- Reaction score
- 138.066
Επί της ευκαιρίας:Μετράει λίγο πιο χαμηλά ο Τρίνοβ
Ο τρινοβ στην συγκεκριμένη καρτέλα δεν μετράει την γωνία τοποθέτησης των άτμος με την γωνία που αναφέρεται στο pdf της dolby, όπου παίζει 30-55 μοίρες με "κέντρο" τις 45:
Αλλά ο τρινοβ μετράει από τη θέση ακρόασης τις 2 γωνίες που σχηματίζονται με το ακουστικό κέντρο του κάθε ηχείου, μια γωνία στον οριζόντιο άξονα και μια στον κατακόρυφο.
Γι'αυτό και η "ιδανική" θέση των ηχείων του ατμος κατά την καρτέλα του τρινοβ, βρίσκεται στις 38 μοίρες του κατακόρυφου άξονα και στις 50 μοίρες του οριζόντιου αξονα. Αυτή η θέση, αντιστοιχεί απόλυτα στις 45 μοίρες του pdf της dolby.
Οπότε οι 35 μοίρες που στο βγάζει ο τρινοβ, αντιστοιχούν περίπου στις 40-42 μοίρες του προτύπου από το pdf της dolby, και ως εκ τούτου, η μέτρηση που κάναμε με το ηλεκτρονικό μοιρογνωμόνιο, αν και πρόχειρη, δεν έπεσε πολύ έξω...
Σε μένα είναι λίγες μόνο μοίρες παραπάνω. Θεωρητικά, στο γράφημα του τρινοβ, περιμένω να πέσει εντελώς κέντρο η θέση των άτμος με τις ιδανικές θέσεις του τρινοβ, στις ~38 μοίρες. Φυσικά, αν δεν είναι ήδη εκεί, εγώ έχω τη δυνατότητα μετακίνησης ώστε να τα φέρω καρφί πάνω στα πράσινα.
Προφανώς εγώ αν δε βάλω όλες τις μπλε κουκίδες πάνω ακριβώς στις πράσινες, δε πρόκειται να συνεχίσω την ισοστάθμιση. Αφού...μπορώ.
Last edited: