Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

Reaction score
4.587
Στο δεύτερο σκέλος.εκτιμώ ότι το ακουστικό σου αισθητήριο είναι πράγματι οξύ,αλλά εσφαλμένα βαθμονομημένο ως προς τις πρώτες οκτάβες όλα αυτά τα χρόνια …
Για να στο πω εγώ πιο απλά Γιάνννης θέλεις καλιμπράρισμα 8-).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.418
Μερικές φορές αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν λιγότερο οδυνηρό...να έμενα στα σατιρικά κείμενα.
Όχι, πλιζ...

Να και ολίγον οφθαλμολουτρο προς απόλαυση:

(πρόκειται για αναπαραγωγή πολυκάναλων SACD από σκληρό δίσκο μέσω ρουν)

Screenshot_20191220_110906_com.roon.mobile~2.jpg

Οι πληροφορίες των αρχείων:

Screenshot_20191220_111407_com.roon.mobile~2.jpg

Εδώ το στάνταρ:

IMG_20191220_110924.jpg

Εδώ με σουαπ των πίσω καναλιών με τα σαραουντ:

IMG_20191220_111139.jpg

Εδώ το στάνταρ με ένα ιμερσιβ απμίξινγκ:
(Ντολμπι σαραουντ στην προκειμένη)

IMG_20191220_110942.jpg

Όπως φαίνεται από τις ενδείξεις στάθμης των καναλιών, οι στάθμες των άτμος (όπως και των πίσω ηχείων) είναι πρακτικά όμοιες με τα κυρίως ηχεία. Και πρόκειται για όμοια ηχεία στην προκειμένη, σε όμοιες αποστάσεις ακρόασης. Αυτά... ;)

Αυτά είναι τα πραγματικά "Χάι Εντ" στο οντιο. Τα υπόλοιπα είναι μυθοπλασίες. 8-)

Ή θα παίζετε με καλώδια (ή Ντακ και κεφαλές στο πικάπ, το ίδιο μου κάνει) σε βινταζ σεταπ, που ομολογουμένως έχουν το χαβαλε τους, ή θα σοβαρευτείτε να δείτε τις πραγματικές σύγχρονες δυνατότητες στην υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, φυσικά βάζοντας πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη ώστε να στήσετε ιμερσιβ σεταπ. Ο,τι και να επιλέξετε, μια χαρά θα παίζει τη μουσική σας, αυτό δε το συζητάμε. :drinks:

Εδώ μέχρι και το μέλος Γιάνννηηηης ευχαριστιέται τη μουσική του από τα ανεπαρκή σαχλοκούδουνα που έχει λάθος τοποθετημένα, τι συζητάμε, οτιδήποτε και να έχετε, καλύτερα θα παίζετε και φυσικά θα το φχαριστηθείτε! :)

Άντε, καλημέρες. ;)

ΥΓ. Προς νέα μέλη: ακούτε με πολύ προσοχή ό,τι σας λέει το μέλος Γιάνννηηηης. Τι, μόνο μεις να'χουμε να λέμε για τα τζάμπα λεφτά που πετάξαμε τόσα χρόνια; Σειρά σας. :tongue:

Last edited:

Reaction score
1.766
Η λυτρωση θα ερθει οταν καποιος ακροαστει το σεταπ μου και το χωρο μου και μεταφερει εδω την αποψη του!Κυριε Ελεηcων!!

Και οπως ξαναειπα,μου αποδειξατε οτι θελω πολλα λεφτα για να το βελτιωσω σωστα!Ας ειναι καλα ο back που μου αποκαλυψε τους τελεστικους!

Το θεμα των τελεστικων δεν το κατεχεις.Αστο.

Προτου παρεις οτι παρεις-γιατι δε δινεις λιγα λεφτα να φτιαξεις το χωρο σου;Τα οφελη που θα παρεις,δε σου τα παρεχει κανενα μηχανημα!Ασε που τοτε θα καταλαβαινεις τις διαφορες απο το πρωτο δευτερολεπτο!
εγώ δεν είπα ότι το shd φοράει ne5532,εσυ το συμπέρανες από την αντισταση εξοδου και εγώ είπα ότι ακόμα και να ισχύει μια χαρα επαρκέστατοι είναι.

μια λοιπόν και δεινεις και συμβουλές στον στροναυτη γιατί δεν κανεις το ίδιο;
δώσε 60-70 ευρω και πάρε ένα πακέτο πετροβαμβακα να τον χώσεις στις γωνιες από πάτωμα μέχρι ταβάνι και από πάνω mdf 8-10mm να φτιάξεις δηλ μπασοπαγιδες μεμβράνης.

επίσης αφού δε θες να πούλησης το μαγικο dac κρατα το και πάρε ένα minidsp με ψηφιακές μονο εισοδοεξοδους που είναι και πιο φτηνό και κάνα 500ευρω και να τρέξεις ένα dirac και μετά να δώσεις ψηφιακά στο μαματο μαγικο dac σου χωρίς μείωση ποιότητας.

υγ.αλλα τι λέω εσύ δεν θέλεις να βελτιώσεις τον ήχο σου αφού είναι ήδη τέλειος και μετράει και τελεια αλλα να πεισης εμάς την πλέμπα.

Reaction score
3.628
εγώ δεν είπα ότι το shd φοράει ne5532,εσυ το συμπέρανες από την αντισταση εξοδου και εγώ είπα ότι ακόμα και να ισχύει μια χαρα επαρκέστατοι είναι.

μια λοιπόν και δεινεις και συμβουλές στον στροναυτη γιατί δεν κανεις το ίδιο;
δώσε 60-70 ευρω και πάρε ένα πακέτο πετροβαμβακα να τον χώσεις στις γωνιες από πάτωμα μέχρι ταβάνι και από πάνω mdf 8-10mm να φτιάξεις δηλ μπασοπαγιδες μεμβράνης.

επίσης αφού δε θες να πούλησης το μαγικο dac κρατα το και πάρε ένα minidsp με ψηφιακές μονο εισοδοεξοδους που είναι και πιο φτηνό και κάνα 500ευρω και να τρέξεις ένα dirac και μετά να δώσεις ψηφιακά στο μαματο μαγικο dac σου χωρίς μείωση ποιότητας.

υγ.αλλα τι λέω εσύ δεν θέλεις να βελτιώσεις τον ήχο σου αφού είναι ήδη τέλειος και μετράει και τελεια αλλα να πεισης εμάς την πλέμπα.
Φιλε,απο μπασσοπαγιδες εχω μια sofit στον μπροστινο τοιχο και καλυμμενο το μεγαλυτερο ποσοστο του πισω τοιχου.Γιατι σου διαφευγει;Δε θυμασαι το waterfall μου;Θα προσθεσω ομως κι αλλες.

Το μηχανημα αυτο που λες,ποιο ειναι;Δωσε μου λινκ.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.382
απο μπασσοπαγιδες εχω
......αααααααχααααααα !!!!!!!!!!!! ......τωρα λυθηκε το μυστηριο απωλειας των χαμηλων...πιαστηκαν στο δοκανο/παγιδα.. ειμαι δε απολυτα σιγουρος οτι αμα τις αντικαταστησεις με κανονικες ποντικοπαγιδες... το μπασο θα επανελθει.. xD

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.367
Όχι, πλιζ...

Να και ολίγον οφθαλμολουτρο προς απόλαυση:

(πρόκειται για αναπαραγωγή πολυκάναλων SACD από σκληρό δίσκο μέσω ρουν)

View attachment 147928

Οι πληροφορίες των αρχείων:

View attachment 147931

Εδώ το στάνταρ:

View attachment 147934

Εδώ με σουαπ των πίσω καναλιών με τα σαραουντ:

View attachment 147932

Εδώ το στάνταρ με ένα ιμερσιβ απμίξινγκ:
(Ντολμπι σαραουντ στην προκειμένη)

View attachment 147933

Όπως φαίνεται από τις ενδείξεις στάθμης των καναλιών, οι στάθμες των άτμος (όπως και των πίσω ηχείων) είναι πρακτικά όμοιες με τα κυρίως ηχεία. Και πρόκειται για όμοια ηχεία στην προκειμένη, σε όμοιες αποστάσεις ακρόασης. Αυτά... ;)

Αυτά είναι τα πραγματικά "Χάι Εντ" στο οντιο. Τα υπόλοιπα είναι μυθοπλασίες. 8-)

Ή θα παίζετε με καλώδια (ή Ντακ και κεφαλές στο πικάπ, το ίδιο μου κάνει) σε βινταζ σεταπ, που ομολογουμένως έχουν το χαβαλε τους, ή θα σοβαρευτείτε να δείτε τις πραγματικές σύγχρονες δυνατότητες στην υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, φυσικά βάζοντας πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη ώστε να στήσετε ιμερσιβ σεταπ. Ο,τι και να επιλέξετε, μια χαρά θα παίζει τη μουσική σας, αυτό δε το συζητάμε. :drinks:

Εδώ μέχρι και το μέλος Γιάνννηηηης ευχαριστιέται τη μουσική του από τα ανεπαρκή σαχλοκούδουνα που έχει λάθος τοποθετημένα, τι συζητάμε, οτιδήποτε και να έχετε, καλύτερα θα παίζετε και φυσικά θα το φχαριστηθείτε! :)

Άντε, καλημέρες. ;)

ΥΓ. Προς νέα μέλη: ακούτε με πολύ προσοχή ό,τι σας λέει το μέλος Γιάνννηηηης. Τι, μόνο μεις να'χουμε να λέμε για τα τζάμπα λεφτά που πετάξαμε τόσα χρόνια; Σειρά σας. :tongue:
Απο Trinovites?Να μου λειπει!
Άλλοι είναι Τρινοβάτες και άλλοι...υπνοβάτες.
... ρεκτιφιε...
Έτοιμο και το δικό σου...εργαλείο βαθμονόμησης :

1576836117201.png

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.382
...παρα πολυ καλο το Monkey "soldier"... μπλενταζ τριων μαλτ...
και ειναι και το παρακατω gin, η συσκευασια μου θυμιζει το πακετο που με εστειλαν στον πολιτιζμο απο τη ζουγκλα.....

καποια στιγμη, πρεπει να φτιαξω ενα μπαρ στο li(e)ving room μου .. : /
-> επι τις ευκαιριας, εμεις οι μαιμουδες, εχουμε εντελως διαφορετικη αντιληπτικη ικανοτητα πανω στον ηχο, μιας και εχουμε διπλασια εκταση (φτανουμε μεχρι τα 40κιλα χερτζ-γι αυτο και προτιμουμε ουισκι 40% vol-αλλα αυτο ειναι ιμα αλλι ιστορια για αλλο νημα) , το οποιο ειναι η κυρια αιτια που αντιμετωπιζουμε τα πραγματα με την μικροτητα που τους αρμοζει συχνα. Αυτη λοιπον η ικανοτητα, ειναι ενα δωρο που μας εκανε η μαμα φυση για την προστασια μας απο πιθανους κινδυνους δηλαδη εχει μια καποια χρησιμοτητα επιβιωσης ....

Last edited:

Reaction score
1.766
Φιλε,απο μπασσοπαγιδες εχω μια sofit στον μπροστινο τοιχο και καλυμμενο το μεγαλυτερο ποσοστο του πισω τοιχου.Γιατι σου διαφευγει;Δε θυμασαι το waterfall μου;Θα προσθεσω ομως κι αλλες.

Το μηχανημα αυτο που λες,ποιο ειναι;Δωσε μου λινκ.
αυτές που εχεςι δεν κάνουν τίποτα χαμηλά αν δεν βάλεις μπροστά τους μεμβράνη δεν το κατάλαβες ακόμα;
απλό είναι από πάτωμα μέχρι ταβάνι όλες τις γωνιες δεν χρειάζεται να γεμίσουν πετροβαμβακα.

πχ.

και

Reaction score
3.628
Κωστακη;Ειπα εγω ποτε οτι εχεις πεταξει εσυ ή καποιος αλλος που εχει ενα πολυ καλο ηχο τα λεφτα του,βρε μπουφο;

Συμμαζεψου λιγο και μην εθελοτυφλεις!Νομιζεις οτι εγω δε θα ηθελα να εχω τα μηχανηματα σου;
αυτές που εχεςι δεν κάνουν τίποτα χαμηλά αν δεν βάλεις μπροστά τους μεμβράνη δεν το κατάλαβες ακόμα;
απλό είναι από πάτωμα μέχρι ταβάνι όλες τις γωνιες δεν χρειάζεται να γεμίσουν πετροβαμβακα.

πχ.

και

Θα κοιταξω το λινκ.

Δηλαδη εσυ,με βαση το waterfall μου λες οτι τα κουτια που εχω δεν κανουν τιποτα;

Ξαναδες καλα και ψαξε για cardboard bass trap στο Gearslutz.Με βαση των συμβουλων του Ethan Winer και αλλων επωνυμων στο χωρο,μια χαρα δουλεια εχω κανει!

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.799
Για να μην μπερδευόμαστε.
Όχι εσύ Γιανννη , εσύ είσαι τέλειος.
Οι υπόλοιποι.

Η μέτρηση που ανέβηκε μας δείχνει ότι:

Δεν έχουμε ενέργεια μέχρι τα 100 hz.
Μηδέν, τίποτα, άδειο λέμε.

100 - 400.
Τραμπάλα λόγω κακής τοποθέτησης.

400 - 4k
+5db. Τονισμενα μεσαία που ψάχνουμε να βρούμε από που προέρχονται.

4k -20 k
Αν δεν είχε τα τονισμενα 4κ θα μετρούσε καλά. Αλλά επειδή τα έχει από 4 - 8 πέφτει σαν πέτρα και μετά πάει σωστά.

Υπέροχα Γιάνννης.
Πώς τα κατάφερες ρε μπαγάσα.
Μετά απορείς γιατί φτάσαμε τις 200 σελίδες. Ούτε με χίλιες δεν σώζεται.

Αυτά και τέλος από εμένα.

Reaction score
3.628
Για να μην μπερδευόμαστε.
Όχι εσύ Γιανννη , εσύ είσαι τέλειος.
Οι υπόλοιποι.

Η μέτρηση που ανέβηκε μας δείχνει ότι:

Δεν έχουμε ενέργεια μέχρι τα 100 hz.
Μηδέν, τίποτα, άδειο λέμε.

100 - 400.
Τραμπάλα λόγω κακής τοποθέτησης.

400 - 4k
+5db. Τονισμενα μεσαία που ψάχνουμε να βρούμε από που προέρχονται.

4k -20 k
Αν δεν είχε τα τονισμενα 4κ θα μετρούσε καλά. Αλλά επειδή τα έχει από 4 - 8 πέφτει σαν πέτρα και μετά πάει σωστά.

Υπέροχα Γιάνννης.
Πώς τα κατάφερες ρε μπαγάσα.
Μετά απορείς γιατί φτάσαμε τις 200 σελίδες. Ούτε με χίλιες δεν σώζεται.

Αυτά και τέλος από εμένα.
Κααααπωωως....ετσι.

Μπορεις να μου παραθεσεις εδω την καμπυλη που τα βλεπεις αυτα;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.367
Κωστακη;Ειπα εγω ποτε οτι εχεις πεταξει εσυ ή καποιος αλλος που εχει ενα πολυ καλο ηχο τα λεφτα του,βρε μπουφο;

Συμμαζεψου λιγο και μην εθελοτυφλεις!Νομιζεις οτι εγω δε θα ηθελα να εχω τα μηχανηματα σου;
Αυτούς ειδικά τους ΄΄γαϊδάρους΄΄ που διαθέτει ο Ear ,άμα μπορείς να τους αποκτήσεις,μην τους κοιτάς στους...τελεστικούς. :roflmao:

Reaction score
3.628
Γιατί; Θεωρείς ότι εάν τα είχες, θα μπορούσες να τα χειριστείς;
Μπα...Ασχετος ειμαι!Συμπασχουμε οπως εσυ που φωναξες επαγγελματια και δεν εκατσες να ασχοληθεις...

Στο κατω κατω,αυτη ειναι η χαρα του χομπυ μας-να απολαμβανουμε τους καρπους των κοπων μας!

Αλλα μαλλον καποιος απο τους 2 μας δε ξερει να επεξεργαζεται τις πληροφοριες και να προχωραει... 8-)

Reaction score
1.766

Θα κοιταξω το λινκ.

Δηλαδη εσυ,με βαση το waterfall μου λες οτι τα κουτια που εχω δεν κανουν τιποτα;

Ξαναδες καλα και ψαξε για cardboard bass trap στο Gearslutz.Με βαση των συμβουλων του Ethan Winer και αλλων επωνυμων στο χωρο,μια χαρα δουλεια εχω κανει!
από το spectrogram τι περιμένεις χωρίς ενέργεια αλλα η αποκριση είναι εντελώς χαλια και άντε κάτω από τα 100 δύσκολα παλευεται αλλα από εκεί και πάνω οι μπασοπαγιδες δουλεύουν πράμα που δεν ισχύει σε εσένα.

Reaction score
3.628
από το spectrogram τι περιμένεις χωρίς ενέργεια αλλα η αποκριση είναι εντελώς χαλια και άντε κάτω από τα 100 δύσκολα παλευεται αλλα από εκεί και πάνω οι μπασοπαγιδες δουλεύουν πράμα που δεν ισχύει σε εσένα.
Οκ!Ανεβασε μου και εσυ το γραφημα που βλεπεις εδω να το αναλυσουμε.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.022
Members
38.278
Νεότερο μέλος
lagoudas1957