- Reaction score
- 2.852
Λοιπόν καλημέρα πρώτα απ όλα και χρόνια μας πολλά.ναι, λογικα το ιδιο δειχνει απλα οπως ειχες βαλει καποια γραφηματα ειδα οτι εχει διαφορα απο το app
.....αλλα επεσα εξω λογω smoothing απο το προγραμμα που ειχες βαλει...
ναι με την αλλαγη της φασης πιθανοτατα να φτιαξεις τα 90 που εχεις πιο θεμα...
....οταν βρεις χρονο..
Πρωί πρωί μιας και παραπάνω απ τις 6:30 δε μπορώ να κάτσω στο κρεββάτι κι επειδή οι υπόλοιποι κοιμόντουσαν κι είχε απόλυτη ησυχία είπα να κάνω ισοστάθμιση με τα υπογούφερ και το phase στο 90, τ αποτελέσματα δεν τα βάζω εδώ γιατί είναι καρμπόν με το phase στο 0, δηλαδή στους 50 και 90 κύκλους έχω τις ίδιες λακκούβες, όπερ σημαίνει room modes. Δεν είναι τυχαίο ότι και τα περισσότερα ηχεία στις ίδιες συχνότητες έχουν πρόβλημα λιγότερο βέβαια απ ό,τι τα δύο κυρίως ηχεία και τα δύο υπογούφερ.
Μου κάνει εντύπωση πως όταν έκανα μέτρηση με το ένα υπογούφερ μόνο ναι μεν είχα το ίδιο πρόβλημα αλλά σε μικρότερη ένταση, θα πρεπε λογικά με τα δύο να μην την έχω τόσο μεγάλη τη λακκούβα, δεν το καταλαβαίνω αυτό πως γίνεται.
Επίσης κάτι σημαντικό, όπως έγραψα και πιο πριν η εφαρμογή κάθε φορά που είναι ν αλλάξεις θέση στο μικρόφωνο λέει η επόμενη θέση να μην είναι μεγαλύτερη των εξήντα εκατοστών απ την κύρια θέση, αυτό παίζει μεγάλο ρόλο και το συμπέρανα απ την ξένη εφαρμογή και εξηγώ γιατί: Οι παλιότερες μετρήσεις που έκανα ήταν παραπάνω από εξήντα εκατοστά, μιλάμε για ογδόντα ή και ένα μέτρο απόσταση απ την κυρίως θέση. Συγκρίνοντας λοιπόν με το ratbudyssey τις διάφορες θέσεις διαπίστωσα ότι μακρύτερα απ τα εξήντα εκατοστά οι λακκούβες ήταν μικρότερες άρα κι η εφαρμογή εφάρμοζε λιγότερα φίλτρα αφού έβλεπε ότι ο μέσος όρος ήταν μικρότερος.
Για να το κάνω πιο λιανά, με το μικρόφωνο μακρύτερα από εξήντα εκατοστά στο αριστερό εμπρός ηχείο ο μέσος όρος λακκούβας των 50 κύκλων είναι στα 8db ενώ με το μικρόφωνο στα 55 εκατοστά περίπου η λακκούβα εκτοξεύεται στα 12db κι είναι φυσικό αυτό αφού στην θέση ακρόασης η λακκούβα είναι στα 13db. Η εφαρμογή σου λέει ότι μας ενδιαφέρει πλησίον της θέσης ακρόασης κι όχι ένα μέτρο απόσταση γιατί θα βγάλει λάθος συμπεράσματα και φυσικά θα εφαρμόσει λάθος ισοστάθμιση.