Πρόβλημα με VCR...

Reaction score
47
Πρόκειται για το JVC HR-J278, από τα τελευταία μοντέλα που βγήκαν. Όταν το πήρα στα χέρια μου, πριν 1 χρόνο περίπου, και το συνέδεσα στην τηλεόραση, δεν έδειχνε εικόνα και όταν του έβαζα μια βιντεοκασέτα το μόνο που έκανε ήταν μετά από λίγα δευτερόλεπτα να την ''φτύνει'' έξω (βέβαια ήταν αποθηκευμένο για τουλάχιστον 10-15 χρόνια σε υπόγειο με υγρασία οπότε λογικό). Το πήγα σε τεχνικό, μου το έφτιαξε και αραιά και που το χρησιμοποιούσα για να βλέπω και να ψηφιοποιώ βιντεοκασέτες. Ξαφνικά, πριν 2-3 μέρες, που το άναψα για να δω μια βιντεοκασέτα, έδειχνε εικόνα στην τηλεόραση (την μπλε οθόνη PR.1 που έχει πριν βάλεις την κασέτα) αλλά πάλι όταν έβαλα την κασέτα την ''έφτυνε'' έξω. Σκέφτηκα ότι το πιθανότερο, αυτή την φορά, αφού δείχνει εικόνα, είναι οι κεφαλές να έχουν μαζέψει σκόνη από το περιβάλλον και για αυτό να γίνεται αυτό (να βγάζει την βιντεοκασέτα έξω). Λέω μέσα στην ημέρα να ανοίξω το καπάκι του και να καθαρίσω κεφαλές και Pinch Rollers με ισοπροπυλική και μετά αφού το αφήσω να στεγνώσει για 30'' περίπου να το δοκιμάσω ξανά αν θα παίξει. Εσείς τι πιστεύετε ότι μπορεί να έχει γίνει? Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι άλλο?

Υ.Γ. Επίσης δεν ξέρω αν άνοιξα το θρεντ στη σωστή κατηγορία.

Last edited:

Reaction score
47
Δεν είναι από σκόνη στις κεφαλές.
Αν δεν είναι από σκόνη, από τι μπορεί να έχει γίνει αυτό? Ίσως κάποιο θέμα του μηχανισμού? Ο τεχνικός μου είχε πει ότι άπαξ και ξαναχαλάσει μετά από την επισκευή δεν ξαναφτιάχνεται. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο ισχύει αυτό. Μάλλον θα του το ξαναπάω.

Reaction score
11.217
Ναι, μηχανισμός. Κάτι δεν πάει στη θέση του και ακυρώνει το φόρτωμα και στην πετάει έξω.

Reaction score
75
Ανοιξε το πάνω καπάκι και τοποθέτησε μια κασέτα. Παρατήρησε αν ολοκληρώνεται η διαδικασία threading της ταινίας γύρω από το video drum και αν αυτό ξεκινάει να περιστρέφεται την ώρα που ολοκληρώνεται η διαδικασία. Αν κάτι από τη λογική ακολουθία κολλήσει τότε το video πετάει τη κασέτα έξω για προστασία.

Reaction score
47
Ανοιξε το πάνω καπάκι και τοποθέτησε μια κασέτα. Παρατήρησε αν ολοκληρώνεται η διαδικασία threading της ταινίας γύρω από το video drum και αν αυτό ξεκινάει να περιστρέφεται την ώρα που ολοκληρώνεται η διαδικασία. Αν κάτι από τη λογική ακολουθία κολλήσει τότε το video πετάει τη κασέτα έξω για προστασία.
Αν αυτό δεν λειτουργήσει σωστά, υπάρχει κάποια περίπτωση να φτιάχνεται εύκολα ή να το πάω σε τεχνικό?

Reaction score
75
Ο μηχανισμός του συγκεκριμένου video δεν είναι πολύ καλής ποιότητας και έχει πολλά πλαστικά εξαρτήματα που με τον καιρό σκληραίνουν και σπάνε.

Reaction score
47
Ο μηχανισμός του συγκεκριμένου video δεν είναι πολύ καλής ποιότητας και έχει πολλά πλαστικά εξαρτήματα που με τον καιρό σκληραίνουν και σπάνε.
Το ξέρω... είναι και από τα τελευταία που βγήκαν. Άσε που έχουν βγάλει και τόσα πράγματα για λόγους οικονομίας σε σχέση με παλαιότερα μοντέλα (δεν έχει καν Scart In ή Composite, μόνο με RF μπορούσες να γράφεις και μόνο στην εποχή της αναλογικής τηλεόρασης!!!). Οπότε και δεν έχει σχεδόν τίποτα από χαρακτηριστικά και υποδοχές, και είναι φτιαγμένο από ευτελή υλικά.

Reaction score
11.217
Δεν έχει πορτάκι μπροστά αριστερά που καλύπτει τα βύσματα audio-video;

Reaction score
47
Δεν έχει πορτάκι μπροστά αριστερά που καλύπτει τα βύσματα audio-video;
Ναι. Υπάρχουν μπροστά βύσματα και απλά είναι πορτάκι αυτό το πλαστικό? Εγώ νόμιζα ότι δεν είχε καθόλου βύσματα Audio-Video το συγκεκριμένο μοντέλο για λόγους οικονομίας και είχαν σφραγίσει εκείνο το σημείο.

Reaction score
47
Καλά, δεν το άνοιξες ποτέ; :D
Είχα προσπαθήσει κατά καιρούς για να δω αν έχει ή δεν έχει τελικά βύσματα, αλλά δεν άνοιγε με τίποτα, το πλαστικό είχε γίνει νταμάρι... :p
Αν φτιαχτεί τελικά το VCR θα ξαναπροσπαθήσω να ανοίξω το καπάκι που έχει στη θέση των βυσμάτων και θα σας πω σε άλλο θέμα.

ika

News
Reaction score
15.135
Αφού θα το ανοίξεις, άλλαξε τους ιμάντες.
Πρώτα αυτόν που δίνει κίνηση για το φόρτωμα της κασέτας.

Με αναμένο και ανοιχτό το καπάκι στο βιντεο, βάλε μια κασέτα και δες πιο μοτεράκι ενεργοποιείται πρώτο, λογικά θα είναι και το πιο εύκολα προσβάσιμο. Αν έχει πολύ τζόγο ο ιμάντας δεν έχει την αναγκαία δύναμη να φορτώσει την κασέτα ο μηχανισμός.

Αν τον είχε αλλάξει ο τεχνικός, είναι δύσκολο να ξαναλάσκαρε μέσα σε ένα χρόνο.
Και αν το πρόβλημα ήταν οι ιμάντες, όσο υπάρχουν ξαναφτιάχνεται το βίντεο.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.926
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol