Από nordost σε κάτι άλλο !!!


Μηνύματα
414
Reaction score
891
Να στε καλά παιδιά, έχω λιώσει στο γέλιο. Αλλά είναι αυτήν η εναλλαγή από γέλιο σε facepalm και ξανά σε γούρλωμα ματιών που είναι η μεγαλύτερη απόλαυση και είμαι ακόμη στη σελίδα 16. Δεν κρατήθηκα, ήθελα να σας ευχαριστήσω από τώρα.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
28.866
Reaction score
85.012
αλλά σαν καμπύλη απόκρισης στον χώρο, δεν διαπίστωσα καμία διαφορά ανάμεσα στο 8TC και το Chord Carnival
Αν δυο καλώδια διαφέρουν ως προς τη μέτρηση στον χώρο (με ακίνητο μικρόφωνο και αγνοώντας τις αποδεκτές μετρητικά αποκλίσεις), τότε ενα απο τα δυο είναι χαλασμένο. Ή και τα δυο.

Η δουλειά του καλωδίου είναι να μην αφαιρεί πληροφορία μεταξύ των δυο συνδεόμενων συσκευών, πληροφορία που υπαρχει στο μέσο- δίσκος, cd κτλ. Αν αφαιρεί είναι χαλασμένο. Σχεδιαστικά χαλασμένο.

Προφανως δεν μπορει να προσθέσει πληροφορία.
 

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.204
Reaction score
6.113
Απάντησα: ούτε εγώ έχω αποκλειστικό χώρο ακρόασης και μάλιστα, έχω ένα πολύ δύσκολο χώρο σε σχέση με του @gdresios ( όπως τον βλέπω τουλάχιστον ). Για τον @gdresios λοιπόν, τα πράγματα είναι σχετικά απλά: κάνει το mono test, το περνάει; Τέλεια, ας κάνει ό,τι θέλει με τα καλώδια. Δεν περνάει το τεστ; Να ασχοληθεί μέχρι να το πετύχει και τότε να ακούσει το αποτέλεσμα. Ίσως τον ικανοποιήσει τόσο που να μη χρειαστεί να ξοδέψει χρήματα για καλώδια και να επενδύσει σε κάτι άλλο.
Η απάντησή μου λοιπόν είναι: να ασχοληθεί μέχρι να επιτύχει τουλάχιστον τη συμμετρία. Διαφορετικά, δεν μπορεί να αξιολογήσει κανένα καλώδιο. Και πρόσεξε: ενώ αρχίζω να πίνω νερό στο όνομα της ισοστάθμισης, επαναλαμβάνω, δεν τη προτείνω. Αν θέλει να ασχοληθεί με καλώδια, be my guest. Αλλά ας φροντίσει πρώτα τα βασικά.



Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη ως προς τις λεπτομέρειες στις μετρήσεις, αλλά σαν καμπύλη απόκρισης στον χώρο, δεν διαπίστωσα καμία διαφορά ανάμεσα στο 8TC και το Chord Carnival ( το οποίο είναι κάτι παρόμοιο με το belden, απλά έχει θωράκιση ). Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη μήπως όντως προέκυπταν σημαντικές διαφορές. Σκοπεύω να πάρω μέτρηση με τα 8TC στο sweet spot για να συγκρίνω.
επαναλαμβάνω λοιπόν:
1)ποια είναι η συνεισφορά σου ως τώρα στο ερώτημα του @gdresios για την επιλογή ic?
και
2) τι προτείνεις όταν:
Αν κάποιος δε μπορεί χωροταξικά ή για άλλους λόγους να βάλει τα ηχεία συμμετρικά, αλλά παρόλα αυτά τα έχει τοποθετήσει με το βέλτιστο τρόπο που μπορεί στο χώρο του
Δεν του επιτρέπεται δηλαδή να δοκιμάσει καλώδια??
Θα φάει πρόστιμο??
 
  • Like
Reactions: PMC

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.327
Reaction score
138.064
Προσωπικά, έχω "ακούσει" πολύ μεγάλες διαφορές αλλάζοντας καλώδια.

Τώρα έχω εξελίξει σε ανώτερο επίπεδο αυτή την προσέγγιση, ώστε να μη συμμετέχει μόνο η ακοή στην εκτίμηση των καλωδίων, αλλά και άλλες αισθήσεις.

Εφόσον υπάρχει χρόνος αυτές τις μέρες, εκτελώ συγκριτικά τεστ καλωδίων τροφοδοσίας στον αρτοπαρασκευαστή, και καταγράφω τις διαφορές στη γεύση (αλλά και στη μυρωδιά) του ψωμιού, πέραν του ήχου λειτουργίας του, καταγράφω ανά συχνότητα τους θορύβους που βγάζει. Φυσικά τον έχω στηρίξει σε σοβαρά αντικραδασμικα... Εννοείται...

Στη σειρά έχω βάλει το ψυγείο, έχω 3 ανανάδες μέσα, και άφθονα πορτοκάλια, θα δω ποιο καλώδιο (στρωμένο ή άστρωτο) βγάζει περισσότερο χυμό, και πιο νόστιμες φέτες στον ανανά, αλλά και στο μίξερ που κάνω το χυμό δοκιμάζω παράλληλα διαφορετικά καλώδια, ώστε να δω ποιος συνδυασμός θα μου βγάλει τον καλύτερο χυμό μιξ.
Ταυτόχρονα εκτιμώ τον ήχο του μίξερ.
Μπάσα πρίμα και υγρά μεσαία. Όλα.
Ά, και Πρατ.

Φυσικά δε ξεχνάω την όραση, εκτιμώ την φωτεινότητα από τα λαμπάκια των συσκευών. Διαφορές, υπάρχουν. Λίγο πιο μπλε το μπλε λεντάκι, λίγο πιο μωβ το κόκκινο, σαφέστατες διαφορές.

Πως έχουν οι χαϊεντάδες άλλο καβλώδιο ρέβματως στον προ κι άλλο στην πηγή κι άλλο στον τελικό; Έτσι και γω, άλλο στο ψυγείο, άλλο στον στίφτη, άλλο στον αρτοπαρασκευαστή.

Stay tuned. Θα σας γράψω αναλυτικά όλες τις εμπειρίες μου, από όλες τις αισθήσεις, όχι μόνο ακοής. Δηλαδή, συμπεράσματα που αποτελούν απτές ξεκάθαρες κι αναμφισβήτητες αποδείξεις. Αφού τα είδα, τα άκουσα, τα έφαγα, τα μύρισα, ξέρω.

Πάντα κι ανελλιπώς, χαϊδεύω τα καβλώδια. Η αφή, μετράει. Ιδίως με την άκρη του 3ου δακτύλου, του μακρύτερου.

Eat my dust.



images.jpeg
 

JOHN MARKOU

Münchhausen
Μηνύματα
28.837
Reaction score
27.909
Γράψε ρε και για κανά κεικ , να δούμε πόσο αφράτο βγαίνει, τι χροιές έχει? Είναι ζωντανή η σοκολάτα ή ψώφια και μουντή?
Νομίζω ότι το mogamobelden θα βγάζει το κεικ ψιλοάψητο, ξέρεις !γλασερό, χωρίς νε έχει προλάβε να φουσκώσει καλά.
Το cardas θα το κάνει πιο τραγανό.
Ε? τι λές?
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.327
Reaction score
138.064
Α ρε ear πόσο δίκιο έχεις , κάποιες φορές.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο θρεντ, έκπληκτος διαπίστωσα εξ'αρχής πως επρόκειτο περί καβλωδίων ερσεά ρε φίλε, ερσεά, με τρακόσα εβρό. Τρακόσα εβρό για ερσεά. :lol: :lol: :lol: :lol:

Μετά απορείτε που έχουμε καραφλιασει κάποιοι κάποιοι γιατροί εδώ μέσα....:gotcha:

Αρρωστάκια, έ αρρωστάκια.... Χαλιεντάδες μουυυυυυυυυυυ:tongue:
 


JOHN MARKOU

Münchhausen
Μηνύματα
28.837
Reaction score
27.909
Πρέπει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο θρεντ, έκπληκτος διαπίστωσα εξ'αρχής πως επρόκειτο περί καβλωδίων ερσεά ρε φίλε, ερσεά, με τρακόσα εβρό. Τρακόσα εβρό για ερσεά. :lol: :lol: :lol: :lol:

Μετά απορείτε που έχουμε καραφλιασει κάποιοι κάποιοι γιατροί εδώ μέσα....:gotcha:

Αρρωστάκια, έ αρρωστάκια.... Χαλιεντάδες μουυυυυυυυυυυ:tongue:
Ε βέβαια ερσεά ρε φίλε , αφού τα κάνον είναι επαγγελματικά για μεγάλα μήκη που χρησιμοποιούν οι PAάδες.
Τι θες τώρα ? να βάλουν κάνον και να χάσουν τις χροιές και τα τοιαύτα των ερσεά? είπαμε high end uber alles.
Τι πολλά είναι τα 300ευρά? σιγά ? εδω ο cardas και κάποιοι άλλοι έχουν ερσεά με 5000.
 

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.453
Προσωπικά, έχω "ακούσει" πολύ μεγάλες διαφορές αλλάζοντας καλώδια.

Τώρα έχω εξελίξει σε ανώτερο επίπεδο αυτή την προσέγγιση, ώστε να μη συμμετέχει μόνο η ακοή στην εκτίμηση των καλωδίων, αλλά και άλλες αισθήσεις.

Εφόσον υπάρχει χρόνος αυτές τις μέρες, εκτελώ συγκριτικά τεστ καλωδίων τροφοδοσίας στον αρτοπαρασκευαστή, και καταγράφω τις διαφορές στη γεύση (αλλά και στη μυρωδιά) του ψωμιού, πέραν του ήχου λειτουργίας του, καταγράφω ανά συχνότητα τους θορύβους που βγάζει. Φυσικά τον έχω στηρίξει σε σοβαρά αντικραδασμικα... Εννοείται...

Στη σειρά έχω βάλει το ψυγείο, έχω 3 ανανάδες μέσα, και άφθονα πορτοκάλια, θα δω ποιο καλώδιο (στρωμένο ή άστρωτο) βγάζει περισσότερο χυμό, και πιο νόστιμες φέτες στον ανανά, αλλά και στο μίξερ που κάνω το χυμό δοκιμάζω παράλληλα διαφορετικά καλώδια, ώστε να δω ποιος συνδυασμός θα μου βγάλει τον καλύτερο χυμό μιξ.
Ταυτόχρονα εκτιμώ τον ήχο του μίξερ.
Μπάσα πρίμα και υγρά μεσαία. Όλα.
Ά, και Πρατ.

Φυσικά δε ξεχνάω την όραση, εκτιμώ την φωτεινότητα από τα λαμπάκια των συσκευών. Διαφορές, υπάρχουν. Λίγο πιο μπλε το μπλε λεντάκι, λίγο πιο μωβ το κόκκινο, σαφέστατες διαφορές.

Πως έχουν οι χαϊεντάδες άλλο καβλώδιο ρέβματως στον προ κι άλλο στην πηγή κι άλλο στον τελικό; Έτσι και γω, άλλο στο ψυγείο, άλλο στον στίφτη, άλλο στον αρτοπαρασκευαστή.

Stay tuned. Θα σας γράψω αναλυτικά όλες τις εμπειρίες μου, από όλες τις αισθήσεις, όχι μόνο ακοής. Δηλαδή, συμπεράσματα που αποτελούν απτές ξεκάθαρες κι αναμφισβήτητες αποδείξεις. Αφού τα είδα, τα άκουσα, τα έφαγα, τα μύρισα, ξέρω.

Πάντα κι ανελλιπώς, χαϊδεύω τα καβλώδια. Η αφή, μετράει. Ιδίως με την άκρη του 3ου δακτύλου, του μακρύτερου.

Eat my dust.



View attachment 159249
Το φουρνίζεις το ψωμί.
Το ζυμώνεις το ζυμάρι.
Την προσθέτεις τη μαγιά.
 

JOHN MARKOU

Münchhausen
Μηνύματα
28.837
Reaction score
27.909
και καλωδια τροφοδοσιας σε λαμπατερ τουαλετας θελω. δυσκολες ωρες
Ποιά είπαμε είναι τα και γ@μώ τα καλώδια τροφοδοσίας που λέει και ο λέανδρος ? τα ακριβά ρε! όχι τα μαύρα της πλάκας, τα καλά στο ξύλινο κουτί απο ξύλο κυριλέ.
 


leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.204
Reaction score
6.113
Προσωπικά, έχω "ακούσει" πολύ μεγάλες διαφορές αλλάζοντας καλώδια.

Τώρα έχω εξελίξει σε ανώτερο επίπεδο αυτή την προσέγγιση, ώστε να μη συμμετέχει μόνο η ακοή στην εκτίμηση των καλωδίων, αλλά και άλλες αισθήσεις.

Εφόσον υπάρχει χρόνος αυτές τις μέρες, εκτελώ συγκριτικά τεστ καλωδίων τροφοδοσίας στον αρτοπαρασκευαστή, και καταγράφω τις διαφορές στη γεύση (αλλά και στη μυρωδιά) του ψωμιού, πέραν του ήχου λειτουργίας του, καταγράφω ανά συχνότητα τους θορύβους που βγάζει. Φυσικά τον έχω στηρίξει σε σοβαρά αντικραδασμικα... Εννοείται...

Στη σειρά έχω βάλει το ψυγείο, έχω 3 ανανάδες μέσα, και άφθονα πορτοκάλια, θα δω ποιο καλώδιο (στρωμένο ή άστρωτο) βγάζει περισσότερο χυμό, και πιο νόστιμες φέτες στον ανανά, αλλά και στο μίξερ που κάνω το χυμό δοκιμάζω παράλληλα διαφορετικά καλώδια, ώστε να δω ποιος συνδυασμός θα μου βγάλει τον καλύτερο χυμό μιξ.
Ταυτόχρονα εκτιμώ τον ήχο του μίξερ.
Μπάσα πρίμα και υγρά μεσαία. Όλα.
Ά, και Πρατ.

Φυσικά δε ξεχνάω την όραση, εκτιμώ την φωτεινότητα από τα λαμπάκια των συσκευών. Διαφορές, υπάρχουν. Λίγο πιο μπλε το μπλε λεντάκι, λίγο πιο μωβ το κόκκινο, σαφέστατες διαφορές.

Πως έχουν οι χαϊεντάδες άλλο καβλώδιο ρέβματως στον προ κι άλλο στην πηγή κι άλλο στον τελικό; Έτσι και γω, άλλο στο ψυγείο, άλλο στον στίφτη, άλλο στον αρτοπαρασκευαστή.

Stay tuned. Θα σας γράψω αναλυτικά όλες τις εμπειρίες μου, από όλες τις αισθήσεις, όχι μόνο ακοής. Δηλαδή, συμπεράσματα που αποτελούν απτές ξεκάθαρες κι αναμφισβήτητες αποδείξεις. Αφού τα είδα, τα άκουσα, τα έφαγα, τα μύρισα, ξέρω.

Πάντα κι ανελλιπώς, χαϊδεύω τα καβλώδια. Η αφή, μετράει. Ιδίως με την άκρη του 3ου δακτύλου, του μακρύτερου.

Eat my dust.



View attachment 159249
μη ξεχάσεις να ισοσταθμίσεις τον αρτοπαρασκευαστή με το trinnov για ομοιόμορφες φουσκάλες στη ψύχα του ψωμιού και να κουμπώσεις δύο subs στη κατάψυξη για να κατεβαίνει χαμηλότερα στις subzero θερμοκρασίες!
Προτείνεται δε και καλιμπράρισμα με umik-1 στο καζανάκι της τουαλέτας για καλύτερη ροή..
 






Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
18.156
Reaction score
42.269
... στη τοστιερα νορτοστ..(μαιμου νορντοστ δηλαδη..) 8-)
σιγουρα μπορω με πιο μπλακ χιουμορ...αλλα απο του χρονου.
...βλεπω οτι ο εγκλιζμος (οπως και το νεγκλιζε) δε παει σε πολυ κοζμο, να σου πω .. το περιμενα.
..παντως,προσωπικα, καποια στιγμη, με βλεπω να βαζω καλωδιο κουζινας(φουρνου) στα (οποια) μηχανηματα διαθετω - οποτε μη το δοκιμασετε.
 



Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.884
Μηνύματα
2.954.987
Members
38.254
Νεότερο μέλος
PanosLouis
Top