DACs - τελειωμό δεν έχουν

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.473
βλεπω αυτους τους οδηγους σαν σημειο εκκινησης και μονο.
Δυστυχώς, αυτοί οι "οδηγοί", δεν αποτελούν σημείο εκκίνησης, αλλά αντιθέτως είναι το απόλυτο σημείο κατάληξης.

Εμπεριέχουν όλη την γνώση και εμπειρία των επιστημόνων που ασχολούνται μεθοδικά με το θέμα, όπως και όλα τα pdf της AES.

Βεβαίως, στην audio homeopathy society, οι κανόνες είναι ανύπαρκτοι και η αυθαιρεσία βαφτίζεται "άποψη" και απαιτεί σεβασμό, που δεν τον αξίζει.
Post automatically merged:

Δεν αγοράζω ποτέ τίποτα αν δεν το ακούσω στον χώρο μου
Εγώ αντιθέτως, αγοράζω οτιδήποτε, χωρίς εκ των προτέρων (να νιώθω καν ότι χρειάζεται) να το ακούσω στο χώρο μου.

Υποψιάζομαι πως έχω καλύτερο ήχο στο χώρο μου από σένα, ακόμα και για τα δικά σου προσωπικά κριτήρια.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.402
Καμία απο τις συσκευές του συστήματος μου δεν αγοράστηκε μετά απο ακρόαση.

Το κοντινότερο που είχα ακούσει ήταν μικρότερο ηχείο της ίδιας εταιρίας.
Ολα : Player, Prepro, τελικοί, ηχεία main, center και surrounds, subs αγοράστηκαν χωρίς καμία ακρόαση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.473
Άρα όλα παίζουν το ίδιο στον χώρο σου;
Δεν λέω αυτό.
Στο χώρο μου, λόγω εξαιρετικών χρόνων αντήχησης και άριστης ηχητικής του δωματίου, ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια ακούγεται, ακόμα και πράγματα που εκ πρώτης όψεως δεν φαίνονται πιστευτά ότι μπορούν να ακουστούν (πχ με ενοχλούσε προχθές λόγω πρώτης ανάκλασης ένα πιάτο που είχα αφήσει εμπρός αριστερά σε μικρό κινητό τραπεζάκι, καθώς και η συνηχηση της μεταλλικης κάσας της οθόνης του προβολέα, το οποίο χρειάστηκε να ντύσω με αυτοκόλλητη κραδασμοαπορροφηση και να το ηχομονώσω). Σημειωτέον ότι επί 10 συναπτά έτη δεν με είχε ενοχλήσει το μεταλλικό περίβλημα της κάσας του προβολέα. Τώρα όμως, έκανε μπαμ.

Στο θέμα των μηχανημάτων, μετά τον οδοστρωτήρα της σοβαρής ισοστάθμισης, που ουσιαστικά αφαιρεί κάθε υποψία τονικης αλλοίωσης και επιβάλλει το αναγκαίο ταργκετ κερβ, αυτά που κάνουν μπαμ είναι οι χαμηλές αρμονικές παραμορφώσεις, το υψηλό δυναμικό εύρος, οι δυνατότητες οι πραγματικές του κάθε μηχανήματος. Δηλαδή, όλα τα μετρήσιμα στοιχεία, ακούγονται.

Last edited:

Reaction score
968
Δεν χρειάζεται να βγάλεις κανένα πανεπιστήμιο για να είσαι απλός ακροατής....
Αν όμως θέλεις να είσαι ακροατής-αξιολογητής (critical listener) τότε σίγουρα χρειάζεσαι κάτι περισσότερο από την απλή υποκειμενική άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας μας.
Ο ανεκπαίδευτος ακροατής δεν καταλαβαίνει πολύ βασικές έννοιες και η άποψή του δεν βοηθάει κανέναν.... σίγουρα όμως μπερδεύει.
Στο διαδίκτυο διατίθεται ελεύθερο λογισμικό για την εκπαίδευση ακροατών - αξιολογητών.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
οι δυνατότητες οι πραγματικές του κάθε μηχανήματος..........
Απο τις πολυ λιγες φορες που αυτο λεχθηκε/γραφτηκε καθαρα.Απλα για να το εχουμε υπ'οψιν, δηλαδη, επειδη ο χωρος θα ειναι σωστος,δεν σημαινει και αυτοματα οτι αυτο που θα ακουμε ειναι και το "τελειο" η δεν υπαρχουν και καλυτερα μηχανηματα,αρα και η αναγκη βελτιωσης τους.Αυτα που θα ακουμε ειναι αυτα που μπορουν τα μηχανηματα.Τιποτα περισοτερο,τιποτα λιγοτερο.

Δεν χρειάζεται να βγάλεις κανένα πανεπιστήμιο για να είσαι απλός ακροατής....
Αν όμως θέλεις να είσαι ακροατής-αξιολογητής (critical listener) τότε σίγουρα χρειάζεσαι κάτι περισσότερο από την απλή υποκειμενική άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας μας.
Ο ανεκπαίδευτος ακροατής δεν καταλαβαίνει πολύ βασικές έννοιες και η άποψή του δεν βοηθάει κανέναν.... σίγουρα όμως μπερδεύει.
Στο διαδίκτυο διατίθεται ελεύθερο λογισμικό για την εκπαίδευση ακροατών - αξιολογητών.
Ο "critical listener" (εκπαιδευμενο και εμπειρο θα τον ελεγα εγω) δεν ειναι και κατ'αναγκη αξιολογητης με την εννοια του "πρεπει να βγαλει και πανεπιστημιο".Προσωπικα,και πιστευω πολλοι απο εμας θα ετυχε να γνωρισουν , ατομα με πτυχεια που λενε οτι ασχολουνται με το hi-fi και απλα δεν γνωριζουν που παταν τα 4 τους.

Last edited:

Reaction score
11.251
Μα αυτό υποτίθεται το ξέρουμε όλοι από τότε που αρχίσαμε να ασχολούμαστε λίγο σοβαρά με το AV. Δεν λέει κάποια απόκρυφη μυστική αλήθεια.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μα αυτό υποτίθεται το ξέρουμε όλοι από τότε που αρχίσαμε να ασχολούμαστε λίγο σοβαρά με το AV. Δεν λέει κάποια απόκρυφη μυστική αλήθεια.
Ακριβως αυτο..... "υποτιθεται".Προσωπικα δεν εχω πεισθει εδω και 40 χρονια.Και οχι μονο για το hi-fi.
Δεν θα πω ουτε οτι ΘΑ επρεπε να το ξερουμε διοτι δεν ειναι ουτε αυτο εφικτο.
Και ακριβως εδω ειναι η διαφορα του "απλου ακροατη" οπως τον περιγραφει ο acoustics με τον εκπαιδευμενο/εμπειρο ακροατη.Ο δευτερος γνωριζει καλυτερα (τι ακουει) κι ας μην εχει πτυχεια που ενδεχομενως να εχει ο πρωτος.

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
817
@costas EAR
Στον φροντισμένο επίσης χώρο μου (που δεν είναι φυσικά τέλειος) λόγο εξαιρετικών χρόνων αντήχησης σε όλο το φάσμα και near field πρωτόγονου στέρεο set up ακούγονται επίσης τα πάντα.
Δεν εφαρμόζω βέβαια ισοστάθμιση διότι δεν με απασχολούν λίγες αποκλίσεις από το target curve και δεν με ενδιαφέρει.
Πέρα από όλα αυτά που αναφέρεις που όντως ακούγονται , όταν υπάρχουν σημαντικές διαφορές , κάθε ντακ έχει τον δικό του ήχο.
Το αν η ισοστάθμιση το αφαιρεί αυτό και τα κάνει όλα να ακούγονται το ίδιο εμένα δεν μου λέει τίποτα.
Υπόψη ότι μιλάω για ντακ τα οποία μετράνε όλα φλατ όσο αφορά την απόκριση συχνότητας.
Από εκεί και πέρα η λίστα για την οποία μιλάμε συγκρίνει ντακ με μετρήσεις τέτοιες και τόσο καλές που δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις διαφορές σε αρμονική παραμόρφωση , θόρυβο τροφοδοτικού , δυναμικό εύρος κλπ ότι χώρο και ηχεία αν έχεις όσο και να προσπαθείς.
Άρα εκτός από τα ντακ που όντως μετράνε χάλια δεν έχει λόγο ύπαρξης παρά μόνο για όσους έχουν κάποια ιδιαίτερη @αβλα με τις μετρήσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.473
Δεν εφαρμόζω βέβαια ισοστάθμιση διότι δεν με απασχολούν λίγες αποκλίσεις από το target curve και δεν με ενδιαφέρει.
Αυτό το θεωρώ μεγάλο σφάλμα.

ντακ με μετρήσεις τέτοιες και τόσο καλές που δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις διαφορές σε αρμονική παραμόρφωση , θόρυβο τροφοδοτικού , δυναμικό εύρος κλπ ότι χώρο και ηχεία αν έχεις όσο και να προσπαθείς.
Άρα εκτός από τα ντακ που όντως μετράνε χάλια δεν έχει λόγω ύπαρξης.
Συμφωνώ.

Reaction score
11.251
Απο τις πολυ λιγες φορες που αυτο λεχθηκε/γραφτηκε καθαρα.Απλα για να το εχουμε υπ'οψιν, δηλαδη, επειδη ο χωρος θα ειναι σωστος,δεν σημαινει και αυτοματα οτι αυτο που θα ακουμε ειναι και το "τελειο" η δεν υπαρχουν και καλυτερα μηχανηματα,αρα και η αναγκη βελτιωσης τους.Αυτα που θα ακουμε ειναι αυτα που μπορουν τα μηχανηματα.Τιποτα περισοτερο,τιποτα λιγοτερο.
Σε αυτό αναφερόμουν, όχι σε αυτό που έγραψες και έγινε automerge

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Σε αυτό αναφερόμουν, όχι σε αυτό που έγραψες και έγινε automerge
Και γω σε αυτο απαντησα (κυριως στο "υποτιθεται" που ειπες). :)Απλως συνεδεσα και το θεμα "απλου" και εμπειρου ακροατη.

Δεν ξερω τι εκανα πιο πανω και βγηκαν υπογεγραμμενα,αγνοηστε το........... :(

Last edited:

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
817
Συμβαίνει (και προφανώς εννοεί) ακριβώς το αντίθετο
Εγώ αν διάβασα καλά εννοεί ότι η ισοστάθμιση τα σιδερώνει όλα ώστε να μην ακούγονται τυχόν διαφορές στην απόκριση συχνότητας.
Φυσικά όλα τα καλά ντακ οφείλουν να είναι και είναι dead flat.
Οι διαφορές όμως υπάρχουν και ακούγονται.

Reaction score
4.707
Ο Floyd Tool στο 55' περιπου εχει ενα πινακα με τις επιτυχιες των ομαδων ακροασης.
Οντως υπαρχει μια ομαδα που την χαρακτηριζει επιλεγμενους - εκπαιδευμενους
που σημειωνουν με μεγαλη διαφορα το μεγαλυτερο σκορ.
Ακολουθουν πολυ πισω σε επιτυχια κατα φθινουσα σειρα
οι πωλητες λιανικης, οι ρηβιουερς, οι πωλητες των εταιρειων και τελευταιοι οι σπουδαστες.

Οντως δεν ακουμε ολοι το ιδιο και επομενως δεν εχουν ολες οι αποψεις την ιδια βαρυτητα
απλα δεν ειναι παντα αποτελεσμα formal εκπαιδευσης

Reaction score
968
ο καθένας μπορεί να βελτιώσει την ακουστική του αντίληψη μέσω εκπαίδευσης, αρκεί βέβαια να το θέλει και ο ίδιος, και δεν έχει σημασία από που προέρχεται .και τι είναι ... το λογισμικό που υπάρχει βοηθά ακόμη και στην αυτοεκπαίδευση

Reaction score
968
Επίσης, οι συγκριτικές δοκιμές, τυφλές, ΑΒΧ, κτλ αποτελούν πολύ δύσκολη υπόθεση για να βγάλεις αξιόπιστα αποτελέσματα.... ιδιαίτερα εάν δεν έχει μέσα στις ομάδες ακρόασης επιλεγμένα εκπαιδευμένα άτομα. Διαφορετικά, η σύγχυση που προκαλείται είναι άνευ προηγουμένου και τα αποτελέσματα μάλλον σκουπίδια

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.035
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic