- Reaction score
- 122
Παιδιά και εγώ μέσα είμαι Για RP 280 F με 650 ευρώ να τα βάλω για sourround οπότε το αποφασίζεται μυνημα...
Νομίζω στις αγγελίες έχει ένα ζευγάρι, είστε κοντά οικονομικά.Αν βρείτε θέλω και εγω δύο σετ για ταβάνιασμα.
Είμαι λαρτζ, δίνω 800€ για το σετ![]()
Μια χαρά τα χρειάζονται τα sub ιδικά κάτω από τους 50 κύκλους. Το θέμα είναι οτι με την ισοστάθμιση δεν βελτιώνεις τον ήχο του ηχείου, αλλά την απόδοση του στο χώρο σου. Βέβαια υπάρχουν ειδικοί εδώ μέσα που μπορούν να στο αναλύσουν/τεκμηριώσουν σωστά και οχι μπακάλικα όπως εγώ. Ο Πολ ήταν μια ιδιοφυΐα της εποχής του, μας χωρίζει όμως πάνω απο μισός αιώνας, στον οποίο έχουν γίνει άλματα εξέλιξης. Για καλώδιο δεν χρησιμοποιώ κατι καλύτερο απο αυτο που εχει το ηχείο στα σωθικά του.Τι θηρία είναι αυτά! Εξαφανίζουν κάθε sub άκι φαντάζομαι!
Τι να τις κάνουν τις ρυθμίσεις - ισοσταθμήσεις κλπ. Οτιδήποτε πειράξεις πέραν του φλατ, καταστρέφεις τον ήχο τους.
Κάποτε ρώτησαν τον Κlispch, για καλώδια, από πια εταιρεία να επιλέξουν για τις υλοποιήσεις του. Τους ανέφερε: Κόψτε λίγο από το καλώδιο από το πορτατίφ σας και είστε ok!
Vakis κάποια στιγμή λίγο πριν τα Χριστούγεννα είχαμε μαζευτεί σπίτι με 4 φίλους να τα πούμε και να ακούσουμε μουσικουλα (γυναικόπαιδα στον παιδότοπο). Με τους δυο είχαμε και συγκρότημα αλλά έφυγαν εξωτερικό για δουλειά. Κάποια στιγμή καθόμαστε στον καναπέ και μου κάνει ο ένας ρε Κωστή γιατί έχεις βάλει να παίζουν και τα 3 μπροστινά ηχεία σου, η βάλε όλο το surround ή άσε τα 2 γομάρια.... Εγώ έχω συνηθίσει τη στερεοφωνική εικόνα των ηχείων μου όταν όμως ακούς απο κάποιον 3ο ότι παίζει και το κεντρικό μαζί ( έπαιζα δικαναλο Ν50-προ-τελικος) σου κάνει εντύπωση. Τότε λοιπόν έκανα ένα μίνι τεστ. Tους έβαλα όλους να κάτσουν ανά δυο στο κέντρο του καναπέ και έβαλα 3-4 τραγούδια και τους ρωτούσα πότε παίζει το κεντρικό. και οι 4 συμφώνησαν πως τα όργανα ήταν διακριτά και μοιράζονται σε LR, αλλά η φωνή, (όταν ήταν μια και οχι ντουέτα ή δεύτερες κτλ) έβγαινε από το κεντρικοί ηχείο!!. Όταν τους είπα οτι τόση ώρα ακούμε μόνο απο LR κόλλησαν το αυτί τούς στο κεντρικό για να δούνε οτι δεν τούς κάνω πλάκα.Τι θηρία είναι αυτά! Εξαφανίζουν κάθε sub άκι φαντάζομαι!
Τι να τις κάνουν τις ρυθμίσεις - ισοσταθμήσεις κλπ. Οτιδήποτε πειράξεις πέραν του φλατ, καταστρέφεις τον ήχο τους.
Κάποτε ρώτησαν τον Κlispch, για καλώδια, από πια εταιρεία να επιλέξουν για τις υλοποιήσεις του. Τους ανέφερε: Κόψτε λίγο από το καλώδιο από το πορτατίφ σας και είστε ok!
Παλαιότερα είχα σημειώσει και εγώ κάτι παρόμοιο. Μόνο οι κατέχοντες Klipsch μπορούν να καταλάβουν αυτήν την εμπειρία. Όταν παίζουν τα klipsch, οι μη γνωρίζοντες κατά την ακρόαση, πάνε στο κεντρικό και βάζουν το αυτί τους για να πεισθούν ότι δεν συμμετέχει.Vakis κάποια στιγμή λίγο πριν τα Χριστούγεννα είχαμε μαζευτεί σπίτι με 4 φίλους να τα πούμε και να ακούσουμε μουσικουλα (γυναικόπαιδα στον παιδότοπο). Με τους δυο είχαμε και συγκρότημα αλλά έφυγαν εξωτερικό για δουλειά. Κάποια στιγμή καθόμαστε στον καναπέ και μου κάνει ο ένας ρε Κωστή γιατί έχεις βάλει να παίζουν και τα 3 μπροστινά ηχεία σου, η βάλε όλο το surround ή άσε τα 2 γομάρια.... Εγώ έχω συνηθίσει τη στερεοφωνική εικόνα των ηχείων μου όταν όμως ακούς απο κάποιον 3ο ότι παίζει και το κεντρικό μαζί ( έπαιζα δικαναλο Ν50-προ-τελικος) σου κάνει εντύπωση. Τότε λοιπόν έκανα ένα μίνι τεστ. Tους έβαλα όλους να κάτσουν ανά δυο στο κέντρο του καναπέ και έβαλα 3-4 τραγούδια και τους ρωτούσα πότε παίζει το κεντρικό. και οι 4 συμφώνησαν πως τα όργανα ήταν διακριτά και μοιράζονται σε LR, αλλά η φωνή, (όταν ήταν μια και οχι ντουέτα ή δεύτερες κτλ) έβγαινε από το κεντρικοί ηχείο!!. Όταν τους είπα οτι τόση ώρα ακούμε μόνο απο LR κόλλησαν το αυτί τούς στο κεντρικό για να δούνε οτι δεν τούς κάνω πλάκα.![]()
Έτσι δεν θα έπρεπε να είναι το σωστό;Παλαιότερα είχα σημειώσει και εγώ κάτι παρόμοιο. Μόνο οι κατέχοντες Klipsch μπορούν να καταλάβουν αυτήν την εμπειρία. Όταν παίζουν τα klipsch, οι μη γνωρίζοντες κατά την ακρόαση, πάνε στο κεντρικό και βάζουν το αυτί τους για να πεισθούν ότι δεν συμμετέχει.
Προφανώς και δεν ανακάλυψε την Αμερική. Ένα καλό ηχείο οφείλει να έχει σωστή στερεοφωνική εικόνα. Εγώ απλα περιγράφω το γεγονός μίας και τα ηχεία μου έχουν περίπου 3 μέτρα απόσταση μεταξύ τούς. Πάντως και η φόρτιση κόρνας συμβάλλει στην τόσο καλή διασπορά.Καλά, σωστή στερεοφωνική εικόνα και μεγάλο soundstage ανοίγουν πάρα πολλά ηχεία.
Πάρα πολλά.
Χρειάζεται απλά σωστό στήσιμο των ηχείων και του χώρου και σωστή θέση ακρόασης.
Δεν ανακάλυψε... την Αμερική η Klipsch![]()
τα 8000 πόσο τα βρήκες φίλε?Αν είχα δει τα μηνύματα πιο νωρίς θα σου έδινα τα δικά μου. Ενα χρόνο αγορασμένα άθικτα όπως βγήκαν απο τις κούτες. Σε δυο μέρες θα εχω τα rp8000. Τα πήρε φίλος τελικά 800 ευρό