Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.479
Νομίζω ότι κρίνεις τα ηχεία με μεγέθη ηλεκτρονικών. Οι παραμορφώσεις στα ηχεία είναι πολύ μεγαλύτερες, για αυτό θεωρούνται και ο πιο αδύναμος κρίκος στο σύστημα. Το <1% ολική είναι νομίζω παραπέρα από αξιοπρεπές νούμερο.
Αυτό ακριβώς.

Έχεις μπερδέψει τα ωα με τις πασχαλίτσες.

Reaction score
12.264
Νομίζω ότι κρίνεις τα ηχεία με μεγέθη ηλεκτρονικών. Οι παραμορφώσεις στα ηχεία είναι πολύ μεγαλύτερες, για αυτό θεωρούνται και ο πιο αδύναμος κρίκος στο σύστημα. Το <1% ολική είναι νομίζω παραπέρα από αξιοπρεπές νούμερο.
Προφανώς και το βλέπω έτσι. Και πάλι όμως, προδιαγραφές που δεν μου γεμίζουν το μάτι. π.χ. στο sub μετράει παραμόρφωση πολύ πιο πάνω απο ότι προορίζεται να δουλέψει. Εκεί που θα κληθεί να γίνει ο σωτήρας του δικού μου ή του ηχείου του Γιάννη, τί ψάρια πιάνει; Δεν μας λένε.
Η απόκρισή του αναφέρεται με πτώση πόσο; 6db ή παραπάνω; Έκλεισα τη σελίδα και βαριέμαι να ψάχνω. Να με συμπαθάτε ρε παιδιά, αλλά η MA για τα δικά μου ηχεία λέει "28ΗΖ -3db".
Εν ολίγοις, βρείτε άλλο να προτείνετε. Θέλουμε το καλό πράμμα. :p :p :p

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.693
Έχεις καλό RT60;
Αφού δε μέτρησε. Πού θες να ξέρει;
Κι όμως, ξέρει:

Υπολογιζω μεσα στο επιθυμητο με βαση τις εντυπωσεις ακροασεων.
Αυτιά, κύριοι, αυτιά. Τίποτε άλλο. Υπολογίζουν και τα ms του RT60. Τι άλλο να θέλει κανείς από τα αυτιά του...;

Reaction score
706
Προφανώς και το βλέπω έτσι. Και πάλι όμως, προδιαγραφές που δεν μου γεμίζουν το μάτι. π.χ. στο sub μετράει παραμόρφωση πολύ πιο πάνω απο ότι προορίζεται να δουλέψει. Εκεί που θα κληθεί να γίνει ο σωτήρας του δικού μου ή του ηχείου του Γιάννη, τί ψάρια πιάνει; Δεν μας λένε.
Η απόκρισή του αναφέρεται με πτώση πόσο; 6db ή παραπάνω; Έκλεισα τη σελίδα και βαριέμαι να ψάχνω. Να με συμπαθάτε ρε παιδιά, αλλά η MA για τα δικά μου ηχεία λέει "28ΗΖ -3db".

Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο και πάντα, μα πάντα, μα πάντα το πρόβλημα είναι τα $$$
Με 11Κ Χ 2 για τα 801 (όχι τα αγαπημένα μου B&W τα άλλα ντε) κλείνεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.479
Αυτό είναι το "καλό το πράμα", τουλάχιστον σε σχέση με αυτά που έχετε.

Αμφότεροι.

Απλώς δεν έχετε το υπόβαθρο για να το καταλάβετε.

Αμφότεροι.

Reaction score
12.264
Αυτό είναι το "καλό το πράμα", τουλάχιστον σε σχέση με αυτά που έχετε.

Αμφότεροι.

Απλώς δεν έχετε το υπόβαθρο για να το καταλάβετε.

Αμφότεροι.
Υποτίθεται ότι γι'αυτό το λόγο εξετάζουμε τα specs. Και αν μη τι άλλο, επικρατεί η άποψή ότι μετράνε τα specs. Ε, τα specs δεν μας τα λένε καλά. Εκτώς αν θεωρείς εσύ καλύτερη μέτρηση για το T10S ( μη πιάσω το μικρότερο ) το 28 Hz - 120 Hz (@ -6 dB) ( οπότε το ίδιο με τα ηχεία μου, αλλά με μεγαλύτερη πτώση ).
Δηλαδή, με βάση τα specs, το πηγαίνω στρατιωτικό περίπατο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.381
Ακριβώς...Διότι τα ηχεία επιτελούν ηλεκτρομηχανική μετατροπή υποκείμενη σε ελαστικότερες ανοχές ως προς την αντιληπτή παραμόρφωση σε σχέση με τις συνοδές συσκευές που θα λειτουργούν σε αμιγές ηλεκτρονικό πεδίον.

Reaction score
3.086
Υπολογιζω μεσα στο επιθυμητο με βαση τις εντυπωσεις ακροασεων.
Ηλεκτρονικός δεν έχεις τελειώσει;
Στη σχολή ένα από τα όργανα που χρησιμοποιούσατε δεν ήταν ο παλμογράφος; Χωρίς παλμογράφο τι κάνατε;
Έχω κάνει στη σχολή μου και ηλεκτρονικά και ηλεκτροτεχνία και μικροηλεκτρονική και μετρήσεις και Σαμ και ΣΑΕ και ρομποτική και Ψες κτλ.
Χωρίς μετρήσεις έφευγες.
Τι αλλάζει στον ήχο; Όλοι τον ακούμε αλλά χρειάζονται μετρήσεις εξειδικευμένες με τα κατάλληλα εργαλεία.
Τι,στη σχολή απαντούσες στο περίπου και με εμπειρικό τρόπο ή έκανες μετρήσεις με τα κατάλληλα εργαλεία;
Ξέρουμε ότι ακούς αλλά δεν αρκεί.
Μπορείς και καλύτερα.

Reaction score
706
Υποτίθεται ότι γι'αυτό το λόγο εξετάζουμε τα specs. Και αν μη τι άλλο, επικρατεί η άποψή ότι μετράνε τα specs. Ε, τα specs δεν μας τα λένε καλά. Εκτώς αν θεωρείς εσύ καλύτερη μέτρηση για το T10S ( μη πιάσω το μικρότερο ) το 28 Hz - 120 Hz (@ -6 dB) ( οπότε το ίδιο με τα ηχεία μου, αλλά με μεγαλύτερη πτώση ).

Μήπως έχεις ξεχάσει ότι το ένα (sub) θα ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με χαμηλό περιεχόμενο?
Βάλε τα ηχεία σου να παίξουν ως sub, με κροσάρισμα, και βάλε και ένα low-end sub (όχι κάτι σοβαρό δλδ) να παίξει το ίδιο περιεχόμενο. Θα καταλάβεις ποια είναι η διαφορά. Εγώ το έκανα με τα δικά μου που υποτίθεται στα χαρτιά πάνε 22Hz (με 2 6,5" χαχαχαχαχαχ).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.479
Σου διαφεύγει ο χώρος και η δυνατότητα τοποθέτησης.

Γενικώς σου διαφεύγουν παράμετροι.

Αυτό που ευθέως λέω, ισχύει.

Και στους δυο σας, τα φτηνά ανταμακια με τα δικά τους σαμπ και μια πινελιά ντιρακ, θα βγάλουν τραγικά καλύτερο αποτέλεσμα.

Όπως στο φίλο που τα πήρε, που πριν άκουγε από ηλεκτροστατικά και δεξερωγωτι, όπως και σε άλλους.

Στανταράκι.

Μου είναι αδιάφορο πόσο κοστίζουν οι μπριστον και τα καλώδια ηχείων σας.

Ένα σετακι δορυφόροι με σωστά κροσαρισμενα σαμπ και μια πινελιά ντιρακ, τα σβήνει για πλάκα τα στέρεα που έχετε.

Reaction score
3.628
Ηλεκτρονικός δεν έχεις τελειώσει;
Στη σχολή ένα από τα όργανα που χρησιμοποιούσατε δεν ήταν ο παλμογράφος; Χωρίς παλμογράφο τι κάνατε;
Έχω κάνει στη σχολή μου και ηλεκτρονικά και ηλεκτροτεχνία και μικροηλεκτρονική και μετρήσεις και Σαμ και ΣΑΕ και ρομποτική και Ψες κτλ.
Χωρίς μετρήσεις έφευγες.
Τι αλλάζει στον ήχο; Όλοι τον ακούμε αλλά χρειάζονται μετρήσεις εξειδικευμένες με τα κατάλληλα εργαλεία.
Τι,στη σχολή απαντούσες στο περίπου και με εμπειρικό τρόπο ή έκανες μετρήσεις με τα κατάλληλα εργαλεία;
Ξέρουμε ότι ακούς αλλά δεν αρκεί.
Μπορείς και καλύτερα.
Ετσι ειναι.Δεν υπαρχει τροπος να ανιχνευσεις αλλιως καποια συχνοτητα η ταλαντωση η κυμματομορφη.Δε φαινεται ουτε ακουγεται.Αντιθετα,υπαρχει ο ηχος με το αντιστοιχο αισθητηριο οργανο του!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.031
Members
38.279
Νεότερο μέλος
Akrapovic