διαφορες στον ηχο με αλλαγες σε καλωδια ρευματος. Παλιότερα ομως σε αλλο σεταπ που ειχα οι διαφορες που άκουγα ηταν ανάξιες λόγου για αυτο και δεν ασχολιόμουν με αλλαγες καλωδίων ρευματος.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.741
καλησπέρα,
είναι γεγονός ότι τα καλώδια ρεύματος ακούγονται και νομίζω ότι τα περισσότερα μέλη,εμμέσως πλην σαφώς,το έχουν παραδεχθεί ,ασχέτως αν η συζήτηση μετά επεκτείνεται σε αλλότρια.
Στον σύνδεσμο που παραθέτω πιθανόν να εξηγείται γιατί συμβαίνει αυτό.Θα παρακαλούσα κάποια σχόλια από τους επιστημονικά γνώστες του αντικειμένου καθόσον εγώ δεν γνωρίζω σε βάθος τα πράγματα.(σιδηρομαγνητισμός-περιοχές βάιs,weiss domains) https://el.wikipedia.org/wiki/Σιδηρομαγνητισμός#Μαγνητικές_περιοχές.
Θεωρώ ότι θα πρέπει να διαβαστεί ολόκληρο.
Τα weiss domains αφορούν τα μαγνητικά υλικά. Τα καλώδια ρεύματος και γενικώς τα πάσης φύσεως οικιακά καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος είναι κατασκευασμένα με χαλκό, που είναι μη μαγνητικό υλικό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.694
Τα weiss domains αφορούν τα μαγνητικά υλικά. Τα καλώδια ρεύματος και γενικώς τα πάσης φύσεως οικιακά καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος είναι κατασκευασμένα με χαλκό, που είναι μη μαγνητικό υλικό.
Είναι βέβαιο αυτό;

:p

Έχω κάτι σιντί απομαγνητισμού καλωδίων ρεβματος.:D

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.741
Νταξ, κι εγώ έχω ένα straightwire flexconnect του 1984-85 με ωραιότατο χάλκινο μπλεντάζ που πήρε αέρα κι έχει πλέον ένα διακριτικό σκατουλί χρώμα. Το έχω; Ούτε που θυμάμαι πού είναι. Κάπου θα είναι. Κάπου υπάρχ' η αγάπη μου, μα δεν ξέρω πού, να τη γυρέψω στα χαρτιά, να τη γυρέψω στ' άστρα... :p

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.544
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof