- Reaction score
- 6.803
Το πρώτο σκέλος της απάντησης σου υπάγεται και αυτό στα θρησκευτικά.Μέχρι κάποιος να έχει κάποια εμπεριστατωμένη άποψη ότι τα παραπάνω ισχύουν (στρώσιμο καλωδίων) στην θέση σου (όντας μην γνώστης όπως είπες στο τεχνολογικό κομμάτι), δεν θα το πίστευα με τίποτα.
Αυτό θα έκανα εγώ τουλάχιστον. Γνώμη μου και μόνο... Σε οτιδήποτε δεν γνωρίζω, τουλάχιστον ζητάω αποδείξεις/εξήγηση.
Επίσης θα κοιτούσα θέματα που αφορούν τον χώρο και την τοποθέτηση ηχείων που δεν κοστίζουν για την ώρα τόσο. Όχι μόνο για το θέμα των χρημάτων, αλλα γιατί θα έχουν πολύ μεγαλύτερη διαφορά στον ήχο σου.
Αυτό δεν είναι τόσο γνώμη παρά fact..
Το δεύτερο το αναφέρεις σαν γεγονός επειδή το λέμε κάποιοι ή το έχεις δοκιμάσει;
Αν όχι και αυτό μπαίνει στο ίδιο μάθημα.
Τες πα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάποιοι θα παρασυρθούμε ( βάζω και τον εαυτό μου μέσα ) από τον γραπτό λόγο κάποιων και θα ενστερνιστούμε αντιλήψεις οι οποίες μπορεί βεβαίως και να ισχύουν αλλά μπορεί και όχι. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πειραματιστείς μόνος σου ακολουθώντας κάποιους στοιχειώδεις κανόνες και κάποια στιγμή θα έχεις τα δικά σου συμπεράσματα.
Μετά από 100άδες ώρες δοκιμών τέτοιου είδους hardware και όχι πιστεύω ή διάβασα στο φόρουμ ή μου είπανε κλπ ( όπως είχα και εγώ τέτοιες απόψεις παλαιότερα και δεν ντρέπομαι να το πω ) το βασικότερο συμπέρασμα που κατέληξα εκτός του οτι κάθε καλώδιο ακούγεται διαφορετικά αυτό δεν αμφισβητείται είναι ότι σε ηχοσύστημα που δεν έχει ούτε την στοιχειώδη σωστή τοποθέτηση των ηχείων η οποία σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση τα καλύτερα καλώδια απλά χαντακώνονται και πραγματικά δεν καταλαβαίνεις τι ακούς γενικότερα και μπορεί μία ούγια να ακουστεί καλύτερα από καλώδιο των 200 ευρώ (υπερβολή).Προφανώς σκ@τουλες καλώδια δοκίμαζες αν δεν υπήρξε διαφορά...
η διαφορά θα έπρεπε πάλι να υπάρχει, όχι τόσο εμφανής όσο αν ήταν σωστή και η τοποθέτηση των ηχείων στο χώρο, αλλά θα έπρεπε να υπάρχει.
Αν καταφέρεις και στήσεις σωστά και περιποιηθείς και τον χώρο λίγο ή πολύ έχεις τεράστιες διαφορές προς τα πάνω και μεταξύ κατηγοριών 3 ευρώ ανά μέτρο και 10 ευρώ ανά μέτρο.
Κάποιοι φίλοι πολύ σωστά έχουν γράψει ότι τα καλώδια είναι το κερασάκι στην τούρτα.
Αυτό ακριβώς σχύει. Αλλά όπως ακριβώς παιδεύτηκες να φτιάξεις την τούρτα ( τα υπόλοιπα εκτός καλωδίων ) θα δυσκολευτείς και με αυτό. Και εννοείται ότι θέλει στρώσιμο και το κερασάκι
Το είδαμε και αυτό τώρα στα γεράματα, αν είναι δυνατόν δηλαδή. Μιλάω για κάτι που δεν θα πίστευα με τίποτα και γελούσα πολύ όποτε το διάβαζα και τώρα ξαφνικά που βρήκα χρόνο λόγω της περίεργης κατάστασης που διανύουμε και ακούω καθημερινά ένα καινούργιο από συσκευασία καλώδιο ηχείων το οποίο παίζει διαφορετικά σχεδόν κάθε 30 ώρες ακρόασης. Και όταν λέω διαφορετικά δεν εννοώ καλύτερα διαφορετικά κάτι που εκ των πραγμάτων καταρίπτει και την πολλή ωραία φράση που και εγώ είχα υιοθετήσει "στρώνει το αυτί".
Τα παραπάνω είναι προσωπικά συμπεράσματα από δοκιμές που έκανα εγώ στον χώρο μου με τα μηχανήματα μου και μόνο.
Όλοι ισχυριζόμενοι είναι φίλε. Και οι πιστοί και οι άπιστοιΠάλι τα ίδγια; Ο ισχυριζόμενος αποδεικνύει.
Αλλιώς να το πάω κι αυτό στη θρησκεία.
Καλημέρα παίδες , πολύ όμορφο θέμα για καραντίνα