wizzy
Music is our (Supernatural) friend!
- Reaction score
- 21.498
Αγάλι, αγάλι... Είπαμε, it's a process.Άργησες! Πολύ άργησες...
Έχω, αλλά δεν έχω τόπο να τα βάλω.Πλαϊνά ηχεία δεν έχεις;
- και λόγω έλλειψης χώρου -
Αγάλι, αγάλι... Είπαμε, it's a process.Άργησες! Πολύ άργησες...
Έχω, αλλά δεν έχω τόπο να τα βάλω.Πλαϊνά ηχεία δεν έχεις;
- και λόγω έλλειψης χώρου -
Ε, πειράζει..."Είδομεν το φως το αληθινό".
Ας είναι μόνο στο γραφείο, δεν πειράζει.
Του προτείνεις λοιπόν ανανέωση εξοπλισμού εκ βόθρων!Ε, πειράζει...
Εκπληκτικό χώρο έχεις στο σπίτι, με τρομερούς χρόνους αντήχησης για τέτοια χρήση, θα είναι σοκαριστική εμπειρία ο φουλ immersive ήχος στον νέο και περιποιημένο χώρο σου.
Προφανώς θα χρειαστείς εκεί σοβαρό εξοπλισμό, κι όχι τους δορυφόρους δείγματα της λοτζιτεκχ, χωρίς να τα υποτιμώ, καθώς στα λεφτά τους ήταν άπαιχτη επιλογή, αλλά για σοβαρό Hi-Fi ήχο, καταλαβαίνεις ότι δε μπορείς να τη βγάλεις τόσο φτηνά...
Αφού πάντως πήρες μια γεύση, θα αρχίσει σιγά σιγά να ολοκληρώνεται η σκέψη υλοποίησης πολυκάναλου. Δυστυχώς δεν είσαι κουφός, οπότε πετρωμένου φυγείν αδύνατο.
Ματς, μουτς, peace and love, dear!Καλά ντε. Σε καταλαβαίνω, έτσι το είπα.
Καταλαβαίνω ότι δεν θα την βγάλω φθηνά, αλλά ακόμα περιμένω την πρότασή σου.Ε, πειράζει...
Εκπληκτικό χώρο έχεις στο σπίτι, με τρομερούς χρόνους αντήχησης για τέτοια χρήση, θα είναι σοκαριστική εμπειρία ο φουλ immersive ήχος στον νέο και περιποιημένο χώρο σου.
Προφανώς θα χρειαστείς εκεί σοβαρό εξοπλισμό, κι όχι τους δορυφόρους δείγματα της λοτζιτεκχ, χωρίς να τα υποτιμώ, καθώς στα λεφτά τους ήταν άπαιχτη επιλογή, αλλά για σοβαρό Hi-Fi ήχο, καταλαβαίνεις ότι δε μπορείς να τη βγάλεις τόσο φτηνά...
Αφού πάντως πήρες μια γεύση, θα αρχίσει σιγά σιγά να ολοκληρώνεται η σκέψη υλοποίησης πολυκάναλου. Δυστυχώς δεν είσαι κουφός, οπότε πετρωμένου φυγείν αδύνατο.
Ειδικά για σένα, με τόσο ελεγχόμενο, περιορισμένου όγκου και μετρημένα σωστό ηχητικά χώρο, θα σου ετοιμάσω μια οικονομικά βιώσιμη πρόταση σε πολυκάναλο (7.4.4) , που θα βλαστημάς ταπέτριναδικάναλα χρόνια.
Μάλλον για 5.4.4 είναι.
Έτσι, για να έχω ένα δείγμα τάξης μεγέθους κόστους.Ναι, έχεις δίκιο.
Φίλε Νίκο, βόθρους έχω στη δισκοθήκη μου (και μ' αρέσουν!).Του προτείνεις λοιπόν ανανέωση εξοπλισμού εκ βόθρων!
Και μετά σας φταίει το κόμμα....Όταν ωριμάσουν οι συνθήκες,
Είναι τραγικά ακριβό το hobby, συμφωνώ. Ειδικά για κάποιους όπως εγώ που ακούν ελάχιστες ώρες στο σπίτι, 3-4 μαξ κάθε βδομάδα. Ή για αρκετούς άλλους που ακούν παραγωγές περασμένων δεκατιών με όποιους περιορισμούς είχαν τα παλιότερα μέσα ηχογράφησης και παραγωγής.H hi-fi ζωή τελικά αρχίζει από τα 30-40 χιλιάρικα (συνυπολογίζοντας και τον αποκλειστικό χώρο)
Είμαστε για λύπηση τελικά
Αχ και να 'ξερες...Και μετά σας φταίει το κόμμα....
Για τα subwoofers και τον αριθμό τους, μετράμε κι αποφασίζουμε. Υπομονή.Γιώργο με τη μουσική που ακούς και το χώρο που έχεις με δύο σαμπακια και 5.2.4 θα πάθεις πλάκα.7.2.4 δε παίζει ευκολα διότι δεν έχεις απόσταση για πλαϊνά ηχεία όπως δεν έχω και εγω... εκτός αν πας στα presonus π.χ. αλλά και εκεί θα είσαι στο 1 μέτρο, άρα και πάλι δε θα το έκανα. Σαμπ θες σίγουρα αλλά δε θες τέσσερα ντε και καλά στο χώρο σου. Δύο σαμπ το πιο πιθανό είναι να παίξουν άψογα. Τα kh310 με τα 805 σαμπ είναι εξαιρετική επιλογή και τα τρία μπροστινα μπορείς να τα προμηθευτείς από τον Κώστα μόλις πάει για τα kh420 σε λίγο καιρό .
Ο συνήγορος του ...δικανα.. εεε... διαβόλου:ΟΚ, στο οικιακό σύστημα είμαι (πολύ) μακριά από πολυκάναλη υλοποίηση, στο γραφείο όμως τα πράγματα ήταν πιο εύκολα.
Όταν κάτοχος του θρυλικού Ζ-5500 της Logitech, μέχρι και την Παρασκευή - και λόγω έλλειψης χώρου - από το 5.1 του συστήματος είχα υλοποιήσει το 2.1. Ας σημειωθεί το .1 στο συγκεκριμένο set είναι "υποχρεωτικό" καθώς χωρίς αυτό - με τον εξοπλισμό που παρέχει η Logitech - δεν είναι δυνατή η αναπαραγωγή του ήχου. Όλα καλά, ωραίο το 10" subwoofer, ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις (πόσο δυνατά να ακούω στο γραφείο), είχα πλούσιο ήχο. Διαβάζοντας το thread αυτό αλλά και κάποιες αναφορές/παραινέσεις του @costas EAR περί προσθήκης κεντρικού ηχείου, ίδιου με τα περιφερειακά είπα να το δοκιμάσω. Οπότε, βρήκα το κεντρικό ηχείο του set (το οποίο, βασικά, είναι το ίδιο με τα περιφερειακά απλώς είναι οριζόντιο), το πρόσθεσα, ρύθμισα το control panel σε κωδικοποίηση που να στέλνει ήχο στο κεντρικό (Dolby ProLogic II Music) και... voila! Έκανα και δοκιμές (τρομάρα μου!) για να ακούσω τη διαφορά: Ενώ έπαιζε η μουσική, αποσύνδεα τα καλώδια του κεντρικού και τα επανασύνδεα. Θα περιγράψω την εμπειρία μου με πέντε (5) λέξεις: "Είδομεν το φως το αληθινό".
Ας είναι μόνο στο γραφείο, δεν πειράζει.
I beg to differ! Μια χαρά υψηλές συχνότητες παίζουν τα Logitech. Ναι, ΟΚ, δεν έχουν μεγάφωνο αποκλειστικά για την αναπαραγωγή αυτών των συχνοτήτων (και, νομίζω, ελάχιστα - εάν όχι κανένα - set ηχείων για Η/Υ έχουν διακριτά μεγάφωνα για υψηλές και μέσες συχνότητες), αλλά το μεγάφωνο που έχουν, για την χρήση που προορίζεται, είναι (υπέρ)αρκετό.Ο συνήγορος του ...δικανα.. εεε... διαβόλου:
Τα ηχειάκια του Logitech δεν έχουν tweeter οπότε πάσχουν από υψηλές.
Βάζοντας ένα ηχειάκι ακόμη αφενός βοήθησες να ακουστούν κι' αυτές λίγο παραπάνω, αφετέρου με τη διαδικασία Upmixing μπήκαν στο σήμα "αντανακλάσεις" και "πληροφορία χώρου" που στηρίζονται και αυτά στις υψηλές...
Εεε... άκουσες λίγο πριμάκι και συ... και φυσιολογικά λες "Είδομεν το φως το αληθινό" !!!
Ισοστάθμιση χρειάζεσαι !!!
Νταξ, μη λέμε και ό,τι θέμε...
Εντάξει, βασικά ψιλοτρολλάρω (γι' αυτό και οι φατσούλες)... αλλά το ότι πάσχουν τα περισσότερα από τα υπολογιστικο-ηχειάκια στις υψηλές είναι γεγονός.Όσο για "ανακλάσεις" και "πληροφορίες χώρου", σε πληροφορώ ότι τα ηχεία βρίσκονται σε απόσταση 50-60εκ από το πρόσωπό μου - και μάλιστα στα "περιφερειακά" έχω δώσει και κλίση. Για ποιες ανακλάσεις μιλάς;
Εξαιρετικό και το περιεχομένο...έβαλα παίξει το blueray Hans zimmer live in prague με dolby atmos .