- Reaction score
- 15.469
Εμενα μ' αρεσουνε τα μακροσκελη ποστς του λατινικουρα και η νεα φωτο στο προφιλ τσι Ροζι ))
οπως λεμε ο Βικτορ Ερημιτης, εγινε Λιζα απο το Οχαιο..Κατόπιν πανδήμου απαιτήσεως και αφού, θαρρώ, η αγωνία έχει εκτοξευτεί στα ύψη, επισυνάπτω και εγώ 2 φωτογραφίες από το, σαφώς ακριβότερο από τον μέσο όρο των δικάναλων χαϊεντάδικων [δικάναλο= hi-end, λέει ο αυτοανακηρυχθείς ηγετίσκος και ινστούχτορας σας, παιδιά· έχει κανείς κανένα πρόβλημα με τις ετοιματζίδικες, εύκολες ταυτίσεις; "α πα πα, εμείς ταπεινοί οπαδοί είμαστε, καλέ, ό,τι πουν οι ψωνισμένοι φυρερίσκοι του audio!"] σετάπ, σύστημα μου.
Στην πρώτη έχω ένα μικρό πικαπάκι, να ακούω τα foxtrot δισκάκια μου, με ενσωματωμένη λαμπίτσα (όχι από τις χαϊεντάδικες, τις άλλες!) από πάνω γιατί με προδίδει και η όραση μου τελευταία, από την πολύ μνησικακία και τον κρυφό, ζηλόφθονο θαυμασμό για όσους έχουν πολυκάναλο. Στην δεύτερη έχει απομακρυνθεί το πλατώ, και έχει τοποθετηθεί εκλεκτή επιλογή κόκκινων αυστηρά κρασιών και ενός σετ κρασοπότηρων κρυστάλλου βοημίας που κληρονόμησα ο δύστυχος από την κακομοίρα την γιαγιά μου, που ούτε την λειψή, κουτσουρεμένη, τεχνικά τόσο "λίγη" εντέλει εμπειρία του στέρεο δεν πρόλαβε καλά-καλά να χαρεί. Τα δύσκολα, μοναχικά βράδια μου τα περνώ φυσικά συντροφιά άλλων δύσμοιρων, δικάναλων υπάρξεων, με το ραδιοφωνάκι grundig ανοιχτό σε χαμηλές εντάσεις να πλαισιώνει νοσταλγικά και μελαγχολικά τους αναστεναγμούς και την αίσθηση μας της έκπτωτης, ξεπεσμένης αριστοκρατίας του στέρεο . Αχ!
Δυνάμει του παραλόγου είναι και αυτό εφικτό, υπό το πρίσμα της αιωνιότητας φυσικά...οπως λεμε ο Βικτορ Ερημιτης, εγινε Λιζα απο το Οχαιο..
Απαντωντας στον εαυτο μου, να πω πως η γλυκια φατσουλα ηταν για τη ροζι κι ας μ΄εχει γραμμενο στην ακρα του μαστιγιου τζι ...Εμενα μ' αρεσουνε τα μακροσκελη ποστς του λατινικουρα και η νεα φωτο στο προφιλ τσι Ροζι ))
Α, δε μπορώ τώρα, βλέπω βυζγιά.Και 1-2 λινκ για τον Κώστα μας
Απ' οτι μαθαινω, εισαι κι εσυ λιγακι φειδωλός στις...τριχες σαν τον Κωστα δηλαδη...Απαντωντας στον εαυτο μου, να πω πως η γλυκια φατσουλα ηταν για τη ροζι κι ας μ΄εχει γραμμενο στην ακρα του μαστιγιου τζι ...
View attachment 133127
Σεβόμενος τον πολύτιμο γνωμοδοτικό σου ρόλο και μη θέλοντας να παραφράσω τη γνώμη που διατυπώνεις,θα ήθελα να προεκταθεί αυτή χωρίς συγκεχυμένο τρόπο : Δηλαδή θεωρείς ότι όσα setup περιλαμβάνουν sub διακρίνονται ανεξαιρέτως από ατοπήματα στην απόδοσή τους,ενώ όσα δεν θα περιλάμβαναν έχοντας υποχωρημένη την απόκριση στην πρώτη οκτάβα δεν θα διακρίνονταν από ατοπήματα;Εννοείται ότι οι συστοιχίες έχουν...επικαλυπτικο σκοπό.
Και ναι, το δικό μου setup, στερείται διακριτών ηχητικών ατοπηματων που να απαιτούν.. συγκάλυψη
Στο μόνο που θα διαφωνήσω μαζί σου είναι στο τι είναι υψυλή πιστότητα.Όμως ο ηχος εχει να κανει και με την υψηλη πιστοτητα (για οσους τους ενδιαφερει αυτό το κομμάτι). Αν μαλιστα εχετε καταλαβει βρισκόμαστε σε ειδικο μερος στο φορουμ που ασχολείται μ αυτα. Λιγοι μπαινουν εκει που λεει μουσικη για να γραψουμε τι ακουμε τι μας αρεσει. Το γουστο μας δηλαδή. Επειδη εδώ εχει και τζερτζελε!
Και η υψηλη πιστοτητα εχει να κανει με την ψευδαισθηση του λαιβ στον οικιακο χωρο. Κι αυτό καλως η κακως εχει να κανει πρωτίστως με επιστημονικα δεδομενα που λιγοι τα καταλαβαινουν σωστα (εγω δεν ανηκω σ αυτους).
στο Α σκέλος, συνήθως τα subίδια μπαίνουν για να καλύψουν εμφανή ηχητικά κενά, σπανιότατα για άλλο λόγοΣεβόμενος τον πολύτιμο γνωμοδοτικό σου ρόλο και μη θέλοντας να παραφράσω τη γνώμη που διατυπώνεις,θα ήθελα να προεκταθεί αυτή χωρίς συγκεχυμένο τρόπο : Δηλαδή θεωρείς ότι όσα setup περιλαμβάνουν sub διακρίνονται ανεξαιρέτως από ατοπήματα στην απόδοσή τους,ενώ όσα δεν θα περιλάμβαναν έχοντας υποχωρημένη την απόκριση στην πρώτη οκτάβα δεν θα διακρίνονταν από ατοπήματα;
Στο δε β' σκέλος έχω την εξής απορία: Εφόσον το δικό σου σύστημα δεν διακρίνεται από ακροαματικά ατοπήματα,ποιοι παράγοντες είναι τότε εκείνοι που απέτρεψαν την τελειωτική αξιολόγηση διάφορων καλωδίων που είχαν δοκιμαστεί κατά τρόπον ώστε να μην εκφέρεται οριστική γνώμη για το ποια εξ αυτών ήταν ανώτερα στην απόδοσή τους,αλλά απλώς διατυπωνόταν κατ'εξακολούθησιν ότι διαπιστώνονταν διαφορές στην απόδοση;
Με άλλα λόγια, εφόσον το σύστημά σου δεν έχει διακριτά ατοπήματα όπως μας διαβεβαιώνεις,δεν το θεωρείς ικανή αναφορά για την αξιολόγηση διαφορετικών καλωδίων;
Εχει να κανει με την οσο γινεται πιο πιστη αναπαραγωγη του ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ γεγονοτος και μονον.Ο Jimmy Page οπου θελει ας παει πανω στη σκηνη.Η κιθαρα του δεν παει πουθενα παρα μονο μεσω του καλωδιου της στην κονσολα αν προκειται να ηχογραφηθει η συναυλια.Το ιδιο ολοι οι επι σκηνης.Αν ησουν τωρα πανω στη σκηνη εσυ,ασφαλως άλλα θα ακουγες(τα ηχεια τους θα ακουγες και αυτα σταθερα σε μια θεση),αλλά οχι απο το συστημα σου στο σπιτι σου.Και η υψηλη πιστοτητα εχει να κανει με την ψευδαισθηση του λαιβ στον οικιακο χωρο.
Ένα τζερτζελε το συγκεκριμένο thread τον έχει... !!!...Λιγοι μπαινουν εκει που λεει μουσικη για να γραψουμε τι ακουμε τι μας αρεσει. Το γουστο μας δηλαδή. Επειδη εδώ εχει και τζερτζελε!.
Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι πλέον να χαρώ το ταπεινό και, το δίχως άλλο, άθλια στημένο στον χώρο ηχοσύστημα μου
Ωραίες φωτογραφίες.Το ξέρω.
Φαίνεται.
Χρειάζεται κι άλλο διάβασμα.Γιατί κάτι άλλο δεν είναι
η αναφορα των χαρακτηρων ειναι (ενα απο τα καμποσα) ψευδωνύμα του Σαιρεν Κ.(και αβαταρ σου), και της Λιζας που εχει το αλμπουμ με το grundig. Οσων αφορα την λογικη, ουδεποτε γνωρισα τι μπορει να ειναι κατι τετοιο μετα το 1980, υποβληθει ημερομηνια ληξης σε ολα αλλωστε ...Δυνάμει του παραλόγου είναι και αυτό εφικτό, υπό το πρίσμα της αιωνιότητας φυσικά...
Στο α' σκέλος,με δεδομένο το σύνηθες εύρος απόκρισης των sub,ποια ακριβώς εμφανή ηχητικά κενά και σε ποιες ζώνες του ακουστού φάσματος θ'αναμενόταν να καλύπτει η ενσωμάτωσή τους;...
στο Α σκέλος, συνήθως τα subίδια μπαίνουν για να καλύψουν εμφανή ηχητικά κενά, σπανιότατα για άλλο λόγο.
Στο Β σκέλος, ο λόγος που δεν αναφέρθηκα ποιό καλώδιο παίζει σωστότερα είναι πολύ απλά για να μη το πάιζω "διαφημιστής¨ καλωδίων κι όχι ότι δεν καταλάβαινα διαφορές φίλε buthia, 'οποιος θέλει να μάθει παραπάνω για τη κατάταξη των καλωδίων μόνο με πμ.
μετα της διακοπες σε βλεπω ανανεωμενοΕίμαι πουλέτε κοπέλια αραγμένος στο γραφείο μου και πίνω μνιάν ολιά γκαφέ για ν΄ ανοίκσει ο ρημάδης ο μάτη
UP... με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.με ποιον σκοπο(στοχο) ομως δεν διακρινω..