- Reaction score
- 556
Υπάγεται στα θρησκευτικά ότι περιμένω σαν αναγνώστης ενός φόρουμ μια σοβαρή εξήγηση που ένα καλώδιο χιλιάδων ευρώ αξίζει να αγορασθεί και θα επιφέρει ουσιώδη αλλαγή στο σύστημα σε σύγκριση με ένα καλό προηγούμενο καλώδιο πολύ μικρότερης αξίας? Που περιμένω έναν άνθρωπο να έχει μετρήσει ένα στρωμένο και ένα άστρωτο καλώδιο. Οι διαφορές που θα έχει ποιές θα είναι? (Μέχρι ωρας απλά λένε ότι παίζει διαφορετικά. Χειρότερα? Καλύτερα? Πως φαίνεται αυτό? Στην προσωπική σας κρίση?)Το πρώτο σκέλος της απάντησης σου υπάγεται και αυτό στα θρησκευτικά.
Το δεύτερο το αναφέρεις σαν γεγονός επειδή το λέμε κάποιοι ή το έχεις δοκιμάσει;
Αν όχι και αυτό μπαίνει στο ίδιο μάθημα.
Τες πα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάποιοι θα παρασυρθούμε ( βάζω και τον εαυτό μου μέσα ) από τον γραπτό λόγο κάποιων και θα ενστερνιστούμε αντιλήψεις οι οποίες μπορεί βεβαίως και να ισχύουν αλλά μπορεί και όχι. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πειραματιστείς μόνος σου ακολουθώντας κάποιους στοιχειώδεις κανόνες και κάποια στιγμή θα έχεις τα δικά σου συμπεράσματα.
Προφανώς αν βάλεις ένα σύρμα να παίξει το σύστημα σου και ένα καλώδιο σωστό οι διαφορές θα είναι μεγάλες.
Υπάρχουν άνθρωποι όμως, που θέλουν να πείσουν ότι ένα καλώδιο χιλιάδων ευρώ θα έχει τεράστιες διαφορές και μάλιστα προς το καλύτερο που θα δικαιολογούν στο ελάχιστο την μεγάλη αυτή διαφορά χρημάτων, έναντι ενός καλωδίου των 50-100€. Ναι αυτοι που προτείνουν τέτοιες αγορές σε ένα φόρουμ τενχολογικό θα έπρεπε να έχουν μετρήσεις για να δείξουν αυτό που λένε ή μια σωστή εξήγηση και όχι λόγια του αέρα. Αυτό είναι προφανές για κάθε φόρουμ και κάθε συζήτηση. Αλλιώς συγνώμη αλλα η γνώμη αυτή είναι απλά μια άποψη και τίποτε παραπάνω.
Το κακό είναι ότι κόσμος αψηφά τόσα πράγματα και του φταίνε πρώτα απ όλα τα καλώδια.
Το 99% των ανθρώπων εδώ έχουν σίγουρα πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στον ήχο από εμένα και γι αυτό πιο πολύ διαβάζω παρά γράφω από την πρώτη μερα που έγινα μέλος. Καλύτερα όμως όταν δεν γνωρίζουμε κάτι να λέμε "ετσι άκουσα έτσι μου φάνηκε, δεν γνωρίζω αν ισχύει, είναι προσωπική μου γνώμη". Δεν είναι κακό να μην ξέρουμε γιατί κάνουμε κάτι και να είμαστε fan μιας εταιρείας ή να γουστάρουμε ένα μοντέλο. Το κακό ξεκινάει όταν παρακινούμε και άλλους να το κάνουν αυτό.
Το δεύτερο μέρος περί της τοποθέτησης ηχείων νομίζω το έχει καταλάβει οποιοσδήποτε έχει ηχεία σπίτι του. Ότι έχει διαφορά που θα τα βάλεις και σε τι χώρο παίζουν. Ακόμα και αν δεν ξέρει το γιατί. Πρόσεξε όμως υπάρχουν πολλές μετρήσεις ακόμα και στο ιντερνετ με χώρους απεριποίητους πριν και μετά. Με τεστ με ηχεία σε διάφορες θέσεις. Δεν το πιστεύω επειδή το λετε εσείς ή ο κάθε καταναλωτής, αλλά επειδή βλέπω τα αποδεικτικά στοιχεία.
Δεν μπορώ να στηριχτώ ούτε εγώ ούτε κανείς σε απλές γνώμες ανθρώπων που έχουν σπαταλήσει τόσα χρήματα σε κάτι και φαίνεται χωρίς επιχειρήματα να δικαιολογούν τις αγορές τους. 2020 έχουμε. Δεν είναι ακατόρθωτο να μετρήσει κάποιος τον χώρο του πρίν και μετά από την αγορά ενός πανάκριβου καλωδίου. Μήπως όλοι αυτοί που αγοράζουν καλώδια και έχουν συστήματα τόσων χιλιάδων ευρώ που "πρέπει" να μπει ένα nordost για να τα αναδείξει, δεν έχουν βάλει ποτέ μικρόφωνο στον χώρο τους?
Όταν κάποιος δείξει τις ουσιώδεις διαφορές μεταξύ κάποιας γκάμας καλωδίων και πως η διαφορά χρημάτων αντιπροσωπεύει τις επιδόσεις τους, ευχαρίστως να το πιστέψω και εγώ και όλοι. Μέχρι τότε είμαι περίεργος που το βρίσκω σπατάλη και δεν θα το έκανα?
Μπορεί και εγώ να συμπαθήσω ένα ηχείο ή ένα καλώδιο που είναι πολύ ακριβά, αλλά για να τα προτείνω σε κάποιον και να πω μάλιστα ότι είναι καλύτερα πρέπει να ξέρω και τι λέω όχι απλά να βασίζομαι στα αυτιά μου. Ξαναλέω τεχνολογικά είδη είναι. Καλή η εμπειρία σας και τα ακούσματά σας αλλά ένα μικρόφωνο και μια εμπεριστατωμένη εξήγηση ειναι απαραίτητα για να λες σε κάποιον πάρε το τάδε καλώδιο που κάνει ένα χιλιάρικο και θα δεις ότι θα κελαηδάει. Ή καλύτερα βάλε ασήμι σε σύνδεση του προενισχυτή γιατί "έτσι"!
Ξαναλέω εγώ που είμαι νέος σχετικά, απλά βλέπω στην κοινότητα του ήχου πολύ κόσμο να μην ξέρει τι λέει γιατί τα λέει, εγώ να περιμένω να μάθω δύο τρία πράγματα και ο καθένας να εξηγεί ότι αυτό που έχει αγοράσει είναι τέλειο, επειδή το αγόρασε και πάνω απ όλα: κάνει μερικές χιλιάδες ευρώ.
Last edited: