Poll περί δικάναλου - πολυκάναλου ήχου

Δικάναλος ή πολυκαναλος;

• Total voters
    199
Reaction score
2.826
Το θέμα δεν με ενοχλεί, όπως γουστάρει ο καθένας, το να μ@μ@ς κάθε νήμα είναι πλέον μονότονο και αντί δημιουργικό, για καλώδια μιλάμε ακριβώς τα ίδια γράφονται, για αντικραδασμικα, για rack, για παθητικά ηχεία για πικαπ για οτιδήποτε εκτός του πολυκάναλου υπάρχει η γνωστή ομάδα που θα το καταστρέψει γιατί δεν της γουστάρει.
ξερεις υπάρχουν και άλλα γούστα αν δεν σου αρέσουν μην ασχολείσαι ( δεν απευθύνομαι προσωπικά σε σενα) άσε αυτούς που γουστάρουν να ανταλλάξουν απόψεις, αυτό λέγεται σεβασμός στην γνώμη του άλλου, πράγμα που δεν ισχύει εδώ.
Αν είναι να βγάζουμε χολή ο ένας για τα γούστα του άλλου τότε άστο.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.818
Όταν τελειώσουμε με το poll να χωρίσουμε ομάδες και να τα βρούμε όλα στο paintball… :spiteful:
Έτσι πρέπει να λύνονται οι διαφωνίες, δημιουργικά. :hunter:
Αυτοί που ψήφισαν σε πολλές κατηγορίες θα ''φύγουν'' πρώτοι με συνοπτικές (στα γόνατα και 1 ball between the eyes).
Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη δημοκρατία... :biggrin:

Last edited:

gonis

Luger
Reaction score
12.135
Πρόβλημα κανένα, απλά μπερδεύεται τα νήματα, νομίζετε ότι όλα έχουν το ίδιο θέμα, έχει χαθεί η μπάλα, οποίο νήμα να κοιτάξεις όλα τα ίδια γράφουν.
Κάπως ετσι;:)

55D92A8E-9BAA-4505-BF95-72BBCE69AE91.jpeg

προσθέστε μετά ότι θέλετε,
πχ γουστάρεις hiend;φτιάξε ένα φραπέ να μιλησουμε για πολυκαναλα:p

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.051
Άλλο ένα νήμα που έχει καταλήξει να μιλάτε μόνοι σας
Αφού μπήκες και συ και μίλησες. :gotcha:

Μη μιλάς, μας διακόπτεις.:biggrin:

148 συμμετοχές στο πολλ μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα παραμένουν σταθερά, όπως τα κατέγραψα εδώ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.199
Αφού μπήκες και συ και μίλησες. :gotcha:

Μη μιλάς, μας διακόπτεις.:biggrin:

148 συμμετοχές στο πολλ μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα παραμένουν σταθερά, όπως τα κατέγραψα εδώ.
Είναι πολλ του...κολλ. 🤡

Ποιος πήγε και άπλωσε ρούχα στην ταράτσα ; Ο πολυκαναλικός που ήθελε να φτιάξει immersive setup με όσα είχε ήδη απλώσει στο μπαλκόνι.:roflmao:

Reaction score
968
αυτό είναι το φουλ σεταπ υποστήριξης....
είναι το άκρο...
υπάρχει και μίνιμουμ τοποθέτηση με 2 στο ταβάνι
και ακόμη πιο minimum τα Dolby Atmos enabled
κάτι έχεις καταλάβει λάθος μου φαίνεται..
δηλαδή?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.923
Όχι.
Το 2 είναι για αυτούς που δεν θα στήσουν πολυκάναλο, αν πχ δε χωράει στο χώρο τους, ή αν δε θέλουν να δώσουν εκεί λεφτά.
Το 3 είναι για αυτούς που σκοπεύουν, όταν μπορέσουν, να στήσουν πολυκάναλο.

Δηλαδή οι μεν θα μείνουν στο δικάναλο φορέβε, ενώ οι δε θα μεταβούν κάποτε σε πολυκάναλο, αργά η γρήγορα δεν ξέρω, αναλόγως των περιστάσεων του καθενός.

Εννοείται πως ο μονοκαναλος ήχος κυριαρχεί στην πλειοψηφία του κόσμου, ιδίως του νέου κόσμου.
Δεν έχει νόημα για μας που ασχολούμαστε με το Hi-Fi να συζητάμε για μονοκάναλο, σχεδόν ούτε για δικάναλο δεν έχει νόημα, αλλά τες πα..

Είναι εντελώς αντικειμενικά καλύτερο το δικάναλο περιεχόμενο μέσω απμίξινγκ, αναφέρεται μέχρι και από τον Τουλ αυτό, οπότε κάθε αντίθετη εκτίμηση ακρόασης, θα πρέπει να εξετάζεται διεξοδικά για να βρεθεί το πρόβλημα.
Οι πιθανότερες αιτίες είναι ανομοιογένεια των ηχείων, κακής ποιότητας περιφερειακά ηχεία, κακής ποιότητας στήσιμο και κακής ποιότητας ισοστάθμιση.
Τέλος, αλλά σημαντικό, κακής ποιότητας αλγόριθμος απμίξινγκ.

Το πολλ δεν γίνεται για να αποδείξει αν το δικάναλο είναι καλύτερο από το πολυκάναλο, αυτά τα έχουμε ξεπεράσει.

Το πολλ δείχνει την κατάσταση αυτή τη στιγμή στα οικιακά σεταπ, και την τάση για το μέλλον.

Σύμφωνα με τα ως τώρα αποτελέσματα, στο 46% είναι δικάναλο σεταπ, και προφανώς οι χρήστες του, θέλουν να παραμείνει έτσι, έτσι γουστάρουν.

Να σου πω τη μαύρη αλήθεια, ιδίως όσοι ακούνε βασικά πικάπ, δεν έχει και νόημα να συζητάνε κάτι περισσότερο.. τες πα.

Το 7% δεν έχει τη δυνατότητα να στήσει πολυκάναλο, οπότε θα παραμείνουν στο δικαναλο λόγω συνθηκών.

Το 18% με δικάναλο σήμερα, θα ήθελε να στήσει στήσει πολυκάναλο σε κάποια στιγμή στο μέλλον. Σημαντικό ποσοστό. Δείχνει την τάση που έλεγα.

Τέλος, το 25% ακούει ήδη πολυκαναλα.

Σημαντικό ποσοστό κι αυτό. 1 στους 4, δεν είναι λίγο...

Όταν κάποτε θα μπορέσουν να στήσουν πολυκάναλο οι δικαναλοι που θέλουν, το συνολικό ποσοστό των πολυκάναλων θα φτάσει πάνω κάτω στο επίπεδο των δικαναλων σήμερα.

Έχουμε δηλαδή ένα 18% δικαναλων, που θα ήθελαν όταν μπορέσουν, να στήσουν πολυκάναλο.
Σημαντικό ποσοστό κόσμου για να βοηθήσουμε, όσοι έχουμε ήδη φτάσει εκεί.
Απάντησα και εγώ, μετά από πολύ σκέψη, δικάναλα , διότι παρά τις ρυθμίσεις, παρά τις πολλές αλλαγές, παρά την επίσκεψη ακόμη και ειδικών στον ήχο, στον χώρο μου, στο αυτί μου κάθεται καλύτερα ο ήχος όταν παίζει ο pro μου. Δεν ξέρω τον λόγο. Μπορεί να φταίει ο χώρος, μπορεί να φταίει ότι δεν υπάρχει ομοιογένεια μεταξύ των ηχείων μου.
Όταν παίζει ο pro με τον τελικό, το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό, όταν παίζει ο marantz σαν pro, πολυκάναλα, το αποτέλεσμα είναι πιο εντθπωσιακό, όχι όμως φυσικό!

Πάντως δεν απορρίπτω τον πολυκάναλο ήχο τελείως.'' Έρχονται στιγμές'' που έλεγε και ο Πάριος, που ''απολαμβάνω'' και πολυκάναλα.

Reaction score
2.803
Άλλο να βλέπεις 5 ώρες τον χώρο την ημέρα και άλλο 24 ώρες..

Θα δούμε, το παλεύω.. ;)
Εγώ το χειμώνα τρεις-τέσσερις ώρες, το καλοκαίρι δεν μπορώ κλεισμένος ψυχοπλακώνομαι, δουλεύω πολύ ακουστικά. :p

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.905
Εγώ το χειμώνα τρεις-τέσσερις ώρες, το καλοκαίρι δεν μπορώ κλεισμένος ψυχοπλακώνομαι, δουλεύω πολύ ακουστικά. :p
Ε! Φιάξε ένα θερινό τότε. Οξω στην βεράντα. Η στην ταράτσα. :lolsign:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.585
Το θέμα δεν με ενοχλεί, όπως γουστάρει ο καθένας, το να μ@μ@ς κάθε νήμα είναι πλέον μονότονο και αντί δημιουργικό, για καλώδια μιλάμε ακριβώς τα ίδια γράφονται, για αντικραδασμικα, για rack, για παθητικά ηχεία για πικαπ για οτιδήποτε εκτός του πολυκάναλου υπάρχει η γνωστή ομάδα που θα το καταστρέψει γιατί δεν της γουστάρει.
ξερεις υπάρχουν και άλλα γούστα αν δεν σου αρέσουν μην ασχολείσαι ( δεν απευθύνομαι προσωπικά σε σενα) άσε αυτούς που γουστάρουν να ανταλλάξουν απόψεις, αυτό λέγεται σεβασμός στην γνώμη του άλλου, πράγμα που δεν ισχύει εδώ.
Αν είναι να βγάζουμε χολή ο ένας για τα γούστα του άλλου τότε άστο.
poll δικάναλου - πολυκάναλου είναι.
Γράφουν οι πολυκάναλοι τα δικά τους, ποιος εμποδίζει τους δικάναλους να γράψουν τα δικά τους?

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Τέλος το immersive setup για μένα μετά την καραντίνα... Δεν άντεξε να βλέπει τα ηχεία όλη την ώρα.. :(

5.1 όπως παλιά...
Άλλο να βλέπεις 5 ώρες τον χώρο την ημέρα και άλλο 24 ώρες..

Θα δούμε, το παλεύω.. ;)
Πάλεψέ το σωστά τότε κατα atmos τρελό αγόρι!:biggrin:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.905
Πάλεψέ το σωστά τότε κατα atmos τρελό αγόρι!:biggrin:
Τι του λές τώρα και σύ? Ξέρεις τι είναι να κοιτάει το ταβάνι 24 ώρες την ημέρα η κυρά? Θα φάει τέτοια παντόφλα που θα βγάλει μαλλιά , περισότερα. Αστο καλύτερα. :lolsign: :laugh:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.867
Members
38.252
Νεότερο μέλος
Der Pharao