Από nordost σε κάτι άλλο !!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.076
Έχεις πλερώσει τα μαλλιοκέφαλά σου σε καλώδια ,εεε;
Κυριολεκτικά! :tongue:
Ναι, είναι αλήθεια.

Σίγουρα έχω δώσει περισσότερα λεφτά σε καλώδια από όσο αξίζει ένα οικονομικό οικογενειακό αυτοκίνητο.

Ίσως να φτάνουν το κόστος του τρινοβ.

Ιδέαν δεν έχεις...

Reaction score
2.826
Εγώ πρώτα άκουσα δωρεάν, και μετά αποφάσισα σύμφωνα με τα ακούσματα μου τι θα πάρω.
Εσύ ????

Αδερφέ ,το "Λ" στην ασπίδα στο αβαταρ είναι από το Λέανδρος; :biggrin:

Το Λ στην ασπίδα το μάθαμε στην Τετάρτη Δημοτικού, ακόμα και ο Ζήκος έφτασε με εκεί,
Ναι, είναι αλήθεια.

Σίγουρα έχω δώσει περισσότερα λεφτά σε καλώδια από όσο αξίζει ένα οικονομικό οικογενειακό αυτοκίνητο.

Ίσως να φτάνουν το κόστος του τρινοβ.

Ιδέαν δεν έχεις...
Δηλαδή τώρα με τι καλώδια παίζεις ποιος ο τύπος και ποιο το κόστος τους, συμφωνα με τα λεγομενά σου τα τωρινά σου καλώδια κάνουν 17.000€

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
απο μικρος...

τωρα ειμαι καπου?!στη μεση?! ηλικια..?!
οταν μεγαλωσω ομως θα τα τροω για βραδινο..

:king::angel:
Αν τα ενώσεις όλα μαζί τα καλωδιακια σου, αποκτάς ένα τέλειο σύρμα για άπλωμα μπουγαδας αθάνατο!!.
Τα κράματα του χαλκού δε σκουριάζουν!!

Reaction score
57
Αν τα ενώσεις όλα μαζί τα καλωδιακια σου, αποκτάς ένα τέλειο σύρμα για άπλωμα μπουγαδας αθάνατο!!.
Τα κράματα του χαλκού δε σκουριάζουν!!
Τελικά με την καραντίνα κάθε μέρα μαθαίνουμε κάτι καινούργιο. Ελπίζω να τρολλάρεις και να μην εννοείς αυτό που έγραψες ;)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.210
Ποιος από τους εισαγγελείς των καλωδίων έχει τα άντερα να κάνει παραγγελία ενός καλωδίου interconnect της τάξης των 150-200-300 ευρώ το μέτρο που είναι μια μέση τιμή να το τερματίσει σωστά βέβαια για να κάνει μια δοκιμή σε όλα τα ηχεία subs κ.τ.λ. αφορίζετε κάτι το οποίο δεν έχετε την διάθεση να πληρώσετε ούτε υπάρχει σε demo για να το δοκιμάσετε, οπότε κάτι που δεν έχεις ακούσεις στο σύστημα σου πως μπορείς να το κρίνεις, ,
Ας μου πει ποιος το έχει κάνει αυτό στο τωρινό του σύστημα και διαπίστωσε δια της δοκιμής ότι δεν δούλεψε, εδώ κολλάει η παροιμία όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Εγώ και πολλοί άλλοι πήραμε τα καλώδια σαν demo τα ακούσαμε και σχηματίσαμε άποψη έσεις έχετε άποψη χωρίς να δοκιμάσετε.
Το setup που έχω επιμεληθεί για χάρη των γονέων μου φοράει interconnects Van Den Hul & XLO - κρατημένα από το παρελθόν - ολικής αξίας αρκετών εκατοντάδων ευρών.Στο εν λόγω setup είχα πειραματιστεί προηγουμένως αντικαθιστώντας το σύνολο των interconnects (XLR κυρίως με RCA για το φωνογραφικό στάδιο) με πιο προσιτά από τη φίρμα που έχει πλέον καλωδιώσει τα Abbey Road Studios .Οι ακροαματικές δοκιμές είχαν γίνει τόσο υπό αυθεντική όσο και υπό διορθωμένη απόκριση.Δεν είχα τον παραμικρό δισταγμό να μονιμοποιήσω στα δικά μου setup τα προσιτά.

Όσα Nordost - όχι πανάκριβα - έχω κρατήσει...τα ατενίζω ως επί το πλείστον στις συσκευασίες τους ...

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.076
Δηλαδή τώρα με τι καλώδια παίζεις
Το έπαιζα μικρός, στη σωστή ηλικία. ;)

Ξεκίνησα να το παίζω με TDL, μετά μονίμως με μεγάλα μαγκνεπαν 3-αρια, και EAR λαμπάτους τελικούς, και Conrad Johnson προ, και ένα ρημαδι systemdeck πικαπακι, δανειζόμουν κι άκουγα καλώδια όπως κάνεις εσύ τώρα.
Κι αγόραζα φυσικά. Όποια μου άρεσαν, χωρίς θέμα κόστους.

Κι άλλαζα και συσκευές. Από counterpoint μέχρι ο,τι ακούστηκε καλύτερα, το έπαιρνα. Με τη μια.

Δις, λαστ γιαρ. Τα φάγαμε τα ψωμιά μας πατριωτ...

Μετά σταμάτησα να το παίζω, νισαφι.

Μετά, διάβασα, κι ως απόφοιτος του ΜΙΤ, καταλαβαίνοντας ανετως αυτά που δε μπορείς να κατανοήσεις τώρα, έχω στο σεταπ μου 11 ηχεια ενεργά και 4 σαμπ ενεργά, χωρίς καλώδια ηχείων, δυστυχώς δεν έχω πουθενά καλώδια ηχείων. Ούτε δοκιμή δε μπορώ να κάνω.

Τα ιντερκονεκτ, όλα XLR φυσικά, είναι mogami.

Λεφτά για να πάρω ακριβά ιντερκονεκτ, έχω, σε διαβεβαιώ επί τούτου, και δε θα έκανα "οικονομία" για το σετάπ μου. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα, στα λεφτά. Το πρόβλημα είναι πως προτιμώ να πάρω καινούριο προβολέα 4k, αντικαθιστώντας τον 4κ που ήδη έχω, και να πάρω ακριβότερα ενεργά, αντικαθιστώντας τα ενεργά που ήδη έχω.

Δηλαδή, αν θέλω να δώσω κι άλλο χρήμα, για να κάνω "αναβάθμιση", ξέρω ακριβώς που θα το χώσω. Εκεί, που δε φτάνεις εσύ ίσως. :)

Πάντως να αλλάξω καλώδια, δεν πρόκειται. Διότι, απλά, δεν υπάρχει λόγος, δεν είναι "αναβάθμιση". Να κάτι που δε μπορείς να καταλάβεις. Δυστυχώς. Δυστυχώς για σένα δηλαδή, για μένα ευτυχώς, έχουμε έρεισμα να κάνουμε χαβαλε εδώ μέσα.... :party:

Reaction score
30.453
Σε τούτα εδώ τα Valhalla
κακιά σκουριά δεν πιάνει
μήδε το γρέζι στου ονγκακού
τις στραφτερές λυχνίες

Εδώ το πρατ εδώ οι χροιές
οι υδάτινες μεσαίες
στους άδειους τοίχους τους σαγρέ
καμπάνες ανακλιούνται

(συγχώρα με Ποιητή μου ,δε θα το ξανακάνω...)

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.597
Γιατί ρωτάς? Δεν είναι φως φανάρι?
δυστυχώς δεν έχω πουθενά καλώδια ηχείων. Ούτε δοκιμή δε μπορώ να κάνω.
Ω δυστυχία...!!! Αξιολύπητος...

Πως θ' αντέξεις δίχως τέτΧιο??
1586339860895.png

Last edited:

T

Tadakis

Guest
Το setup που έχω επιμεληθεί για χάρη των γονέων μου φοράει interconnects Van Den Hul & XLO - κρατημένα από το παρελθόν - ολικής αξίας αρκετών εκατοντάδων ευρών.Στο εν λόγω setup είχα πειραματιστεί προηγουμένως αντικαθιστώντας το σύνολο των interconnects (XLR κυρίως με RCA για το φωνογραφικό στάδιο) με πιο προσιτά από τη φίρμα που έχει πλέον καλωδιώσει τα Abbey Road Studios .Οι ακροαματικές δοκιμές είχαν γίνει τόσο υπό αυθεντική όσο και υπό διορθωμένη απόκριση.Δεν είχα τον παραμικρό δισταγμό να μονιμοποιήσω στα δικά μου setup τα προσιτά.
Χμ... Θα το πω ωμά....σιγά τα καλώδια: VDH και XLO. Ότι στοιχίζουν παραπάνω από τα φτηνιάρικα mogami - belden - canare ΔΕΝ τα κάνει και καλύτερα. Ίσως να δοκίμαζες σοβαρά καλώδια (ασχέτως τιμής) και να μας πεις. Άκομα και από μετρήσεις που πολύ αγαπάτε μερικοί εδώ μεσα (καλώς ή κακώς).

