Από nordost σε κάτι άλλο !!!

Reaction score
30.454
Πρόσφατα πελάτης ευνουχισμένος απο τα λεγόμενα στο forum ήλθε να πάρει τα ενεργά Focal Shape Twin. Τα ακούει στο demo room και παθαίνει πλάκα. Τυχαία πέρναγα και τον ρώτησα που θα τα βάλει. Μου απαντάει σε ένα σαλόνι 40m2 και θα ακούει στα 4 μέτρα. Του απαντάω δεν θα πάιξει καλά και ακόμα και ένα φτηνό Chora 806 η Aria 906 με κατάλληλο ενισχυτή θα παίξει καλύτερα.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι το nearfield focal shape twin είναι παντελώς ακατάλληλο για κάποιον που θα ακούει στα 4 μέτρα.
Όταν όμως η αντιπρόταση για τα 4 μέτρα είναι το aria 906, το οποίο σύμφωνα με το σαιτ σας είναι

Το Aria 906 είναι κατάλληλο για δωμάτια μετρώντας από 15m2 και από απόσταση ακρόασης των 2.5m
έμενα κάτι δε μου πάει καλά.
Αν θέλετε το διευκρινιζετε.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.023
Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι το nearfield focal shape twin είναι παντελώς ακατάλληλο για κάποιον που θα ακούει στα 4 μέτρα.
Όταν όμως η αντιπρόταση για τα 4 μέτρα είναι το aria 906, το οποίο σύμφωνα με το σαιτ σας είναι

έμενα κάτι δε μου πάει καλά.
Αν θέλετε το διευκρινιζετε.
Πάλι καλά που το αντιλαμβάνεσαι πλήρως και όχι μερικώς. :lolsign:
Φαντάζεσαι τι θα μπορούσε να συμβεί με την μερική αντίληψη ? οχι πές μου φαντάζεσαι? :gotcha::gotcha::gotcha::gotcha:
Διότι εγώ αδυνατώ. :gotcha::gotcha::gotcha:

Reaction score
3.901
Δεν σου κακόπεσε πάντως; Θερίζει. Σωστά;
Είμαι πολύ ευχαριστημένος, γεγονός.

Θα προτιμούσα βέβαια να μην εξαρτώμαι απο το mac mini όσο αφορά τους χειρισμούς του συστήματος, παρότι είναι γαιδούρι(το mac).

O χώρος μου θέλει πραγματάκια (fuck), κάτι θα κάνω όμως, σίγουρα. :drinks:

Reaction score
30.454
Πάλι καλά που το αντιλαμβάνεσαι πλήρως και όχι μερικώς. :lolsign:
Φαντάζεσαι τι θα μπορούσε να συμβεί με την μερική αντίληψη ? οχι πές μου φαντάζεσαι? :gotcha::gotcha::gotcha::gotcha:
Διότι εγώ αδυνατώ. :gotcha::gotcha::gotcha:
Πήγαινε πουλάκι μου να απλώσεις λίγο μίνιο στα σανσουι. Έχουν αρχίσει να σκουριαζουν!!!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.023
Ζαμέ. SANSUI ντεν σκουριάζουν ποτέ. :fuckyou:
Εχουν υποστεί ειδικές επεξεργασίες . :gotcha:
Τα δικά σου πρόσεχε μην σκουριάσουν , μιά και το μότο σου υποφέρει από κάτι τέτοια. :lolsign:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.214
Είμαι πολύ ευχαριστημένος, γεγονός.

Θα προτιμούσα βέβαια να μην εξαρτώμαι απο το mac mini όσο αφορά τους χειρισμούς του συστήματος, παρότι είναι γαιδούρι(το mac).

O χώρος μου θέλει πραγματάκια (fuck), κάτι θα κάνω όμως, σίγουρα. :drinks:
Μπορείς να χειρίζεσαι το Mac mini μέσω iPad? Ποιο software χρησιμοποιείς; Όλα εχουν remote app.

Το σύστημά σου, είναι ζηλευτό. :superman:

Ήμουν και εγω στο παρά τσακ να το αγοράσω, και εκεί ήταν που με έπιασαν οι πολυκαναλικές ανησυχίες και έκανα πίσω. Και υποκειμενικά το προτιμώ απο το kii, βέβαια είναι πολυ ακριβότερο.

Για τιν χώρο σου δεν ξέρω, αλλά με τέτοιο σύστημα με ενεργά, με δυο σαμπ, dsp και στήσιμο απο ειδικό....και χωρίς καλωδιάρες (ναι επίτηδες τα επαναλαμβάνω για να εμπεδωθούν απο κάποιους) το πιο πιθανό είναι να μην χρειάζεσαι και πολλά πολλά.

Reaction score
410
Αυτά είναι, πες μια πρόταση σε παρακαλώ ποτέ δεν είναι αργά, έχεις δίκιο αυτή είναι η επιλογή μου καθώς επίσης και η ερώτηση μου, πράγμα το οποίο δεν σεβάστηκαν, δεν έχουν αφήσει άνθρωπο να εκφέρει άποψη.
Ξεκίνησε "Από nordost σε κάτι άλλο !!!" ....κατέληξε "Από nordost σε κάτι άλλο !!!". Λοιπά στοιχεία επί του ερωτήματός σου ...άγνωστα...

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.921
Ινστρούχτωρ θα σε θερμοπαρακαλούσα να μην περιλαμβανεις πάνω απο 4 γράμματα στις λέξεις που χρησιμοποιείς αυθαιρέτως!
Καλά! Θα χρησιμοποιώ τη συντομογραφία της: Μιερ!

Reaction score
12.260
εκσου και κωλος της μαμου...
και εγω το εχω παθει σε βαθμολογια καλωδιου ρεβματως ...ηθελα να του βαλω 1..και του εβαλα 2 μηδενικα..
Δεν κατάλαβα. Ήθελες να του βάλεις "1" ή ήθελες να του βάλεις ένα μηδενικό και τελικά του έβαλες δύο μηδενικά;

Καλά τι έκανε αυτός ??

Αγόρασε καλώδια !
View attachment 161384
Έεεεετσι!!!! Στη γκιλοτίνααααααααααααα!!!!!!

Reaction score
3.901
Μπορείς να χειρίζεσαι το Mac mini μέσω iPad? Ποιο software χρησιμοποιείς; Όλα εχουν remote app.

Το σύστημά σου, είναι ζηλευτό. :superman:

Ήμουν και εγω στο παρά τσακ να το αγοράσω, και εκεί ήταν που με έπιασαν οι πολυκαναλικές ανησυχίες και έκανα πίσω. Και υποκειμενικά το προτιμώ απο το kii, βέβαια είναι πολυ ακριβότερο.

Για τιν χώρο σου δεν ξέρω, αλλά με τέτοιο σύστημα με ενεργά, με δυο σαμπ, dsp και στήσιμο απο ειδικό....και χωρίς καλωδιάρες (ναι επίτηδες τα επαναλαμβάνω για να εμπεδωθούν απο κάποιους) το πιο πιθανό είναι να μην χρειάζεσαι και πολλά πολλά.
Το αμαρα χρησιμοποιώ ακόμη.

Τώρα βέβαια tidal μέσω ροον στο μακμινι(πρόσφατο, προχθές μίλαγα με τον Κωταυτχιά και μου το πρότεινε, πήρα Χ'μου, μου το εγκατέστησε εξ αποστάσεως, μπόμπα!) είναι εξαιρετικό και αναμένω το ιννουος το μικρό στο οποιο θα φωρτώσω σκληρούς και θα είναι το ρουν σερβερ-πλαυερ.

Δίπλα στον καναπέ υπάρχει η οθόνη και το πληκτρολόγιο-πόντιξ και επι του καναπέως iPad φυσικά.

Spotify ston av reseiver, πολύ το γουστάρω και δαύτο!!!

Ατελείωτος πλούτος το στρεαμιν, τι να λέμε!!!!

Και πικαπ βέβαια, κλάσικ!!!

Τόσα ωραία βινύλια, εξώφυλλα, εσώφυλλα, ζελατίνες....μια φορά στο τόσο γουστάρω τρελλά!

Ά τα καλώδια,,,:Dμάλιστα...
Λοιπόν έχω στο γραφείο τα 40άρια τα shape tis focal with το μικρό ντακ της grace.
Aκούω στο λιγότερο από μέτρο φυσικά.
Πρώτη σύνδεση; belden kai αμέσως αλλαγή!!!
Μογκάμι δεν είχα, έβαλα κάτι κιτρινάκια VDH....ψιλοκαλύτερα.
Ψάχνω στα αχρείαστα, βρίσκω κάτι....δε θυμάμαι, και ήρθε το πράγμα εκεί που τόθελα.
Δεν ξαναασχολήθηκα, το σετάκι είναι απίστευτο, τώρα γαργαλιέμαι για σαμπάκι μικρού μεγέθους(fuck!!), o χώρος είναι κατω απο 15τμ, κοιτάζω σε προ - σειρές, είδωμεν!

Στον μεγάλο χώρο με τα Grimm, έχω κάποια θέματα στις χαμηλές και δύσκολες-ανομοιόμορφες επιφάνειες και αποστάσεις.

Πιθανό να βρεθεί κάποια λύση που θα ακολουθήσω. Το μόνο που έγινε ήταν ανύψωση των σαμπς(των Γκριμ) μερικά εκατοστά απο τη βάση τους.

Και γω το προτιμώ απο τα Kii (υποκειμενικά πάντα), στα ίδια χρήματα είναι, δεν υπάρχει διαφορά(και άνευ και με σαμπ)

Reaction score
2.437
Το δικό μου bottom line.

Ηχητική φροντίδα χώρου ΚΑΙ ισοστάθμιση.

Και όταν λέμε ισοστάθμιση εννοούμε πρώτα μετρήσεις (φυσικά πως αλλιώς ?)

Και όταν γράφει ο πολύ έμπειρος και καταξιωμένος @ChrisHat «Για την ιστορία το setup είχε και λίγο ... mastering με EQ από το Amarra» , εννοεί χρειάσθηκε «λίγο» - θα μπορούσε να απαιτείται «λίγο ακόμα» σε ένα κάπως χειρότερο χώρο με το ίδιο σύστημα.

Δεν έχω άποψη στο θέμα ενεργών ηχείων , έχω σχεδόν μηδενική εμπειρία . Σαν ιδέα μου φαίνεται ιδανική , σαν εκτέλεση δεν ξέρω , βασικό μειονέκτημα για εμένα είναι ότι είναι άσχημα (δεν το γράφω σαν αστείο).

Απλώς τονίζω το θέμα ισοστάθμιση , γιατί πιστεύω ότι αποτελεί τον «Ρουβίκωνα» που πρέπει να περάσει κάποιος παλαιάς κοπής χαιεντάς .

Η αρνητική “(πιουρίστικη”) στάση απέναντι σε αυτή φέρνει πολύ κουβέντα για καλώδια , για ρεύματα , για στηρίξεις , για πικαπ , άρνηση των μετρήσεων, απόψεις περί ψηφιακίλας κλπ. (κουβέντα δυσανάλογη με την σημασία τους)

Εκεί είναι το σημείο καμπής του «σύγχρονου» hi-fi κατά τη γνώμη μου και όχι στα ενεργά ή τα πολυκάναλικά. (καλό αλλά δύσκολο χωροταξικά )

Κακό για τους χαιεντάδες , ενώ θα έπρεπε να το δουν και σαν μία νέα «φυγή προς τα εμπρός» για το χόμπι αλλά και σαν προσωπική βελτίωση σε επίπεδο γνώσης και όχι μόνο αποτελέσματος (που είναι σίγουρο)

Και κάτι ακόμα στο δικό μου bottom line. Μεγάλη –τεράστια σημασία έχει η ηχογράφηση – επεξεργασία . (όπως επίσης τόνισε και ο @ChrisHat)

(προσωπικά τρελαίνομαι με ηχογραφήσεις που έχω μόνο σε mp3 και μου αρέσει και το μουσικό θέμα βέβαια).

Αλήθεια τώρα που κατά κάποιο τρόπο έρχεται στο τραπέζι και «επίσημα» το EQ σαν αναγκαιότητα με το θέμα πικ-απ τι γίνεται?

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.214
Και κάτι ακόμα στο δικό μου bottom line. Μεγάλη –τεράστια σημασία έχει η ηχογράφηση – επεξεργασία . (όπως επίσης τόνισε και ο @ChrisHat)
Πολυ σημαντικό, αν δεν ειναι καλή η ηχογράφηση την έβαψες . Και αντιστροφως εχει και την ιδιαιτερότητα οι εξαιρετικές ηχογραφήσεις με τεράστιο δυναμικό εύρος να αναπαράγονται πολυ δύσκολα.

Αλήθεια τώρα που κατά κάποιο τρόπο έρχεται στο τραπέζι και «επίσημα» το EQ σαν αναγκαιότητα με το θέμα πικ-απ τι γίνεται?
Κανένα προβλημα αν την ισοστάθμιση την εφαρμόζει ο προ
Ά τα καλώδια,,,:Dμάλιστα...
Στο μεγάλο σύστημα άλλαξες ποτέ καλώδια;
Τώρα βέβαια tidal μέσω ροον στο μακμινι(πρόσφατο, προχθές μίλαγα με τον Κωταυτχιά και μου το πρότεινε, πήρα Χ'μου, μου το εγκατέστησε εξ αποστάσεως, μπόμπα!) είναι εξαιρετικό και αναμένω το ιννουος το μικρό στο οποιο θα φωρτώσω σκληρούς και θα είναι το ρουν σερβερ-πλαυερ.
:thumbsup:
Στον μεγάλο χώρο με τα Grimm, έχω κάποια θέματα στις χαμηλές και δύσκολες-ανομοιόμορφες επιφάνειες και αποστάσεις.

Πιθανό να βρεθεί κάποια λύση που θα ακολουθήσω. Το μόνο που έγινε ήταν ανύψωση των σαμπς(των Γκριμ) μερικά εκατοστά απο τη βάση τους.
Δεν είναι τυχαίο που το σαμπακι είναι κινητό, για να μπορείς να το αποσπάσεις απο το κυριως ηχείο και να το τοποθετήσεις στην θέση του χωρου που παίζει καλύτερα μπάσο. Τα γνωστά. Αυτά που γράφουμε εδώ και γινόμαστε σπαστικοί.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.987
Members
38.274
Νεότερο μέλος
Triumph