Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Καλοακουστα Ρόζυ!!:thumbsup::thumbsup:
Πάρε τώρα και κανένα σοβαρό ενισχυτή να τα κουνάει τα woofers σου, και κράτα τον Harman για να οδηγεί στη διενισχυση τα tweeters!! :biggrin::biggrin::biggrin:
Θα παρω βρε. Musical Fidelity φυσικα...με τεραστιο, απάτη εγγλεζικο τροφοδοτικο και 500 ''Ινδικα'' βαττ απ' την αποικια...ξερεις. :) :)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Αμ μπράβο!!
musical fidelity όχι το Harmanάκι!!
όσο ζυγίζει ο τοροειδής του mf μόνος του, είναι το βάρος όλου του άθλιου ενισχυτή του μεγάααααλου Harman Group. :tongue::tongue::tongue:
680 ταιβανέζικα βατόνια Ρόζυ μου!1!:wink::wink:
Θα χεστούνε πάνω τους τα roister λέμε!!!!:dance2::dance2:

Reaction score
2.803
Για μια ακόμη φορά παραφράζονται τα λεγόμενά μου. Εξηγούμαι λοιπόν: Δεν υποστηρίζω ότι ο SHD ή η οποιαδήποτε συσκευή ισοστάθμισης παίζει καλύτερα σαν μηχάνημα απο ένα "καλό" dac. Αν όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι απαλλαγμένο "σπυριών" και "λακουβών", αν μη τι άλλο, είναι καλύτερο απο εκείνο που δεν έχει αυτή τη παρέμβαση. Τί να το κάνω αν έχω το super duper καλώδιο, το γ@μάτο dac, αν το σύστημα μηχανημάτων και χώρου παίζει κουκουρούκου;
Αναφέρομαι στο τελικό αποτέλεσμα και όχι στα μηχανήματα τα ίδια. Τι στο διάολο, ελληνικά μιλάω.

Καλά ντε, μη νευριάζεις, πωωω...!

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.887
Με λύπη μου διαβάζω ότι περιφρονείς το επάγγελμα του σουβλατζη.
Σου φαίνεται εύκολο η απλά δουλειά για ασήμαντους?
Οχι. Καμία σχέση.
Δεν είναι εύκολη δουλειά, κυρίως το καλοκαίρι. Άσε η ορθοστασία τόσες ώρες. Δεν το λέω απλά για να γράψω κάτι, τα έχω κάνει. Και σουβλάκια έχω τυλίξει στα νιάτα μου, και καφετζής έχω κάνει όταν σπούδαζα, και σερβίδισμα κ.α. Μακριά από εμένα αυτά που λες.
Μη με ρωτάς τώρα πως φτιάχνουν το γύρο για τσεκάρισμα, δεν έχω ιδέα. Τύλιγμα έκανα, λαδόκολλα, το οποίο ως εργασία δεν είναι και κάτι τρομερό. Κουραστικό; Βέβαια.

Έγραψα..
Θα αφήσει τον κάθε σουβλατζή να λέει ότι π@π@ριά του κατέβει;
Για τη λαδόκολλα είμαστε μπροστά του, το 99% εδώ μέσα.
Η σουβλατζής ως επαγγελματίας στη δουλειά του, και ο επαγγελματίας του ήχου τη δικιά του.
Και συνεχίζω να λέω ότι είμαστε για τη λαδόκολλα το 99% εδώ μέσα γιατί το τύλιγμα ναι μεν είναι κουραστική αλλά απλή δουλειά που δεν χρειάζεται μελέτη. Ο ήχος χρειάζεται, δεν αλλάζει αυτό.

Αυτό εννοούσα. Προφανώς η διατύπωση ήταν αυτή που ήταν και σε οδήγησε σε λάθος συμπεράσματα.

Reaction score
15.469
Καλά ντε, μη νευριάζεις, πωωω...!
Αλιφη , να μας ε δειξεις κι εσυ ηντα πσαρια πχιανεις ,
να μη κουνεις μονο το δαχτυλι στσι αλους ...
ανε θυμουμαι καλα , μια μακαρουναδα ηβαλες στσι πειναζμενους ?
:focus:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.215
Ειδικα με την αναβιωση του βινυλιου
Ναι, βέβαια εχει φτάσει το 4% του τζίρου, σκίζει :roflmao:
δεν βλεπω να μας αφηνουν οι δικαναλες ηχογραφησεις any time soon
Τις αφήνουμε εμείς όμως
Δυστυχως εχουν ιδια τιμη λιανικης οι δυο ενισχυτες, οποτε νιωθω μεγαλυτερη ασφαλεια παιζοντας μουσικη στον δικαναλο. Ακριβως για τους λογους που ανεφερες.
Αν ομως ειχες μόνο AV στο διπλάσιο κόστος; Και αν δεν ειχες και dac, pro, και ο,τι άλλο δικάναλο παλιατζούρι σου ροκανίζει το μπάτζετ; Θα έφτανες σε πολλαπλάσιας αξίας AV.

Και κάτι ακόμα: το upmixing το χρησιμοποιείς;

Reaction score
2.803
Αλιφη , να μας ε δειξεις κι εσυ ηντα πσαρια πχιανεις ,
να μη κουνεις μονο το δαχτυλι στσι αλους ...
ανε θυμουμαι καλα , μια μακαρουναδα ηβαλες στσι πειναζμενους ?
:focus:

Όχι μακαρονάδα... σπανακόπιτα, τραχανά και δεν θυμάμαι.. κάτι άλλο.. :p

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.570
...Μια βδομαδα περιπου διαβαζω θρεντ εδω. Λιγο με προβληματιζει ο φανατισμος εχω να πω. Θυμιζει καθολικους μοναχους:p
Οι καθολικοί θα κάνουν και καμιά παρατυπία στα κρυφά...
Θιβετιανούς δε λες καλύτερα....
Και καλά να είναι φανατικοί στις απόψεις τους... άει, ας πάει το παλιάμπελο...
Δε σταματούν στο να υπερασπιστούν φανατικά την άποψη τους... αδυνατούν να καταλάβουν πως έχεις άλλα γούστα/προτεραιότητες από αυτούς.... :roflmao:

Reaction score
6.205
Και δικάναλο να μη χωράει, ατμος μπαίνει. ;)

Βασικά το δικάναλο θέλει μεγάλο χώρο και μεγάλα ηχεία για να έχει "υπόσταση", θέλει "αέρα" (πατέρα) και τα συναφή.

Θέλει να ενταχθεί ομαλά και πλήρως στο σώμα αντανακλάσεων του χώρου, με ομοιογένεια, ώστε να προσφέρει "περιέλιξη" (ωραία λέξη μας έμαθε ο μπουτχιας).

Εξ'ου και η αγάπη μου για τα μαγκνεπαν, που αν και δύσκολα ηχεία, έχουν τρομερά πλεονεκτήματα στην δημιουργία εικόνας σε δικάναλο.

Όλα αυτά στο πολυκάναλο είναι αδιάφορα, διότι την περιέλιξη την προσφέρουν οι ίδιες οι πηγές ήχου, είναι πολύ αυξημένο το ποσοστό της άμεσης.

Οκ?

ΥΓ.

Αν και θα σας ακουστεί "κάπως", είμαι εντελώς ενάντια στην νιαρφιλντ ακρόαση σε δικάναλο.

Έχει πρακτικά μηδενική περιέλιξη.

Ναι μεν ακούς τα πάντα, αλλά δε φτιάχνει αυτό που πρέπει να μπεις μέσα, και μη πάει το μυαλό σας σε σεκς.

Προφανώς η νιαρφιλντ τοποθέτηση στο δικάναλο είναι η μόνη διαθέσιμη λύση σε προβληματικούς χώρους.

Ωστόσο η μαγεία του δικαναλου έρχεται με πλήρη αίσθηση περιέλιξης, δηλαδή με φαρφιλντ ακρόαση, που απαιτεί main monitors, σα τα κυρίως ηχεία του Τζιοβάνι.

Τα υπόλοιπα είναι απλές οδοντόκρεμες, και τα ηχεία του Γιάνννννη ούτε καν οδοντοβουρτσες, πιγκάλ.
Ακριβώς για αυτό το λόγο όσο μικρότερο είναι το δωμάτιο (τουλάχιστον 4 μέτρα η μεγάλη πλευρα, παρακάτω δεν έχει νόημα) τόσο καλύτερα θα παίξει ένα πολυκάναλο τοποθετημένο nearfield. Το μόνο που χρειάζεται ο χώρος είναι απορρόφηση (το γιατί το εξηγεί ο μπάρμπα Τουλ Γιανννννννη) μιας και η διάχυση δεν μπορεί να δουλέψει σε πολύ μικρό χώρο οπότε λόγω έλλειψης αντιχησεων το δικαναλο θα ακούγεται αφύσικο. Στο πολυκάναλο όμως δεν μας νοιάζει αυτό γιατί τις αντιχησεις ουσιαστικά τις αναπαράγουν τα ηχεία.

Reaction score
15.469
γεια σου ολδυ σεξιστη αφου ετσι εγραψε η ροζι επολιτογραφηθεις επαε
πολλη ομορφη η επικοινωνια του ζευγαριου
(ενταξει ... και το λικνισμα του θυλην - ενα ντιτλο εχω_να τονε τιμησω ....)

:drinks:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.286
Ειδικα με την αναβιωση του βινυλιου, δεν βλεπω να μας αφηνουν οι δικαναλες ηχογραφησεις any time soon.
Καλά, το βινύλιο δε το αφήνουμε μεις ποτέ.

Να υπάρχει, να δουλεύει, να μας θυμίζει την εποχή που βγάζαμε τρίχες στη μασχάλη.

Και κάθε 2-3 χρόνια, να παίζει έτσι κάνας δίσκος, έχει πολύ ενδιαφέρον με κάνα δεύτερο τρίτο μπουκάλι κρασί άμα είσαι και λίγο λιάρδα με καλή παρέα...

Τις αφήνουμε εμείς όμως
Ναι, γεγονός.

Για σοβαρές ακροάσεις, έχουμε τόσο πολύ διαθέσιμο πολυκάναλο υλικό, που μια φορά να το ακούσουμε μόνο, θα φτάσει 2025. Και όπου να'ναι θα κυκλοφορεί στριμινγκ σε ατμος, οπότε όλα αυτά τα παλιά που έχουμε, είναι εντελώς για πέταμα.

Reaction score
3.628
Για μια ακόμη φορά παραφράζονται τα λεγόμενά μου. Εξηγούμαι λοιπόν: Δεν υποστηρίζω ότι ο SHD ή η οποιαδήποτε συσκευή ισοστάθμισης παίζει καλύτερα σαν μηχάνημα απο ένα "καλό" dac. Αν όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι απαλλαγμένο "σπυριών" και "λακουβών", αν μη τι άλλο, είναι καλύτερο απο εκείνο που δεν έχει αυτή τη παρέμβαση. Τί να το κάνω αν έχω το super duper καλώδιο, το γ@μάτο dac, αν το σύστημα μηχανημάτων και χώρου παίζει κουκουρούκου;
Αναφέρομαι στο τελικό αποτέλεσμα και όχι στα μηχανήματα τα ίδια. Τι στο διάολο, ελληνικά μιλάω.
Ωραια!Η γνωμη μου ειν
Το μόνο που χρειάζεται ο χώρος είναι απορρόφηση (το γιατί το εξηγεί ο μπάρμπα Τουλ Γιανννννννη) μιας και η διάχυση δεν μπορεί να δουλέψει σε πολύ μικρό χώρο οπότε λόγω έλλειψης αντιχησεων το δικαναλο θα ακούγεται αφύσικο.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.988
Members
38.274
Νεότερο μέλος
Triumph