Ηχητικές και γευστικές απολαύσεις στην Θεσσαλονίκη - To Kοτσιδόσπιτο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.414
Για να καταλάβω, υπάρχει κάποιος που υποστηρίζει ότι η σωστή στερεοφωνική εικόνα περιορίζεται ανάμεσα στα δύο ηχεία?
Ο Τουλ, κι όλοι οι στουντιάδες.
Όλοι.
Όλοι μαζί, ενωμένοι δυνατοί. ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, 40 κατασκευαστές πλυντηρίων.
Χρόνια τώρα.
Κι ο μπάρμπας που φώναζε τα μακαρόνια να είναι μισκο.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
31.150
σωστή στερεοφωνική εικόνα
... είναι αυτή που έχει καταγραφεί στο αρχείο.
Αλλιώς, υποκειμενικά ο καθένας έχει τη δική προτίμηση και αντίληψη, δεν βρίσκεις άκρη.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Ολοι. Ακομη και ο ατκινσον στο στερεοφιλ.

Οι μη προβλεπομενες ανακλασεις μπορουν να δωσουν την ψευδαισθηση του εξω απο τα ηχεια.

Οσο για το βαθος, αν υπαρχει χαμηλη παραμορφωση και καλος χρονισμος ακους το βαθος της ηχογραφησης. Ακους βαθος και απο περιεργη τοποθετηση ηχειων και ανακλασεις αλλα αυτο δεν υπαρχει στην ηχογραφηση.

Last edited:

Reaction score
377
Όλοι.
Χρόνια τώρα.
Θα διαφωνήσω, αλλά ok, καθείς με τις απόψεις του.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
31.150
Έλα Τζόνυ, το νήμα σου, χάρις στον Γιάνννη θα πιάσει κατοστάρα!!
Για να αποδειχτεί, ακόμα μια φορά η παλιά κινέζικη παροιμία: Νήμα χωρίς Γιάνννη προκοπή δεν κάνει :laugh:

Reaction score
3.628
Θα κατεβάσει σε λάθος σημείο τους χρόνους αντήχησης.
Θα είναι λάθος.
Το διάγραμμα των χρόνων αντήχησης υπάρχει, και επιβάλλει διαφορετική αντιμετώπιση για ισορροπημένους χρόνους αντήχησης σε όλο το φάσμα.

Για να μπει οποιαδήποτε εμφανής απορρόφηση οπουδήποτε, θα πρέπει πρώτα να φύγει το χαλί, ειδάλλως θα είναι σημαντικό το φίλτρο ψηλά.
Αν φύγει το χαλί χωρίς αντιμετώπιση στο ταβάνι, την έκατσε τη βάρκα, θα έχει μέχρι και φλατερ εκο.

Τες πα. Άλλα νέα;
Ο καιρός λες να φτιάξει;
Δεκτον.Παμε plan B τοτε.

Μπαινουν απλα πανελ-διαφανα κιολας αν θελει-τα οποια θα στελνουν την ανακλαση σε σημειο που θα επιστρεφει στη θεση ακροασης αρκετα μειωμενη σε ενταση.Δκκιμασμενη λυση και σιγουρη.Ισως και φθηνοτερη.
Post automatically merged:

Μα πώς ξέρεις ότι αυτή είναι η "σωστή" αναπαραγωγή? Ότι έτσι ήταν η ηχογράφηση?
Το ξαναλεω.Γιατι ακους τα οργανα σε καποια συγκεκριμενη θεση ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ στον πλαινο αξονα και οχι μονο αναμεσα στα ηχεια!
Post automatically merged:

Όλοι.
Χρόνια τώρα.
Η μεγαλυτερη ενσταση που εχω για τις κατα τα αλλα σεβαστες αποψεις του...

Reaction score
645
Να κάνω και εγώ ένα άσχετο σχόλιο.

Πολλή καλή επιλογή κρασιού, τα εύσημα σε όποιον από τους δύο Γιάννηδες την έκανε. Τα αδέλφια Τάτση στη Γουμένισσα κάνουν τρομερή δουλειά.

Reaction score
3.628
Ολοι. Ακομη και ο ατκινσον στο στερεοφιλ.

Οι μη προβλεπομενες ανακλασεις μπορουν να δωσουν την ψευδαισθηση του εξω απο τα ηχεια.
Σε αυτο κανεις λαθος.Οι μη μελετημενες ανκλασεις,ιδιως οταν ειναι υψηλες σε ενταση,δινουν λαθος θεση στο χωρο και ας ειναι και εκτος των ηχειων!

Οποιος θελει μπορει να το διαπιστωσει αυτο στο χωρο μου.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Σε αυτο κανεις λαθος.Οι μη μελετημενες ανκλασεις,ιδιως οταν ειναι υψηλες σε ενταση,δινουν λαθος θεση στο χωρο και ας ειναι και εκτος των ηχειων!

Οποιος θελει μπορει να το διαπιστωσει αυτο στο χωρο μου.
Δε διαφωνω ουτε εγραψα κατι αντιθετο.

Οι πρωιμες και εντονες ανακλασεις μονο κακο κανουν. Μπορει ομως να δημιουργησουν φασικες αποκλισεις και να μετακινησουν την εικονα εξω απο τα ηχεια. Το εξω απο τα ηχεια ειναι ενδειξη κακου στησιματος-χωρου. Κατι που θα φαινεται στη μετρηση ETC.

Συνοπτικα: αν ακουτε σκηνη εξω απο τα ηχεια, μπορει να σας αρεσει αλλα δεν προβλεπεται.

Reaction score
3.628
Δε διαφωνω ουτε εγραψα κατι αντιθετο.

Οι πρωιμες και εντονες ανακλασεις μονο κακο κανουν. Μπορει ομως να δημιουργησουν φασικες αποκλισεις και να μετακινησουν την εικονα εξω απο τα ηχεια. Το εξω απο τα ηχεια ειναι ενδειξη κακου στησιματος-χωρου.
Η γνωμη μου κατοπιν εμπειριας φιλε μου ειναι αντιθετη.Ειναι απλα μια διαφορα φασης του ενος καναλιου με το αλλο που χρειαζεται τον καταλληλα μελετημενο χωρο ωστε να αναπαραχθει σωστα.

Δηλαδη η γνωμη σου ειναι οτι οταν καποιο οργανο ηχογραφηθει 1μ αριστεροτερα του αρ. μικροφωνου,δεν πρεπει να αναπαραχθει με τον ιδιο τροπο απο το ηχειο;

Reaction score
11.426
Δηλαδη η γνωμη σου ειναι οτι οταν καποιο οργανο ηχογραφηθει 1μ αριστεροτερα του αρ. μικροφωνου,δεν πρεπει να αναπαραχθει με τον ιδιο τροπο απο το ηχειο;
Αυτό το διάβασες;

Αυτό;

Reaction score
4.726
Για να καταλάβω, υπάρχει κάποιος που υποστηρίζει ότι
η σωστή στερεοφωνική εικόνα περιορίζεται ανάμεσα στα δύο ηχεία?
Ο Τουλ, κι όλοι οι στουντιάδες. Όλοι.
Σαφώς και οι ανακλάσεις πρέπει να ελέγχονται
Αλλά όχι και να περιορίζεται η στερεοφωνικη εικόνα ανάμεσα στα ηχεία!
Τα ηχεία πρέπει να εξαφανίζονται και όχι να λειτουργούν ως όρια - σημαδουρες της σκηνης.
Φανταστείτε μία συμφωνική ορχήστρα να περιορίζεται ανάμεσα στα δύο ηχεία.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.683
Δρ. Κωστα,εγω εχω αλλη αποψη.

Η ελλειψη βαθους ιδιως,πολλες φορες σημαινει χαμηλη αναλυση και-ή μη φροντισμενο χωρο ως προς το πεδιο οπισθεν των ηχειων!Το φαινομενο αυτο γινεται εμφανες πχ οταν αναβαθμιζεις το dac.Σκεψου πολυ απλα,οτι τα οργανα βρισκονται λιγο εως πολυ πιο πισω απο τα μικροφωνα.Με τον ιδιο τροπο πρεπει να τοποθετουνται και κατα την αναπαραγωγη!

Για το πλατος τωρα,θα ηθελες να μου εξηγησεις γιατι στο δικο μου χωρο η πλειοψηφια των ηχογραφησεων τοποθετει τα οργανα απο λιγο ως αρκετα πιο εξω απο τη θεση του ηχειου;Οταν αυτα βρισκοντουσαν στην αντιστοιχη θεση κατα την ηχογραφηση βεβαια...
Η ικανότητα δεδομένου setup να εικονίζει δημιουργώντας ηχητική σκηνή με πλάτος ευρύτερο από την απόσταση των ηχείων μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί μ'ένα στοιχειώδες LEDR test.

Το περίφημο άρθρο του Bob Katz πριν από...τριάντα έτη παρακαλώ:
Το κλασσικό CD από την Chesky:

Το σχετικό κομμάτι από εκείνο το έχω κάνει αρχείο και είναι το πρώτο που δοκιμάζω μόλις έχει στηθεί κάποιο setup.

Συμπληρωματικά:

Σαφώς και οι ανακλάσεις πρέπει να ελέγχονται
Αλλά όχι και να περιορίζεται η στερεοφωνικη εικόνα ανάμεσα στα ηχεία!
Τα ηχεία πρέπει να εξαφανίζονται και όχι να λειτουργούν ως όρια - σημαδουρες της σκηνης.
Φανταστείτε μία συμφωνική ορχήστρα να περιορίζεται ανάμεσα στα δύο ηχεία.
Αυτό είναι το ΄΄μυστικό΄΄ προνόμιο ενός στησίματος σε τυπική οικιακή χωροταξία με όλες όμως τις διατυπώσεις και θέση ακρόασης ευρισκόμενη στο εγγύς προς μέσο πεδίο.

Εάν κι εφόσον θα προβλεπόταν από τη δουλειά του ηχητικού μηχανικού σε δεδομένη παραγωγή.

Υπό ομοαξονική αρχιτεκτονική μεγαφώνων,ακόμα...ανετότερα.

Αλλιώς μην περιμένουμε φαντασμαγορικά πανοράματα εντός συμβατικού χώρου από ξεχειλωμένα στησίματα σε αποστάσεις άνω των 3 μέτρων.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.250
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87