Minimal

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.918
Στρίψε και άλλο το μαχαίρι... Δεν μπορώ να βάλω δεκάποντα δεξιά. θα ακουμπάει το κεφάλι όποιου κάθεται στον καναπέ...
Άσε τις δικαιολογίες. Κούνα πέντε πόντους τον καναπέ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.903
παντως ανετα σε μια φωτο, μονο τα διαγραμματα και τα σχηματικα να βλεπω, χωρις την ιδια τη φωτο, χωρις οθονη, στην σιαχνω τελεια.
Αψεγαδιαστη.
Και σε καθε χρωμα ξεχωριστα...

Μονο που δε θα βλεπω τι φωτογραφια ειναι πειραζει???

:o 8-) ;)
Είναι πολύ σωστό και πολύ σημαντικό αυτό που είπες.

Πιθανώς να μη το κατάλαβαν πολλοί.

Θα ήθελα να το καταλάβουν όλοι. ;)

Reaction score
11.419
Θεωρώ πως η σύζυγος θα αντιδράσει περισσότερο στην ιδέα των panel παρά σε αυτή της κουρτίνας. Ιδίως εφόσον στη δεύτερη περίπτωση της δοθεί η επιλογή σε χρωματισμό (αφού δε θα βάλεις προβολέα, δε σε πειράζει ιδιαίτερα).
Ναι, γιατί δεν είδε ακόμα την κουρτίνα :acute: δεν είναι σαν τις κουρτίνες που φαντάζονται οι γυναίκες.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.878
Είναι πολύ σωστό και πολύ σημαντικό αυτό που είπες.

Πιθανώς να μη το κατάλαβαν πολλοί.

Θα ήθελα να το καταλάβουν όλοι. ;)
Δυσκολα να το καταλαβουν, εννοειται ολοι νομιζουν πως κανω χαβαλε η αστειευομαι... ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.903
Δυσκολα να το καταλαβουν, εννοειται ολοι νομιζουν πως κανω χαβαλε η αστειευομαι... ;)
Νομίζω πως είναι αφορμή να ξεκινήσω νέο θρεντ, περί αισθήσεων (όρασης, ακοής, αφής κλπ) και πραγματικότητας σε εικόνα και ήχο, για να μη μου πρήζουν τα ουμπαλα κάθε λίγο με το τι "άκουσαν", τους βαρέθηκα...

Που μου κάθονται μεγάλοι άνθρωποι και ακούν καλώδια! Καλώδια ρε αδερφέ, ακούν τα καλώδια, Θα πηδηχτώ απ'το παράθυρο δηλαδή..

Να τους γειώνω μονίμως σε αυτό το θρεντ.

Reaction score
1.789
Χθες έκανα τη μέθοδο κουνιστό μικρόφωνο για δοκιμή. Το "κούνημα" έγινε στην πολυθρόνα που ακούω και έπιασα από το ξαπλωτός μέχρι τη στάση αγγούρι σε ύψος και σε εύρος όλη την πολυθρόνα. Σε σχέση με τη single point μέτρηση είναι αρκετά κοντά απλώς λόγω averaging είναι πιο smooth στις μεσαίες και πάνω. Είναι σαφέστατα πιο εύκολη από το να παίρνεις πολλές μετρήσεις βέβαια και μετά average. Από την άλλη έχει το κακό ότι βλέπεις πληροφορία μόνο για την απόκριση των ηχείων και όλα τα άλλα δεν... Εκτός και αν κάνω κάτι λάθος (κάνω;)

Ερώτηση: γιατί στα db είναι τόσο χαμηλά; η single point μέτρηση είναι αρκετά κοντύτερα σε αυτό που έχω μετρήσει σε αυτό το volume.

Single Point vs RTA.jpg

@costas EAR όπως βλέπεις θα κάνω δοκιμή τον "αέρα".

Reaction score
1.789
Όχι τόσο γιατί είμαι βιδωμένος στο γραφείο. Άκουσα αυτό που ανέβασα στο "ας ακούσουμε κλασσική μουσική" το οποίο μου φάνηκε "εντυπωσιακό" ως προς τον βαθμό της λεπτομέρειας αλλά και τον διαχωρισμό οργάνων και κυμβάλων ακόμα και σε φόρτε παρέα με πολύ πιο φασαριόζικα όργανα. Από την άλλη, δεν την ήξερα την ηχογράφηση και δεν είχα καμία όρεξη να κάνω ΑΒ τεστ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.903
Όλα ανεξαιρέτως ακούγονται έτσι. ;)

Βάλε Πινκ φλοϊντ και Μόμπι, να τα φχαριστηθείς. Μετά τζαζ και πνευστά. Αέρας, τα γνωστά.

Δεν χρειάζεται ΑΒ τεστ, δεν έχει νόημα διότι δε μπορείς να ξέρεις πως είναι ακριβώς η ηχογράφηση, χρειάζεται απλώς να ακούς και να σ'αρέσει, και ταυτόχρονα να μη σε ενοχλεί τίποτα.

Αν θες να κάνεις σύγκριση με κάτι, μόνο με σοβαρά ακουστικά. Τίποτε άλλο.

Έχουν γνώση οι φύλακες. 8-)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.918
το οποίο μου φάνηκε "εντυπωσιακό" ως προς τον βαθμό της λεπτομέρειας
Σε κάποιες ηχογραφήσεις με εκνευρίζει, δεν θέλω να ακούω το κλείστρο (έτσι δεν λέγεται?) των πνευστών και τα πεντάλ του πιάνου.

Reaction score
1.789
Έχω κρατήσει και το παλιό σε άλλο preset. Θα το αφήσω τώρα έτσι για κανένα μήνα και μετά βλέπουμε.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.903
Σε κάποιες ηχογραφήσεις με εκνευρίζει, δεν θέλω να ακούω το κλείστρο (έτσι δεν λέγεται?) των πνευστών και τα πεντάλ του πιάνου.
Ε, είναι ελάχιστες αυτές οι ηχογραφησεις που έχουν "ενσωματωμένο" στο μαστερινγκ αυτόν τον "αέρα", και είναι λίγο παπαρανισια η πληροφορία που παίρνεις, αλλά δε γ@μεις, ψηλά καπέλα. Σε άλλες εποχές δηλαδή τι θα έκανες; Θα άλλαζες καλώδια; :lol:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.435
Άσχετο, μόνο εγώ έχω κουφαθεί λίγο περισσότερο από το ένα αυτί σε σχέση με το άλλο και μου κακό-ακούγεται όταν τα δύο ηχεία παίζουν ακριβώς το ίδιο αλά Ντιράκ ή υπάρχουν κι άλλοι; Λέω μήπως η κώφωση έρχεται σε όλους πρώτα από τη μία μεριά, όπως η καράφλα ένα πράμα. Μονόπατα. Μάλλο όχι, ε; :confused:
Μάλιστα νόμιζα ότι με περισσότερα ηχεία γύρω μου θα βελτιωνόταν η κατάσταση αλλά δε βλέπω να γίνεται δουλειά.

Reaction score
1.789
Μέχρι το επόμενο update για το σύστημα ας δούμε λίγο ένα θέμα που με απασχολεί και αν μπορείτε να με βοηθήσετε.

Θέλω να στήσω κάτι minimal και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στο χώρο του γραφείου που περνάω αρκετές ώρες της ημέρας. Το δωμάτιο είναι μικρό (3 Χ 3,5) και το τρίγωνο θα είναι 1 - 1,5 μέτρο (θα δείξει) σε ένα κλασσικό desktop στήσιμο με πηγή το roon μέσω του PC σαν endpoint. Δεν με ενδιαφέρει advanced ισοστάθμιση και το σύστημα θα έρθει όσο καλύτερα γίνεται με πολύ βασικές ρυθμίσεις από το Roon. Τα δορυφοράκια ενεργά.

Αν θελήσω να βάλω στο μέλλον ένα (??) sub,με ποιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει σωστή ενσωμάτωση; Που θα γίνει cross κτλ? Οι πιθανές λύσεις που βλέπω είναι οι εξής:

1. ενσωματωμένη στο desktop πολυκάναλη κάρτα ήχου. Το αρνητικό αυτής της λύσης είναι ότι αφορά μόνο σε desktop και οι επιδόσεις ηχητικά δεν είναι ιδιαίτερα αξιόλογες και επίσης δυσκολεύει η διασύνδεση με ενεργά λόγω έλλειψης balanced.

2. USB DAC --> Pro Subwoofer με δυνατότητες hi pass/ low pass--> δορυφόροι: Σε αυτή την περίπτωση αν πας σε DAC από τις γνωστές κινέζικες (SMSL/ Topping) ζητάνε πάνω από 400 για τα balanced μοντέλα και παρόλο που αγοράζεις καλά τσιπάκια, το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί από το DAC του subwoofer. Επίσης οι προσιτές επιλογές σε sub με τέτοιες δυνατότητες είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Τέλος αν θες 2 sub πρέπει να δίνει επιπλέον και επιλογή daisy chain, άρα πας ακόμα παραπάνω.

3. Προσιτά audio Interface (focusrite, motu κτλ.): ενώ οι επιδόσεις σαν dac είναι αξιοπρόσεκτες και τα λεφτά τους λογικά, απ' ότι είδα στο documentation, καμία προσιτή λύση δεν περιλαμβάνει στο routing software δυνατότητες cross. Εδώ μου φαίνεται περίεργο λίγο αφού τα προγράμματα routing που φοράνε είναι αρκετά advanced και χειρίζονται πάρα πολλά σενάρια για την διαχείριση των πολλών input/ output. Άρα ή όντως δεν το κάνουν ή το θεωρούν αυτονόητο και απλώς δεν το γράφουν. Αν έχει κανένας αποδεδειγμένη πρόταση να παίζει την ακούω.

4. Minidsp 2X4HD σαν κάρτα ήχου: το χειρίζεται μια χαρά το θέμα μέχρι το 2.2 αλλά οι επιδόσεις στα ψηφιακά του είναι μέτριες.

5. Ακριβά Audio Interfaces ή AV Processor. Overkill για το σενάριο που λέω. Απορρίπτονται

6. δεν βάζεις sub. Σε αυτές τις αποστάσεις δεν θα σου λείψει το χαμηλό... Δεν το πιστεύω ιδιαίτερα και έχω καλομάθει :).

υπάρχει κάτι άλλο;

Reaction score
1.789
Περιορισμένες και ακριβές επιλογές νομίζω... Και πάλι όμως από το DAC του sub παίζεις. Δίνεις και 50 ευρώ για ένα USB DAC και κάνεις το ίδιο χωρίς τον περιορισμό των ψηφιακών input.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.836
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon