Καλώδια και θύματα

Reaction score
377
Εκτίθεσαι. 8-)

Είναι εντελώς λάθος αυτά που φαντάζεσαι.

Βεβαίως, έχεις κάποια λαϊκ σε αυτό σου το ποστ, δείχνουν άτομα που δεν γνωρίζουν τα βασικά. :lol:
Οποτε δεν παιζει κανενα ρολο η διαφορα μηκους των καλωδιων των ηχειων. Θα μπορουσα δηλαδη να εχω 50 ποντους καλωδιο στο δεξι ηχειο ας πουμε και 3 μετρα στο αριστερο και ολα καλα? Για να μαθω ρωταω.

Reaction score
12.232
Να το θέσω ως απορία πια. Είναι σαφές ποιοι τάσσονται υπέρ των καλωδίων. Ισοστάθμιση έχετε ακούσει;
Οποτε δεν παιζει κανενα ρολο η διαφορα μηκους των καλωδιων των ηχειων. Θα μπορουσα δηλαδη να εχω 50 ποντους καλωδιο στο δεξι ηχειο ας πουμε και 3 μετρα στο αριστερο και ολα καλα? Για να μαθω ρωταω.
Ωραία. Τί έχει μεγαλύτερη επιρροή στον ήχο; Η διαφορετική αντίσταση της τάξης των μερικών μιλιώμ ή η αύξηση της επαγωγής καθώς όταν το καλώδιο κουλουριάζεται, λειτουργεί σαν πηνίο;

Reaction score
2.994
Αφού μια φορά είχε κάνει μέτρηση ο Έαρ πριν από χρόνια με μικρόφωνο και από τότε δεν έχει κάνει τίποτα άλλο, μόνο μουσική ακούει, το έχει πει 100 φορές.
Αφού μια φορά είχε κάνει ακρόαση ο Έαρ πριν από χρόνια με παθητικά και από τότε δεν έχει κάνει τίποτα άλλο, μόνο μετρήσεις, το έχει πει 100 φορές.

:drinks:

Reaction score
377
Να το θέσω ως απορία πια. Είναι σαφές ποιοι τάσσονται υπέρ των καλωδίων. Ισοστάθμιση έχετε ακούσει;

Ωραία. Τί έχει μεγαλύτερη επιρροή στον ήχο; Η διαφορετική αντίσταση της τάξης των μερικών μιλιώμ ή η αύξηση της επαγωγής καθώς όταν το καλώδιο κουλουριάζεται, λειτουργεί σαν πηνίο;
Ασε βρε Νικολα να απαντησει ο επιστημων.(Φιλαρακι να σας ζησει!!)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.062
Αν θες να μάθεις, οκ.
Η διαφορά κατά 10 μέτρα, μπορεί να έχει μια μετρήσιμη πτώση στάθμης στο ένα ηχείο, γύρω στα 0.01 ντεσιμπέλ.
Για ακρίβεια στους υπολογισμούς, θα χρειαστώ την ωμική αντίσταση του καλωδίου που χρησιμοποιείται, καθώς και την αντίστοιχη του ηχείου.

Φυσικά, καμία μετρήσιμη διαφορά φάσης ή χρονισμού.

Reaction score
6.798
Εκτίθεσαι. 8-)

Βεβαίως, έχεις κάποια λαϊκ σε αυτό σου το ποστ, δείχνουν άτομα που δεν γνωρίζουν τα βασικά. :lol:
Θα μπορούσε αυτό να απαντηθεί σχετικά εύκολα. Ότι δηλαδή τα like σε αυτό το ποστ είναι για κάτι που δεν φαίνεται.
Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι η like police:lol::lol:

Reaction score
8.819
…. τι να κάνουμε βρε?
εμείς και κάτι αλληλέγγυοι μείναμε, όλος ο πλανήτης ( ο... φλατ ) ακούει πολυκάναλα :lolsign:

μιας και σε βρήκα εύκαιρο.... στα τσουβάλια φύραμα έχεις ?

.
Μην με khasomeras με ερωτήσεις του ποπου.
Είναι diy, άσε βαριέμαι να σου εξηγήσω,
Άμα ήθελα έπαιρνα κάτι εργοστασιακό με τα τετραπλάσια χρήματα, αν ήθελα κάτι όμορφο θα έκανα τα ταβάνι σαγρέ, θα πετουσα δύο μπιμπερό παθητικά πάνω στο χαλί, θα έβαζα στην μέση ένα μέσο αναπαραγωγής του περασμένου αιώνα και θα έβαζα φανταχτερά καλώδια, έλα ομως που τα έχω όλα αυτά γραμμένα, ξέρεις που.

Reaction score
3.089

όσο πιο κοντό,τόσο πιο καλό
Μην τα διαβάσει κανένα θηλυκό και έχουμε παρεξηγήσεις :lolsign:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.507
Αφού μια φορά είχε κάνει ακρόαση ο Έαρ πριν από χρόνια με παθητικά και από τότε δεν έχει κάνει τίποτα άλλο, μόνο μετρήσεις, το έχει πει 100 φορές.

:drinks:
Προ διετίας του καταλόγιζαν ότι όλο τα παθητικά Magnepan άκουγε,,μολονότι όλο ενεργές υλοποιήσεις υποστήριζε...

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
:lolsign:

μιας και σε βρήκα εύκαιρο.... στα τσουβάλια φύραμα έχεις ?

.
Ο ιδανικός συνδυασμός είναι:1 φύραμα, 1 καλαμπόκι και 2 τριφύλλι..
Έτσι κανείς διάχυση απορρόφηση σωστά @Khas ..
Αλλά που να ξέρεις εσύ αυτές τις τεχνικές....
Αν δε σου κάτσει.. έχεις τουλάχιστον τροφή για προβατακια..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.062
καθώς όταν το καλώδιο κουλουριάζεται, λειτουργεί σαν πηνίο;
Θεωρητικά ναι, θα μπορούσε να αποκτήσει κάποια απειροελάχιστη επαγωγικοτητα, αναλόγως του αριθμών των "σπειρών".

Βεβαίως, η τιμή αυτής της επαγωγικοτητας δε μπορεί να αποτελέσει κανενός είδους φίλτρο στο ακουστό φάσμα των συχνοτήτων, και η ήδη υπάρχουσα επαγωγικοτητα των καλωδίων, θεωρείται ανάξια λόγου, μόνο σχετίζεται με την εμπέδηση του καλωδίου, η οποία είναι ανάλογη του λόγου επαγωγικοτητας και χωρητικότητας, χωρίς να εξαρτάται από την ωμική αντίσταση ή το μήκος του καλωδίου.

Τα έχω εξηγήσει αναλυτικά κατ'επαναληψιν.

Reaction score
12.232
Όλα καλά κι όλα ωραία. Εξακολουθώ όμως να έχω την απορία: έχετε ακούσει ισοστάθμιση και αν ναι, με ποιο τρόπο; Με τί μηχανήματα; Αν γνωρίζετε κιόλας, με τί ρυθμίσεις;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.062
Προ διετίας του καταλόγιζαν ότι όλο τα παθητικά Magnepan άκουγε,,μολονότι όλο ενεργές υλοποιήσεις υποστήριζε...
Όλο κάτι θα μου καταλογίσουν, όταν αρχίζει η γαργάρα. ;)

Δε βαριέσαι, συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. :drinks:

Καιρό είχα να το ακούσω κι αυτό:

Screenshot_20200422_225821_com.roon.mobile.jpg

Reaction score
377
Όλα καλά κι όλα ωραία. Εξακολουθώ όμως να έχω την απορία: έχετε ακούσει ισοστάθμιση και αν ναι, με ποιο τρόπο; Με τί μηχανήματα; Αν γνωρίζετε κιόλας, με τί ρυθμίσεις;
Νικολα οταν με το καλο τελειωσει αυτο το χαλι που ζουμε τωρα, με χαρα θα ερχομουν σπιτι σου, αν βεβαια με καλουσες, να ακουσω τι εχεις κανει.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Εκτίθεσαι. 8-)

Δηλαδή ντοκτορ θεωρείς ότι στα δικά σου ποστ τα λαικ που παίρνεις, ξέρουν αυτοί που τα βάζουν τα "βασικά" όπως λες???

Reaction score
12.232
Νικολα οταν με το καλο τελειωσει αυτο το χαλι που ζουμε τωρα, με χαρα θα ερχομουν σπιτι σου, αν βεβαια με καλουσες, να ακουσω τι εχεις κανει.
Εννοείται, αλλά με τη μπέμπα δεν ξέρω πότε θα είμαι σε θέση να υποδεχτώ κόσμο για ακρόαση! Το συντομότερο δυνατόν! Να κάνω και τα πειράματά μου σύμφωνα με τις οδηγίες του Bhutia!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.631
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder