Παρουσίαση συστήματος... PMC

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Ακριβώς, δεν ακούγεται, ακόμα κι από το φτηνό Νιούμαν το 80-αρι.

Δε το συζητάμε για τα μεγαλύτερα Νιούμαν, και βεβαίως υπάρχει μέτρηση επ'αυτου σε σοβαρά ηχεία, ας πούμε τα γκειθαιν βγάζουν 7 ντεσιμπελ. 7.

Αντιθέτως, το χιςςςςς από την επιφάνεια του αγαπημένου σου δίσκου, ακούγεται. Είναι γύρω στα 40 ντεσιμπέλ στην καλύτερη περίπτωση κάτω από αυτό που παίζει τέρμα. Στη χειρότερη, είναι πάνω από αυτό που παίζει. :biggrin:

Είπαμε, στου κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί...
Ντοκτορ, όταν επιτέλους πάψεις να χρησιμοποιείς για κεφαλή αυτό το ... σκαπτικό της ortofon, τότε θα διαπιστώσεις ότι ο θόρυβος επιφάνειας που υπάρχει, σε καμιά περίπτωση δε φτάνει ούτε τα μισά απ'τα ντεσιμπέλ που λες!
Από την άλλη, σε διπλανό νήμα για τα..kali μου μέσα, όλοι οι ενεργοί μιλάνε για το hiss στο μισό μέτρο ο ένας, άλλος στο ενάμιση, εσύ προτείνεις να...μειωσουν την στάθμη ενίσχυσης του ενεργού, πράμα εντελώς απαράδεκτο για... ψηφιακό σύστημα!!
Εκεί πρακτικά θα έπρεπε να είναι τάφος!!
Ασε λοιπόν το πικάπ και το θόρυβο επιφάνειας του και λυστε το θόρυβο στα ψηφιακά!

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Λέανδρε είσαι λάθος. Period.
Σε έχω καλέσει Γιάννη μου αν δε κάνω λάθος σπίτι μου (για να το διαπιστώσεις αν κάνω λάθος ή όχι), πλέον της μιας φοράς αλλά δε μπορούσες να έρθεις.
Μήπως τώρα μπορείς??

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.001
Με νορμάλ λεφτά (προφανώς όχι με 100 και 200 ευρώ) λύνονται όλα τα "προβλήματα" στα "ψηφιακά".

Αντιθέτως, το μικρό δυναμικό εύρος και ο αυξημένος θόρυβος επιφάνειας στον δισκο που ακούς, είναι εκ των πραγμάτων δεδομένα, όπως και τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε φόνο στειτζ, που έρχονται και προστίθονται (πολλαπλασιάζουν) στο θόρυβο επιφάνειας.

Οι τιμές δυναμικού εύρους και το μη ακουστό κατώφλι θορυβικων συνιστωσών σε ψηφιακά σεταπ, είναι ονείρωξη για τους βινυλιάδες...

Είπαμε, συνεχίζεις να συζητάς για σχοινί στου κρεμασμένου.. παρωδία. :lol:

Last edited:

Reaction score
2.803
Αν μπεις στο προφίλ μου, θα βρεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σού.
Σ
Σωστα!!!
Το hiss απ'τα ενεργά ρημαδια δεν ακούγεται!!
...συνελθε Ντοκ!!

Α ρε φίλε, Αιγόκερως είμαι κι εγώ ( με περνάς κάποιες δεκαετίες όμως :p)!!!
Τώρα εξηγούνται όλα και γιατί ακούγεσαι τόσο βλαμμένος! :p
Ωραίο σύστημα, να το χαίρεσαι αν και έχεις πετάξει λεφτά σε αντικραδασμικά και άλλες βλακείες.
Respect, σημασία έχει να σου αρέσει εσένα αλλά να μη μας πρήζεις ότι τα καλώδια πικάπια λάμπες κ.λ.π. παίζουν καλύτερα και "αγνότερα" από τις σημερινές τεχνολογίες, παρεμπιπτόντως δεν είναι πολυκάναλο αυτό που έχεις - άλλο κεντρικό αλλά surround άλλα μπροστινά- και το subwoofer είναι γτπκ, τόσα λεφτά έδωσες σε παπαριές ένα subwoofer της προκοπής δεν μπορούσες να πάρεις;;; :laugh: :tongue:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.150
Ντοκτορ, όταν επιτέλους πάψεις να χρησιμοποιείς για κεφαλή αυτό το ... σκαπτικό της ortofon, τότε θα διαπιστώσεις ότι ο θόρυβος επιφάνειας που υπάρχει, σε καμιά περίπτωση δε φτάνει ούτε τα μισά απ'τα ντεσιμπέλ που λες!
Από την άλλη, σε διπλανό νήμα για τα..kali μου μέσα, όλοι οι ενεργοί μιλάνε για το hiss στο μισό μέτρο ο ένας, άλλος στο ενάμιση, εσύ προτείνεις να...μειωσουν την στάθμη ενίσχυσης του ενεργού, πράμα εντελώς απαράδεκτο για... ψηφιακό σύστημα!!
Ασε λοιπόν το πικάπ και το θόρυβο επιφάνειας του και λυστε το θόρυβο στα ψηφιακά!
Λέανδρε,δεν υπολογίζεις και το θόρυβο που θα παρείχε στην αλυσίδα το ίδιο το φωνογραφικό στάδιο ανάλογα με το κέρδος σε χαμηλοέξοδες κεφαλές και τους όρους φόρτωσης από εκείνες.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Λέανδρε,δεν υπολογίζεις και το θόρυβο από το ίδιο το φωνογραφικό στάδιο ανάλογα με το κέρδος σε χαμηλοέξοδες κεφαλές και τους όρους φόρτωσης από εκείνες.
Εννοείται ότι το πικάπ εκ φύσεως έχει θόρυβο επιφάνειας, το ξέρεις εξ αρχής πριν καν το βάλεις να γυρίσει το πλάτο!!
Επίσης γνωρίζεις ότι αν η κεφαλή και το phono δεν είναι της προκοπής το πρόβλημα μεγενθυνεται, οκ!
Του να... σφυρίζει κλέφτικα το tweeter όμως ενός ενεργού ηχείου χωρίς φορτίο είναι για γέλια!!
Period γκουρουδακομ!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.001
Βάζω προχθές - μέσα στο σβκ - πικάπ, να δω στάθμες θορύβου.

Έχω σχετικά υψηλοεξοδη κεφαλή, οπότε το φόνο δεν χρειάζεται να έχει κάνα τρομερό γκεϊν.

Από το βραχίονα, χρησιμοποίησα ~40cm καλωδίου χαμηλής χωρητικότητας και πολύ δυνατής θωράκισης, μέχρι το φόνο.

Μετά, το ίδιο καλώδιο μέχρι τρινοβ, σε στάθμη λάιν λεβελ βεβαίως.

Το λοιπόν, βάζω στάθμη αναφοράς.

Νομίζω πως ίσως να ακούω κάτι στη θέση ακρόασης. Ρε λες; Λες να έχω βόμβο; Πάω κολλάω το αυτί στο Τουίτερ, ε, ίσα ίσα ακουγόταν κάτι σα βομβος, αλλά εντάξει, δε γίνεται αυτό να ακούγεται στη θέση ακρόασης, αδύνατο.

Οπότε κατεβάζω την κεφαλή στ'αυλακι, γυρνούσε ο δίσκος.

Και κάνει ένα σμπατ που πέφτει η κεφαλή κει πάνω, κι ένα χρρρρςςςς τρομερών επιπέδων, το τυπικό του αυλακιού ενός καλού δίσκου, μιλάμε για δισκο της προκοπής, οντιοφιλ, μάστερ τειπ και 180 γρ και ακριβοπληρωμένο βινυλιο, όχι της σειράς. Και εμφανίζεται κι ένα σκουπίδι στ'αυλακι και κάνει ένα τσακ να είναι όλο δικό σου, μιλάμε για στάθμες, όχι αστεία.

Ε, ψόφησα στο γέλιο. Αλήθεια.

Μετά ξεκίνησε το τραγούδι, ε, στάθμες αναφοράς λέμε, έπιανε 100 ντεσιμπέλ στη θέση ακρόασης, ούτε που άκουγα πλέον το θόρυβο επιφάνειας, τον κάλυπτε η δυνατή ηχογράφηση.

Αλλά ντάξ, αστείο. Πολύ αστείο.
Οι μισές μπάρες στον τρινοβ, ανέβηκαν από θόρυβο. Αστειοτητες...

Το πιο αστείο όλων ήταν που έβαλα αυτί στο Τουίτερ για το δήθεν βόμβο του φόνο, σε στάθμη αναφοράς λέμε, εντελώς παπαριά μιλάμε, τάφος είναι το φόνο...

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Ει
Βάζω προχθές - μέσα στο σβκ - πικάπ, να δω στάθμες θορύβου.

Έχω σχετικά υψηλοεξοδη κεφαλή, οπότε το φόνο δεν χρειάζεται να έχει κάνα τρομερό γκεϊν.

Από το βραχίονα, χρησιμοποίησα ~40cm καλωδίου χαμηλής χωρητικότητας και πολύ δυνατής θωράκισης, μέχρι το φόνο.

Μετά, το ίδιο καλώδιο μέχρι τρινοβ, σε στάθμη λάιν λεβελ βεβαίως.

Το λοιπόν, βάζω στάθμη αναφοράς.

Νομίζω πως ίσως να ακούω κάτι στη θέση ακρόασης. Ρε λες; Λες να έχω βόμβο; Πάω κολλάω το αυτί στο Τουίτερ, ε, ίσα ίσα ακουγόταν κάτι σα βομβος, αλλά εντάξει, δε γίνεται αυτό να ακούγεται στη θέση ακρόασης, αδύνατο.

Οπότε κατεβάζω την κεφαλή στ'αυλακι, γυρνούσε ο δίσκος.

Και κάνει ένα σμπατ που πέφτει η κεφαλή κει πάνω, κι ένα χρρρρςςςς τρομερών επιπέδων, το τυπικό του αυλακιού ενός καλού δίσκου, μιλάμε για δισκο της προκοπής, οντιοφιλ, μάστερ τειπ και 180 γρ και ακριβοπληρωμένο βινυλιο, όχι της σειράς. Και εμφανίζεται κι ένα σκουπίδι στ'αυλακι και κάνει ένα τσακ να είναι όλο δικό σου, μιλάμε για στάθμες, όχι αστεία.

Ε, ψόφησα στο γέλιο. Αλήθεια.

Μετά ξεκίνησε το τραγούδι, ε, στάθμες αναφοράς λέμε, έπιανε 100 ντεσιμπέλ στη θέση ακρόασης, ούτε που άκουγα πλέον το θόρυβο επιφάνειας, τον κάλυπτε η δυνατή ηχογράφηση.

Αλλά ντάξ, αστείο. Πολύ αστείο.
Οι μισές μπάρες στον τρινοβ, ανέβηκαν από θόρυβο. Αστειοτητες...
Είπαμε ντοκτορ, κάποια στιγμή θα βγάλεις το σκαπτικό που έχεις πάνω στο βραχίονα και θα βάλεις κάποια κεφαλή της προκοπής κι όλα θα είναι καλύτερα, ησυχοτερα, αναλυτικότερα, δυναμικότερα, πλουσιότερα κι ότι άλλο τραβάει η ψυχή σου!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.001
Ει
Είπαμε ντοκτορ, κάποια στιγμή θα βγάλεις το σκαπτικό που έχεις πάνω στο βραχίονα και θα βάλεις κάποια κεφαλή της προκοπής κι όλα θα είναι καλύτερα, ησυχοτερα, αναλυτικότερα, δυναμικότερα, πλουσιότερα κι ότι άλλο τραβάει η ψυχή σου!!
Βάλε συ 4 σαμπ και φυσικά πολυκάναλο σεταπ στο τσαρδι σου, με σοβαρή ισοστάθμιση και βγάλε στάθμες αναφοράς στην πρώτη οκταβα, κι άσε την κεφαλή που έχω στο πικάπ. Άμα ακούσεις πως παίζει, θα πάθεις σοκ. Για πικάπ δηλαδή, παίζει θεϊκά.

Υπ'οψιν πως το φόνο στειτζ που έχω, είναι βελτιστοποιημένο για τη συγκεκριμένη κεφαλή, έγινε κατά ... παραγγελία. ;)

Last edited:

Reaction score
12.241
Αυτό με το κέρδος, το έχω αντιμετωπίσει στον παλιό naim nac32 προενισχυτή που προοριζόταν για να κ@βλώνει τον αδερφό τελικό του που ήταν αναίσθητος. Με τον Bryston, στο 1/4 της έντασης ( δηλαδή στην 9η ώρα ), το σφύριγμα πήγαινε σύννεφο. Διάβασα λιγουλακι και του πέταξα τα σωθηκά όξω. Με τις κατάλληλες μετατροπές, κατάφερα και του μείωσα το κέρδος στο μισό. Έχω καιρό να βάλω τον ναϊμάκο σε λειτουργία ( όταν του φτιάξω το τηλεχειριζόμενο ποτενσιόμετρο, θα τον ξαναβάλω ). Αυτό που θυμάμαι όμως είναι ότι ακόμα και χωρίς να παίζει μουσική, όταν έκανα τη ριψοκίνδυνη κίνηση να δώσω ένταση ακόμα και πάνω απο τη μέση, δεν ακουγόταν όχι στη θέση ακρόασης, ούτε κολλητά στο τουίτερ σφύριγμα. Εκεί κολλάει το Gain πιστεύω.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Βάλε συ 4 σαμπ και φυσικά πολυκάναλο σεταπ στο τσαρδι σου, με σοβαρή ισοστάθμιση και βγάλε στάθμες αναφοράς στην πρώτη οκταβα, κι άσε την κεφαλή που έχω στο πικάπ. Άμα ακούσεις πως παίζει, θα πάθεις σοκ. Για πικάπ δηλαδή, παίζει θεϊκά.
Βρε κουδουνιστρα είναι!!
Τι να παίξει η δυσμοιρη!!
Η βελόνα της είναι σαν ηνι!!
Για να καθαρίζει τ αυλάκια του βινυλίου...κι αυτό με προϋποθέσεις είναι!!
.. τίποτα παραπάνω!!
Η κεφαλή αυτή είναι σαφώς περιορισμένων δυνατοτήτων σε σχέση με το υπόλοιπο σύστημα σου!... και μη ξεχνάς... όσο καλό κι αν είναι το υπόλοιπο σύστημα, αν δε διαβάζει τη πληροφορία η κεφαλή... άκου καλύτερα άυλα!!

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.001
Εγώ πάντως, έχω ακούσει πολύ πικάπ στη ζωή μου.

Είτε σε μένα, είτε σε πολλούς φίλους, και φυσικά σε μαγαζιά κι εκθέσεις.

Έτσι όπως παίζει σε μένα τώρα, δεν έχω ξανακουσει πικάπ να παίζει. Προφανώς, το συνολικό άκουσμα δεν έχει σχέση μόνο με το συγκεκριμένο πικάπ, ή με το φόνο στειτζ.

Φυσικά, δεν έχω ξανακουσει πουθενά εκτός από μένα πικάπ με ...όρο 3ντι απμίξινγκ. :lol:

Άνευ πλάκας, για πικάπ, παίζει απρόσμενα καλά, σε όλο το φάσμα. Επιφυλάσσομαι μέχρι των μετρήσεων βεβαίως. Οι εντυπώσεις όμως, είναι ιδιαίτερα και απρόσμενα θετικές.

Βεβαίως, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τα υπόλοιπα μέσα. Είπαμε, τέτοιες συγκρίσεις δεν έχουν λογική.

Ας πούμε, συνεχίζει να μου κάνει τρομερή εντύπωση το πόσο υπέροχα παίζει το σποτιφαϊ. Πραγματικά. Απίστευτο...
Τρομερό ήχο βγάζει το ρημαδι.
Αν ήταν πολυκάναλο, δε θα χρησιμοποιούσα καμία άλλη πηγή.
Στάνταρ.

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Εγώ πάντως, έχω ακούσει πολύ πικάπ στη ζωή μου.

Είτε σε μένα, είτε σε πολλούς φίλους, και φυσικά σε μαγαζιά κι εκθέσεις.

Έτσι όπως παίζει σε μένα τώρα, δεν έχω ξανακουσει πικάπ να παίζει. Προφανώς, το συνολικό άκουσμα δεν έχει σχέση μόνο με το συγκεκριμένο πικάπ, ή με το φόνο στειτζ.

Φυσικά, δεν έχω ξανακουσει πουθενά εκτός από μένα πικάπ με ...όρο 3ντι απμίξινγκ. :lol:

Άνευ πλάκας, για πικάπ, παίζει απρόσμενα καλά, σε όλο το φάσμα. Επιφυλάσσομαι μέχρι των μετρήσεων βεβαίως. Οι εντυπώσεις όμως, είναι ιδιαίτερα και απρόσμενα θετικές.
Γιατρέ μου στο εύχομαι!!
Αν σου παίζει όπως λες με μια πολύ μέτρια κεφαλή, φαντάσου τι θα άκουγες με κάτι καλύτερο!!
Υπάρχουν το λιγότερο 300-400 κεφαλές που είναι αντικειμενικά καλύτερες απ' αυτήν!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.001
Γιατρέ μου στο εύχομαι!!
Αν σου παίζει όπως λες με μια πολύ μέτρια κεφαλή, φαντάσου τι θα άκουγες με κάτι καλύτερο!!
Υπάρχουν το λιγότερο 300-400 κεφαλές που είναι αντικειμενικά καλύτερες απ' αυτήν!!
Υπάρχει και πρώτη οκταβα.

Ξεκίνα από κει εσύ.

Μέχρι να φτάσεις στο ιμερσιβ, έχεις τρελή πορεία.

Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.852
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29