Και για να μην παρεξηγηθείς με τα καλώδια (σου) ακόμα και εταιρείες που βλέπουν το στοιχείο καλώδιο σοβαρά (π.χ. Siltech) έχουν βγάλει πολύ ΚΑΛΑ και πολύ ΚΑΚΑ καλώδια. Θέλει προσοχή και ψυχραιμία για να πεις αν τελικά τα καλώδια κάνουν θετική ή αρνητική διαφορά. Διαφορά πάντως κάνουν. Επιτέλους το παραδέχθηκαν και οι πιο αιρετικοί σε αυτή εδώ τη 'παρέα'.

Σε σχέση με τα Abbey Road Studio(S) είναι γνωστό ότι έχουν πολλά σεταπ στα διάφορα studio rooms. Μεχρι και τα B&W 800D(3?) θα βρεις εκεί. Ηχεία με σοβαρά προβλήματα που μόνο για μονιτορ δεν κάνουν...Άρα αυτό που θα έλεγε κανεις για αυτούς είναι οτι πειραματίζονται...ακόμα και με τα ηχεία (με τα καλώδια πάει πάνω από δεκαετία τώρα)

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.801
Ερώτηση ,
Όλα αυτά τα χρόνια έχω την τύχη να ακούσω πολλά συστήματα αναπαραγωγής ήχου σε πολλά σπίτια φίλων από εδώ .
Μιλάω γιά δικάναλο ήχο χωρίς sab .
Όλοι μα όλοι ήταν υπερήφανοι γιά τον ήχο που απολάμβαναν .
και εξηγούμε τί άκουσα ......
* ( άκουσα το ίδιο άσμα σε όλους . )

A- Ξέρετε σε πόσους από εδώ μέσα ό ήχος του συστήματος τους είναι ανάμεσα στα δυό ηχεία τους και βλέπουν όλη την σκηνή μπροστά τους κλείνοντας ακόμα και τα μάτια τους , ώστε να ζήσουν οί ίδιοι σαν μαέστροι της αναπαραγωγής ;

Β- Ξέρετε σε πόσους από εδώ μέσα ό ήχος του συστήματος τους είναι λίγο δεξιά και λίγο αριστερά από τα ηχεία τους και βλέπουν όλη την σκηνή μπροστά τους με αυτό τον τρόπο ώστε να ζήσουν οί ίδιοι σαν μαέστροι της αναπαραγωγής ;

Γ- Ξέρετε σε πόσους από εδώ μέσα ό ήχος του συστήματος τους , κλείνοντας τα μάτια τους , τα ηχεία εξαφανίζονται στον χώρο και ό ήχος δεν ξέρεις απο που σου έρχεται και νιώθεις να είσαι μέρος της ορχήστρας ;

Η ερώτηση είναι .

Ποιός ακούει πραγματικά σωστά ;
Ή κανένας δεν ακούει σωστά ;

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Σε τούτα εδώ τα Valhalla
κακιά σκουριά δεν πιάνει
μήδε το γρέζι στου ονγκακού
τις στραφτερές λυχνίες

Εδώ το πρατ εδώ οι χροιές
οι υδάτινες μεσαίες
στους άδειους τοίχους τους σαγρέ
καμπάνες ανακλιούνται

(συγχώρα με Ποιητή μου ,δε θα το ξανακάνω...)
Γιαλαντζι αριστερός...:p:p
Με βαλχαλα και ονγκακου!! :laugh::laugh:
Η επιτομή του καπιταλισμού στον ήχο!
τα ξέρουν αυτά στο περισσό???:whistling::whistling:

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.210
Χμ... Θα το πω ωμά....σιγά τα καλώδια: VDH και XLO. Ότι στοιχίζουν παραπάνω από τα φτηνιάρικα mogami - belden - canare ΔΕΝ τα κάνει και καλύτερα. Ίσως να δοκίμαζες σοβαρά καλώδια (ασχέτως τιμής) και να μας πεις. Άκομα και από μετρήσεις που πολύ αγαπάτε μερικοί εδώ μεσα (καλώς ή κακώς).

Και για να μην παρεξηγηθείς με τα καλώδια (σου) ,ακόμα και εταιρείες που βλέπουν το στοιχείο καλώδιο σοβαρά (π.χ. Siltech) έχουν βγάλει πολύ ΚΑΛΑ και πολύ ΚΑΚΑ καλώδια. Θέλει προσοχή και ψυχραιμία για να πεις αν τελικά τα καλώδια κάνουν θετική ή αρνητική διαφορά. Διαφορά πάντως κάνουν. Επιτέλους το παραδέχθηκαν και οι πιο αιρετικοί σε αυτή εδώ τη 'παρέα'.

Σε σχέση με τα Abbey Road Studio(S) είναι γνωστό ότι έχουν πολλά σεταπ στα διάφορα studio rooms. Μεχρι και τα B&W 800D(3?) θα βρεις εκεί. Ηχεία με σοβαρά προβλήματα που μόνο για μονιτορ δεν κάνουν...Άρα αυτό που θα έλεγε κανεις για αυτούς είναι οτι πειραματίζονται...ακόμα και με τα ηχεία (με τα καλώδια πάει πάνω από δεκαετία τώρα)
Πόσο μπορεί να κρίνουν κάποιοι...εξ ιδίων τα αλλότρια. :sneaky:
Δεν παρεξηγούμαι ούτε με καλωδια ούτε...με τους κατόχους των. :roflmao:

Reaction score
2.826
Το έπαιζα μικρός, στη σωστή ηλικία. ;)

Ξεκίνησα να το παίζω με TDL, μετά μονίμως με μεγάλα μαγκνεπαν 3-αρια, και EAR λαμπάτους τελικούς, και Conrad Johnson προ, και ένα ρημαδι systemdeck πικαπακι, δανειζόμουν κι άκουγα καλώδια όπως κάνεις εσύ τώρα.
Κι αγόραζα φυσικά. Όποια μου άρεσαν, χωρίς θέμα κόστους.

Κι άλλαζα και συσκευές. Από counterpoint μέχρι ο,τι ακούστηκε καλύτερα, το έπαιρνα. Με τη μια.

Δις, λαστ γιαρ. Τα φάγαμε τα ψωμιά μας πατριωτ...

Μετά σταμάτησα να το παίζω, νισαφι.

Μετά, διάβασα, κι ως απόφοιτος του ΜΙΤ, καταλαβαίνοντας ανετως αυτά που δε μπορείς να κατανοήσεις τώρα, έχω στο σεταπ μου 11 ηχεια ενεργά και 4 σαμπ ενεργά, χωρίς καλώδια ηχείων, δυστυχώς δεν έχω πουθενά καλώδια ηχείων. Ούτε δοκιμή δε μπορώ να κάνω.

Τα ιντερκονεκτ, όλα XLR φυσικά, είναι mogami.

Λεφτά για να πάρω ακριβά ιντερκονεκτ, έχω, σε διαβεβαιώ επί τούτου, και δε θα έκανα "οικονομία" για το σετάπ μου. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα, στα λεφτά. Το πρόβλημα είναι πως προτιμώ να πάρω καινούριο προβολέα 4k, αντικαθιστώντας τον 4κ που ήδη έχω, και να πάρω ακριβότερα ενεργά, αντικαθιστώντας τα ενεργά που ήδη έχω.

Δηλαδή, αν θέλω να δώσω κι άλλο χρήμα, για να κάνω "αναβάθμιση", ξέρω ακριβώς που θα το χώσω. Εκεί, που δε φτάνεις εσύ ίσως. :)

Πάντως να αλλάξω καλώδια, δεν πρόκειται. Διότι, απλά, δεν υπάρχει λόγος, δεν είναι "αναβάθμιση". Να κάτι που δε μπορείς να καταλάβεις. Δυστυχώς. Δυστυχώς για σένα δηλαδή, για μένα ευτυχώς, έχουμε έρεισμα να κάνουμε χαβαλε εδώ μέσα.... :party:
Κανένας δεν κατηγορεί αν έχεις λεφτά ή όχι, σίγουρα περισσότερα από εμένα όπως λες και εσύ τώρα γιατί εσυ μπορεί να είσαι του φαίνεστε και κάποιοι άλλοι όχι όποτε μην κρίνεις από το τι βλέπεις, προτιμάς να ξοδέψεις το ποσό για κάτι άλλο από το να πάρεις καλώδια, δεν είναι θέμα μέγεθος (κόστους) αλλά επιλογής εκεί σου βγάζω το καπέλο μπορείς και να μου πεις ότι διάλεξα άλλον δρόμο για να προσεγγίσω το χάι ενδ και με λιγότερα λεφτά έχω καταφέρει να μοχλεύσω την αξία του ήχου μου,
Με έχεις σταυρώσει επειδή έδωσα 400€ για ένα ιντερκονεκτ, αλλά και εσύ δεν ξέρεις αν εγώ θέλω να τερματίσω κάπου και δεν βλέπω το λόγο να πάω σε υψηλότερα κόστη απλά από επιλογή.

Reaction score
2.803
Ναι, κι εγώ δεν το καταλαβαίνω αφού έδωσες μόνο 400 ευρώ δηλαδή αν έδινες 2000 για interconnect και 5.000 για ηχείων τι θα σου έκαναν;;;
Τεσπα, εγώ πάνω από 15-20 ευρώ για οποιοδήποτε καλώδιο δεν δίνω και έχω το κεφάλι μου ήσυχο και δεν μου λέει κανείς τίποτα και αν με πει τσίπη νααααααα... :p

Reaction score
12.255
Ποιος από τους εισαγγελείς των καλωδίων έχει τα άντερα να κάνει παραγγελία ενός καλωδίου interconnect της τάξης των 150-200-300 ευρώ το μέτρο που είναι μια μέση τιμή να το τερματίσει σωστά βέβαια για να κάνει μια δοκιμή σε όλα τα ηχεία subs κ.τ.λ. αφορίζετε κάτι το οποίο δεν έχετε την διάθεση να πληρώσετε ούτε υπάρχει σε demo για να το δοκιμάσετε, οπότε κάτι που δεν έχεις ακούσεις στο σύστημα σου πως μπορείς να το κρίνεις, ,
Ας μου πει ποιος το έχει κάνει αυτό στο τωρινό του σύστημα και διαπίστωσε δια της δοκιμής ότι δεν δούλεψε, εδώ κολλάει η παροιμία όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Εγώ και πολλοί άλλοι πήραμε τα καλώδια σαν demo τα ακούσαμε και σχηματίσαμε άποψη έσεις έχετε άποψη χωρίς να δοκιμάσετε.
Εντάξει, αρχίζω να πιστεύω ότι μας τρολάρεις. Τη τιμή του KS1016 ( με ΦΠΑ ) υποθέτω ότι τη γνωρίζεις.

Reaction score
6.803
Κανένας δεν κατηγορεί αν έχεις λεφτά ή όχι, σίγουρα περισσότερα από εμένα όπως λες και εσύ τώρα γιατί εσυ μπορεί να είσαι του φαίνεστε και κάποιοι άλλοι όχι όποτε μην κρίνεις από το τι βλέπεις, προτιμάς να ξοδέψεις το ποσό για κάτι άλλο από το να πάρεις καλώδια, δεν είναι θέμα μέγεθος (κόστους) αλλά επιλογής εκεί σου βγάζω το καπέλο μπορείς και να μου πεις ότι διάλεξα άλλον δρόμο για να προσεγγίσω το χάι ενδ και με λιγότερα λεφτά έχω καταφέρει να μοχλεύσω την αξία του ήχου μου,
Με έχεις σταυρώσει επειδή έδωσα 400€ για ένα ιντερκονεκτ, αλλά και εσύ δεν ξέρεις αν εγώ θέλω να τερματίσω κάπου και δεν βλέπω το λόγο να πάω σε υψηλότερα κόστη απλά από επιλογή.
Μην δίνεις και πολύ σημασία. Σε όλους που έχουν αντίθετη άποψη ή ρότες τα ίδια κάνει :p
Ευλόγησον!!:biggrin::biggrin:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.210
Ναι, κι εγώ δεν το καταλαβαίνω αφού έδωσες μόνο 400 ευρώ δηλαδή αν έδινες 2000 για interconnect και 5.000 για ηχείων τι θα σου έκαναν;;;
Τεσπα, εγώ πάνω από 15-20 ευρώ για οποιοδήποτε καλώδιο δεν δίνω και έχω το κεφάλι μου ήσυχο και δεν μου λέει κανείς τίποτα και αν με πει τσίπη νααααααα... :p
Εσύ παιδί μου μπορείς άνετα να καταταχθείς στα...Τιμalfee 24K. :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan