Ποιότητα ήχου μέσω Spotify και Tidal

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.143
Γλυτώσαμε από τους χαιεντάδες των καλωδίων και μπλέξαμε με τους χαιεντάδες του στρίμινγκ... ;)
Όπως είπα παραπάνω, δεν ξέρω τη φταίει. Το λογισμικό; Το Χiaomi; Ο αέρας που περνά απ το παράθυρο; Όλα μαζί; Δεν ξέρω. Χέσε με.
Δεν έχω ουδεμία καούρα να ακούω από το ένα ή από το άλλο ντε και καλά.
Αυτό όμως που βγαίνει έτσι όπως βγαίνει έχει διαφορά. Λιγότερη ή περισσότερη ανάλογα δεν έχει σημασία.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Το tidal εσχάτως νομίζω ότι εμπλουτιστηκε αρκετα.
Φυσικά το tidal είναι ανώτερο (παρά την ...ψυχρά του) μα με ενα καλουτσικο ντακ και το spoti είναι πολύ καλό (ιδίως αν ακούς Τερλεγκα και ...Moby:):):))

Reaction score
30.455
Όπως είπα παραπάνω, δεν ξέρω τη φταίει. Το λογισμικό; Το Χiaomi; Ο αέρας που περνά απ το παράθυρο; Όλα μαζί; Δεν ξέρω. Χέσε με.
Δεν έχω ουδεμία καούρα να ακούω από το ένα ή από το άλλο ντε και καλά.
Αυτό όμως που βγαίνει έτσι όπως βγαίνει έχει διαφορά. Λιγότερη ή περισσότερη ανάλογα δεν έχει σημασία.
Πλάκα κάνω μωρέ ,μην αρπάζεσαι..!
Post automatically merged:

πρέπει να φτύσετε το spotify,
Γιατί ντοκ?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.972
Γιατί ντοκ?
Είπαμε:
To Spotify προσβάλλει την πελατεία του προσφέροντας ποιότητα mp3 το 2019, ακόμα και αν το 98% των ακροατών δεν θα εκτιμήσει την διαφορά. Φτύστε τους.

Reaction score
30.455
Προσφέρει χαμηλότερη ποιότητα στη μισή όμως περίπου τιμή από άλλους.
Προφανώς δε γίνεται να γνωρίζεις τι περιέχει το πορτοφόλι του καθενός ,ούτε και να κάνεις κουμάντο σε αυτό.
Σωστά?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.972
Προσφέρει χαμηλότερη ποιότητα στη μισή όμως περίπου τιμή από άλλους.
Προφανώς δε γίνεται να γνωρίζεις τι περιέχει το πορτοφόλι του καθενός ,ούτε και να κάνεις κουμάντο σε αυτό.
Σωστά?
Την ίδια ποιότητα την έχεις και στο youtube δωρεάν. Αλήτες είναι

alexis

Reaction score
31.143
Την ίδια ποιότητα την έχεις και στο youtube δωρεάν.
Δεν εχεις άδικο σε αυτό.
Απλά αυτοί έχουν και το βολικό interface αντί να κάθεσαι να ψάχνεις.

Επίσης στο YouTube αν το αφήσεις στο αυτόματο δεν θα παίζει σύμφωνα με αυτά που θες αλλά με τα trends. Αν το κάθε video δεν πάρει έναν σοβαρό αριθμό likes & shares στις 2 πρώτες μέρες πήγε στον πάτο του Search Engine. Άλλαξε.

Συν το γεγονός ότι στο mobile το YouTube είναι απλά απαγορευτικό στην Ελλάδα τουλάχιστον γιατί κάνεις stream video και όχι audio.

Στο εξωτερικό όμως, Αγγλία πχ
FB_IMG_1574855573025.jpg

Last edited:

Reaction score
4.587
Σορρυ λίγο, επιτρέπουν στο YouTube mp3? Αν θυμάμαι καλά μπορείς να ανεβάσεις μέχρι 128kbps opus ή acc (δεν είμαι σίγουρος). Και αυτό πάλι αν σου το επιτρέψει η πλατφόρμα, εξαρτάται από το traffic του καναλιού σου.

Reaction score
4.587
Καλά θυμάμαι, αυτό που λέει είναι το max επιτρεπτό όριο. Δεν επιτρέπουν σε όλα να accounts να ανεβάζουν σε τέτοια ποιότητα, τους απλούς χρήστες τους "κομπρεσάρει" το σύστημα μόνο του.

Reaction score
1.057
Εγω συγκρινω ιδια τραγουδια συνηθως σε pop , electronic , deep house μεταξυ Tidal και Spotify και μου ακουγονται σαν διαφορετικες εκτελεσεις χωρις να εχω καποιο ακριβο εξοπλισμο.
To Tidal σαφως καλυτερο ηχητικα

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.352
Αυτό είναι άλλο subscription;
Γιατί εμένα μου έβγαλε μόνο 2.
Το premium με $0.99 και το Hi-fi με $1.99.
Δεν είχε άλλα.
είχες λογαριασμό πριν και σου έβγαλε αυτή την προσφορά?
γιατί εμένα δεν...
κανονικά 13.99 το μήνα...
έβαλα το trial των 30 ημερών για τώρα...

Υ.Γ. Φανταστικός ήχος!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.091
Είπαμε:

To Spotify προσβάλλει την πελατεία του προσφέροντας ποιότητα mp3 το 2019, ακόμα και αν το 98% των ακροατών δεν θα εκτιμήσει την διαφορά. Φτύστε τους.
Όσον αφορά το αμιγώς τεχνικό υπόβαθρο, έχεις απόλυτο δίκιο.

Όμως η ευκολία χρήσης του Spotify, το περιβάλλον λειτουργίας και η σύνδεση με κάθε συσκευή, έχουν αξία ανεκτίμητη, όπως και το άπειρο πραγματικά μουσικό περιεχόμενο, ασύγκριτα μεγαλύτερο άλλων στριμιγγκ υπηρεσιών.

Ως εκ τούτου, θεωρώ πως τιμά τα λεφτά που ζητάει, και ο απλός "μουσικόφιλος" χρήστης δε θα χρειαστεί ποτέ υψηλότερη ποιότητα στα μουσικά αρχεία, αυτά είναι ζητήματα που αφορούν εμάς τους βλαμμένους που κυνηγάμε το όνειρο της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Ταυτόχρονα, οι νέες υπηρεσίες που πραγματικά είναι υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής με τα σύγχρονα δεδομένα, είναι προφανώς οι υπηρεσίες που προσφέρουν στριμιγγκ πολυκάναλου περιεχομένου, και ήδη υπάρχουν και έχουμε και νέα ότι θα υπάρξει και ιμερσιβ σε στριμιγγκ, άρα εκεί μετατίθεται το ζουμί της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Οπότε, για πληθώρα μουσικών ειδών, που θες να ακούσεις, έστω κι αν είναι τα πολιτικά του Μικρούτσικου ή Χάρρυ Κλυνν, το Spotify είναι αναντικατάστατο και η χρηστικότητά του είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους υπόλοιπους παρόχους.

Προσωπικά, έχω και τινταλ και σποτιφαι. Θα μπορούσα να πω ότι στις τελευταίες 100 ώρες που άκουγα στριμιγγκ μουσική, οι 90 ήταν από σποτιφαι και οι 10 από τινταλ. Δε ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αυτό για οποιονδήποτε άλλο, αλλά για μένα σημαίνει πως το σποτιφαι είναι σημαντικότερο του τινταλ, για τις καθημερινές μου ακροάσεις.

Χθες λόγου χάριν, άκουσα κάνα δίωρο μουσικές, μόνο από σποτιφαι. Καθόλου τινταλ.

Αυτά.

alexis

Reaction score
31.143
είχες λογαριασμό πριν και σου έβγαλε αυτή την προσφορά?
γιατί εμένα δεν...
κανονικά 13.99 το μήνα...
έβαλα το trial των 30 ημερών για τώρα...

Υ.Γ. Φανταστικός ήχος!
Όχι δεν είχα.
Έβγαλε διαφήμιση το FB στο timeline μου.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Παρεμπιπτόντως αυτό είναι το link για το Black Friday promo για όποιον θέλει να δοκιμασει την υπηρεσία

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.183
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90