Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.394
Η μέτρηση που ανέβηκε μας δείχνει ότι:

Δεν έχουμε ενέργεια μέχρι τα 100 hz.
Μηδέν, τίποτα, άδειο λέμε.
Αυτός είναι κι ένας τρόπος για να μην ενοχλεί ο χώρος. ;)

Αν υπάρξει ενέργεια εκεί κάτω, τότε και μόνον τότε θα φανούν τα προβλήματα του χώρου.

Μέχρι τότε, απλώς αναγνωρίζονται οι ιδιοσυντονισμοί (αναπόφευκτο), τίποτε άλλο.

Δηλαδή, το μπάσο έρχεται πακέτο με προβλήματα, τα οποία δεν μπορείς να ξέρεις προηγουμένως.

Γι'αυτό, ακολουθεί τότε η λύση που λέγεται "πολλαπλά σαμπ". Και γι'αυτό ενθουσιάζονται όλοι όταν παίρνουν δεύτερο και τρίτο κλπ σαμπ, όχι γιατί κερδίζουν κάτι σημαντικό από στάθμη, σιγά τα ωα, αλλά γιατί μειώνεται το πρόβλημα του χώρου.

Τες πα, όλα αυτά είναι απλά, αν όμως δεν έχει κουκούτσι μυαλό ο χαϊεντας, δε μπαίνουν στο κεφάλι του ούτε με ένεση.

Μόνο επιδερμικά, ακροάσεις, σα το επιδερμικό φαινόμενο στο όντιο.

Reaction score
3.628
Αυτός είναι κι ένας τρόπος για να μην ενοχλεί ο χώρος. ;)

Αν υπάρξει ενέργεια εκεί κάτω, τότε και μόνον τότε θα φανούν τα προβλήματα του χώρου.

Μέχρι τότε, απλώς αναγνωρίζονται οι ιδιοσυντονισμοί (αναπόφευκτο), τίποτε άλλο.

Δηλαδή, το μπάσο έρχεται πακέτο με προβλήματα, τα οποία δεν μπορείς να ξέρεις προηγουμένως.

Γι'αυτό, ακολουθεί τότε η λύση που λέγεται "πολλαπλά σαμπ". Και γι'αυτό ενθουσιάζονται όλοι όταν παίρνουν δεύτερο και τρίτο κλπ σαμπ, όχι γιατί κερδίζουν κάτι σημαντικό από στάθμη, σιγά τα ωα, αλλά γιατί μειώνεται το πρόβλημα του χώρου.

Τες πα, όλα αυτά είναι απλά, αν όμως δεν έχει κουκούτσι μυαλό ο χαϊεντας, δε μπαίνουν στο κεφάλι του ούτε με ένεση.

Μόνο επιδερμικά, ακροάσεις, σα το επιδερμικό φαινόμενο στο όντιο.
Στο μελλον,Πατερ Yoco Choco 8-)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.926
Στο κατω κατω, αυτη ειναι η χαρα του χομπυ μας-να απολαμβανουμε τους καρπους των κοπων μας!
Όχι, αυτή είναι η χαρά του χαλϊεντά ή ακόμα χειρότερα του μηχανάκια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.394
Έχει τύχει να δω κατ'επαναληψιν εξαιρετικά σπεκτρογκραμ από τους 40 κύκλους, σε σεταπ που τα δορυφοράκια (έστω και ευμεγέθη) ξεκινούσαν ενέργεια από τους 60.

Εκεί λοιπόν, με κατάλληλη τοποθέτηση, έρχεται γλυκά ο χώρος να συμπληρώσει την ανεπαρκεια στο 40-60, και βλέπεις ένα ωραιότατο σπεκτρογκραμ, κι ακούγεται και μια χαρά, πλάκα πλάκα.

Μόλις όμως μπει ενέργεια στην πρώτη οκταβα, και γεμίσει το 20-40 και κατ'επέκτασιν το 40-60, τότε γίνεται το έλα να δεις, το ασυμμάζευτο, το αδυσώπητο, το επώδυνο και χωρίς οίκτο σεκς σε όλο το φάσμα.

Και ναι, λέει ο χαϊεντάς, το σαμπ βρωμιζει τη μουσική.

Σωστά το ακούει. Λάθος το λέει όμως, λάθος το εξηγεί.

