Σταδιακή αναβάθμιση ηχοσυστήματος (dimifoot)

Reaction score
6.204
Αν χωράει μεγαλύτερος ανεμιστήρας όμως στη θέση του παλιού, με λιγότερες στροφές μπορεί να μετακινει μεγαλύτερη ποσότητα αέρα. Επίσης οι ανεμιστήρες δεν είναι όλοι ίδιοι. Άλλο να έχεις noctua και άλλο έναν κινεζικο ότι να ναι. Βέβαια σε ένα προβολέα δεν ξέρω κατά πόσο έχουν νόημα αυτά. Εγώ πιο πολύ θα κοιταγα την επιλογή 3 που λες με push pull pwm fan με αισθητήρα θερμοτητας πάνω στον προβολέα. Είσοδο αέρα στην πίσω πλευρά και έξοδο στην πάνω. Ακριβώς πάνω από το κουτί στο ταβάνι θα κολαγα ένα ηχοαπορροφητικο υλικο για να κόψει τις ανακλάσεις. Ακόμα καλύτερα το κουτί να είναι και η βάση του προβολέα...

Reaction score
6.495
Ωρε δεν είναι αυτοκίνητο που άμα τρέξει ο αέρας θα ψύξει τα ψυγεία και θα κόψουν τα βεντιλατερια... :D από την αρχή είναι τέρμα γκάζια εκεί μέσα....
Προσωπικά έχω ποιο θορυβώδη, αλλά τον ακούω όταν η ταινία είναι αδιάφορη, καλοκαίρι τον έχω high altitude, προστασία όχι μόνο στη λάμπα, υπάρχουν άλλα ποιο ακριβά ανεπανόρθωτα εξαρτηματα....
Συνηθως στην αρχή μόνο εάν.... μετά ταξιδεύω.... o_O

Reaction score
6.204
Αν είναι όλη την ώρα τέρμα εκεί είναι που θες αναγκαστικά αθόρυβους ανεμιστήρες. Βέβαια ξαναλέω δεν ξέρω τι παίζει μέσα στον προτζεκτορα για να ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.008
Εγω θα προτεινα να μην κάνεις τίποτα.
Με ενοχλεί πολύ. Τοσο που προτιμώ να βλέπω SDR ταινίες.

Θα κοιτάξω με Μελίδη και Μάριο αν μπορει να σχεδιαστεί κάποιο κουτί με ηχομόνωση και ανεμιστήρες. Θα ψάξω και τι φτιάχνουν οι Αμερικάνοι.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.826
ντοκ.... δεν ανοίγεις προβόλι για να αλλάξεις φανάκι με ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ

τα λίτρα και η ταχύτητα του αέρα που πρέπει να έχει εκεί μέσα είναι μετρημένα
δεν μιλάμε για ψύξη στο περίπου....όπως μια ψύκτρα ενισχυτή,pc κλπ
αν ήταν θα έβαζαν αυτοί και θα σου τον χρέωναν
το μπλόουερ ακούγεται

μόνο κάποια ηχομόνωση ...βρες τρόπο και τέλος

Last edited:

Reaction score
1.531
Να δωσεις τον προβολεα (σε μενα) και να παρεις αλλον πιο αθορυβο.
Παντως η αληθεια ειναι πως το μηχανημα το εχεις μισο μετρο πανω απο το κεφαλι σου. Μηπως αξιζει το μερεμετι να τον στειλεις πιο πισω; τα οπτικα του παιρνουν. Μπορει να βλεπεις και καλυτερα αν και μαλλον θα ειναι καπως πιο σκοτεινα ενα κλικ.

Reaction score
11.206
Εγώ ψηφίζω κατασκευή με ηχοαπορροφητικά. Όχι τελείως κλειστό κουτί. Το ίδιο θα κάνω και στον δικό μου που είναι πάνω από το κεφάλι μου.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.826

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065
Η λύση του να μην πειράξεις κάτι δεν σου άρεσε μάλλον. Οκ Η άλλη λύση είναι ρύθμιση με την λαμπα στο Middle και HDR to SDR convertion. Μονο που αυτό για να γίνει σωστα θέλεις ένα Lumagen. Η φωτεινότητα στο Middle αρκεί μεχρι και 150 ίντσες.

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
6.204
Η λύση του να μην πειράξεις κάτι δεν σου άρεσε μάλλον. Οκ Η άλλη λύση είναι ρύθμιση με την λαμπα στο Middle και HDR to SDR convertion. Μονο που αυτό για να γίνει σωστα θέλεις ένα Lumagen. Η φωτεινότητα στο Middle αρκεί μεχρι και 150 ίντσες.
Με mad vr δεν παίζει;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.008
Παντως η αληθεια ειναι πως το μηχανημα το εχεις μισο μετρο πανω απο το κεφαλι σου. Μηπως αξιζει το μερεμετι να τον στειλεις πιο πισω; τα οπτικα του παιρνουν. Μπορει να βλεπεις και καλυτερα αν και μαλλον θα ειναι καπως πιο σκοτεινα ενα κλικ.
Δεν θα εχω όφελος δυστυχώς. Αν παει πίσω περίπου τόοο όσο να πέσει πάνω από 3db η στάθμη, θα πλησιάζει τον πίσω τοίχο και θα παιρνει gain απο κει. Δεν νομίζω πως μπορει να πέσει πολύ περισσότερο.
Post automatically merged:

Η άλλη λύση είναι ρύθμιση με την λαμπα στο Middle και HDR to SDR convertion.
SDR βλέπω και τώρα, και πάρα πολύ ωραία (χάρη σε σένα), δεν νομίζω πως εχει νόημα Μανώλη.
Post automatically merged:

Να δωσεις τον προβολεα (σε μενα) και να παρεις αλλον πιο αθορυβο.
Υπάρχει; Εχεις πρόταση;

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.873
Members
38.253
Νεότερο μέλος
Socky