- Reaction score
- 1.766
το ανέβασε και το ανάλυσε ήδη ο Costas ear και τι καταλαβε;Οκ!Ανεβασε μου και εσυ το γραφημα που βλεπεις εδω να το αναλυσουμε.
πάω να κάνω καμια δουλεια καλύτερα.
το ανέβασε και το ανάλυσε ήδη ο Costas ear και τι καταλαβε;Οκ!Ανεβασε μου και εσυ το γραφημα που βλεπεις εδω να το αναλυσουμε.
Αυτός είναι κι ένας τρόπος για να μην ενοχλεί ο χώρος.Η μέτρηση που ανέβηκε μας δείχνει ότι:
Δεν έχουμε ενέργεια μέχρι τα 100 hz.
Μηδέν, τίποτα, άδειο λέμε.
ρεβεγιον στο νημα του Γιανννη μας βλεπω...για πειτε τι θα φορεσετε ?
Να αλλάξεις άβαταρ.Κααααπωωως....ετσι.
Μπορεις να μου παραθεσεις εδω την καμπυλη που τα βλεπεις αυτα;
Στο μελλον,Πατερ Yoco ChocoΑυτός είναι κι ένας τρόπος για να μην ενοχλεί ο χώρος.
Αν υπάρξει ενέργεια εκεί κάτω, τότε και μόνον τότε θα φανούν τα προβλήματα του χώρου.
Μέχρι τότε, απλώς αναγνωρίζονται οι ιδιοσυντονισμοί (αναπόφευκτο), τίποτε άλλο.
Δηλαδή, το μπάσο έρχεται πακέτο με προβλήματα, τα οποία δεν μπορείς να ξέρεις προηγουμένως.
Γι'αυτό, ακολουθεί τότε η λύση που λέγεται "πολλαπλά σαμπ". Και γι'αυτό ενθουσιάζονται όλοι όταν παίρνουν δεύτερο και τρίτο κλπ σαμπ, όχι γιατί κερδίζουν κάτι σημαντικό από στάθμη, σιγά τα ωα, αλλά γιατί μειώνεται το πρόβλημα του χώρου.
Τες πα, όλα αυτά είναι απλά, αν όμως δεν έχει κουκούτσι μυαλό ο χαϊεντας, δε μπαίνουν στο κεφάλι του ούτε με ένεση.
Μόνο επιδερμικά, ακροάσεις, σα το επιδερμικό φαινόμενο στο όντιο.
Όχι, αυτή είναι η χαρά του χαλϊεντά ή ακόμα χειρότερα του μηχανάκια.Στο κατω κατω, αυτη ειναι η χαρα του χομπυ μας-να απολαμβανουμε τους καρπους των κοπων μας!
Σωστα!Αυτο γινεται οταν καποιος δε ξερει να τοποθετει τα σαπια ή-και δεν εχει μπασσοπαγιδες!Έχει τύχει να δω κατ'επαναληψιν εξαιρετικά σπεκτρογκραμ από τους 40 κύκλους, σε σεταπ που τα δορυφοράκια (έστω και ευμεγέθη) ξεκινούσαν ενέργεια από τους 60.
Εκεί λοιπόν, με κατάλληλη τοποθέτηση, έρχεται γλυκά ο χώρος να συμπληρώσει την ανεπαρκεια στο 40-60, και βλέπεις ένα ωραιότατο σπεκτρογκραμ, κι ακούγεται και μια χαρά, πλάκα πλάκα.
Μόλις όμως μπει ενέργεια στην πρώτη οκταβα, και γεμίσει το 20-40 και κατ'επέκτασιν το 40-60, τότε γίνεται το έλα να δεις, το ασυμμάζευτο, το αδυσώπητο, το επώδυνο και χωρίς οίκτο σεκς σε όλο το φάσμα.
Και ναι, λέει ο χαϊεντάς, το σαμπ βρωμιζει τη μουσική.
Σωστά το ακούει. Λάθος το λέει όμως, λάθος το εξηγεί.
Όλοι ακούνε, ή έστω σχεδόν όλοι, μα ελάχιστοι γνωρίζουν για να εξηγήσουν ορθά τι είναι αυτό που ακούνε. Οπότε, λένε αρλουμπες, και γίνονται σχολές ολόκληρες στις αρλουμπες, και η ακατάσχετη παπαρολογία αποκτά ένθερμους θιασώτες, μόνο και μόνο γιατί δίνει μια απλοϊκή εξήγηση για αυτό που άκουσαν, και βολική.
Και κάπως έτσι, βαδίζει όλο το χαι Ενδ.
Δηλαδή, έχουν δικαιολογία. Δε παύουν να λένε ακατάσχετες παπαριές, ανυπόστατες κοτσάνες και μπούρδες ολκής, αλλά τρόπον τινά, δικαιολογημένα.
Θα ελεγα οτι πιο πολυ το κανω λογω θρησκευτικων αναζητησεων. Θελω να δω πως μπορει να ακουστει ενα δικαναλο σεταπ με λιγη προσοχη και συνεση, σε σχεση με εναν AV μεσης τιμης. Αν δω οτι με μικροφωνο και EQ δεν βγαζω ακρη θα ψαξω να δω που θα με βγαλει ο δρομος...Φαντάζομαι θα έχει κάποιον AV πολύ χαμηλής κατηγορίας.
Το κλασικό σενάριο για να μην αρέσει το πολυκάναλο σετάπ:
Κακός AV, συνήθως πολύ χαμηλής (πραγματικής) αξίας σε σχέση με τον δικάναλο του συστήματος
Ανόμοια ηχεία
Μικρό κεντρικό
Μικροσκοπικά surrounds
Κακή τοποθέτηση ηχείων
Κακή ισοστάθμιση
Κακή ενσωμάτωση σαμπ
Συνήθως κάποια ή όλα τα ανωτέρω ευθύνονται για το κακό αποτέλεσμα.
Αν η τιμή του δικάναλου ολοκληρωμένου είναι ίση με την τιμή του 11κάναλου AV, καταλαβαίνεις πως θα υπάρχουν συνέπειες. 5.5 φορές περισσοτερα κανάλια και βάλε δυνατότητες και royalties δεν μπορεί να έχουν ίδια τιμή.Θελω να δω πως μπορει να ακουστει ενα δικαναλο σεταπ με λιγη προσοχη και συνεση, σε σχεση με εναν AV μεσης τιμης
Ποιό κεντρικό όμως; το μεγάλο ή το μικρό; και ποιά περιφερειακά; είναι ίδια;Παιζω με 3αδα dali zensor μπροστα
Ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.και οι διορθωμενες καμπυλες του Audyssey μου φαινονται εξαιρετικες.
Δεν φτάνει, είναι ένα μόνο του και μικρούλι, θα κλαίει το κακόμοιροΑκομα και το 10αρακι sub
Ο δρομος είναι ανοικτός και τα σκυλιά λυμέναθα ψαξω να δω που θα με βγαλει ο δρομος
Οχι, ελεύθερα γράφε εδώ αν θέλεις μέχρι να οργανωθείς.Δεν θελω να ποσταρω εδω, μην λερωνω τον pureιστικο χαρακτηρα του thread.
Ευλογησον.πιο πολυ το κανω λογω θρησκευτικων αναζητησεων
Άκουσον άκουσον...Της πλάκας θρεντ είναι
Μπορουμε καποια στιγμη να κανονισουμε συναντηση να ακουσεις!Θα ελεγα οτι πιο πολυ το κανω λογω θρησκευτικων αναζητησεων. Θελω να δω πως μπορει να ακουστει ενα δικαναλο σεταπ με λιγη προσοχη και συνεση, σε σχεση με εναν AV μεσης τιμης. Αν δω οτι με μικροφωνο και EQ δεν βγαζω ακρη θα ψαξω να δω που θα με βγαλει ο δρομος...
Παιζω με 3αδα dali zensor μπροστα, σε δωματιακι περι τα 15-17τμ. Ο AV μου ειναι ο Denon 3600, φρεσκος φρεσκος, και οι διορθωμενες καμπυλες του Audyssey μου φαινονται εξαιρετικες. Το σεταπ το εκανα με το app, και παιζω με Dynamic EQ στο ON. Ακομα και το 10αρακι sub, μου βγαζει σχετικα γραμμικη ενεργεια 20-200hz (οι δορυφοροι cross στα 80). Δεν θελω να ποσταρω εδω, μην λερωνω τον pureιστικο χαρακτηρα του thread. Με το καλο οταν μου ερθει το UMIK και αρχισω τις διορθωσεις με EQ μπορει να ανοιξω δικο μου νημα.
Φιλε dimifoot,αν νομιζεις οτι ειναι της πλακας το νημα μου,μπορεις ελευθερα να μη ξαναγραψεις εδω!Σεβαστη η γνωμη σου αλλα οχι οταν προσβαλλει καποιον που δεν εχει τελειο σεταπ ή δεν εφαρμοζει τις μερικως εσφαλμενες πρακτικες του Toole...Αν η τιμή του δικάναλου ολοκληρωμένου είναι ίση με την τιμή του 11κάναλου AV, καταλαβαίνεις πως θα υπάρχουν συνέπειες. 5.5 φορές περισσοτερα κανάλια και βάλε δυνατότητες και royalties δεν μπορεί να έχουν ίδια τιμή.
Το δικάναλο είναι vintage φορμάτ, λίγο καλύτερο απο το mono. Για λύπηση.
Ποιό κεντρικό όμως; το μεγάλο ή το μικρό; και ποιά περιφερειακά; είναι ίδια;
Ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.
Δεν φτάνει, είναι ένα μόνο του και μικρούλι, θα κλαίει το κακόμοιρο
Ο δρομος είναι ανοικτός και τα σκυλιά λυμένα
Οχι, ελεύθερα γράφε εδώ αν θέλεις μέχρι να οργανωθείς.
Της πλάκας θρεντ είναι
Ναι, εγώ είμαι άσχετος και για αυτό φώναξα επαγγελματίες για μελέτη, κατασκευή και μέτρηση του χώρου. Εσύ που ασχολήθηκες gotcha:,) τι ακριβώς πέτυχες;Μπα...Ασχετος ειμαι!Συμπασχουμε οπως εσυ που φωναξες επαγγελματια και δεν εκατσες να ασχοληθεις...
Τα μεγιστα απο τον χωρο μου!Βλεπε RT,IR και Waterfall.Ναι, εγώ είμαι άσχετος και για αυτό φώναξα επαγγελματίες για μελέτη, κατασκευή και μέτρηση του χώρου. Εσύ που ασχολήθηκες gotcha:,) τι ακριβώς πέτυχες;
εσφαλμενες πρακτικες του Toole...
ΓΕΝΙΚΑ τα λεει καλα!Οι μ@λ@κιες του τυπου ομως" αφηστε ησυχη την επιβλαβη πλαινη πρωτη ανακλαση",ειναι τουλαχιστον για γελια!
Υπάρχει η Audio βιομηχανία που πίνει νερό στο όνομα του