Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.455
Κι εγω τα 'κανα χτες για πρωτη φορα , αλλα αντι για πιο "σουπα" μου βγηκαν κατι σε λασπη.Επισης εδω μ αρεσει το κιτρινοπο χρωμα ... εμενα μου βγηκαν ασπρα ... τι εκανα λαθος ?
Σου έκοψε το αυγολέμονο?
Την ώρα που το χτυπάς πρέπει να προσθέτεις σιγά σιγά μικρές ποσότητες από το ζουμί του φαγητού που φτιάχνεις, ώστε να ανέβει σταδιακά η θερμοκρασία του. Αν δεν το έκανες και έριξες απότομα το αυγολέμονο μέσα στην καυτή κατσαρόλα, ουσιαστικά μαγειρεψες το ασπράδι του αυγού.
 


Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.469
Σου έκοψε το αυγολέμονο?
Την ώρα που το χτυπάς πρέπει να προσθέτεις σιγά σιγά μικρές ποσότητες από το ζουμί του φαγητού που φτιάχνεις, ώστε να ανέβει σταδιακά η θερμοκρασία του. Αν δεν το έκανες και έριξες απότομα το αυγολέμονο μέσα στην καυτή κατσαρόλα, ουσιαστικά μαγειρεψες το ασπράδι του αυγού.
Ετσι προσπαθησα να το κανω αλλα δεν ειχα αρκετο ζουμι - ακολουθησα κατα γραμμα την συνταγη - οποτε λοιπον και αυτο ...
 

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.455
αλλα δεν ειχα αρκετο ζουμι -
Ας έβαζες λίγη ρακή τότε!! :tongue:

Τι να σου πω.. Η εκτέλεση όπως περιγράφεται στο λινκ μια χαρά είναι. Το μόνο που δε μου κάθεται είναι τα τρία φλυτζανια νερό για αυτή την ποσότητα γιουβαρλακιων. Μου φαίνεται λίγο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από αυτό που λες, πως δεν είχες δηλαδή αρκετό ζουμί.
Πάντως η μαγειρική, τουλάχιστον η απλή, δε μιλάω για υψηλή γαστρονομία, δε θέλει και απόλυτο σεβασμό στις δοσολογίες. Δεν είναι όπως η ζαχαροπλαστκη που τα πάντα ζυγίζονται με ακρίβεια. Οπότε, αν παρατήρησες από πριν πως το φαγητό είχε πιει το ζουμί του, έπρεπε να προσθέσεις λίγο ζεστό νεράκι στην κατσαρόλα.
 

Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.469
Ας έβαζες λίγη ρακή τότε!! :tongue:

Τι να σου πω.. Η εκτέλεση όπως περιγράφεται στο λινκ μια χαρά είναι. Το μόνο που δε μου κάθεται είναι τα τρία φλυτζανια νερό για αυτή την ποσότητα γιουβαρλακιων. Μου φαίνεται λίγο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από αυτό που λες, πως δεν είχες δηλαδή αρκετό ζουμί.
Αυτο >:( κατα τ' αλλα ηταν νοστιμοτατα :biggrin:
 

Μηνύματα
20.918
Reaction score
16.487
Pilz - Bolognese mit geschmortem Kürbis ( Butter nut pumpkin - χειμερινή κολοκύθα από τον κήπο μου )


Μπολονεζ με ραγού από διαφορά είδη μανιταριών συνοδεύει μακρόστενες φέτες της χειμερινής Κολοκυθας τύπου Butter nut μ ένα Κλεξ κρεμ φρές από πάνω.

F31CDEC3-4A26-46CA-9F4B-36991C4D92BC.jpeg


BDA65084-138A-457E-886E-3EFD44160D5C.jpeg



Speck Knödel ( ιδιόχειρα ) mit Pilz rahm Sauce

CC17AF7E-05B6-4537-A56B-0EEDDF154E84.jpeg


Και μαζί και χωρια....( Να βλέπατε,όπως εγώ, την επιδρομή των λιονταριών στην κουζίνα ...να γελούσαμε!)
 








costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
56.025
Reaction score
139.364
Νταξ, αυτά τα βασικά.
Περιγραφές εσύ...

IMG_20191103_164656.jpg
IMG_20191103_163330.jpg
IMG_20191103_163326.jpg


Τα νιοκι με το μοσχάρι φανταστικά, το αγριογούρουνο δεν μύριζε καθόλου αγριογούρουνο, το ήθελα πιο μπρουταλ. Η τριλογία άριστη...
 








Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Μηνύματα
2.967.753
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ
Top