- Reaction score
- 83
ΟΧΙ στην SONY.
Απορώ πώς αντέχετε τόσο φως. Το ότι την τσιτώσατε τόσο, δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό, αλλά μάλλον ότι λειτουργεί ως έγχρωμο φωτιστικό.η OLED πλησίασε πολύ αλλά χρειάστηκε να την "πιέσω": φωτισμός OLED 90/100, contrast 90/100, φωτεινότητα 60/100 και χρώμα 58/100.
Όπως ξέρετε όλοι, η εικόνα, ο ήχος και η αντίληψη περί αυτών είναι υποκειμενική. Δεν αντιλέγω ότι το σωστό είναι μερικές διαφορετικό από το αυτό που σε ευχαριστεί. Στον ήχο, για παράδειγμα, εμένα μου αρέσει το άκουσμα των ενισχυτών της Pioneer από το 1980 με τα ασημένια τέρατα με τις μπλε οθόνες. Ευχαριστιέται το αυτί μου από τον ήχο που βγάζουν αυτά τα μηχανήματα άσχετα αν μέσα τους τρέχουν 2 χιλιόμετρα καλώδια και άλλοι τόσοι διακόπτες και ποτενσιόμετρα. Έτσι παρόμοια είναι και η εικόνα που ζητά το μάτι μου να δει. Είπα στην αρχή ότι αυτό που με ξένισε είναι η εντύπωση ότι ηλιόλουστα πλάνα μου φαίνονται σαν απόγευμα σε σχέση με ότι έβλεπα πριν με την Samsung. Μου θυμίζει εικόνα βιντεοπροβολέα αλλά εκεί οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές με σκοτεινό δωμάτιο, προσεγμένους πλαϊνούς τοίχους και περιβλάλλον. ΔΕΝ υποστιρίζω ότι η LG είναι μια μέτρια τηλεόραση, αντίθετα, είναι μια πολύ καλή τηλεόραση που κατατάσεται στην υψηλή κατηγορία ποιότητας και απόδοσης. Απλά δεν μου αρέσει το "αποστειρωμένο" περιβάλλον (χώρου και σημάτων) που αυτή χρειάζεται για να αναδείξει όλες τις αρετές της. Κάτι που σαφώς η Samsung (τεχνολογίας QLED) δεν απαιτεί ιδιαίτερα. Και μου την "σπάει" που reviewers και άλλοι που τις τεστάρουν δεν χρησιμοποιούν υλικό που "τρέχει" στα σπίτια σχεδόν όλων μας. Και τα καταστήματα και οι εκθέσεις επίσης που στην προτροπή μου να παίξουν οι τηλεοράσεις σήματα από καθημερινά Ελληνικά κανάλια "κωλώνουν" με δικαιολογίες κακής κεραίας, κακού σήματος και άλλες υπεκφυγές. Ούτε την προηγούμενη Sansung την είχα "τσιτώσει" ιδιαίτερα. Παρόλλα αυτά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας είδαν την διαφορά και παραξενεύτηκαν αρνητικά...
Γιάννης
Μπορεις να διαλεξεις στα settings>picture mode>hdr effectΈχει setting να μετατρέπει τα το SDR σε HDR; Δεν την έχω πολυψάξει ακόμα, το περασμένο Σαββάτο την έβαλα στο έπιπλο... Εσύ τι settings έχεις;
Αν επιτρέπεται σε τι απόσταση βλέπετε? Γιατί τα παραπάνω είναι κάτι που με προβληματίζουν και εμένα στις 65 ίντσες...Μπορεί να με "ξενίζει" και το μέγεθός της...Πάντως τα παιδιά μου δεν καλοείδαν την εικόνα της σε standard πρόγραμμα από τα Ελληνικά κανάλια. Στο youtube βέβαια έμειναν με το στόμα ανοιχτό! Γενικά οι μεγάλες οθόνες δεν συγχωρούν ατέλειες στην ποιότητα εικόνας. Και δεν βλέπουμε μόνο από UHD Blueray ή youtube 4K υλικό. Η πλειοψηφία του υλικού είναι τα (αισχρά μερικές φορές) Ελληνικά κανάλια, διστυχώς...
Γιάννης
Δεκτόν... Εκτός αν κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο κομμάτι... Θα έχω περισσότερες λεπτομέρειες μετά το καλιμπράρισμα. Μπορείς να μου πεις τα settings που έχεις με την εικόνα των φωτογραφιών;
Γιάννης
Θεωρητικά διορθώθηκε... Τα QLED πάνελ είναι δικά της (ή εταιρίας που της έχει εμπιστοσύνη) Εξ ου και η ευρεία γωνία θέασης και το παραδεκτό μαύρο.Τα πανελ στις τηλεορασεις samsung συνεχιζουν να ειναι αχταρμας διαφορων εταιρειων , η διορθωθηκε αυτο?
Η απόσταση είναι περίπου 4-5 μέτρα αλλά δεν κουράζει ούτε ενοχλεί. Το panel είναι 4Κ οπότε ούτε λόγος για pixel gridΑν επιτρέπεται σε τι απόσταση βλέπετε? Γιατί τα παραπάνω είναι κάτι που με προβληματίζουν και εμένα στις 65 ίντσες...
Εγώ είμαι στα 3,20 μέτρα, άρα εφόσον δεν θα βλέπω πάντα 4Κ, είναι ένα θέμα....Thx πάντως...Η απόσταση είναι περίπου 4-5 μέτρα αλλά δεν κουράζει ούτε ενοχλεί. Το panel είναι 4Κ οπότε ούτε λόγος για pixel grid
Απλά μερικές φορές "ξεμπροστιάζει" αυτό που δείχνουν τα κανάλια...