Όλοι ακούνε, ή έστω σχεδόν όλοι, μα ελάχιστοι γνωρίζουν για να εξηγήσουν ορθά τι είναι αυτό που ακούνε. Οπότε, λένε αρλουμπες, και γίνονται σχολές ολόκληρες στις αρλουμπες, και η ακατάσχετη παπαρολογία αποκτά ένθερμους θιασώτες, μόνο και μόνο γιατί δίνει μια απλοϊκή εξήγηση για αυτό που άκουσαν, και βολική.

Και κάπως έτσι, βαδίζει όλο το χαι Ενδ.

Δηλαδή, έχουν δικαιολογία. Δε παύουν να λένε ακατάσχετες παπαριές, ανυπόστατες κοτσάνες και μπούρδες ολκής, αλλά τρόπον τινά, δικαιολογημένα.

Reaction score
3.628
Έχει τύχει να δω κατ'επαναληψιν εξαιρετικά σπεκτρογκραμ από τους 40 κύκλους, σε σεταπ που τα δορυφοράκια (έστω και ευμεγέθη) ξεκινούσαν ενέργεια από τους 60.

Εκεί λοιπόν, με κατάλληλη τοποθέτηση, έρχεται γλυκά ο χώρος να συμπληρώσει την ανεπαρκεια στο 40-60, και βλέπεις ένα ωραιότατο σπεκτρογκραμ, κι ακούγεται και μια χαρά, πλάκα πλάκα.

Μόλις όμως μπει ενέργεια στην πρώτη οκταβα, και γεμίσει το 20-40 και κατ'επέκτασιν το 40-60, τότε γίνεται το έλα να δεις, το ασυμμάζευτο, το αδυσώπητο, το επώδυνο και χωρίς οίκτο σεκς σε όλο το φάσμα.

Και ναι, λέει ο χαϊεντάς, το σαμπ βρωμιζει τη μουσική.

Σωστά το ακούει. Λάθος το λέει όμως, λάθος το εξηγεί.

Όλοι ακούνε, ή έστω σχεδόν όλοι, μα ελάχιστοι γνωρίζουν για να εξηγήσουν ορθά τι είναι αυτό που ακούνε. Οπότε, λένε αρλουμπες, και γίνονται σχολές ολόκληρες στις αρλουμπες, και η ακατάσχετη παπαρολογία αποκτά ένθερμους θιασώτες, μόνο και μόνο γιατί δίνει μια απλοϊκή εξήγηση για αυτό που άκουσαν, και βολική.

Και κάπως έτσι, βαδίζει όλο το χαι Ενδ.

Δηλαδή, έχουν δικαιολογία. Δε παύουν να λένε ακατάσχετες παπαριές, ανυπόστατες κοτσάνες και μπούρδες ολκής, αλλά τρόπον τινά, δικαιολογημένα.
Σωστα!Αυτο γινεται οταν καποιος δε ξερει να τοποθετει τα σαπια ή-και δεν εχει μπασσοπαγιδες!

:thumbsup:

Reaction score
236
Φαντάζομαι θα έχει κάποιον AV πολύ χαμηλής κατηγορίας.

Το κλασικό σενάριο για να μην αρέσει το πολυκάναλο σετάπ:
Κακός AV, συνήθως πολύ χαμηλής (πραγματικής) αξίας σε σχέση με τον δικάναλο του συστήματος
Ανόμοια ηχεία
Μικρό κεντρικό
Μικροσκοπικά surrounds
Κακή τοποθέτηση ηχείων
Κακή ισοστάθμιση
Κακή ενσωμάτωση σαμπ

Συνήθως κάποια ή όλα τα ανωτέρω ευθύνονται για το κακό αποτέλεσμα.
Θα ελεγα οτι πιο πολυ το κανω λογω θρησκευτικων αναζητησεων. Θελω να δω πως μπορει να ακουστει ενα δικαναλο σεταπ με λιγη προσοχη και συνεση, σε σχεση με εναν AV μεσης τιμης. Αν δω οτι με μικροφωνο και EQ δεν βγαζω ακρη θα ψαξω να δω που θα με βγαλει ο δρομος...

Παιζω με 3αδα dali zensor μπροστα, σε δωματιακι περι τα 15-17τμ. Ο AV μου ειναι ο Denon 3600, φρεσκος φρεσκος, και οι διορθωμενες καμπυλες του Audyssey μου φαινονται εξαιρετικες. Το σεταπ το εκανα με το app, και παιζω με Dynamic EQ στο ON. Ακομα και το 10αρακι sub, μου βγαζει σχετικα γραμμικη ενεργεια 20-200hz (οι δορυφοροι cross στα 80). Δεν θελω να ποσταρω εδω, μην λερωνω τον pureιστικο χαρακτηρα του thread. Με το καλο οταν μου ερθει το UMIK και αρχισω τις διορθωσεις με EQ μπορει να ανοιξω δικο μου νημα. ;)

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.380
Μεσιε Αμπραγιαζ, μια χαρα ειναι αυτο το νημα, αν ανοιξεις νεο δεν θα το προσεξουν πολλοι...
..πως και μας βρηκες αληθεια...δωρο των ημερων...και δεν πιστευω σε θαυματα... πραγματικο θαυμα να μπαινει μελος με πραγματικες και ουσιαστηκε αποριες/ερωτησεις ..
.. καλα τα λες.. :))
... νταξ μην κοιτας τα στερεοτυπα.. και τις αρλουμπες που λενε -αν διαβασεις αναμεσα στις γραμμες θα καταλαβεις ακριβως τι εννοουν..... :)
... πες μου ομως κατι αν θες... για τι μουσικη μιλαμε και σε ποσα ντεσιμπελ ?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.364
Θελω να δω πως μπορει να ακουστει ενα δικαναλο σεταπ με λιγη προσοχη και συνεση, σε σχεση με εναν AV μεσης τιμης
Αν η τιμή του δικάναλου ολοκληρωμένου είναι ίση με την τιμή του 11κάναλου AV, καταλαβαίνεις πως θα υπάρχουν συνέπειες. 5.5 φορές περισσοτερα κανάλια και βάλε δυνατότητες και royalties δεν μπορεί να έχουν ίδια τιμή.
Το δικάναλο είναι vintage φορμάτ, λίγο καλύτερο απο το mono. Για λύπηση.

Παιζω με 3αδα dali zensor μπροστα
Ποιό κεντρικό όμως; το μεγάλο ή το μικρό; και ποιά περιφερειακά; είναι ίδια;
και οι διορθωμενες καμπυλες του Audyssey μου φαινονται εξαιρετικες.
Ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.
Ακομα και το 10αρακι sub
Δεν φτάνει, είναι ένα μόνο του και μικρούλι, θα κλαίει το κακόμοιρο
θα ψαξω να δω που θα με βγαλει ο δρομος
Ο δρομος είναι ανοικτός και τα σκυλιά λυμένα
Δεν θελω να ποσταρω εδω, μην λερωνω τον pureιστικο χαρακτηρα του thread.
Οχι, ελεύθερα γράφε εδώ αν θέλεις μέχρι να οργανωθείς.
Της πλάκας θρεντ είναι

Reaction score
4.707
Αυτη η de facto συνδεση του επαγγελματικου με την υψηλη ποιοτητα
που υπονοειται συνεχως ως αυτονοητη δεν εχει και μεγαλη επαφη με τη πραγματικοτητα.

Τον επαγγελματια τον ενδιαφερουν και αλλα πραγματα
για να μη πω πρωτιστως αλλα πραγματα.
Ομοιομορφια, ποσοτητα, ταχυτητα, επαναληψιμοτητα, συμμορφωση με τις προδιαγραφες...
Οι εξαιρεσεις οταν υπαρχουν, και στο audio
κινουνται παντα εκτος των mainstream πρακτικων.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.394
πιο πολυ το κανω λογω θρησκευτικων αναζητησεων
Ευλογησον.

evlogia.jpg

Άστα τ'άλλα, είναι του δγιαόλου, σατανικά πραγματικά.

ΥΓ. Σ' αυτό το θρεντ να γράφουμε και για θρησκεία. Γουάι νοτ.

Της πλάκας θρεντ είναι
Άκουσον άκουσον...
Κυριελεησον.

Reaction score
3.628
Θα ελεγα οτι πιο πολυ το κανω λογω θρησκευτικων αναζητησεων. Θελω να δω πως μπορει να ακουστει ενα δικαναλο σεταπ με λιγη προσοχη και συνεση, σε σχεση με εναν AV μεσης τιμης. Αν δω οτι με μικροφωνο και EQ δεν βγαζω ακρη θα ψαξω να δω που θα με βγαλει ο δρομος...

Παιζω με 3αδα dali zensor μπροστα, σε δωματιακι περι τα 15-17τμ. Ο AV μου ειναι ο Denon 3600, φρεσκος φρεσκος, και οι διορθωμενες καμπυλες του Audyssey μου φαινονται εξαιρετικες. Το σεταπ το εκανα με το app, και παιζω με Dynamic EQ στο ON. Ακομα και το 10αρακι sub, μου βγαζει σχετικα γραμμικη ενεργεια 20-200hz (οι δορυφοροι cross στα 80). Δεν θελω να ποσταρω εδω, μην λερωνω τον pureιστικο χαρακτηρα του thread. Με το καλο οταν μου ερθει το UMIK και αρχισω τις διορθωσεις με EQ μπορει να ανοιξω δικο μου νημα. ;)
Μπορουμε καποια στιγμη να κανονισουμε συναντηση να ακουσεις!
Αν η τιμή του δικάναλου ολοκληρωμένου είναι ίση με την τιμή του 11κάναλου AV, καταλαβαίνεις πως θα υπάρχουν συνέπειες. 5.5 φορές περισσοτερα κανάλια και βάλε δυνατότητες και royalties δεν μπορεί να έχουν ίδια τιμή.
Το δικάναλο είναι vintage φορμάτ, λίγο καλύτερο απο το mono. Για λύπηση.

Ποιό κεντρικό όμως; το μεγάλο ή το μικρό; και ποιά περιφερειακά; είναι ίδια;

Ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.

Δεν φτάνει, είναι ένα μόνο του και μικρούλι, θα κλαίει το κακόμοιρο

Ο δρομος είναι ανοικτός και τα σκυλιά λυμένα

Οχι, ελεύθερα γράφε εδώ αν θέλεις μέχρι να οργανωθείς.
Της πλάκας θρεντ είναι
Φιλε dimifoot,αν νομιζεις οτι ειναι της πλακας το νημα μου,μπορεις ελευθερα να μη ξαναγραψεις εδω!Σεβαστη η γνωμη σου αλλα οχι οταν προσβαλλει καποιον που δεν εχει τελειο σεταπ ή δεν εφαρμοζει τις μερικως εσφαλμενες πρακτικες του Toole... ;)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.693
Μπα...Ασχετος ειμαι!Συμπασχουμε οπως εσυ που φωναξες επαγγελματια και δεν εκατσες να ασχοληθεις...
Ναι, εγώ είμαι άσχετος και για αυτό φώναξα επαγγελματίες για μελέτη, κατασκευή και μέτρηση του χώρου. Εσύ που ασχολήθηκες :)gotcha:,) τι ακριβώς πέτυχες;

Reaction score
3.628
Ναι, εγώ είμαι άσχετος και για αυτό φώναξα επαγγελματίες για μελέτη, κατασκευή και μέτρηση του χώρου. Εσύ που ασχολήθηκες :)gotcha:,) τι ακριβώς πέτυχες;
Τα μεγιστα απο τον χωρο μου!Βλεπε RT,IR και Waterfall.

Δεν ειναι λαθος να απευθυνεσαι σε επαγγελματια-λαθος ομως ειναι να νομιζεις οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι πιο μορφωμενοι απο εσενα...

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.926
εσφαλμενες πρακτικες του Toole... ;)
:lolsign:

Υπάρχει η Audio βιομηχανία που πίνει νερό στο όνομα του, και ο Γιάνννης που τον αμφισβητεί.

Συγκεντρωθείτεεεεεεεεεεεε...........

Γελάει κόσμοοοοοοοοος..........

Reaction score
3.628
:lolsign:

Υπάρχει η Audio βιομηχανία που πίνει νερό στο όνομα του
ΓΕΝΙΚΑ τα λεει καλα!Οι μ@λ@κιες του τυπου ομως" αφηστε ησυχη την επιβλαβη πλαινη πρωτη ανακλαση",ειναι τουλαχιστον για γελια!

Δεν πειραζει-συνεχισε να υπνωτιζεσαι απο το σκεπτικο του...8-)Και μετα να μου λετε οτι τα κουδουνακια δεν μετακινουνται...Που να μετακινηθουν αν αντι για κουδουνακι ακους κουδουνες τραγων,βρε μπουφο!!!:taunt:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.013
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan