Ηχητική περιποίηση χώρου ακρόασης

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.675
Είμαι κατά των συντονισμένων συνηχητων ή μπασοπαγιδων. Βλέπει λόγου χάριν κάποιος ένα πρόβλημα απόκρισης στους 60 κύκλους, και λέει θα φτιάξω αυτό, στους 60, και τέλος.
Μπουλσιτ.

Δεν γίνεται να μην έχεις πρόβλημα σε όλα τα παράγωγα, πάνω κάτω, όλες οι αρμονικές, δηλαδή αν βλέπεις πρόβλημα στα 60, έχεις στα 30, στα 15, στα 120, στα 180, στα 240, και δεξερωγωπουαλλού, και μπορεί το πρόβλημα να μην είναι στα 60, αλλά απλώς αυτό να βλέπεις. Φακ.

Παν πακέτο. Όλ τουγκεδερ.

Οπότε, προτιμώ γενικές ευμεγέθεις λύσεις, να πιάνουν όσο γίνεται παραπάνω, όσο γίνεται μεγαλύτερου μεγέθους, και θα έρθει, είναι σίγουρο.

Κατά βάση, δε χρειάζεται να μη βλέπεις ούτε μια διακύμανση στο φάσμα. Χρειάζεται απλώς να ρίξεις τη στάθμη της διακύμανσης, τόσο, ώστε να μην είναι ακουστή.
αυτό δεν το καταλαβαίνω.....αν έχει μια χαράδρα σε γωνία πχ 10db στα 70hz και σίγουρα και στα 35
γιατί να ρίξεις συνολικά τις συχνότητες πχ 4-5db παρέα..... και άρα στα 70 και 35 θα εξακολουθήσει να έχεις + 10 πτώση τα οποία δεν θα ακούγονται το ίδιο μεν...αλλά θα αναγκαστείς να ανεβάσεις την ένταση για να ακούσεις τις υπόλοιπες και άρα πάλι θα ανέβει παρέα η ίδια καμπύλη?

Reaction score
91
Γεια και από μένα.
Εχω κάνει μελέτη πριν να τοποθετήσω τα εικονιζόμενα από μια εταιρεία στην Πορτογαλλία. Δεν έχω ακόμη τελειώσει τις εγκαταστάσεις αλλά το αποτέλεσμα είναι ενυπωσιακό τόσο οπτικά, όσο και ακουστικά. Οποιεσδήποτε εισηγήσεις ευρόσδεκτες. Θα συμφωνήσω ότι ο ειδικός θα κάνει πιο καλή δουλειά από ότι εμείς από μόνοι μας. Ευχαριστώ πολύ.
Παρουσίαση σε λίγες μέρες όταν θα ολοκληρωθεί ο χώρος.

Attachments

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.697
Γεια και από μένα.
Εχω κάνει μελέτη πριν να τοποθετήσω τα εικονιζόμενα από μια εταιρεία στην Πορτογαλλία. Δεν έχω ακόμη τελειώσει τις εγκαταστάσεις αλλά το αποτέλεσμα είναι ενυπωσιακό τόσο οπτικά, όσο και ακουστικά. Οποιεσδήποτε εισηγήσεις ευρόσδεκτες. Θα συμφωνήσω ότι ο ειδικός θα κάνει πιο καλή δουλειά από ότι εμείς από μόνοι μας. Ευχαριστώ πολύ.
Βρε συ Καραπιάλη άνοιξε άλλο νήμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.769
αυτό δεν το καταλαβαίνω.....αν έχει μια χαράδρα σε γωνία πχ 10db στα 70hz και σίγουρα και στα 35
γιατί να ρίξεις συνολικά τις συχνότητες πχ 4-5db παρέα.....
Δε ρίχνεις τίποτα καρδιά μου... :lol:

Η λειτουργία της διάχυσης και συνήχησης και οτιδήποτε, δε ρίχνει γενικώς τίποτα, δε δρα ως εκουαλαιζερ, απλώς σπάει το πράγμα που έχει μεγάλο πρόβλημα σε μικρότερα που είναι μικρά προβλήματα. Η απώλεια ενέργειας είναι ελάχιστη, αλλάζει κυρίως ο χρόνος που αυτή υφίσταται, και πολλαπλασιαζονται οι πηγές της, δηλαδή όπως θα έλεγε ο άγιος Όντιοπαΐσιος: θα είναι σα να έχεις πολλαπλά σαμπ, χωρίς να έχεις. :lol:

Δηλαδή κάνεις ένα Σκαλουμπακα 10 μικρούς Γιάννννηδες, κι όλα παν καλά, δε πέφτει Μπαν! :tongue:

Δηλαδή, πέφτει 3-4 ντεσιμπελ μόνο το πρόβλημα, και παύει να είναι αντιληπτό. Δε πέφτει η ενέργεια, αυτή χρειάζεται....

Last edited:

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.122
Στην τελική, δε φτιάχνεις ρουμ ιν ε ρουμ για πιστοποιημένη κατά EBU στουντιακη χρήση
Όχι άμα χρειαστεί να φτιάξουμε να φτιάξουμε , πως θα ακούμε, έτσι οτι νανε ?μέχρι κ δάνειο αν είναι πάρουμε κ νεφρό άμα λάχει, γιατί όχι? Πάνω απ'όλα να ακούμε τέλεια :lol: :lol::lolsign:
απλώς θες να ακούς όμορφα τη μουσική σου,
Φιξεντ:beach:

Reaction score
15.466
εσεις δεν εχετε προβλημα εχετε τον νταλιμπαν εξεκιουτιβ μαστορα
Το προβλημα ειναι πως ο νταλιμπαν ΔΙΑΒΑΖΕΙ !!!
ναι !
και οχι αυτα τα ποιητικα που του αρεσουνε ...
εχω την εντυπωση πως διαβαζει pdf !!!
μαλιστα !

επισης προβλημα υπαρχει εφοσον δεν εχει συνγκληθει το κονκλαβιο στην σκηνη του ακομα
50414412_10156932373633808_5135174087210958848_o.jpg

:(

η φωτο ειναι του χωριανακι μου https://www.instagram.com/kostis_grivakis/?hl=el
που διαπρεπει αλλου ... :idk:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.769
Παραλλαγές στο ξύλο MDF που προτείνω σα βάση των διαχυτών, μπορεί κάλλιστα να είναι γυψοσανίδα, μονή παρακαλώ. Η διπλή είναι σα ντουβαρι...

Επίσης η διάτρητη μονή γυψοσανίδα, κάνει μια χαρά δουλειά στις μεγάλες επιφάνειες, μηδενίζοντας την ανάγκη για διάχυση, αλλά εις βάρος της ηχητικής του χώρου, λόγω της όποιας απορρόφησης που θα προσφέρει, η οποία όμως είναι συχνά επιθυμητή.

Για οποιοδήποτε τυπικό χώρο ακρόασης, προσωπικά προτείνω 0.3 sec, και με διάχυση, χωρίς εμφανή απορρόφηση πουθενά.

Ο δικός μου χώρος (32-34τμ) μετράει μέσο όρο 0.26 με 0.27 sec. Αλήθεια, θα το ήθελα στο 0.3 sec, αλλά αν αφαιρέσω έστω και ένα διαχυτή στο πλάϊ, ξεκινάει φλατερ Έκο στις άκρες, στο όριο τα έχω.

Εντάξει, μια λεπτή μοκέτα κάτω, είναι όντως μαστ για σινεμά αίσθηση, και για έλεγχο των ανακλασεων της οθόνης, το φως που πρέπει να συμμαζευτεί..

Last edited:

Reaction score
4.764
Γεια και από μένα.
Το σχέδιο είναι της εταιρείας ;
Η τροποποίηση του σχεδίου της ;;;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.769
Γενικώς επίσης, δεν μπορείς να φτιάξεις πολλές μπασοπαγιδες, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.

Όσες και να έχεις, είναι πάντα λίγες.

Σα τα σαμπ...

Άρα, πάμε στις άκρως απαραίτητες, όπως και στα άκρως απαραίτητα σαμπ, αν τα καταφέρεις με 2, μείνε με 2, ειδάλλως 4, αν όντως αυτά είναι τα μίνιμουμ.

Δηλαδή, πάρτε το απόφαση, θέλει σημαντική ποσότητα και επιφάνεια για να δουλέψουν αυτά, δε γίνεται με 2-3 τεμάχια σκόρπια εδώ κι εκεί. Θέλει μπόλικο πράγμα, να συνεφέρει το χώρο.

Και μετά ισοστάθμιση. Μη ξεχνάτε, έχετε κι αυτό το εργαλείο.

Όλα γίνονται για την άμεση, να επικρατήσει της έμμεσης.

Ως γνωστόν, αυτό με απλά λόγια λέγεται πολυκάναλο με πολλαπλά σαμπ. 8-)

Τα ρέστα, διάχυση. :drinks:

Οπότε, μικρόφωνο, μετρήσεις, τοποθέτηση, σαμπ, μετρήσεις, χώρος, διάχυση, μετρήσεις, ισοστάθμιση, target curve, game over.

Έτσι παιζ το πράγμα.

Cables not included. ;)

Κάτι σημαντικό δεν νομίζω να έχω να προσθέσω. Ερωτήσεις παύλα απορίες...
:drinks:

Last edited:

Reaction score
91
Το σχέδιο είναι της εταιρείας ;
Η τροποποίηση του σχεδίου της ;;;
Κάναμε κανονικό αρχιτεκτονικό σχέδιο, στάληκε στην Πορτογαλλία και ήρθε το σχέδιο που θα μπει το κάθε τι. Με μετρήσεις και όλα τα σχετικά.

Reaction score
15.466
Σωστα !
βρε παιδια ειμαι πολυ συγκινημενος ... μεχρι και αρχηγο εβγαλαμε (αμ σορυ ροζι )
(δε θα του εδινανε το σιντερο του κοπελιου να παιζει στσι γαμους και να εδα τ αποτελεσματα (σορυ ροζι δις ))
Post automatically merged:

Ρε παλιοχαρακτήρες είναι κάποιος συμφορουμίτης ?
συμφορουμιτης ... το ατομο ειναι ΙΔΕΑ !!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.562
Members
38.198
Νεότερο μέλος
Athena Papadopoulou