Astronaut Jr. 2ch hi-fi set up

I

iason

Guest
Το μέλος Γιάνννηηηης είναι σα τη χαλαζμένη πυξίδα.
Δείχνει μονίμως προς τη λάθος κατεύθυνση.
Αυτό σαν "αρχή λειτουργίας" μπορείς να το εμπιστεύεσαι. ;)

Όπως έχω ξαναπεί, αλλά είσαι ψυχοβγάλτης μέχρι να το κάνεις, το ηχείο πρέπει να είναι κολλητά στον πίσω τοίχο, με μόνο λίγη απορρόφηση ανάμεσά τους. 5 πόντοι αρκούν. Και 2 πόντοι αρκούν, από το κοποπρεν ακουστικ.
Post automatically merged:

Επίσης, ανάμεσα σε ηχείο και γωνία, τι χωράει να μπει; Ένα σαμπ. Μπράβο, κερδίσατε.

Επίσης, πίσω από τη θέση ακρόασης, τι χωράει να μπει; Άλλο ένα σαμπ, καλά το φανταστηκες.

Μπασοπαγιδες χρειάζεσαι αν έχεις μπάσο, και για να έχεις μπάσο χρειάζεσαι σαμπ.

Εσύ τι μιλάς τώρα, αφού δεν έχεις τίποτα από τα παραπάνω;
Ό Γιανννης δεν έχει μπάσο ο Αστροναύτης έχει??????

Βρε μανία με τα καλώδια! Αφού έχω πάψει να ασχολούμαι προ πολλού! Και είπα, δεν με χαλάει καθόλου η απομυθοποίησή τους, απλά θα πρέπει να το ακούσω εγώ ο ίδιος για να το πάρω απόφαση. Βέβαια, για μια ακόμη φορά θα πω ότι αυτό που ακούω απο χθες, κανένα καλώδιο δεν μου το προσέφερε, με τίποτα. Σίγουρα είναι ακόμα καρφωμένη στο μυαλό μου η ιδέα ότι σε αυτό που ακούω επιδρουν και τα καλώδια, αλλά μια δοκιμή θα με πείσει ( θα γίνει κι αυτό, κάτσε να ηρεμήσω λίγο με τον χώρο ).
Αυτό το στήσιμο το βλέπω να γίνεται το "καλό μου" για ιδιαίτερες ( πριβέ ) καταστάσεις, μακάρι να λειτουργήσει το εγχείρημα του κολλήματος στον τοίχο με απορρόφηση, αλλά έχει ανέβει αισθητά ο πήχυς. Επιτέλους ασχολούμαι με τη μουσική και όχι με το που θα βάλω τα ηχεία για να μην ενοχλούν τα αυτιά μου ή με το τί λείπει απο τη μουσική.
Βέβαια και σε αυτό το στήσιμο διακρινω λεπτομέρειες προς βελτίωση:
α) σίγουρα ο πισω τοίχος. Αν και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τον διαχειριστώ. Είμαι όμως ήδη στο "μέρα με τη νύχτα" σε σχέση με προχθές, Προφανώς όμως και ακούω κάποια διαφορά όταν μετακινούμαι μπροστά.
β) η πόρτα του δωματίου. Την έκλεισα και νιώθω ότι γεμίζει η εικόνα προς τα δεξιά, αλλά οι φωνές ακούγονται πιο σκληρές, όπως ακούγονται όταν επιδρούν (αρνητικά) οι ανακλάσεις. Κλασική συρόμενη με γυαλί.
γ) το πιο χτυπητό: η τηλεόραση. Παρατήρησα χθες ότι απο μεσαίες και πάνω ( δηλαδή φωνές, πιατίνια κ.ο.κ. ) ήταν "καρφωμένες" στη θέση της τηλεόρασης. Σήμερα λοιπόν κάλυψα τη τηλεόραση με φλις κουβερτούλα και διευρύνθηκε το βάθος της σκηνής, ενώ έχει γίνει πιο σαφής η πληροφορία χωρίς να γίνονται θαύματα βέβαια. Απο την άλλη, νιώθω σαν να έχει γίνει λίγο πιο μουντή η πληροφορία, σαν να έχασε κάτι απο τη "ζωντάνια" της. Μπορεί και να είχα συνηθίσει σε τονισμούς και να πρέπει να συνηθίσω. Με δεδομένη την απόσταση που έχουν τα ηχεία όμως, σκέφτομαι μήπως φτιάξω ένα (φορητό) ξύλινο πάνελ διάχυσης. Για το συγκεκριμένο στήσιμο, το σκέφτομαι καλά ως προς τη τηλεόραση;
Κοίτα θα σου πω εγώ δύο κουβέντες σαν άσχετος που είμαι, αλλά σε βλέπω ότι βαδίζεις σε ξένα χωράφια.
Εάν θέλεις να κάνεις φροντίδα χώρου με χειρουργικές επεμβάσεις πρέπει να έχεις κάποιον επαγγελματία να σου μετρήσει το χώρο και να σου πει που πονάει, για να επέμβεις.
Όλα τα άλλα που πάς να κάνεις μόνος σου σύμφωνα με το τι λέει ο ένας και ο άλλος είναι σαν να πυροβολείς στο σκοτάδι.
Τώρα εάν τον ξαπλώσεις κάτω, ε είσαι περίπτωση. :whistling:
Φιλικά πάντα.
Τροφή για σκέψη.

Last edited by a moderator:

Reaction score
12.257
Ό Γιανννης δεν έχει μπάσο ο Αστροναύτης έχει??????
Ως προς τον χώρο ή ως προς τα μηχανήματα;

Κοίτα θα σου πω εγώ δύο κουβέντες σαν άσχετος που είμαι, αλλά σε βλέπω ότι βαδίζεις σε ξένα χωράφια.
Εάν θέλεις να κάνεις φροντίδα χώρου με χειρουργικές επεμβάσεις πρέπει να έχεις κάποιον επαγγελματία να σου μετρήσει το χώρο και να σου πει που πονάει, για να επέμβεις.
Όλα τα άλλα που πάς να κάνεις μόνος σου σύμφωνα με το τι λέει ο ένας και ο άλλος είναι σαν να πυροβολείς στο σκοτάδι.
Τώρα εάν τον ξαπλώσεις κάτω, ε είσαι περίπτωση. :whistling:
Φιλικά πάντα.
Τροφή για σκέψη.
Αρχικά, δεν ενδιαφέρομαι να κάνω χειρουργικές επεμβάσεις. Η προσπάθειά μου είναι να καταφέρω να ακούσω έστω και υποτυπωδώς το σύστημά μου μέσα σε αυτόν τον χώρο, ο οποίος δεν σηκώνει τρελές παρεμβάσεις τόσο επειδή δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνω studio ( είναι ένα σαλόνι μικρού μεγέθους ), αλλά και επειδή δεν είμαι διατεθειμένος να επενδύσω σε φροντίδα με δεδομένο ότι σχετικά σύντομα θα αλλάξω οικία. Τα βασικά θέλω να μαζέψω, τα "σος". Δεν χρειάζεται να διαθέσω τουλάχιστον κάτι εκατοντάδες ευρώ απλά για να μου πει κάποιος ότι ο χώρος είναι χάλια και να μου προτείνει να βάλω υλικά που δεν είμαι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσω ( σε αυτό το χώρο, στη παρούσα φάση, όπως θέλεις παρ'το ).
Υ.Γ. Έλα μου που τον ξάπλωσα χθες! Τώρα θα τον αναστήσω και θα τον ξαναπάρω στο κυνήγι, αλλά ξέρω πως να του τη φέρω αν δεν μπορώ να τον πετύχω αλλιώς!

Reaction score
12.257
Τελικα τα ηχεια εκει στη μεση θα μεινουν;;:errwhat:

Οχι βέβαια! Ηδη πήγαν στη παλιά τους θέση. Απλά κράτησα συντεταγμένες και όταν νιώσω πάλι την ανάγκη να ακούσω τόσο καλά, θα τα επαναφέρω.

Reaction score
1.556
Λοιπόν να πεταχτώ και εγώ....
Αν η κάτοψη που τράβηξες στο Illustrator είναι ακριβής τότε το πιο βασικό σου πρόβλημα είανι ότι ο χώρος είναι τετράγωνος και αυτό σηκώνει πολύ μελέτη για να έρθει.
Εφόσον όπως λες σύντομα θα μετακομίσεις δε τα αφήνεις να στήσεις ότι στήσεις στον νέο σου χώρο?

Reaction score
12.257
Δεν ξεχνώ το τι έγραφες πριν απο ενα δυο χρόνια, ούτε την έπαρση του “ειδήμονα” που είχαν τα κείμενά σου.
Χαίρομαι πραγματικά που μπήκες στην διαδικασία και σιγά σιγά ανακαλύπτεις την πραγματικότητα. Και μπράβο σου που το κανεις δημοσίως, δίνοντας την ευκαιρία σε κακούς ανθρώπους σαν κι εμένα να σου κάνουν πλάκα.
:hi:

(Και εγω καλωδιάς ήμουν μικρός, μην νομίζεις...όχι σαν τον άλλον βέβαια, αυτός άλλαζε και πυκνωτές :gotcha: )

Εύχομαι και σε κάποιους άλλους τυφλούς που νομίζουν πως ξέρουν να περιγράψουν τον ελέφαντα, να κάνουν το βήμα της λογικής, να το πάρουν αλλιώς. Μόνο αυτοί θα κερδίσουν. Όλοι οι άλλοι θα χάσουν: και ο χαιεντοντήλερ τους θα χάσει τον πελάτη απο τις τακτικές τράμπες, και ο Εαρ θα χάσει την καθημερινή του γελωτοθεραπεία.
Εσένα δεν σου απάντησα!
Κοίτα. Εγώ πάλι, προσπαθώ να ξεχάσω τί έγραφα πριν δύο χρόνια, τότε που αφελώς πίστευα ότι είχα το super duper σύστημα, το αποκαλυπτικό, το έτσι, το αλλιώτικο. Όσο θυμάμαι το κολλητήρι που έκανα στον komhst... Βέβαια, κάτι άλλα κολλητήρια δεν τα μετάνιωσα καθόλου ( απέναντι σε αφοριστικούς και δογματικούς λόγους ).
Ο λόγος που εκθέτω την ημιμάθεια και σε αρκετά θέματα, είναι για να διαβάζουν ( αν έχουν πετύχει το νήμα μου ) οι νέοι στο χώρο για να μη κάνουν τα λάθη που έκανα εγώ. Λάθος για παράδειγμα ήταν ο τρόπος με τον οποίο επέλεξα τα καλώδιά μου. Δεν ξέρω αν επέλεγα τα ίδια αν είχα το σύστημα στημένο ιδανικά ( απο πλευράς χώρου ), αλλά κάτω απο τις συνθήκες που τα αγόρασα, ήταν μεγάλο λάθος.
Βέβαια, αφορμή να ασχοληθώ παραπάνω, ήταν η δοκιμή των καλωδίων στου Λέανδρου που άκουσα αρμονικές, στερεοφωνική εικόνα, όγκο στη πληροφορία, αρετές που νόμιζα ότι ήταν μέρος του χαρακτήρα του συστήματός μου να μη τις εμφανίζει. Μετά άκουσα του Blues, μετά το λαμπάτο με τη διάχυση. Μαθαίνω, μαθαίνω!

Να πω και μια ιστορία τώρα:
Πριν κανά μήνα, πούλησα το hero σε ένα παιδί ( στην ηλικία μου, τεσπα ) που τώρα στήνει σύστημα απο όσο κατάλαβα. McIntosh ενισχυτή, δεν θυμάμαι πηγές, κλπ κλπ. Μου έλεγε για τα καλώδια ρεύματος kimber που αγόρασε λίγες μέρες πριν. Μετά μου έδειξε φωτογραφία απο τα b&w cdm κάτι, χωρίς σωστό τρίγωνο, χωρίς toe in, χύμα. Παρατήρησα ότι μιλούσε περισσότερο για τα αποκτήματά του, αλλά όχι με τόσο πάθος για τις δυνατότητες αναπαραγωγής. Δεν μου έλεγε λεπτομέρειες που εγώ διατυμπανίζω εδώ και λίγο καιρό που "ανακάλυψα τον τροχό". Ανάμεικτα τα αισθήματα. Απο τη μία ήμουν έτοιμος να μιλήσω σαν τον Κώστα και να του πω τα λάθη του ( του επεσήμανα μερικά, αλλά ήμουν ένας μονόφθαλμος μπροστά σε ένα τυφλό ), απο την άλλη μου θύμησε εμένα πριν λίγο καιρό.

Λοιπόν να πεταχτώ και εγώ....
Αν η κάτοψη που τράβηξες στο Illustrator είναι ακριβής τότε το πιο βασικό σου πρόβλημα είανι ότι ο χώρος είναι τετράγωνος και αυτό σηκώνει πολύ μελέτη για να έρθει.
Εφόσον όπως λες σύντομα θα μετακομίσεις δε τα αφήνεις να στήσεις ότι στήσεις στον νέο σου χώρο?
Καλά, όταν λέω σύντομα, μιλάω για περίπου δύο χρόνια. Αλλά όπως είπα λίγο παραπάνω, τώρα μπορώ να κάνω όσα παιχνίδια θέλω. Έχω τουλάχιστον μια εναλλακτική που παίζει θαυμάσια. Τώρα, μπορώ να δοκιμάσω και απορροφητικά και όποια άλλη πρόταση. Δεν αγχώνομαι. ;)

A

amoustakas

Guest
Εσένα δεν σου απάντησα!
Κοίτα. Εγώ πάλι, προσπαθώ να ξεχάσω τί έγραφα πριν δύο χρόνια, τότε που αφελώς πίστευα ότι είχα το super duper σύστημα, το αποκαλυπτικό, το έτσι, το αλλιώτικο. Όσο θυμάμαι το κολλητήρι που έκανα στον komhst... Βέβαια, κάτι άλλα κολλητήρια δεν τα μετάνιωσα καθόλου ( απέναντι σε αφοριστικούς και δογματικούς λόγους ).
Ο λόγος που εκθέτω την ημιμάθεια και σε αρκετά θέματα, είναι για να διαβάζουν ( αν έχουν πετύχει το νήμα μου ) οι νέοι στο χώρο για να μη κάνουν τα λάθη που έκανα εγώ. Λάθος για παράδειγμα ήταν ο τρόπος με τον οποίο επέλεξα τα καλώδιά μου. Δεν ξέρω αν επέλεγα τα ίδια αν είχα το σύστημα στημένο ιδανικά ( απο πλευράς χώρου ), αλλά κάτω απο τις συνθήκες που τα αγόρασα, ήταν μεγάλο λάθος.
Βέβαια, αφορμή να ασχοληθώ παραπάνω, ήταν η δοκιμή των καλωδίων στου Λέανδρου που άκουσα αρμονικές, στερεοφωνική εικόνα, όγκο στη πληροφορία, αρετές που νόμιζα ότι ήταν μέρος του χαρακτήρα του συστήματός μου να μη τις εμφανίζει. Μετά άκουσα του Blues, μετά το λαμπάτο με τη διάχυση. Μαθαίνω, μαθαίνω!

Να πω και μια ιστορία τώρα:
Πριν κανά μήνα, πούλησα το hero σε ένα παιδί ( στην ηλικία μου, τεσπα ) που τώρα στήνει σύστημα απο όσο κατάλαβα. McIntosh ενισχυτή, δεν θυμάμαι πηγές, κλπ κλπ. Μου έλεγε για τα καλώδια ρεύματος kimber που αγόρασε λίγες μέρες πριν. Μετά μου έδειξε φωτογραφία απο τα b&w cdm κάτι, χωρίς σωστό τρίγωνο, χωρίς toe in, χύμα. Παρατήρησα ότι μιλούσε περισσότερο για τα αποκτήματά του, αλλά όχι με τόσο πάθος για τις δυνατότητες αναπαραγωγής. Δεν μου έλεγε λεπτομέρειες που εγώ διατυμπανίζω εδώ και λίγο καιρό που "ανακάλυψα τον τροχό". Ανάμεικτα τα αισθήματα. Απο τη μία ήμουν έτοιμος να μιλήσω σαν τον Κώστα και να του πω τα λάθη του ( του επεσήμανα μερικά, αλλά ήμουν ένας μονόφθαλμος μπροστά σε ένα τυφλό ), απο την άλλη μου θύμησε εμένα πριν λίγο καιρό.

Καλά, όταν λέω σύντομα, μιλάω για περίπου δύο χρόνια. Αλλά όπως είπα λίγο παραπάνω, τώρα μπορώ να κάνω όσα παιχνίδια θέλω. Έχω τουλάχιστον μια εναλλακτική που παίζει θαυμάσια. Τώρα, μπορώ να δοκιμάσω και απορροφητικά και όποια άλλη πρόταση. Δεν αγχώνομαι. ;)
Για ποιο λόγο πούλησες το hero; Τι έβαλες;

Reaction score
12.257
Για ποιο λόγο πούλησες το hero; Τι έβαλες;
Προτίμησα την XLR σύνδεση του dac, οπότε δεν το χρειαζόμουν. Έβαλα ένα XLO HTP2. Λίγο πριν δώσω τα hero, τα έβαλα να παίζουν παράλληλα με τα XLO ( Α-Β σε πραγματικό χρόνο με ενεργοποιημένες και τις δύο εξόδους του dac ). Το αποτέλεσμα ήταν λίγο πιο εντυπωσιακό.

Τα κλάμματα δεν τα έβαλα γιατί δεν ένιωσα να χάνω κάτι χτυπητό. Μεταθέτω το budget που αποδέσμευσα στο umik1. Αλλά Αν ήταν να έβαζα τα κλάμματα, θα τα έβαζα σήμερα απο συγκίνηση. :p

Επόμενο βήμα είναι να φτιάξω τα vdh d102 mk3 που έχω σε περίσσευμα σε xlr για το dac και στο τσακίρ κέφι να οδηγήσω και τον τελικό με xlr, άρα full xlr κόντρα στο 1016. Μακάρι να μου κάτσει, ψήνομαι για πάνελ διάχυσης έναντι του 1016, για να είμαι ειλικρινής. Θα δείξει.

Reaction score
12.257
Αυτό το kimber δεν ήταν που όταν το έβαζες ανάποδα τσιριζε το σύστημα? :whistling: :biggrin::tongue:
Αυτό ήταν κακούργε! Ίσως να είχε ενδιαφέρον μια δοκιμή σήμερα, αλλά τώρα μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον πιο ουσιώδη πράγματα.

(ακόμα και αν το είχα δηλαδή)

Reaction score
12.257
Κάθε μέρα δηλαδή!
Δύσκολο, αλλά αφού κολλητά στον τοιχο με μαξιλάρα απο πίσω κάαατι έκαναν, λογικά με ηχοαπορροφητικό και άντε το πολύ πολύ και μια ισοστάθμιση, θα τη παλεύω τις "απλές" μέρες. Ε, μια φορά την εβδομάδα, θα κάνω π**τανα το σαλόνι για να έχω τη καλύτερη μέχρι τώρα εμπειρία. :p

Reaction score
12.257
Για βάλτε ιδέες σχετικά με καλώδιο ηχείων. Κόστος μέχρι 10€ το μέτρο ( οπότε να μου βγει μέχρι 60€ ένα τρίμετρο ζευγάρι συν τις μπανάνες, μάλλον για oelbach κολλητές το βλέπω ), κατά προτίμηση τεσσάρων αγωγών για διπλοκαλωδίωση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.095
Δεν υπάρχουν ιδέες.
Μπελντενάκι 2,5μμ.
Χωρίς μπανάνες, φράουλες, ανανάδες ή άλλα φρούτα.
Το σφίγγεις γυμνό ή καλύτερα με σλιβς, από τα ηλεκτρονικά:

IMG_20191120_110225.jpg

IMG_20191120_110317.jpg

Όπως τα καλώδια ρεύματος, σλιβς.
Ώστε να μη κόβονται καθόλου κλώνοι του αγωγού κατά την σύσφιξη.

Και κάργα σφίξιμο.

Last edited:

Reaction score
23.714
χωρις σλιββββζζζζ
αν και ειναι αντιθετο στην σωστη ηλεκτρολογικη τεχνικη να βαλεις ευκαμπτο καλωδιο χωρις παπουτσακι , εν τουτοις το σφιξιμο στις μπορνες γυμνουλη και ξανα σφιξιμο ετα απο 2-3 μερες εχει εντυπωσιακα αποτελεσματα στον ελεγχο του ενισχυτη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.095
αν και ειναι αντιθετο στην σωστη ηλεκτρολογικη τεχνικη να βαλεις ευκαμπτο καλωδιο χωρις παπουτσακι
Μόνος σου τα λες...

Σλιβς. Έτσι προβλέπεται... ;)

Βεβαίως, τα 4-αρια μπελντεν, πρακτικά δε κόβονται, όσο κι αν τα σφίξεις, είναι πολύ γεροί οι κλώνοι του..

Όπως και να'χει, μπανάνες στα δέντρα τρώνε οι πίθηκοι στη ζούγκλα. Δεν έχουν θέση οι μπανάνες στα στέρεα... Είναι λάθος βυζμα, σα τα RCA, λάθος, δεν πρέπει να υπάρχει...

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.905
Members
38.259