Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

Reaction score
690
Αν η τιμή του δικάναλου ολοκληρωμένου είναι ίση με την τιμή του 11κάναλου AV, καταλαβαίνεις πως θα υπάρχουν συνέπειες. 5.5 φορές περισσοτερα κανάλια και βάλε δυνατότητες και royalties δεν μπορεί να έχουν ίδια τιμή.
Το δικάναλο είναι vintage φορμάτ, λίγο καλύτερο απο το mono. Για λύπηση.

Ας μην είμαστε υπερβολικοί διότι υπάρχουν και μικροί χώροι που εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να στηθεί πολυκάναλο.
Ένα "καλοστημενο" δικάναλο με τα προβλεπόμενα σύνχρονα μέσα (treatment+sub+ισοστάθμιση) , κάθε άλλο παρά για λύπηση θα είναι σε τέτοιους χώρους.

Ta minidsp είναι φοβερά εργαλεία για εμάς τους "παθητικούς" που θέλουμε που και που να... κ@βλαντιζόμαστε λιγο με το hobby (αλλαγή ηχείων - ενισχυτικών) ειδικά το μεγαλο shd που κροσάρει ενεργά subs. Ακόμα και το φθηνό (studio) είναι αρκετά ποιοτικό transport απο ότι διαβάζω.
Οσον αφορά την ποιότητα ήχου , το μόνο που με ενδιαφέρει έιναι αν θα καταφέρει να δουλέψει ως προενισχυτής τόσο καλά όσο το mytek που έχω.
Υπόψιν το Dirac δεν κάνει θαύματα σε κουκουρουκου χώρους , παλι κουκουρούκου θα ακουστεί αλλα με δυνατότητα κάπως πιο "απροβληματιστων" υψηλότερων εντάσεων . (και μάλλον λιγότερη χαιενδικη πεμπτουσία στις χαμηλότερες)

Άλλο κακό σπυρί είναι επίσης το κατα ποσο front reflex ηχεία , σαν τα δικά μου δύναται να συμαζευτούν και να εναρμοντιστούν τέλεια με 2 σαμπς , χωρίς να τα "κουρέψει" τελείως η ισοστάθμιση ειδικά σε μικρούς χώρους. Αμφιβάλλω.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.358
Μας έκαψες τον εγκέφαλο τώρα. Τι πίνεις ρε μαϊμού; :biggrin::biggrin:
Εκτός από .... καφέ.

και απανταει ο Κρις Αιζακ "μα καπνιζεις και πινεις καφε"
και η μανταμ απαντα αφοπλιστικα.."these drugs are legal"
... εχω λιγο πολυ εγκαταληψει (και ισως με μια μικρη δοση αληθειας απαρνηθει) τα εγκοζμια εδω και καμποσα χρονια (αν και δεν θυμαμαι να ασχοληθηκα ποτε με κοζμικα...κυριως συμπαντικες ηταν και μαλλον παραμενουν οι οποιες αναζητησεις μου).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.380
Ας μην είμαστε υπερβολικοί διότι υπάρχουν και μικροί χώροι που εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να στηθεί πολυκάναλο.
Αμφιβάλλω.

Αν θες άνοιξε θρεντ.
Με όσους χώρους θες, όσο μικρούς θες.

Να δούμε που στήνεται καλύτερα δικάναλο.

Ένα "καλοστημενο" δικάναλο με τα προβλεπόμενα σύνχρονα μέσα (treatment+sub+ισοστάθμιση) , κάθε άλλο παρά για λύπηση θα είναι σε τέτοιους χώρους.
Αμφιβάλλω.
Ta minidsp είναι φοβερά εργαλεία για εμάς τους "παθητικούς" που θέλουμε που και που να... κ@βλαντιζόμαστε λιγο με το hobby (αλλαγή ηχείων - ενισχυτικών) ειδικά το μεγαλο shd που κροσάρει ενεργά subs.
Δεν αμφιβάλλω.
Οσον αφορά την ποιότητα ήχου , το μόνο που με ενδιαφέρει έιναι αν θα καταφέρει να δουλέψει ως προενισχυτής τόσο καλά όσο το mytek που έχω.
Αν είναι αυτό το μόνο που σε ενδιαφέρει, αμφιβάλλω γενικώς.
Υπόψιν το Dirac δεν κάνει θαύματα σε κουκουρουκου χώρους
Δεν αμφιβάλλω.
Άλλο κακό σπυρί είναι επίσης το κατα ποσο front reflex ηχεία , σαν τα δικά μου δύναται να συμαζευτούν και να εναρμοντιστούν τέλεια με 2 σαμπς , χωρίς να τα "κουρέψει" τελείως η ισοστάθμιση ειδικά σε μικρούς χώρους. Αμφιβάλλω.
Και γω αμφιβάλλω.
Μπορείς όμως να κλείσεις τις τρύπες.
Εφόσον κροσαριστει, είναι ασφαλές.

Last edited:

Reaction score
690
Αμφιβάλλω.

Αν θες άνοιξε θρεντ.
Με όσους χώρους θες, όσο μικρούς θες.
Να δούμε που στήνεται καλύτερα δικάναλο.
4,7Μ χ 2,5Π χ 2Υ
Τωρινό στήσιμο προς την 4,7 : Κουκουρουκου (ως επι το πλειστον)
Οποιαδήποτε απόπειρα στησίματος προς την 2,5 : Εντελως κουκουρουκου. Τελείως όμως.

Αν είναι αυτό το μόνο που σε ενδιαφέρει, αμφιβάλλω γενικώς.
οκ. Να μην με ενδιαφέρει απο ότι κατάλαβα.

Και γω αμφιβάλλω.
Μπορείς όμως να κλείσεις τις τρύπες.
Εφόσον κροσαριστει, είναι ασφαλές.
b&w 805s. Δεν δουλεύει ρε το γ@μίδιι με κλειστό πορτ. Και δεν μιλαω χαιενδαδικα. Δεν δουλεύει. Φιμώνεται το μεσαίο ντιπ. Τα ψηλά δε...on the loose

Last edited:

I

iason

Guest
ΕΛΕΟΣ.
Σε 10 μέρες έχουμε 2020.

Ο Σταματακος είναι ίσως ο μοναδικός δημοσιογράφος του Audio στην Ελλάδα που ξέρει τη του γίνεται, πολύ καλύτερα μάλιστα από την συντριπτική πλειοψηφία εδώ μέσα (και εμένα εννοείται).
Ο Κώστας και ο Δημήτρης ξέρεις πολύ καλά τη έχουν πει, αλλά σου αρέσει να μεταφράζεις όπως σε βολεύει, όπως και ένας άλλος βέβαια.

Πες μου τη λογική έχει να κάνεις σύγκριση Hummer vs Cinquecento. Επειδή λέει ο Mπασσσογιάνννης ότι έχει μπάσσσο; :dance2:

Έχουμε τώρα το Γιάνννη να μας τα έχει ζαλίσει γιατί το Υπουργείο Υγείας δεν του δίνει συγχαρητήρια για τις καμπύλες του. Τη να σου δώσει ρε άνθρωπε για ΓΤΠΚ είναι, και πως να ασχοληθεί άλλο μαζί σου μετά από 4000 μηνύματα όταν μας λες ότι τα DACS είναι σημαντικότερα από την ισοστάθμιση.
Δεν υπάρχει σύστημα στο κόσμο ανεξάρτητα τη τιμή έχει και που βρίσκετε που να μην θέλει ισοστάθμιση, ακόμα και αυτά που είναι σε χώρους που έχει κοστίσει πάρα πολλά χρήματα το treatment. Γιατί άλλη δουλειά κάνει το ένα και άλλη το άλλο. Αυτό από μόνο του μας δείχνει ξεκάθαρα πόσο σημαντική είναι πριν κάνουμε το οτιδήποτε. Όλα τα άλλα είναι δεύτερα και τρίτα στη γραμμή.

Όταν ερχόταν η Dolby να μας δώσει certification για μια ταινία δεν μας ρωτούσε τη καλώδια και DACs έχουμε και ότι άλλη μ@λ@κία.
Ένα πράγμα έκανε μόνο.
Έβαζε το μικρόφωνο στην καρέκλα του ηχολήπτη.

Άντε με τις π@π@ριές σας δηλαδή. Διαβάζει και κόσμος που θέλει να μάθει.
Και μετά σας κάνει εντύπωση που σας τα χώνει ο Ζαπάντης. Καλά σας κάνει. Είναι η δουλειά του, πως θα το κάνουμε δηλαδή. Πόσο να αντέξει να ακούει μ@λ@κιες πάνω στις γνώσεις του; Θα αφήσει τον κάθε σουβλατζή να λέει ότι π@π@ριά του κατέβει;
Για τη λαδόκολλα είμαστε μπροστά του, το 99% εδώ μέσα. Αντε πρωί πρωί.

Άντε πείτε τώρα στο Δημήτρη πως θα κάνει επέμβαση που έχει σπουδάσει και έχει φάει τα μάτια του στο διάβασμα, εσείς οι σουβλατζίδες που έχετε χόμπι τα ορθοπεδικά. Αντε να δούμε.
Με λύπη μου διαβάζω ότι περιφρονείς το επάγγελμα του σουβλατζη.
Σου φαίνεται εύκολο η απλά δουλειά για ασήμαντους?

Reaction score
12.260
Και στο σπίτι δε θες επιρροές του χώρου.... εκτός αν τη βρίσκεις με τις ανακλάσεις σου και λες "α τι ωραία ακούγεται ο χώρος της ....ηχoγράφησης !" :p
Επίσης έτσι μιας και λέμε για studio... δεν έχουν το ίδιο treatment (συνήθως) εκεί που γράφουν και εκεί που ακούει ο ηxολήπτης....
Ειδικά εκεί που γράφουν θα δεις διάφορα ανά περίσταση και επιθυμητού αποτελέσματος...
Ως επί το πλείστον όμως, στα studio δεν θέλουν να υπάρχουν επιρροές απο τον χώρο ηχογράφησης ( προφανώς υπάρχουν και εξαιρέσεις ). Στον χώρο ακρόασης, υπάρχει η ανάκλαση που έχω στον χώρο μου για παράδειγμα που είναι αθέμιτη, υπάρχει και η ανάκλαση που διαχειρίζεται απο διαχυτές και δίνει ζωντάνια στον ήχο. Αυτά που λέμε όμως, καμία σχέση δεν έχουν με αυτά που υποστηρίζει ο Γιάνννης. Μη τρελαθούμε κιόλας.

Reaction score
3.628
Ως επί το πλείστον όμως, στα studio δεν θέλουν να υπάρχουν επιρροές απο τον χώρο ηχογράφησης ( προφανώς υπάρχουν και εξαιρέσεις ). Στον χώρο ακρόασης, υπάρχει η ανάκλαση που έχω στον χώρο μου για παράδειγμα που είναι αθέμιτη, υπάρχει και η ανάκλαση που διαχειρίζεται απο διαχυτές και δίνει ζωντάνια στον ήχο. Αυτά που λέμε όμως, καμία σχέση δεν έχουν με αυτά που υποστηρίζει ο Γιάνννης. Μη τρελαθούμε κιόλας.
SHD και NE5532 :taunt: :lol:

Και Toole.Κατα γραμμα ομως,ετσι;Αλλο τα στουντιο και αλλο οι χωροι ακροασης!:dontmentionit:

Reaction score
2.803
Με λύπη μου διαβάζω ότι περιφρονείς το επάγγελμα του σουβλατζη.
Σου φαίνεται εύκολο η απλά δουλειά για ασήμαντους?

Μεταφορικά θα το είπε και καθότι έχει επικρατήσει ως έκφραση στην καθομιλουμένη.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.331
Κριμα παντως που δεν εχω εδω καποιον πεπειραμενο-διαβασμενο συμμαχο...Με στριμωξατε απο παντου,τα γιουσουφακια και παπαγαλακια του Τουλη!Διαβασμενα και αδιαβαστα!!!:rofl:
Οι περισσότεροι είναι...σύμμαχοί σου κατά βάθος....

Ta minidsp είναι φοβερά εργαλεία για εμάς τους "παθητικούς" που θέλουμε που και που να... κ@βλαντιζόμαστε λιγο με το hobby (αλλαγή ηχείων - ενισχυτικών) ειδικά το μεγαλο shd που κροσάρει ενεργά subs. Ακόμα και το φθηνό (studio) είναι αρκετά ποιοτικό transport απο ότι διαβάζω.
Υπόψιν το Dirac δεν κάνει θαύματα σε κουκουρουκου χώρους , παλι κουκουρούκου θα ακουστεί αλλα με δυνατότητα κάπως πιο "απροβληματιστων" υψηλότερων εντάσεων . (και μάλλον λιγότερη χαιενδικη πεμπτουσία στις χαμηλότερες)

Ο μικρός χώρος χρειάζεται το πολυκαναλικό ακόμα περισσότερο...:)

Reaction score
12.260
Για μια ακόμη φορά παραφράζονται τα λεγόμενά μου. Εξηγούμαι λοιπόν: Δεν υποστηρίζω ότι ο SHD ή η οποιαδήποτε συσκευή ισοστάθμισης παίζει καλύτερα σαν μηχάνημα απο ένα "καλό" dac. Αν όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι απαλλαγμένο "σπυριών" και "λακουβών", αν μη τι άλλο, είναι καλύτερο απο εκείνο που δεν έχει αυτή τη παρέμβαση. Τί να το κάνω αν έχω το super duper καλώδιο, το γ@μάτο dac, αν το σύστημα μηχανημάτων και χώρου παίζει κουκουρούκου;
Αναφέρομαι στο τελικό αποτέλεσμα και όχι στα μηχανήματα τα ίδια. Τι στο διάολο, ελληνικά μιλάω.

Reaction score
236
Μεσιε Αμπραγιαζ, μια χαρα ειναι αυτο το νημα, αν ανοιξεις νεο δεν θα το προσεξουν πολλοι...
..πως και μας βρηκες αληθεια...δωρο των ημερων...και δεν πιστευω σε θαυματα... πραγματικο θαυμα να μπαινει μελος με πραγματικες και ουσιαστηκε αποριες/ερωτησεις ..
.. καλα τα λες.. :))
... νταξ μην κοιτας τα στερεοτυπα.. και τις αρλουμπες που λενε -αν διαβασεις αναμεσα στις γραμμες θα καταλαβεις ακριβως τι εννοουν..... :)
... πες μου ομως κατι αν θες... για τι μουσικη μιλαμε και σε ποσα ντεσιμπελ ?
Δώρο για εσας και μπελας για εμενα... Διαβαζα διπλανο φορουμ για καποια χρονια αλλα δεν πολυασχολουμουν γιατι δεν ειχα χρηματα να επενδυσω στο σεταπ. Τωρα που βρηκα 1.5κ για ενισχυτικα, ειπα να τα μοιρασω, 0.8κ στον πολυκαναλο, 0.6κ σε μεταχειρισμενο δικαναλο και τα ρεστα καλωδια. Μια βδομαδα περιπου διαβαζω θρεντ εδω. Λιγο με προβληματιζει ο φανατισμος εχω να πω. Θυμιζει καθολικους μοναχους:p

Ακουω κυριως "ελαφρο ηλεκτρονικα" (σε υφος περιπου BBC Radio 6/ OFFradio.gr) σε flac 44αρια συνηθως, καμια φορα λιγο χιπ χοπ, αλλη φορα psychedelic rock. Παω αρκετα και σε live - ειμαι τυχερος ομως, μενω στην αγγλικη πρωτευουσα. 8-)

Σε σταθμες παιζω μεχρι -20. Συνηθως -30. Για αυτό και μου αρεσε πολυ το dynamic EQ του denon.

Αν η τιμή του δικάναλου ολοκληρωμένου είναι ίση με την τιμή του 11κάναλου AV, καταλαβαίνεις πως θα υπάρχουν συνέπειες. 5.5 φορές περισσοτερα κανάλια και βάλε δυνατότητες και royalties δεν μπορεί να έχουν ίδια τιμή.
Το δικάναλο είναι vintage φορμάτ, λίγο καλύτερο απο το mono. Για λύπηση.

Ποιό κεντρικό όμως; το μεγάλο ή το μικρό; και ποιά περιφερειακά; είναι ίδια;

Ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.

Δεν φτάνει, είναι ένα μόνο του και μικρούλι, θα κλαίει το κακόμοιρο

Ο δρομος είναι ανοικτός και τα σκυλιά λυμένα

Οχι, ελεύθερα γράφε εδώ αν θέλεις μέχρι να οργανωθείς.
Της πλάκας θρεντ είναι
Δυστυχως εχουν ιδια τιμη λιανικης οι δυο ενισχυτες, οποτε νιωθω μεγαλυτερη ασφαλεια παιζοντας μουσικη στον δικαναλο. Ακριβως για τους λογους που ανεφερες.

Dali Zensor 3 με ενα 6.5 woofer και Dali Vokal κεντρικο με δυο 5.25αρια woofer. Ειναι νομιζω αρκετα ομοιογενης η φαση.

Αυτο περι vintage για το δικαναλο... σαν θεωρια το καταλαβαινω. στην πραξη ομως το 99.9% της καινουργιας μουσικης γραφεται για δυο καναλια, οποτε εκ των πραγματων απο εκει ξεκιναμε θελοντας και μη. Ειδικα με την αναβιωση του βινυλιου, δεν βλεπω να μας αφηνουν οι δικαναλες ηχογραφησεις any time soon.

Συμφωνω για τα sub. μινιμουμ δυο θελει. Ειδα τις καμπυλες 20-200hz του audyssey σε μελη του φορουμ με δυο σαμπ και ζηλεψα. θα μου παρει κανα χρονο βεβαια να μαζεψω λεφτα για 2 XTZ 12.17 ή κατι παρομοιο...

Μπορουμε καποια στιγμη να κανονισουμε συναντηση να ακουσεις!
Δυστυχως Γιανννη τα τελευταια 8 χρονια λειπω απο την πολη. Αν με βγαλει ποτε ο δρομος κατα ολυμπιαδος μπορει να περασω!

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.358
Δώρο για εσας και μπελας για εμενα...
...ενας αρκετα αγνωστος καλλιτεχνης της καντρι/αμερικανα ειχε πει "trouble came early and never left"
..περισσοτερο αιρετικοι ειμαστε. Και σχεδων σε οποιοδηποτε θεμα μπεις θα διαβασεις γιατι υποστηριζεται το πολυκαναλο εναντι του δικανου. Βεβαια μπορεις να επιλεξεις εσυ οτι θες (δηλαδη ποσα sub 2? 4? 8? 16? *joke....no joke... ).
Στο rough trade east, εχει κατα καιρους συναυλιες..

Last edited:

Reaction score
2.994
Ο τύπος με το ιμέρσιβ, αυτός με την καράφλα
κι ο άλλος με τα γένια και τ' ανύπαρκτα μαλλιά
για δες που ανεβήκανε στην πλάτη μας ρε μάγκα
και μας πετάνε πντφ για πολυκάναλα σεταπ

Αν δεν υπήρχανε τα σαμπ και η ισοστάθμιση
αν η γιαγιά μου είχε ενεργά….
θα ήτανε… θα ήτανε… θα ήτανε πατίνι :drinks:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.380
Εάν το δωμάτιο χωράει δικάναλο, χωράει και πεντακάναλο.
Και δικάναλο να μη χωράει, ατμος μπαίνει. ;)

Βασικά το δικάναλο θέλει μεγάλο χώρο και μεγάλα ηχεία για να έχει "υπόσταση", θέλει "αέρα" (πατέρα) και τα συναφή.

Θέλει να ενταχθεί ομαλά και πλήρως στο σώμα αντανακλάσεων του χώρου, με ομοιογένεια, ώστε να προσφέρει "περιέλιξη" (ωραία λέξη μας έμαθε ο μπουτχιας).

Εξ'ου και η αγάπη μου για τα μαγκνεπαν, που αν και δύσκολα ηχεία, έχουν τρομερά πλεονεκτήματα στην δημιουργία εικόνας σε δικάναλο.

Όλα αυτά στο πολυκάναλο είναι αδιάφορα, διότι την περιέλιξη την προσφέρουν οι ίδιες οι πηγές ήχου, είναι πολύ αυξημένο το ποσοστό της άμεσης.

Οκ?

ΥΓ.

Αν και θα σας ακουστεί "κάπως", είμαι εντελώς ενάντια στην νιαρφιλντ ακρόαση σε δικάναλο.

Έχει πρακτικά μηδενική περιέλιξη.

Ναι μεν ακούς τα πάντα, αλλά δε φτιάχνει αυτό που πρέπει να μπεις μέσα, και μη πάει το μυαλό σας σε σεκς.

Προφανώς η νιαρφιλντ τοποθέτηση στο δικάναλο είναι η μόνη διαθέσιμη λύση σε προβληματικούς χώρους.

Ωστόσο η μαγεία του δικαναλου έρχεται με πλήρη αίσθηση περιέλιξης, δηλαδή με φαρφιλντ ακρόαση, που απαιτεί main monitors, σα τα κυρίως ηχεία του Τζιοβάνι.

Τα υπόλοιπα είναι απλές οδοντόκρεμες, και τα ηχεία του Γιάνννννη ούτε καν οδοντοβουρτσες, πιγκάλ.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell