Ποιότητα ήχου μέσω Spotify και Tidal

Reaction score
6.815
Δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ τους. Το ένα είναι οκ απλά για να ακούν οι πιτσιρικάδες από το κινητό και μόνο για αυτό.
Το tidal είναι πολύ σοβαρή πηγή αναπαραγωγής μουσικής με το μόνο ( αν μπορείς να του προσάψεις σαν ) μειονέκτημα ότι δεν βρίσκεις τα πάντα.
Αν μην τι άλλο να έχεις δώσει χρήματα και χρόνο για να φτάσεις το σύστημα σου όπου μπορείς και να ακούς από το spotify είναι άτοπο.

Reaction score
20
Γειά σας και από εμένα, για να μην ανοίγω άλλο θέμα να κάνω μερικές ερωτήσεις.
Μπορεί να έχουν απαντηθεί αλλά δεν έχω κουράγια να διαβάσω τα πάντα.

Έβαλα σήμερα την προσφορά spotify 3μηνες 10ε και μετά είδα την διαφήμιση tidal 1,99 για 4 μήνες και την έβαλα και αυτήν.
Δηλαδή έχω και Spotify και Tidal.

Η ερώτηση μου είναι θα καταλάβω διαφορά με το κατοθεν σύστημα που έχω?

JBL 308
SMSL Sanskrit 10th DAC Optical
Chromecast.

Με μία γρήγορη δοκιμή με το κομμάτι Mahmood - Sordi, σίγουρα στο Tidal ακουγόταν πιο δυνατά. Ισως λιγο πιο καθαρά αλλά ίσως είναι ιδέα μου

(και τα δύο είναι ρυθμισμένα στο high quality)

I

iason

Guest
Γειά σας και από εμένα, για να μην ανοίγω άλλο θέμα να κάνω μερικές ερωτήσεις.
Μπορεί να έχουν απαντηθεί αλλά δεν έχω κουράγια να διαβάσω τα πάντα.

Έβαλα σήμερα την προσφορά spotify 3μηνες 10ε και μετά είδα την διαφήμιση tidal 1,99 για 4 μήνες και την έβαλα και αυτήν.
Δηλαδή έχω και Spotify και Tidal.

Η ερώτηση μου είναι θα καταλάβω διαφορά με το κατοθεν σύστημα που έχω?

JBL 308
SMSL Sanskrit 10th DAC Optical
Chromecast.

Με μία γρήγορη δοκιμή με το κομμάτι Mahmood - Sordi, σίγουρα στο Tidal ακουγόταν πιο δυνατά. Ισως λιγο πιο καθαρά αλλά ίσως είναι ιδέα μου

(και τα δύο είναι ρυθμισμένα στο high quality)
Απο αυτιά καλά πας ????:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Reaction score
20
Έβαλα και το lorde royals.

Καμια σχέση, γενικά πολύ ψόφιο το spotify. Εδώ ακουγόταν καλύτερα best radio σε δοκιμή που έκανα όπως είχα γράψει αλλού.

Είναι ιδέα μου ή απλά είναι πιο δυνατά στο Tidal?
Post automatically merged:

Από αυτιά τι να πω δεν ξέρω, αυτά έχω με αυτά πορευομαι

Reaction score
596
Είναι ιδέα μου ή απλά είναι πιο δυνατά στο Tidal?
η στάθμη είναι η ίδια. Η ποιότητα είναι καλύτερη στο tidal, ακούς πιο καθαρά και αυτό ίσως να σε μπερδεύει

Reaction score
20
η στάθμη είναι η ίδια. Η ποιότητα είναι καλύτερη στο tidal, ακούς πιο καθαρά και αυτό ίσως να σε μπερδεύει
Μα η διαφορά είναι τεράστια , δηλαδή ή το σύστημα μου είναι καλό ή το spotify είναι μάπα/κοροϊδία

Reaction score
1.057
Μα η διαφορά είναι τεράστια , δηλαδή ή το σύστημα μου είναι καλό ή το spotify είναι μάπα/κοροϊδία
Ηχητικα το tidal ακουγεται καλυτερα και η ενταση του προσωπικα μπορει να ειναι και λιιιγο χαμηλοτερη
σε σχεση με το spotify .

Reaction score
2.781
Έβαλα και εγώ το 4μηνο tidal.
Τι άβολο που είναι. Από την εφαρμογή δεν παίζει κατευθείαν στον ενισχυτή παρά μόνο με air play.
Κατευθείαν από τον ενισχυτή μόνο με heos που είναι για τα μπάζα σε λειτουργικότητα.

Reaction score
5.522
Δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ τους. Το ένα είναι οκ απλά για να ακούν οι πιτσιρικάδες από το κινητό και μόνο για αυτό.
Το tidal είναι πολύ σοβαρή πηγή αναπαραγωγής μουσικής με το μόνο ( αν μπορείς να του προσάψεις σαν ) μειονέκτημα ότι δεν βρίσκεις τα πάντα.
Αν μην τι άλλο να έχεις δώσει χρήματα και χρόνο για να φτάσεις το σύστημα σου όπου μπορείς και να ακούς από το spotify είναι άτοπο.
Η ταπεινή μου γνώμη: η ποιότητα είναι σχεδόν ίδια (εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να πω ότι άκουσα άξιες λόγου διαφορές μεταξύ Mp3 320Kbps του Spotify vs CD quality of Tidal). Η βασική διαφορά θα έλεγα που έγειρε, τουλάχιστον για εμένα, την ζυγαριά προς το Spotify είναι η τεράστια αρχειοθήκη του Spotify συγκριτικά με το Tidal. Οπότε εκείνο που πρωτίστως έχει σημασία στις συνδρομητικές υπηρεσίες είναι η δυνατότητα του να μπορείς να βρεις και να ακούσεις τα "πάντα" και όχι τόσο η απόλυτη ποιότητα. Αν θέλω καλύτερη ποιότητα ακούω από το CD player ή από το DAC αρχεία αποθηκευμένα σε 24bit ή και 16bit!

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.142
Έβαλα και εγώ το 4μηνο tidal.
Τι άβολο που είναι. Από την εφαρμογή δεν παίζει κατευθείαν στον ενισχυτή παρά μόνο με air play.
Κατευθείαν από τον ενισχυτή μόνο με heos που είναι για τα μπάζα σε λειτουργικότητα.
Συμφωνώ.
Κατάφερα εχθές και έβαλα το σύστημα. Έβαλα και την εφαρμογή του TIDAL στο HTPC.

USER FRIENDLY : NOT

Επικοινωνία με το app στο κινητό ΜΗΔΈΝ. Μου λέει να το στείλω στο Android Box. WTF?
Πως είναι δυνατόν στο ίδιο δίκτυο να μην μπορώ να έχω remote το software στο HTPC; Ισως και κάνω κάτι λάθος. Δεν είχα χρόνο να το ψάξω παραπάνω.
Από το ασύρματο keyboard του HTPC δεν βολεύει.
Δεν ξέρω. Πρέπει να πάρουμε TIDAL friendly streamer για να έχουμε remote στο app;
Η ποιότητα ΟΚ, εξαιρετική.

Reaction score
2.781
Πως γίνεται να μην βρίσκεται διάφορες tidal με Spotify και βρίσκεται διαφορες tidal με cd ;
Μηπως λέω πήρατε tidal premium και όχι tidal hi fi ;

alexis

Reaction score
31.142
Εγώ έχω Tidal HiFi, και από την εφαρμογή του TIDAL για Windows ενεργοποιεί και τα Masters. Από τον browser Μasters δεν έχει, στο λέει.

Reaction score
2.781
Εγώ έχω Tidal HiFi, και από την εφαρμογή του TIDAL για Windows ενεργοποιεί και τα Masters. Από τον browser Μasters δεν έχει, στο λέει.
Τι είναι αυτά τα masters και πως τα βρίσκεις;

alexis

Reaction score
31.142
Τι είναι αυτά τα masters και πως τα βρίσκεις;
Αν ένα αρχείο είναι Studio Master και όχι ποιότητας CD όπως λέμε, θα έχει ένα M. Θα το δεις.
Επίσης εκεί που γράφει HiFi όταν παίζει το αρχείο με πράσινα γράμματα θα αλλάξει σε πορτοκαλί Master.

Reaction score
2.781
Αν ένα αρχείο είναι Studio Master και όχι ποιότητας CD όπως λέμε, θα έχει ένα M. Θα το δεις.
Επίσης εκεί που γράφει HiFi θα αλλάξει σε Master.
Αυτά για παράδειγμα ;
7A282F76-9B9A-4210-97F5-255C9DA785C3.png

P

PMC

Guest
Η tidal δεν παίζει την μουσική της μέσω cd.(μόνο)
Στο εξωτερικό διαδίδουν (οι ίδιοι της tidal ) ότι έχουν πληρώσει 80εκατ.δολ για να αποκτήσουν την αρχική ηχογράφηση ( σε ταινία ) όπου αυτό είναι δυνατό. Γιαυτο και η διαβάθμιση MQA.
Καλύτερο ήχο όλων έχει το gobuz.( αλλά είναι αποκλεισμένο από την χώρα μας . Θέλει τρόπο ,τέλος πάντων )
Και όλα αυτά για να τα εκμεταλλευτείς στο όριο τουs χρειάζεται ΜΟΝΟ roon.
Και ιδιαίτερα η συσκευή της roon το nucleus plus.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.178
Members
38.302
Νεότερο μέλος
giorgosfs90