Μηχανική γείωση, απομόνωση, ''αντικραδασμικά"

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.749
Ένα καλώδιο ρεύματος θα επιτελούσε ιδεωδώς την αποστολή του όχι τόσο φιλτράροντας υποτίθεται το τροφοδοτικό δεδομένης συσκευής από ηλεκτρομαγνητικά παράσιτα του δικτύου ,όσο απαγάγοντας τέτοια παράσιτα παραγόμενα από το ίδιο το τροφοδοτικό - ιδίως εάν υστερούσε το τελευταίο.
έστω....
αυτό πως μπορεί να το κάνει όταν όοοοοολα τα χαιεντοκαλώδια έχουν κάτι μονωσάρες ΝΑ με το συμπάθιο και δεν περνάει τίποτα?
Βρε Νταχάρη,
για απόδειξη με κανόνες υπάρχει και το Ε,Μ.Π και ο Δημόκριτος, εμείς είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε εμπειρίες ο ένας στον άλλο και μαζί να ευχαριστιόμαστε το χόμπι μας.
Δε με πληρώνεις κιόλας για να χρειάζομαι να σου αποδείξω πως μπορείς να αξιοποιήσεις καλύτερα το δικό σου σύστημα!
να ξέρουμε και τι λέμε ε?
Δε θες πασά μ??
Μείνε όπως είσαι!
Μην αλλάζεις τίποτα!!

άσε τον Δημόκριτο στην απ έξω δεν σου φταίει σε τίποτα.....

στα δικά μας....
δηλαδή αν εγώ πω ...ότι πήγα στον Γιάνννη και με την εμπειρία μου και το αυτί μου κατάλαβα ότι έχει flat μπάσα μέχρι τα 10hz
ενώ το μικρόφωνο μετρά έτσι
1577145221453.png

θα πρέπει να συμφωνήσεις και να μου πεις ότι όντως έχει φλατ μπάσα μέχρι τα 10 επειδή το λέει η εμπειρία μου?
χωρίς να ζητήσεις μία μέτρηση βρε αδερφέ...κάτι?

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.857
Λέανδρε κοίτα ! έχω ασχοληθεί με καλώδια , μόνο και μόνο για να διαπιστώσω ότι δεν έχουν διαφορά.
Εβαλα KIMBER , έβαλα και VALHALA , και γέλαγα. Εβαλα και NORDOST. Πάλι γέλαγα γιατί αλήθεια διαφορά δεν άκουσα.
Κάπου μου φάνηκε ότι άκουσα κάτι διαφορετικό και μου λέει από δίπλα η κυρά , ιδέα σου ήταν. Υπόψην αυτό που νόμισα ότι άκουσα ήταν το φτηνό των 0,2 e.
Το KIMBER μια που μπήκε , το άκουσα 5 μέρες, βγήκε , έβαλα το απλό επάνω , το ίδιο έπαιζε.
Το NORDOST μια που μπήκε έπαιξε 5 ώρες , δεν άκουσα κάτι και το έδωσα στον φίλο που μου το έφερε.
Το VALHALA λοιπόν αποτέλεσε το μεγαλύτερο και πιο δύσκολο συγκριτικό .
Μου έλεγε η κυρά , αυτό παίζει καλύτερα. ΝΑΙ λέω , που το βλέπεις? αλλάζω επί τόπου , χωρίς κάν power off , ξαναπαίρνει μπρός ο DENON κλειδώνει , τα ίδια . Ότι και αν βάλαμε τα ίδια ακούγαμε .
Δοκιμάσαμε και άλλα καλώδια που έφερε ο φίλος . Διαφορά δεν ακούσαμε. Στα του 230 μιλάμε πάντα έτσι? .!

Κάποια στιγμή δοκιμάσαμε και interconnects , εκεί να δείς γέλιο που έπαισε.
Τα κυριλέ MIT φάγανε τόσο πολύ ξύλο από τα απλά ALMOST NO NAME που γέλασε και ο κάθε πικραμένος.
Τα MIT τα έχω χαρίσει σε φίλο που του άρεσαν . Εγω αυτές τις αηδίες δεν τις ξαναβάζω στο σύστημά μου.
Απλό MOGAMI και όλα καλά . Όταν λέω καλά , εννοώ ΚΑΛΆ. Τα MIT έκαναν equalization , Πέρναγαν ότι ήθελαν , όπως ήθελαν. Εχει δίκιο ο ear που λέει BELDEN Η MOGAMI και τίποτα άλλο.
Δεν χρειάζομαι EQUALIZER μέσω καλωδίου. Το κάνω και μόνος μου άμα θέλω.
Το καλώδιο πρέπει να μην υπάρχει ως χαρακτήρας στην αλυσίδα.
Αυτα΄για τώρα πάω για ύπνο τα υπόλοιπα αύριο.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Μπα....εδώ η φάση θυμίζει-μυρίζει Θρησκεία....μέχρι στιγμής
Μάρτυρες του αντι-Καλωδιά και έτσι... :biggrin:
Έτσι νομίζω είναι σωστότερο από πριν!
[QUOTE="daharis666, post: 2516878, member: 32 ]
άσε τον Δημόκριτο στην απ έξω δεν σου φταίει σε τίποτα.....
[/QUOTE]
Νταχαρη άκουσε πρώτα και μετά πες ότι θες, ως τότε απλά άκου..
Ακόμα κι ο Δημόκριτος όμως να στο πει, μάλλον η άποψη σου δεν αλλάζει..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.853
Οπως εγω που παντα ηθελα και τελικως απεκτησα το blue heaven. Μονο για να το βλεπω. Ενταξει...κοστισε λιγο παραπανω αλλά χαλαλι ρε παιδι μου. Παω πισω απ' το ηχειο και το χαζευω.
Εντάξει, αρκετά το χαζεψες.
Ελπίζω να χόρτασες μάτι.

Τώρα ήρθε η ώρα να μπει ένα μπελντενάκι παντού, να φεύγουν οι μπανανόφλουδες, μη γλυστρήσεις και τα κατάγματα θα βάλουν μπρος το μηχανισμό να στα πάρει ο φαλακροπόδης...

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.749
Εντάξει, αρκετά το χαζεψες.
Ελπίζω να χόρτασες μάτι.

Τώρα ήρθε η ώρα να μπει ένα μπελντενάκι παντού, να φεύγουν οι μπανανόφλουδες, μη γλυστρήσεις και τα κατάγματα θα βάλουν μπρος το μηχανισμό να στα πάρει ο φαλακροπόδης...
αν πέσει με τον κwλο όμως...?
NA!
giphy (2).gif
θα πάρει ο dimi :roflmao::lolsign:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Λέανδρε κοίτα ! έχω ασχοληθεί με καλώδια , μόνο και μόνο για να διαπιστώσω ότι δεν έχουν διαφορά.
Εβαλα KIMBER , έβαλα και VALHALA , και γέλαγα. Εβαλα και NORDOST. Πάλι γέλαγα γιατί αλήθεια διαφορά δεν άκουσα.
Κάπου μου φάνηκε ότι άκουσα κάτι διαφορετικό και μου λέει από δίπλα η κυρά , ιδέα σου ήταν. Υπόψην αυτό που νόμισα ότι άκουσα ήταν το φτηνό των 0,2 e.
Το KIMBER μια που μπήκε , το άκουσα 5 μέρες, βγήκε , έβαλα το απλό επάνω , το ίδιο έπαιζε.
Το NORDOST μια που μπήκε έπαιξε 5 ώρες , δεν άκουσα κάτι και το έδωσα στον φίλο που μου το έφερε.
Το VALHALA λοιπόν αποτέλεσε το μεγαλύτερο και πιο δύσκολο συγκριτικό .
Μου έλεγε η κυρά , αυτό παίζει καλύτερα. ΝΑΙ λέω , που το βλέπεις? αλλάζω επί τόπου , χωρίς κάν power off , ξαναπαίρνει μπρός ο DENON κλειδώνει , τα ίδια . Ότι και αν βάλαμε τα ίδια ακούγαμε .
Δοκιμάσαμε και άλλα καλώδια που έφερε ο φίλος . Διαφορά δεν ακούσαμε. Στα του 230 μιλάμε πάντα έτσι? .!
καλημέρα Γιάννη,
το ότι δοκίμασες 2 διαφορετικά καλώδια ρεύματος και δεν αντιλήφθηκες καμιά ουσιαστική διαφορά, ή έστω στη μιά από τις δύο δοκιμές μια μικρή πιθανή διαφορά είναι απόλυτα φυσιολογικό.
Αν ότι δοκιμάζαμε μας έφερνε και το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, αυτή τη στιγμή δε θα το κουβεντιάζαμε.
Όντως το kimber και το pk14 και το pk10 επιφέρουν ανάλογα το τερματισμό που έχουν από μηδενική εως πολύ μικρή διαφοροποίηση στον ήχο.
Τι valhala από την άλλη είναι ελαφρώς προς τη φωτεινή πλευρά του ήχου, αλλά ελαφρώς, πολύ ελαφρώς!
Το πείραμα σου λοιπόν απέδειξε περίτρανα ότι πρέπει να πειραματιστείς παραπάνω για να δεις αν όντως επηρεάζουν τον ήχο ή όχι τα καλώδια του ρεύματος.

Κάποια στιγμή δοκιμάσαμε και interconnects , εκεί να δείς γέλιο που έπαισε.
Τα κυριλέ MIT φάγανε τόσο πολύ ξύλο από τα απλά ALMOST NO NAME που γέλασε και ο κάθε πικραμένος.
Τα MIT τα έχω χαρίσει σε φίλο που του άρεσαν . Εγω αυτές τις αηδίες δεν τις ξαναβάζω στο σύστημά μου.
Απλό MOGAMI και όλα καλά . Όταν λέω καλά , εννοώ ΚΑΛΆ. Τα MIT έκαναν equalization , Πέρναγαν ότι ήθελαν , όπως ήθελαν. Εχει δίκιο ο ear που λέει BELDEN Η MOGAMI και τίποτα άλλο.
Δεν χρειάζομαι EQUALIZER μέσω καλωδίου. Το κάνω και μόνος μου άμα θέλω.
Το καλώδιο πρέπει να μην υπάρχει ως χαρακτήρας στην αλυσίδα.
Αυτα΄για τώρα πάω για ύπνο τα υπόλοιπα αύριο.
Στα iec τώρα το πείραμα σου πέτυχε πλήρως!

άκουσες διαφορές μεταξύ 2 μόνο διαφορετικών iec που δοκίμασες και έβγαλες και συμπέρασμα πιο θεωρείς ότι είναι πιο χρωματισμένο από το άλλο. Τώρα αν όντως ήταν το mit περισσότερο χρωματισμένο από το noname είναι επίσης ένα θέμα προς συζήτηση, μιας και προφανώς δεν έκανες εργαστηριακές μετρήσεις μεταξύ των δύο όπως θα ήθελε κι ο @daharis666 για να πειστεί. Επομένως θα μπορούσε να είναι πιο χρωματισμένο εντέλει το noname από το mit και να κάνει αυτό ένα κακό equalization χρησιμοποιώντας πάντα το δικό σας σκεπτικό...
Το βασικό πάντως είναι ότι στα iec είδες όντως διαφορές ανάμεσα σε 2 μόνο καλώδια!!...φαντάσου αν είχες τη δυνατότητα να δοκιμάσεις 30!;)
Η πόρτα μου παραμένει ανοιχτή λοιπόν για να σου δείξω διαφορές μεταξύ στοκ καλωδίων, mogami και κάποιων άλλων εταιριών που έχω επιλέξει μετά από δοκιμές να βάλω στο σύστημα μου! Εννοείται ότι μπορείς να φέρεις και τα δικά σου καλώδια να τα ακούσουμε συγκριτικά με τις δικές μου επιλογές! μπορεί όντως να έχεις πετύχει jackpot!!
ευχαριστώ για το χρόνο σου και σε περιμένω!:):)

Last edited:
  • Like
Reactions: PMC

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.859
ενώ το μικρόφωνο μετρά έτσι
Έτσι παίζουν όλοι αυτοί στο σπίτι τους. Εντάξει, μπορεί να μην ειναι τόσο χάλια όσο στου Γννν, μάλλον εχει το ρεκόρ, αλλά όταν ακούς συζητήσεις για καλώδια και ματζούνια, αυτό το διάγραμμα να θυμάσαι.

Reaction score
3.628
Έτσι παίζουν όλοι αυτοί στο σπίτι τους. Εντάξει, μπορεί να μην ειναι τόσο χάλια όσο στου Γννν, μάλλον εχει το ρεκόρ, αλλά όταν ακούς συζητήσεις για καλώδια, αυτό το διάγραμμα να θυμάσαι.
Ασε,τωρα που εμαθα ποσο κανει ο Τρινοβιτης,δε με βλεπω να κανω το βημα αν δε γινω...κονομημενος γιατρος!

Να μου λειπουν τα μαπα SHD.Να φτιαξω αποκριση και να χαλασουν ολα τα αλλα;

Δεν πειραζει-οταν ερθει ποτε καποιος να ακουσει θα καταλαβει τι εννοω.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Έτσι παίζουν όλοι αυτοί στο σπίτι τους. Εντάξει, μπορεί να μην ειναι τόσο χάλια όσο στου Γννν, μάλλον εχει το ρεκόρ, αλλά όταν ακούς συζητήσεις για καλώδια και ματζούνια, αυτό το διάγραμμα να θυμάσαι.
να ρωτήσω κάτι κι εγώ?
εκτός από τον ομολογουμένως εντυπωσιακό χώρο ακρόασης που διαθέτεις γιατρέ και λογικά θα παίζει εντυπωσιακά, έχεις στημένο και κάποιο σύστημα πχ στο σαλόνι σου, στο γραφείο σου, δε ξέρω εγώ που, για να βλέπαμε εκεί τι κάνει το δικό σου διάγραμμα σε πραγματικό χώρο χωρίς καλώδια και μαντζούνια???
Να δούμε αν όντως παίζει καλύτερα και κατά πόσο από το χώρο του φίλου μας Γιάνννη??
Μια απορία την έχω δηλαδή ο άνθρωπος...

Last edited:

Reaction score
12.240
να ρωτήσω κάτι κι εγώ?
εκτός από τον ομολογουμένως εντυπωσιακό χώρο ακρόασης που διαθέτεις γιατρέ, έχεις στημένο και κάποιο σύστημα πχ στο σαλόνι σου για να βλέπαμε εκεί τι κάνει το δικό σου διάγραμμα σε πραγματικό χώρο??
Να δούμε αν όντως πάιζει καλύτερα και κατά πόσο από το χώρο του φίλου μας Γιάνννη??
Δεν χρειάζεται να πάρεις διαγράμματα απο του dimi. Έλα να το ακούσεις σ'εμένα και χωρίς trinov. Ένας πραγματικός χώρος, να βάλεις ό,τι καλώδιο θέλεις και μετά να παίξει χωρίς τα καλώδια της επιλογής σου το φίλτρο. Και στις δύο περιπτώσεις σκατά θα ακούσεις βέβαια, αλλά όσο να πεις, είναι ένας πραγματικός χώρος.
Edit: τα μπασοβγαλσίματα των μηχανημάτωn και το σκύψιμο πίσω απο τα ρακ, τα αναλαμβάνεις εσύ. Εγώ δεν κοψομεσιάζομαι ξανά :p

Reaction score
3.628
να ρωτήσω κάτι κι εγώ?
εκτός από τον ομολογουμένως εντυπωσιακό χώρο ακρόασης που διαθέτεις γιατρέ και λογικά θα παίζει εντυπωσιακά, έχεις στημένο και κάποιο σύστημα πχ στο σαλόνι σου για να βλέπαμε εκεί τι κάνει το δικό σου διάγραμμα σε πραγματικό χώρο??
Να δούμε αν όντως παίζει καλύτερα και κατά πόσο από το χώρο του φίλου μας Γιάνννη??
Δεν ειναι μονο ο χωρος αλλα και το στησιμο του ηχειου,το οποιο ειναι παντα ενας συμβιβασμος.

Ηξερα και φανηκε μετρητικα οτι τα ηχεια παιζουν πιο στρωτα στα χαμηλα οταν ειναι κοντα στον μπροστινο τοιχο αλλα η εικονα εξαφανιστηκε.Συμβιβαστηκα στην αποκριση των χαμηλων-η οποια ισως και να μη γινεται ακουστικα αντιληπτη-με τη σωστη αναπαραγωγη της μουσικης σκηνης.

Το θεμα δεν ειναι να γραφει καλα η καμπυλη αλλα να ακουγεται και σωστα.Απο μερικα διαγραμματα δε μπορεις να καταλαβεις λεπτομερως πως θα παιξει.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077
Τελικά από τα αντικραδασμικά, καταλήξαμε πάλι στα καλώδια!! :geek:
Είναι το νέο συναρπαστικό διαδικτυακόν παιγνίδι με το όνομα...Painball
(Μπαλάκι ....ο πόνος του άλλου) :sneaky:
Δεν ειναι μονο ο χωρος αλλα και το στησιμο του ηχειου,το οποιο ειναι παντα ενας συμβιβασμος.
Ηξερα και φανηκε μετρητικα οτι τα ηχεια παιζουν πιο στρωτα στα χαμηλα οταν ειναι κοντα στον μπροστινο τοιχο αλλα η εικονα εξαφανιστηκε.Συμβιβαστηκα στην αποκριση των χαμηλων-η οποια ισως και να μη γινεται ακουστικα αντιληπτη-με τη σωστη αναπαραγωγη της μουσικης σκηνης.
Αφού σου λείπει η διάχυση Γιάνννηηη.... ;)
Ασε,τωρα που εμαθα ποσο κανει ο Τρινοβιτης,δε με βλεπω να κανω το βημα αν δε γινω...κονομημενος γιατρος!

Να μου λειπουν τα μαπα SHD.Να φτιαξω αποκριση και να χαλασουν ολα τα αλλα;

Δεν πειραζει-οταν ερθει ποτε καποιος να ακουσει θα καταλαβει τι εννοω.
Μην απογοητεύεσαι Γιάνννηηη, κυκλοφορεί και σε δικαναλική πιο προσιτή έκδοσηηη...

1577175428306.png

THE WEAKEST ELEMENT OF ANY HIGH-FIDELITY SYSTEM IS THE ROOM.

1577175377962.png

Staff online

• spylab
    Shalom
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads