Περί καλωδίων ρεύματος

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.553
Έχεις δίκιο και νομίζω το έγραψα αλλά δεν είμαι σίγουρος οπότε θα το ξαναγράψω..
σε μία αλλαγή από ακριβό σε μαύρο ρώτησα τον Λέανδρο αν ακούμε στην ίδια στάθμη, παρόλο που δεν ήμουν στο sweet spot εντόπισα διαφορά στην ένταση. Βασικά υπήρχε η αίσθηση διαφορετικής στάθμης γιατί η ένταση στον ενισχυτή ήταν η ίδια. Λογικό, το κάθε καλώδιο έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και αυτό επιφέρει και μικροδιαφορές στην ηχητική ένταση λόγω ότι μπορεί να υποβαθμίζει ή να μεγεθύνει κλπ συχνοτικές περιοχες.

Εάν φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι το καλώδιο λόγω αντίστασης ή δενξερωγωτιαλλο, υποβαθμίζει την τάση του δικτύου τα 230v και ώς εκ τούτου δημιουργεί διαφορές στο τελικό άκουσμα είμαστε για τα σίδερα.
Κανένα καλώδιο τροφοδοσίας δεν μπορεί να το κάνει αυτό , με κανένα τρόπο.
Τι κάνει δλδ? τα 230 τα κάνει 210?
No way.

Reaction score
1
Δεν έγραψα τάση πουθενά. Να σου δώσω ένα παράδειγμα, ένα καλώδιο που αυξάνει την πληροφορία και δίνει πιο στακάτο και εκτεταμένο χαμηλό κάνει το σύστημα να ακούγεται "δυνατότερα" από ένα "φτωχό" καλώδιο. Όλα αυτά φυσικά σε σχέση με τον χώρο και το σύστημα. Σε κάποιες περιπτώσεις ένα τέτοιο καλώδιο δίνει τα αντίθετα αποτελέσματα αν το δίδυμο χώρος-σύστημα δεν το επιτρέπει. :)

Reaction score
11.122
ένα καλώδιο που αυξάνει την πληροφορία και δίνει πιο στακάτο και εκτεταμένο χαμηλό κάνει το σύστημα να ακούγεται "δυνατότερα" από ένα "φτωχό" καλώδιο. Όλα αυτά φυσικά σε σχέση με τον χώρο και το σύστημα. Σε κάποιες περιπτώσεις ένα τέτοιο καλώδιο δίνει τα αντίθετα αποτελέσματα αν το δίδυμο χώρος-σύστημα δεν το επιτρέπει. :)
Και έτσι, και γιουβέτσι.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.419
Πριν από χρόνια, μια συνάδελφος αρκετά τσουπωτη αλλά πολύ γλυκούλα, πνίγηκε πίνοντας απροσεχτα από ένα πλαστικό μπουκάλι νερό. Μου είχε δώσει την εντύπωση πως ήταν αρκετά θεούσα, οπότε της είπα "αν δε σου αρέσει φτυσ'το", πιστεύοντας πως δε θα πιάσει καν το υπονοούμενο.
Γυρίζει, με κοιτάει λίγο τάχα μου νευριασμενη αλλα και χαμογελώντας πονηρά και μου λέει.. Ποτέ!!!!!
Κόκκαλο ο Χαρης... Ρε δεν της το χα με τίποτα..!!
εγραψες:):drinks::hi:
[DOUBLEPOST=1557424164][/DOUBLEPOST]
Μετά από κανένα εξάμηνο... :D
Είχε δίκιο.. Ποτέ και για κανένα λόγο! ;)
μπραβο συντροφε :hi:
[DOUBLEPOST=1557424454][/DOUBLEPOST]
το Χάρη τον @@δάτο μπήχτη με την τσουπωτήνε κατ' αρχήν. Περιμένουμε τις ιστορίες σας, μπορούμε να κάνουμε και kinkiness poll.
[DOUBLEPOST=1557424539][/DOUBLEPOST]
Στο Χάρη τον @@δάτο μπήχτη με την τσουπωτήνε κατ' αρχήν. Περιμένουμε τις ιστορίες σας, μπορούμε να κάνουμε και kinkiness poll.
:):gamer::drinks::party:

Reaction score
14.360
Αλλού αυτά! Εσύ την βυσμάτωσες τη φουκαριάρα και κάνεις τώρα τον ανήξερο :lolsign:
Ρε σταύρο ντροπή..:p
Μεταξύ μας πρέπει να έχουμε αλληλεγγύη όσο να ' ναι..;)
Ητο υποχρέωση μου να σπεύσω να της "δώσω" ικανού μεγέθους γκαλώδιο να την "ακούσει" τη διαφορά..;)
Δεν μπορούσα να την αφήσω με τις μέχρι τώρα εμπειρίες των "λεπτών" γκαλωδίων που είχε.:cool:
Επρεπε να δοκιμάσει το ευμέγεθες "Monster Cable" μου..:whistling:

Από ψιθυριστή άρια του Vivaldi που τραγουδούσε αρχικώς, μετά το γύρισε στο "Ταραχή" του ΛΕ-ΠΑ..!!:roflmao::lolsign:

Last edited:

Reaction score
12.231
Τι να τις κάνεις μάνα μου τις μπανάνες????
Ένα βήμα μπρος, δύο πίσω είσαι μου φαίνεται... :p
Διόρθωση, παίρνει γυμνό καλώδιο. Επειδή δεν είχα ασχοληθεί με αυτό το τρόπο σύνδεσης, είχα ως αναφορά τα λεγόμενα "δυσαρεστημένων" κατόχων Bryston που όμως έκαναν παράπονα για τα προστατευτικά που έχει βάλει η Bryston προκειμένου να μειωθούν - εξαλειφθούν οι πιθανότητες να ακουμπήσουν τα καλώδια μεταξύ τους και απ'ότι κατάλαβα τους περιορίζει στη χρήση διχάλων. Όλα καλά, ίσως και σήμερα παίξω με το audioquest.

"Παράξενο με την έννοια ότι ενώ με βάση αυτά που είχα διαβάσει - γνώριζα, το άνοιγμα της γωνίας αυξάνει το εύρος της σκηνής, εμένα άνοιξε περισσότερο κατά το κλείσιμο της γωνίας."

Μάλλον μπέρδεψες τις γωνίες. Μιλάνε για τη γωνία που σχηματίζει η θέση ακρόασης με τις θέσεις των δύο ηχείων. Ιδανικά πρέπει να είναι 60 μοιρες, που σημαίνει ίση απόσταση μεταξύ εσού και των ίδιων των ηχείων.

Η γωνία που λες εσύ είναι άλλη και ναι προφανώς το ηχείο πρέπει να σε "κοιτάζει" κατάματα για να ακούς το καλύτερο που μπορεί να σου δώσει, offaxis πέφτει η απόκρισή του.
Άρα, με διαφορετικά λόγια την απόσταση ακρόασης σε σχέση με την απόσταση ανάμεσα στα ηχεία. Αν η απόσταση ακρόασης είναι μικρότερη απο αυτή των ηχείων, ανοίγει η εικόνα ενώ όταν είναι πιο στενή, δίνεται έμφαση στον εστιασμό. Πάντα με τα ηχεία να κοιτάζουν τον ακροατή. Το έπιασα σωστά;

Reaction score
12.231
Παίξε μουσική. Οχι με τα καλώδια.
Ναι, αλλά όπως ίσως θα θυμάσαι, έχω "θεοποιήσει" ( ορθά ή εσφαλμένα, θα δείξει ) τα καλώδια που έχω βάλει στο σύστημά μου. Επομένως, τώρα που στρώνει το πράγμα σιγά σιγά, είναι ένα μέλημα το να επανέλθω στο ζήτημα των (της συγκεκριμένης κλάσης) καλωδίων και να δω αν όντως έχουν θέση στο σύστημά μου ή όχι. Οπότε, πάω για "downgrade" για να δω τί παίζει.
Εννοείται ότι τις τελευταίες μέρες έχω απολαύσει μουσική, ξαναγνωρίζω τα αγαπημένα μου αλμπουμς.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.055
Ναι, αλλά όπως ίσως θα θυμάσαι, έχω "θεοποιήσει" ( ορθά ή εσφαλμένα, θα δείξει ) τα καλώδια που έχω βάλει στο σύστημά μου. Επομένως, τώρα που στρώνει το πράγμα σιγά σιγά, είναι ένα μέλημα το να επανέλθω στο ζήτημα των (της συγκεκριμένης κλάσης) καλωδίων και να δω αν όντως έχουν θέση στο σύστημά μου ή όχι. Οπότε, πάω για "downgrade" για να δω τί παίζει.
Εννοείται ότι τις τελευταίες μέρες έχω απολαύσει μουσική, ξαναγνωρίζω τα αγαπημένα μου αλμπουμς.
Σου προτείνω να μην ασχοληθείς καθόλου με τα καλώδια, ούτε καν με downgrading, ας πούμε για δυο-τρία χρόνια. Ειναι απελευθερωτικό.

Reaction score
30.452
Σου προτείνω να μην ασχοληθείς καθόλου με τα καλώδια, ούτε καν με downgrading, ας πούμε για δυο-τρία χρόνια. Ειναι απελευθερωτικό.
Και ευεργετικό για τη μέση...
Όλο σκυψε, βαλε, βγάλε, με κάτι γομάρια τελικούς των 30 κιλών και βάλε...
Αυτά πρέπει να τα επισημαίνεις ως ορθοπΕδικος ντιμη μου!!! :p
[DOUBLEPOST=1557472265][/DOUBLEPOST]
Διόρθωση, παίρνει γυμνό καλώδιο.
Λογικό δεν είναι βρε συ Νίκο?

Reaction score
12.231
Πέτα τα και βάλε μπέλντεν.
2€ το μέτρο.

Σα το μπελντεκάκι, δεν έχει.
Πριν λίγο έκλεισα το τηλέφωνο με τον κολλητό μου που έχει φτιάξει ένα diy ηχείων απο belden ( κάποια πολύ ποιοτική σειρά δορυφορικού καλωδίου ) με οδηγίες απο ένα site. Πιθανώς σήμερα θα το έχω για δοκιμή. Κάτι μου είπε ότι παίρνει το μπλεντάζ του ενός καλωδίου και το διασταυρώνει κάθετα με τον κεντρικό αγωγό του δεύτερου. Κάπως έτσι. Θυμάμαι πάντως ότι όταν το έφτιαχνε, καθόταν και μετρούσε με χάρακα τα ακριβή σημεία διασταύρωσης. Είναι και ψείρας ( καμία σχέση μ'εμένα )...

Λογικό δεν είναι βρε συ Νίκο?
Λογικότατο, αλλά αν δεν με απατά η μνήμη μου, υπάρχουν κατασκευαστές που δεν επιτρέπουν τη χρήση γυμνού καλωδίου. Και αφού γενικότερα δεν με απασχολούσε το γυμνό καλώδιο, δεν το έψαξα και έβγαλα βιαστικά συμπεράσματα. Τέλος πάντων, τέλος καλό όλα καλά. Όπως πολύ σωστά επεσήμανες, ποιος βγάζει το γαϊδούρι απο'κει μέσα που τον έχω βάλει. Αλλά θέλω να το δοκιμάσω. Του κερατά, είναι ένα ζευγάρι 8tc των 2.4m ( ή 2.8, δεν θυμάμαι ακριβώς ). Αν το πείραμα έχει επιτυχία, όλο και κάποια καλούδια θα αγοράσω για τον χώρο μου πουλώντας τα 8tc. Μετατόπιση κεφαλαίου! Σταυρώνω τα δάχτυλα!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.754
Επομένως το πρόβλημά σου είναι λελυμένον. Το επόμενο βήμα είναι κάποιοι μονομπλόκ κολλητά στα ηχεία, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το μήκος του, ή ενεργά ηχεία.

Reaction score
12.231
Επομένως το πρόβλημά σου είναι λελυμένον. Το επόμενο βήμα είναι κάποιοι μονομπλόκ κολλητά στα ηχεία, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το μήκος του, ή ενεργά ηχεία.
Θέλω να ελπίζω ότι δεν μου λύνει το πρόβλημα το 8TC ( άσχετα αν το σέβομαι σαν καλώδιο γενικότερα καθώς είναι το μέχρι στιγμής αγαπημένο μου, αλλά θέλω να το δοκιμάσω τώρα που άλλαξαν κάπως τα δεδομένα ) και ότι θα έχω καλά αποτελέσματα και χωρίς αυτό. Θα δείξει.
Για μονομπλοκ δεν το βλέπω, καθώς δεν θέλω να αλλάξω τον Bryston ( γιατί αφενός έχω άλλες προτεραιότητες αυτή τη περίοδο, αφετέρου το πιο πιθανό είναι να θελήσω να πάω πάλι σε bryston και αυτό τσούζει. Για μεταχειρισμένο δεν το συζητώ, ο δικός μου είναι σχεδόν σαν καινούργιος, ζήτημα να έχει φτάσει τις 4000 ώρες λειτουργίας ). Εδώ λοιπόν, θα πρέπει να κάνω μια υποχώρηση.

Reaction score
12.231
Είστε αθεράπευτοι...
Πείραμα βρε! Και belden! Δύο σε ένα! Σοβαρά τώρα, αν μου το φέρει, θα κοντράρω ένα καλώδιο των 200+ ευρωπουλακίων με ένα καλώδιο που σαν κόστος υλικών κινείται στα περί τα 50€. Και γιατί θα το κάνω αυτό. Γιατί όταν μου το είχε δώσει να το δοκιμάσω πριν κάτι χρόνια, πρίν πάρω το 8tc, θυμάμαι ότι το ένιωσα λίγο μουντό στα πρίμα και δεν με εντυπωσίασε. Δεν με χαλάει μια δοκιμή με τα νέα δεδομένα. Είναι και τσαμπέ δοκιμή, win win!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.587
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants