Περί καλωδίων ρεύματος

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Πού το ξέρεις?
Τα έχεις ακούσει? :D
..ξέρω τα μαύρα, τα sexy τα καλώδια ρεύματος τι κάνουν, αρκεί:D
[DOUBLEPOST=1557230636][/DOUBLEPOST]
Εγω ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι ακουγονται διαφορες.Και εχω παρακαλεσει καποιος με τεχνικες γνωσεις να το εξηγησει αν ειναι δυνατον.
να το διασκεδάσουμε και λίγο ε?..ξανά!:):)

Reaction score
12.231
Εγω ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι ακουγονται διαφορες.Και εχω παρακαλεσει καποιος με τεχνικες γνωσεις να το εξηγησει αν ειναι δυνατον.
Δοκιμή αν το έχω καταλάβει καλά. Η λεπτομέρεια στους αγωγούς ίσως εξηγεί τί αλλάζει απο καλώδιο σε καλώδιο. Φυσικά και είναι καλώδιο ηχείων αυτό της φωτογραφίας, αλλά ίσως και να μας λέει κάτι.

upload_2019-5-7_14-13-22.jpeg

Reaction score
12.231
Από το καλώδιο ηχείων μας ενδιαφέρει να περνάει φάσμα συχνοτήτων αναλοίωτο. Από το καλώδιο ρεύματος, μόνο μία συχνότητα, του δικτύου.
Και η φωτογραφία δείχνει τη κατασκευή του καλωδίου ( έστω και που είναι ηχείων ). Δείχνει δηλαδή ότι υπάρχει λεπτομέρεια στη σχεδίασή του.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.755
Μα θα πρόκειται για στείρα τεχνική ανάλυση, χωρίς ίχνος εμπειρικής επιβεβαίωσης, από άτομα που ψάχνουν στη Google και μετά έρχονται εδώ και κάνουν τον εξυπνάκια. Και εκτός αυτού, η απάντηση σ' αυτήν την ερώτηση δεν έχει πλάκα και χρειάζεται και διάβασμα. Ενώ με το καλώδιο των 2500 ευρώ, πληρώνεις, το παίρνεις, το βάζεις, παίζει, απολαμβάνεις. Κι αν δε σ' αρέσει, το αλλάζεις. Άσε δηλαδή που εξυψώνεσαι στα μάτια των άλλων. Διότι, όπως και να το κάνουμε, άμα έχεις καλώδιο ρεύματος τωνδυομισυχιλιάδωνε, δεν είσαι όποιος κι όποιος. Έτσι δεν είναι;

Επ' αυτής της βάσεως δουλεύουν οι χαϊεντοέμποροι. Δεν έχει καμιά σημασία αν τα καλώδια ρεύματος ακούγονται ή όχι, αν είναι απάτη ή όχι, αν αυτοί που τα αγοράζουν είναι αφελείς ή ψαγμένοι ακροατές με ανοικτό μυαλό. Σημασία έχει πως είναι υποψήφιοι πελάτες με λεφτά για ξόδεμα.-

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.561
Σοβαρολογείς τώρα?
Μιλάτε εσείς για εγωισμό?
Στο νήμα με θέμα ¨περί καλωδίων ρεύματος¨ σας φταίει ο χώρος?
Δεν είπα ποτέ ότι έχω το καλύτερο χώρο, ούτε είπα ότι πιστεύω ότι με φροντίδα στο χώρο μου δε θα υπάρξει βελτίωση, ούτε ο blues το είπε. όμως επίσης είπε ότι όλοι ακούγαμε διαφορές από τα καλώδια που ήταν και το ζητούμενο της συγκέντρωσης.
Το μόνο που φταίει είναι ότι κάποιος τόλμησε να καταρρίψει τις δογματικές απόψεις σας περί των καλωδίων τροφοδοσίας και τίποτ'άλλο!
Ποιές αλοιφές και πράσινα άλογα τώρα?
Πάψτε επιτέλους να μας θεωρείται ιθαγενείς και να ¨χαρίζετε καθρεπτάκια¨!!
Η στρουθοκάμηλος ωχριά μπροστά σας φίλτατε! Όσο και να χώνετε το κεφάλι στο χώμα θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα!
Επιλογή σας αρχικώς ήταν η ειρωνεία για το ότι τα καλώδια δεν ακούγονται,
μετά, όταν έγινε η ακρόαση, η ερώτηση ήταν σ αυτό το χώρο,
κατόπιν, να βάλω κρέμα χεριών στον ημιθανή κι άλλες τέτοιες χαριτωμενιές...
κάποιος άλλος είπε ότι ο επηρεασμός αυτός από τα καλώδια δεν υπάρχει στα ενεργά ηχεία γιατί έχουν καλύτερη τροφοδοσία!
Καλύτερη από ποιό? από το sonneteer sedley? σχεδόν όσο κοστίζει μια μόντουλα ενεργού ηχείου της τάξης των 3000€, κάνει μόνο ο τοροειδής του phono! τι να λέμε τώρα!!
Πραγματικά, είστε πολύ ευρηματικοί στα αφηγήματα σας!

Λέανδρε πάρτο αλλοιώς γιατί βρίσκεις.
Δεν υπάρχει τοροειδής που κοστίζει 3000e . Σε κανένα σύμπαν.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Λέανδρε πάρτο αλλοιώς γιατί βρίσκεις.
Δεν υπάρχει τοροειδής που κοστίζει 3000e . Σε κανένα σύμπαν.
δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο, είπα ότι " σχεδόν όσο κοστίζει μια μόντουλα ενεργού ηχείου της τάξης των 3000€, κάνει μόνο ο τοροειδής του phono! τι να λέμε τώρα!!"
Μόντουλα εννούμε την ενισχυτική μονάδα-πλάτη του ενεργού ή ενός sub κι όχι όλο το ενεργό! με παρεξήγησες:):).
όντως σ ένα ηχείο των 3000€, τα ενισχυτικά του(συνήθως made in china σ αυτή τη κατηγορία τιμής, δε ξεπερνούν ως πλακέτα τα 150-250€.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Μα θα πρόκειται για στείρα τεχνική ανάλυση, χωρίς ίχνος εμπειρικής επιβεβαίωσης, από άτομα που ψάχνουν στη Google και μετά έρχονται εδώ και κάνουν τον εξυπνάκια. Και εκτός αυτού, η απάντηση σ' αυτήν την ερώτηση δεν έχει πλάκα και χρειάζεται και διάβασμα.
Σωστός! τέτοιες απαντήσεις κατά βάσει θα πάρεις από τους pdfers, γνωστή κατηγορία φωστήρων!
Δεν ακούν, googlάρουν, διαβάζουν και έχουν πάντα μια απάντηση για όλα!:D

Επ' αυτής της βάσεως δουλεύουν οι χαϊεντοέμποροι. Δεν έχει καμιά σημασία αν τα καλώδια ρεύματος ακούγονται ή όχι, αν είναι απάτη ή όχι, αν αυτοί που τα αγοράζουν είναι αφελείς ή ψαγμένοι ακροατές με ανοικτό μυαλό. Σημασία έχει πως είναι υποψήφιοι πελάτες με λεφτά για ξόδεμα.
Επίσης σωστό!
Όλοι οι έμποροι του χώρου(κι όχι μόνο), μοναδικό σκοπό έχουν το κέρδος, αλλιώς δε θα ήταν έμποροι.
Το αν έχει σημασία το αν ακούγεται το καλώδιο,ή το ενεργό μόνιτορ ηχείο, ή οι μπασοπαγίδες ή και τα πάνελ ηχητικής βελτίωσης, εξαρτάται από τη προσωπικότητα του εκάστοτε εμπόρου και τη τιμιότητα του:).
Για αυτό πρέπει να επιλέγουμε προσεκτικά με ποιόν συνεργαζόμαστε!;)

Ενώ με το καλώδιο των 2500 ευρώ, πληρώνεις, το παίρνεις, το βάζεις, παίζει, απολαμβάνεις. Κι αν δε σ' αρέσει, το αλλάζεις. Άσε δηλαδή που εξυψώνεσαι στα μάτια των άλλων. Διότι, όπως και να το κάνουμε, άμα έχεις καλώδιο ρεύματος τωνδυομισυχιλιάδωνε, δεν είσαι όποιος κι όποιος. Έτσι δεν είναι;
Όλα τα καταναλωτικά αγαθά δεν είναι για όλους!
Κάποιοι όντως θα το πάρούν για το πρεστίζ όπως λες, κάποιοι γιατί έχουν και το σύστημα για να..την ακούσουν αλλά και τα φράγκα, κάποιοι δε θα δώσουν ούτε 30€ γιατί ο εγωισμός τους το απαγορεύει...ι;);)
κάποιοι θα ακούσουν διαφορές, κάποιοι θα κάνουν ότι δεν ακούν...
επιλογές!!:drinks:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.755
Το αν έχει σημασία το αν ακούγεται το καλώδιο,ή το ενεργό μόνιτορ ηχείο, ή οι μπασοπαγίδες ή και τα πάνελ ηχητικής βελτίωσης, εξαρτάται από τη προσωπικότητα του εκάστοτε εμπόρου και τη τιμιότητα του:).
Δηλαδή, αν ένας έμπορος πουλάει ακριβά καλώδια ρεύματος, αλλά δεν πιστεύει ότι αυτά ακούγονται, είναι απατεώνας;

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Δυστυχώς είναι τόσες πολλές οι διαφορετικές υλοποιήσεις στα καλώδια τροφοδοσίας που είναι πρακτικά αδύνατο κάποιος να μπορέσει να στο εξηγήσει.
π.χ,
1)το μαυράκι το pcκαλώδιο είναι 0.75mm επομένως έχει εμβαδόν 0,44mm2
τα aftermarket ξεκινούναπό 1,5mm(εξαιρετικά ελάχιστα καλώδια με τόσο μικρή διατoμή), επομένως έχει εμβαδόν 1,77mm(4πλάσιο εμβαδόν !)
το σύνηθες είναι διατομή 4mm-6mm,με αντίστοιχα 50,24mm2 & 113,04mm2 (120 φορές ως 250 φορές μεγαλύτερο εμβαδόν!

2)το αγαπητό μαυράκι..έχει απροσδιορίστου ποιότητας χαλκό, ενώ τα aftermarket από 4N ως 7Ν χαλκό(99,99999% -99,9999999%);ή ακόμα και ασήμι και χρυσό, είτε και επιχρυσωμένους ή επάργυρους αγωγούς

3) Οι ακροδέκτες στο..μαυράκι είναι..χάλια μαύρα! Οι ..αντίπαλοι χρησιμοποιούν από tellurium copper(iego), phosphore bronze(furutech-oyaide), καθαρό χαλκό συνήθως τον αποφεύγουν λόγω της πλαστικότητας που τον διακρίνει, με επιστρώσεις από 1,5 -2,5μικρά χρυσού, ασημιπού, πλατίνας, παλλαδίου, ροδίου.

4)Άλλοι χρησιμοποιούν πολύκλωνους αγώγους , άλλοι μονόκλωνους,

5)Διαφορετικές γεωμετρίες(παράλληλοι αγωγοί (πχ tunami nigo), συστρεμένοι αγωγοί(πχ signal projects), ακτινικοί αγωγοί(πχ cardas).

6).......Άπειρες λοιπόν παραλλαγές στο ίδιο θέμα, επομένως..μη περιμένεις εύκολη εξήγηση..
το κάθε καλώδιο θέλει τη δική του, το κάθε καλώδιο είναι διαφορετικό, το καθε καλώδιο παίζει... αλλιώς!:):)

Φυσικά πάντα θα υπάρξουν αυτόφωτοι φωστήρες που θα μπορούν να στ αναλύσουν όλα εύκολα κι απλά με τη χρήση..τι άλλο?
ενός pdf:D:D

Last edited:

I

iason

Guest
Πάντως πιο εύκολα αλλάζεις ένα καλώδιο που δεν φαίνεται παρά γεμίζεις το σαλόνι φελιζόλ....
Αν και το τι είναι όμορφο για τον κάθε ένα είναι υποκειμενικό. Άλλος βλέπει φελιζόλ και γουστάρει και άλλος τεράστια Ηχεια και προσβάλλεται η αισθητική του....τι να πεις?
Τα καλώδια έχουν πολλά πλεονεκτήματα .Τα αλλάζεις και δε φαίνονται καθόλου τα πληρώνεις απο το μυστικό ταμείο του υπουργείου Οικονομικών κανείς δε το ξερει εισαι χαρούμενος η δυσαρεστημένος παλι κανείς δεν το ξέρει.Αμα μπορείς κάντο με τα φελιζολ .......Α ρε παντόφλα :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Δηλαδή, αν ένας έμπορος πουλάει ακριβά καλώδια ρεύματος, αλλά δεν πιστεύει ότι αυτά ακούγονται, είναι απατεώνας;
Όχι απαραίτητα, σίγουρα όμως είναι αποτυχημένος έμπορος αν δε πιστεύει ο ίδιος στο προιόν που καλείται να πουλήσει, ενώ ο ίδιος έχει επιλέξει να φέρνει το συγκεκριμένο προϊόν στο μαγαζί του!!!
Ειδικά δε, όταν μιλάμε για εμπορεύματα με τιμές..κοσμημάτων ε?;);)
[DOUBLEPOST=1557238507][/DOUBLEPOST]
Ξεκαβάλα απ το καλάμι επιτέλους.
ποιό καλάμι? για καλώδια ρεύματος μιλάμε!!:):):)

Reaction score
11.122

Κι όμως, αν θες να ξέρεις υπάρχουν μετρήσεις που οι εταιρίες που κατασκευάζουν ενεργά μόνιτορ ηχεία, μπασοπαγίδες και πάνελ ηχητικής βελτίωσης κάνουν και δημοσιοποιούν τα αποτελέσματά τους για να καταλάβουν οι επίδοξοι αγοραστές τί προσφέρει το προϊόν τους. Στα καλώδια που σου ζήτησα στο παρελθόν, κάθε κατασκευαστής έλεγε τα λογάκια του χωρίς να έχει ούτε μία μέτρηση, για παράδειγμα απόρριψη του θορύβου του καλωδίου από το περιβάλλον, με μορφή λόγου σήματος προς θόρυβο. (μια μέτρηση που μπορώ να σκεφτώ, άλλοι ίσως γνωρίζουν περισσότερες)

Reaction score
1
"NOT EVERYTHING THAT CAN BE COUNTED COUNTS, AND NOT EVERYTHING THAT COUNTS CAN BE COUNTED."
- ALBERT EINSTEIN.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.898
Εγώ με τα ενεργά Genelec τί καλώδιο ρεύματος λέτε να μου έχει βάλει η εταιρεία; Κι αν τα έχω σε πολύπριζο που "δεν κάνει"; Θεέ μου τί ακούω τόσο καιρό!
Ρε σεις; Τον κοψοχολιάσατε τον άνθρωπο!..

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Κι όμως, αν θες να ξέρεις υπάρχουν μετρήσεις που οι εταιρίες που κατασκευάζουν ενεργά μόνιτορ ηχεία, μπασοπαγίδες και πάνελ ηχητικής βελτίωσης κάνουν και δημοσιοποιούν τα αποτελέσματά τους για να καταλάβουν οι επίδοξοι αγοραστές τί προσφέρει το προϊόν τους. Στα καλώδια που σου ζήτησα στο παρελθόν, κάθε κατασκευαστής έλεγε τα λογάκια του χωρίς να έχει ούτε μία μέτρηση, για παράδειγμα απόρριψη του θορύβου του καλωδίου από το περιβάλλον, με μορφή λόγου σήματος προς θόρυβο. (μια μέτρηση που μπορώ να σκεφτώ, άλλοι ίσως γνωρίζουν περισσότερες)
τότε τι αγχώνεσε Πέτρο? μείνε στα ..μαύρα pcκαλώδια που ξέρεις όλες τις προδιαγραφές τους:D
Είπαμε, κάποιοι ακούν, κάποιοι κάνουν ότι δεν ακούν!
Λογικά έχεις ήδη δει το ποστ 1812, μιλάμε για ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά χαρακτηριστικά από το δύσμοιρο ..μαυράκι και δε μπορείς να υποθέσεις έστω ότι ..μπορεί και κάτι να κάνουν αυτές οι διαφορές??
Τι να πω μάναμ..τι να πω...:(
όταν κάποιος πουλάει το χ προιόν του το οποίο ας υποθέσουμε κάνει δουλειά, αλλά είναι παράλληλα κι ακριβό. είναι τόσο μ@λ@κ@ς να ανακοινώσει τι είναι αυτό ακριβώς που κάνει στο καλώδιο του (που δεν έχει και τ άπειρα εξαρτήματα) για να μπορεί ο καθένας να έχει το ίδιο αποτέλεσμα φτιάχνοντας το μόνος του κι ο αρχικός κατασκευαστής να μη πουλάει τίποτε?
Σου πέρασε αυτό σαν πιθανότητα?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.743
ποιό καλάμι? για καλώδια ρεύματος μιλάμε!!:):):)
Αυτό το καλάμι που έκανες μια τρύπα στο νερό με τις υποτιθέμενες ανακαλύψεις , μέσω ενός τεστ που δεν ήταν blind όπως έπρεπε.
Κάτσατε να φάτε πιτόγυρα στη λαδόκολλα, καλά κάνατε.
Ξαφνικά έλεγες εσύ, ακούστε διαφορές τώρα που θα βάλω το καλό το καλώδιο.
Ααααα έκαναν όλοι , λιγωμένοι απ το τζατζίκι!
Κι αυτό πιστεύεις πως είναι θέσφατο και κατάρριψη ''μύθων'' των pdfάκηδων.
Μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις , δικαίωμά σου, αλλά μην προσπαθείς να μας πείσεις.

Αρχίζω να πιστεύω πως είσαι troll και θα έχεις ανάλογη αντιμετώπιση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.588
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants