Επιλογή sub JBL 15” ή 18”

trane5587

JBL-Crown τέλος του δρόμου
Reaction score
1.137
Καλησπέρα στο forum, κοίταζα τα παρακάτω subs της JBL:

το PRX815XLF:

και το PRX818XLF:

Το setup μου αποτελείται από τα 3677 μπροστά, 4 x 9300 για περιφερειακά και το svs pb 13 ultra σε σαλόνι 20 τμ. Η σκέψη είναι να αγοράσω δύο 15 αρια από τα παραπάνω ή δύο 18 αρια για να μπουν μπροστά και το svs να τοποθετηθεί πίσω από τον καναπέ.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

Αρχικά αν τα συγκεκριμένα sub θα είναι κατάλληλα για ταινίες και επίσης ποιο από τα δύο, το 15 αρι ή το 18 αρι; :idk:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.680
  1. Γνωρίζουμε πόσο θόρυβο ηρεμίας έχουν;
  2. Σκοπεύεις να πάρεις και δεύτερο pb ή όχι;

trane5587

Reaction score
1.137
  1. Γνωρίζουμε πόσο θόρυβο ηρεμίας έχουν;
  2. Σκοπεύεις να πάρεις και δεύτερο pb ή όχι;
Το πρώτο δεν το γνωρίζω. Αν δεν πάω σε δυό JBL η άλλη επιλογή είναι να μπει άλλο ένα pb 13.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.680
Τα JBL δεν παίζουν κάτω απο 40Hz. Αν εχεις ακυρώσεις-ανομοιομορφία κάτω απο τα 40Hz, δεν θα σε βοηθήσουν.

Σίγουρα όμως θα εχουν πολύ περισσότερο punch σε ντραμς-εκρήξεις, θα είναι πιο τρομακτικά.

Αν ξέρει κάποιος για τον θόρυβο ηρεμίας ας γραψει, θα είναι σπαστικό να κάνουν μπζζζζζζζζ σε μικρό δωμάτιο. Ρώτα στην αντιπροσωπεία.

Reaction score
4.327
Πάρε 2 σαν του Στάθη ρε Μιχάλη που είναι για αυτόν τον σκοπό για να έχεις και το χτύπημα στο στήθος. Μην γίνεις beta tester με τα άλλα και μετανοιώσεις μετά

trane5587

Reaction score
1.137
Πάρε 2 σαν του Στάθη ρε Μιχάλη που είναι για αυτόν τον σκοπό για να έχεις και το χτύπημα στο στήθος. Μην γίνεις beta tester με τα άλλα και μετανοιώσεις μετά
Εγώ ευχαρίστως να τα πάρω τα 4645 αλλά βγαίνουν αρκετά λεφτά παραπάνω, χρειάζονται και ενισχυτή...

Reaction score
6.598
Ta 18αρια, ξεχνας τα 15αρια ,γιατι θες δυο; παρε πρωτα ενα για αρχη.....θεματα αξιοπιστιας ή λειτουργικοτητας δε γνωριζω βεβαια...

Reaction score
1.068
Δεν κατεβαίνουν και τοσο χαμηλα αλλα έχει ς το svs για αυτό. Το 15 αρι το εχω ακουσει σε ροκ προγραμμα σε live. Σε μεγαλο χωρο. Το χτύπημα στο στερνο ηταν βαρβάτο... Φαντάζομαι το 18αρι θα ειναι ακομα πιο βαρβατο. The more the merrier αλλωστε, οποτε 18αρι, ενηλικο!

trane5587

Reaction score
1.137
Δεν κατεβαίνουν και τοσο χαμηλα αλλα έχει ς το svs για αυτό. Το 15 αρι το εχω ακουσει σε ροκ προγραμμα σε live. Σε μεγαλο χωρο. Το χτύπημα στο στερνο ηταν βαρβάτο... Φαντάζομαι το 18αρι θα ειναι ακομα πιο βαρβατο. The more the merrier αλλωστε, οποτε 18αρι, ενηλικο!
Και γω αυτό σκέφτηκα, ότι δεν κατεβάζουν χαμηλά αλλά έχω το svs γι αυτό. Το 15αει είναι ιδανικό από άποψη διαστάσεων, το 18αρι όμως είναι ενήλικο...
Post automatically merged:

Το γνωρίζεις αυτό που είπε ο dimi, το θόρυβο ηρεμίας;

Reaction score
15.548
χωρανε τα 18αρια ; ....τα βλεπω μεγαλα
...νομιζω ειναι υπερβολη σε ολα αφου εχεις και το svs

τα 15αρια μια χαρα ειναι....στα 50-60 hz 120db plus

εχεις καμια μετρηση του χωρου ;

Reaction score
6.598
Θα σου πω γιατι στο λεω αυτο, θα μπορουσες και με τα 15αρια,αλλα τα pa δεν εχουν διαδρομες δε μπορουν να συγκριθουν με κλασικα hi fi ,ετσι
1)το 18ιντσο κατεβαινει ποιο χαμηλα, μπορει να την βγαλεις πιθανον και με ενα...
2)αν εισαι απληστος και δε σε φτασουν τα δυο 15αρια ,στα δυο 18αρια σιγουρα δε θα φτασεις τα ορια σου..
3)εαν χρειαστει κρος ποιο κατω λογω χωρου και οχι μονο αυτο μπορει να δεσει καλυτερα με το svs...
4)μπορει και μονο του,χωρις να αναψεις το svs να ακουσεις ποιο ολοκληρωμενο μπασο στην μουσικη σου...
εαν δεν κολλας με τη μαρκα υπαρχουν και ποιο οικονομικες αντιστοιχες προτασεις που πιθανον εχεις δει...αυτα...:)

Reaction score
1.068
Και γω αυτό σκέφτηκα, ότι δεν κατεβάζουν χαμηλά αλλά έχω το svs γι αυτό. Το 15αει είναι ιδανικό από άποψη διαστάσεων, το 18αρι όμως είναι ενήλικο...
Post automatically merged:

Το γνωρίζεις αυτό που είπε ο dimi, το θόρυβο ηρεμίας;
Δυστυχώς οχι..

Reaction score
1.068
Νομίζω ένα umik-1 όλοι θα έπρεπε να έχουμε, δεδομένου ότι και χρόνο αλλά και χρήμα αρκετό διαθέτουμε στο χόμπυ μας. Ένα κατοστάρικο περίπου κάνει. Έστω τα βασικά, όλοι μπορούμε να τα μετρήσουμε (και στη συνέχεια να πρήξουμε τους συμφορουμίτες με ερωτήσεις παραθέτωντας φωτογραφίες με μετρήσεις!).

trane5587

Reaction score
1.137
Νομίζω ένα umik-1 όλοι θα έπρεπε να έχουμε, δεδομένου ότι και χρόνο αλλά και χρήμα αρκετό διαθέτουμε στο χόμπυ μας. Ένα κατοστάρικο περίπου κάνει. Έστω τα βασικά, όλοι μπορούμε να τα μετρήσουμε (και στη συνέχεια να πρήξουμε τους συμφορουμίτες με ερωτήσεις παραθέτωντας φωτογραφίες με μετρήσεις!).
Σκεφτόμουνα να προχωρήσω στην αγορά του. Λές; Και μετά επειδή δεν έχω ιδέα να σας πρήζω δίχως αύριο; :gotcha:

Reaction score
1.068
Σκεφτόμουνα να προχωρήσω στην αγορά του. Λές; Και μετά επειδή δεν έχω ιδέα να σας πρήζω δίχως αύριο; :gotcha:
Naiaiaiaiaiai!!!!! Δεν θα είσαι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος! Το έχω κάνει κι εγώ! Πάρε και δεν θα μετανιώσεις! Άσε που θα κάνεις βόλτες το/τα σαμπ σου σε όλο το χώρο (νταξ, δεν έχεις και πολλά τετραγωνικά) και θα μετράς απόκριση! Ξέρεις τι ωραία ειναι να φέρνεις βόλτες το pb13??? Δυο pb-4000 γνώρισαν κάθε τετραγωνικό μέτρο του σαλονιού μου!

Reaction score
6.236
Εσύ που μένεις Αθήνα με τίποτα. Πάρε κάποιον να σου το καλιμπραρει και τέλος.

Reaction score
1.068
Εσύ που μένεις Αθήνα με τίποτα. Πάρε κάποιον να σου το καλιμπραρει και τέλος.
Αυτή σαφώς και είναι η πιο ασφαλής μέθοδος. Το να πειραματίζεσαι έχει βέβαια ενδιαφέρον/γοητεία και είναι και πηγή γνώσης σαφώς.
Προσωπικά εάν υπήρχε κάποιος στην περιοχή που μένω, εννοείται θα τον είχα φωνάξει, αλλά το umik-1 θα το είχα πάρει για δικούς μου πειραματισμούς, χωρίς όμως εν τέλει να χαλάσω αυτό που έκανε ο επαγγελματίας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster