- Reaction score
- 12.255
Κι εγώ κάνω δοκιμές. Πηγαίνω πίσω στο σημείο που ψώνισα τα καλώδια και ακολουθώ μια άλλη οδό ( η οποία δεν κοστίζει ). Πήγα πίσω στο σημείο δηλαδή που ενώ έπρεπε να ασχοληθώ με το στήσιμο των ηχείων, ψώνισα πιο ακριβά καλώδια απο εκείνα που είχα εκείνη την εποχή ( τα οποία έχω επαναφέρει ). Ήδη έχω ένα σημαντικό όφελος ( γιατί προφανώς το στήσιμο που έκανα παλιότερα ήταν άθλιο και το δικό σου μου θυμίζει πολύ αυτό που είχα κι εγώ, γι'αυτό επιμένω για το mono test ). Το πάω ένα βήμα παραπέρα και ακολουθώ την οδό της ισοστάθμισης. Και αυτή χωρίς χρηματικό κόστος. Όταν λοιπόν ολοκληρώσω τη διαδικασία, όσο και αν το σκεπτικό μου μπάζει λίγο απο τεχνικής άποψης, θα κάνω τη σύγκριση των καλωδίων μόνα τους σε σχέση με την ισοστάθμιση μόνη της. Τι το παράλογο βρίσκεις στη διαδικασία και που βλέπεις τις παρωπίδες; Όπως το βλέπω, το αντίθετο ισχύει: έχω πετάξει τις παρωπίδες.Αυτά που λες έχουν την λογική του παραλόγου, ο Ιάσων μπήκε στη διαδικασία της δοκιμής, εσύ μου θυμίζεις κάποιους που ξαφνικά ασπάζονται ένα δόγμα και δεν υπάρχει τπτ πέρα από αυτό παρωπίδες με λίγα λόγια
Προφανώς δεν έχεις καταλάβει ότι δεν σε κριτικάρω, αλλά σου χτυπάω καμπανάκια για να αποφύγεις το λάθος να ψωνίσεις πριν εξαντλήσεις τις δυνατότητες των nordost, χτίζοντας παράλληλα τις βάσεις για την ορθή αξιολόγηση οποιουδήποτε καλωδίου.
Να σου πω την αμαρτία αλλά και εμπειρία μου πια: nordost δεν έχω ακούσει. Υποψιάζομαι όμως ότι Belden σε καλοστημένο σύστημα χτυπάει nordost με ηχεία στο γάμο του Κουτρούλη.εννοείται πως δε λέω αυτό Νίκο που έγραψες νωρίτερα!!
Ο νέος φίλος μας ενδιαφέρθηκε για να ακούσει τη γνώμη μας για να αλλάξει καλώδια.
Απάντησαν λοιπόν όλοι οι ειδήμονες που λες κι εσύ..με την εμπειρία τους να περιορίζεται σε 2-3 κωδικούς του 2ευρου από το κατάλογο της mogami & της belden και είπαν τη..".γνώμη" τους.. για καλώδια που δεν έχουν ακούσει και που ούτε πρόκειται ποτέ ν' ακούσουν, μιας "και τα καλώδια τα ακριβά είναι για τα κορόιδα¨.
Αυτοί λοιπόν αποφάνθηκαν για το νέο μας φίλο ότι πρέπει να πάρει mogamobelden γι αρχή..στη πορεία προτάθηκαν κλασσικά τα subs και είναι τυχερός που ακόμα δε του προτάθηκε και πολυκάναλο.
Κάνω downgrade στα καλώδια, αλλά τελικά έχω επιτύχει upgrade στη συνολική λειτουργία του συστήματος μέσα στον συγκεκριμένο χώρο, χωρίς καν να χρησιμοποιώ τα ακριβά καλώδια. Τα οποία ακριβά καλώδια, έχω στη κατοχή μου, δεν είναι ότι αφορίζω κάτι που δεν μπορώ να έχω.Τώρα αν θεωρείς ότι κάποιος που προσπαθεί να κάνει downgrade στα καλώδια του..δηλαδή εσύ!!!!!..μπορείς να προτείνεις σύμφωνα με την αντικειμενική και αμερόληπτη κρίση σου τη σωστή επιλογή καλωδίων για τον @gdresios ..ok...η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!!
Τώρα, αναφορικά με το τι θα ακούσει απ αυτά τα καλώδια???
Γιατί ενώ επανειλημμένα σου έχω πει να περιγράψεις του τι άκουσες εσύ ο ίδιος..όχι εγώ!, το πως εκφράστηκες ο ίδιος για τη διαφορά στο σύστημα μου, όχι εγώ..από τα mogami 2477 & 2497 στα ic της kondo & audionote & τα καλώδια ηχείων της audionote δε μεταφέρεις τις εντυπώσεις σου στο φόρουμ??
Γιατί??
Μήπως επειδή καταρρίπτει το επιχείρημα ότι "νταξ μωρέ..τα καλώδια να πούμε..κάνουν κάτι στο άνοιγμα στα πρίμα κι ένα πιο κοφτό μπάσο..και πιθανώς μια διευρυμένη στερεοφωνική εικόνα"????
Στο σύστημα μου λοιπόν ήταν ...¨τυχαίες επιλογές"??
Πόση διαφορά είχαν λοιπόν τα καινούργια καλώδια από τα Νο2 καλώδια της mogami??
Πώς περιέγραψες ο ίδιος τη διαφορά??
μια απορία την έχω ο άνθρωπος..
Δεν αναφέρομαι στις εντυπώσεις του συστήματός σου μετά την αλλαγή των υλικών του κροσόβερ και των καλωδίων γιατί δεν είναι αυτή η ουσία της συζήτησης. Το στήσιμο του συστήματός σου μέσα στον χώρο ουδεμία σχέση έχει με αυτό του @gdresios. Είσαι σε πολύ καλύτερο σημείο, διαφωνείς;
Δεν καταρρίπτει κανένα επιχείρημα "νταξ μωρέ..." η αλλαγή που έκανες στο σύστημά σου. Αφού λοιπόν αναφέρεσαι στις συναντήσεις μας, εξήγησε στον @gdresios γιατί ενώ έχεις όλα αυτά τα καλούδια, έχεις σημειωμένες τις θέσεις των ηχείων σου μέσα στον χώρο και δεν τα αφήνεις κι εσύ χύμα. Αν είναι τόσο universal η βελτίωση που προσφέρουν τα καλώδια, γιατί τρέμεις κι εσύ την αλλαγή της θέσης των ηχείων, τόσο πολύ που έχεις ακριβείς συντεταγμένες στον χώρο; Μήπως αυτό σου θυμίζει κάτι; Το ότι ας πούμε ξεκίνησα να έχω κι εγώ ακριβείς συντεταγμένες στον χώρο μου;
Στο σύστημα μου λοιπόν ήταν ...¨τυχαίες επιλογές"?? ----> Τυχαιες επιλογές βελτιώσεων που ακούμε κατά την εναλλαγή καλωδίων, τομείς δηλαδή που εξετάζουμε. Διάλεξα μερικούς απο αυτούς και τους ανέφερα.