Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

Reaction score
3.628
.. εστω περνα τα (χαρτοκουτα) ενα χερακι ταπετσαρια ή αυτο !! :biggrin: 8-)
Στην επανω πλευρα εχω βαλει χαρτι γκοφρε για λογους καλαισθησιας και ελαφριας διαχυσης!Νομιζω φαινονται πιο ωραια απο κοντα.Εχω σκεφτει να τα ντυσω και με υφασμα.Στο χρωμα που ειναι ομως ταιριαζουν με το πατωμα και την ταπετσαρια.Η οποια θα ελεγα οτι ειναι πολυ ομορφη απο κοντα και ταιριαζει με το στυλ και τα καδρα του χωρου...

Reaction score
3.628
Ειδικότης μας,να τους κάνουμε όλους...απροσάρμοστους. :roflmao:

Έτσι είναι,μην ξεσυνερίζεσαι τον haris,δεν...μπου-χαρίζεται σε κανέναν θαμώνα.:D

Το φαινόμενο SBIR συνοδεύεται από ακύρωση στη θεμελιώδη συχνότητα και ακόλουθες τονώσεις σε πολλαπλάσια της πρώτης.Και η γεωμετρία της αφορά στη θέση ακρόασης με τις τοιχωματικές επιφάνειες όπισθεν - κυρίως - και πλευρικώς των ηχείων,όχι ακμές και γωνίες.Εκτός βεβαίως και αν ήταν...τοποθετημένα εκείνα πάνω στις γωνίες - όρα χοανικές υλοποιήσεις λ.χ.
Αμφιβάλλω ότι έχει πλήρως διευθετηθεί επειδή δεν θ'ακούγονταν χαρακτηριστικά μπουμαρίσματα.

Διάχυση vs. ευρυζωνικής απορρόφησης : Τί θα γινόταν όμως άμα δεν ήθελες ταπείνωση απόκρισης σε όλες τις οκτάβες ανεξαιρέτως; Εφόσον κιόλας δεν υπήρχε διαθέσιμη από δεδομένο setup περίσσεια ισχύος για ωφέλιμο δυναμικό εύρος ;

H δε διάχυση σε σημεία πρώτης ανάκλασης θα εξυπηρετούσε ακριβώς το διασκορπισμό και τη διατήρηση της ενέργειας από την επί του άξονα απόκριση στις ζώνες όπου δεν θα βοηθούσε η (στενότερη) πολική απόκριση των ηχείων.Έτσι θα διατηρείτο ομαλοποιημένη η ενεργειακή σύσταση στο πεδίο αντήχησης.Κι εφόσον η μέση στάθμη του τελευταίου υπερτερεί στις συνήθεις αποστάσεις ακρόασης της αντίστοιχης από την άμεση εκπομπή των ηχείων,θα βοηθούσε έτσι στο να μην εισπράττουμε αισθητά αλλοιωμένη απόκριση έστω και με μικρές μετακινήσεις της κεφαλής ακροατή από το ορισμένο sweet spot.

Κι επίσης η μελετημένη διαχυτική διάταξη διασκορπίζει τις συνιστώσες που ανήκουν στην ωφέλιμη ζώνη της κυρίως στο πεδίο του χρόνου.Και μια τέτοια δράση είναι ανεκτίμητη και αναντικατάστατη.
Εχω μελετησει καλα το SBIR και αυτο φαινεται απο το αποτελεσμα.ΔΕΝ εχω μπουμαρισματα και βυθισεις πλεον!

Για τη διαχυση εχω τη γνωμη μου και δε θα αλλαξει αν δε μου αποδειξουν οι μετρησεις το αντιθετο.Το comb filtering που δημιουργουν ειναι μεγαλο προβλημα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.204
Εχω μελετησει καλα το SBIR και αυτο φαινεται απο το αποτελεσμα.ΔΕΝ εχω μπουμαρισματα και βυθισεις πλεον!

Για τη διαχυση εχω τη γνωμη μου και δε θα αλλαξει αν δε μου αποδειξουν οι μετρησεις το αντιθετο.
Αφού δηλώνεις πως...δεν κάνεις μετρήσεις. ;)
Θα ηταν λαθος αν ηταν μονο φυλλο.Η συγκεκριμενη κατασκευη θεωρητικα εχει καλυτερη αποδοση απο 6ιντσο υαλοβαμβακα...

Μετρηση οχι λογω ελειψεως εξοπλισμου.Με το αυτι και την εμπειρια.

Sub οχι.Θα ελεγα οτι ακουγονται αρκετα δυνατα οι χαμηλοτερες νοτες του ακουστικου μπασου που ακουω.Κυριως jazz.

Ειμαι κατα της ψηφ. ισοσταθμισης.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.204
Περιμενω το μαστορα!
Προς το παρόν όμως,μέχρι να εμπεδωθούν ορισμένα στοιχεία - για όλους μας -θα πρέπει ν'αρκεστείς στον...πάστορα - ελέω κυρήγματος. ;)

Το setup σου πάντως,έχει σίγουρα τη ΄΄χάρη΄΄ του και θ'ακούγεται ωραία με τα επιλεγμένα προγράμματα - για να μην παρεξηγούνται οι παρατηρήσεις.:drinks:

Reaction score
3.628
Προς το παρόν όμως,μέχρι να εμπεδωθούν ορισμένα στοιχεία - για όλους μας -θα πρέπει ν'αρκεστείς στον...πάστορα - ελέω κυρήγματος. ;)

Το setup σου πάντως,έχει σίγουρα τη ΄΄χάρη΄΄ του και θ'ακούγεται ωραία με τα επιλεγμένα προγράμματα - για να μην παρεξηγούνται οι παρατηρήσεις.:drinks:
Εχει εξαιρετικες κριτικες απο 3 γνωστες προς το παρων.

Reaction score
3.628
Ποιούς;
Φιλοι μου εκτος φορουμ.

Ξεχασα να πω οτι με το χαμηλο φωτισμο κατα την ακροαση οι κουτες σχεδον δε φαινονται,οντας ιδιο χρωμα με επιπλο και πατωμα.Και σε συνδυασμο με το κλεισιμο των ματιων,κυριολεκτικα στηνονται τα οργανα μπροστα σου.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.204
Εχει εξαιρετικες κριτικες απο 3 γνωστες προς το παρόν.
Από ένα τσοπάνο, ένα υδραυλικό και ένα πωλητή.
:lolsign: :lolsign: :lolsign:
Συγνώμη δεν άντεξα :drinks:
Περαστικέ,αξίζει ν'αντέχεις περισσότερο,ας το αφήσουμε ...προς το παρόν σε κατάσταση...΄΄fair enough΄΄. :)

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.755
Έλα βρε Μπούτχια , ένα αστείο ήταν.
Στην αρχή σκέφτηκα ένα Γερμανό, ένα Ιταλό και ένα Πόντιο.

Ο χαβαλές είναι προς τον Πέτρο, λες και περιμένει να πάρει απάντηση με αριθμό ταυτότητας.

Reaction score
3.628
- μπορείς στα πρόχειρα να την ντύνεις με κάποιο καλαίσθητο diy διαχυτικό , όταν δεν την χρησιμοποιείς

- καλώς ήλθες :drinks:
Σκεφτηκα να βαζω ενα κομματι κοντρα πλακε υπο ανω κλιση ωστε να μη στοχευει πανω μου η πιθανη ανακλαση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.872
Members
38.252
Νεότερο μέλος
Der Pharao