Καλώδια και θύματα

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.337
Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα
Είσαι βαθιά νυχτωμένος .φιλικά πάντα.
Επιτέλους,κάποιος που δείχνει ν'αφομοιώνει ορισμένες συμβουλές...:)

Νυχτωμένοι στα βαθιά
και πνιγμένοι στα ρηχά
παίρνουμε καλωδιοτρίχα
να την κάνουμε τριχιά.
....
Το συγκεκριμένο σετ παίζει σε άλλη λίγκα μόνο του αλλά δυστυχώς στην παρούσα φάση δεν θεωρώ ορθό να προβώ στην απόκτηση του λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί.
Πολύ τυχεροί αυτοί πάντως που το έχουν στο σύστημα τους και ξεμπέρδεψαν τόσο εύκολα από αυτό το βάσανο που λέγεται καλώδιο.
...
Έχω καταστρώσει κι εγώ σχέδιο δράσης...Ν'αποταθώ στον προμηθευτή για να τ'αποκτούσα χωρίς καν δοκιμή ζητώντας όμως τιμή εφάμιλλη με την καλύτερη ανά την υψήλιο.Θα πω ότι έρχομαι συστημένος από μέλος του forum... 🤡

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.916
Έχω όλη την καλή διάθεση να πιστέψω αυτά που λένε. Τα καλώδια αυτό, τα καλώδια εκείνο, το άλλο κλπ. Αλήθεια.

Όμως..
Πως είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι μηχανικοί - τεχνικοί στα αεροπλάνα, στην πολεμική βιομηχανία, στους υπερυπολογιστές και σε άλλα πραγματικά High performance πεδία να μην ξέρουν ακόμα την σπουδαιότητα του πανάκριβου, σωστού, whatever καλωδίου; Δεν κάνει τίποτα εκεί δηλαδή; Μόνο στον ήχο κάνει;

Πως είναι δυνατόν τεράστιες εταιρείες να μην έχουν ανακαλύψει τίποτα και να τα έχουν καταφέρει βιοτεχνιούλες των 5-10 ανθρώπων;
Και άντε και πραγματικά αυτά τα 5 άτομα είναι αστέρια και βρήκαν το όνειρο, πως και δεν το εφαρμόζουν και όλοι οι άλλοι κολοσσοί; Κλείδωσαν πατέντα; Δεν εξαγοράζεται κανείς;

Και αφού αυτό που ανακάλυψαν είναι πραγματικό γιατί δεν έχουν μετρήσεις να μας αποδείξουν ότι είμαστε βλάκες; Μας λυπούνται; Γιατί δεν μας δείχνουν πως η ανακάλυψη τους επηρεάζει το frequency response πχ που αυτό μας ενδιαφέρει; Γιατί όλοι μας λένε ότι πρέπει να ακούσουμε;
Γιατί πρέπει να ακούσουμε; Εμείς δεν ξέρουμε, πως θα πάρουμε το σωστό; Αν αυτό που μας αρέσει δεν είναι αυτό που ψάχνουμε;
Γιατί πρέπει να κάνουμε ΕQ με τα καλώδια;
Γιατί να βάλουμε κάτι στην αλυσίδα που θα επηρεάσει το αποτέλεσμα όταν πληρώνουμε πανάκριβα μηχάνημα να μας περάσουν τον ήχο όσο ανεπηρέαστα γίνεται;
Γιατί μας λένε ότι ένα μηχανάκι που παίρνει σήμα από πολύ μακριά (switcher) δεν γίνεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα; Οι ίδιοι από την άλλη μας λένε ότι ένα καλώδιο που μεταφέρει το ρεύμα που έρχεται από πολύ μακριά το επηρεάζει. Γιατί το επηρεάζει; Πως αυξάνει την ποιότητα του σήματος; Μήπως την αλλάζει κάνοντας τη κατώτερη;
Πως επηρεάζεις ηχητικά τα μηδέν και τους άσους στο ψηφιακό σήμα; Τη τους κάνεις; Μασάζ;
Εδώ βγήκε επίσημα ο άνθρωπος από Marantz - Denon και το είπε ξεκάθαρα.
Δεν επηρεάζεις τα μηδέν και τους άσους ούτε σε θέματα χροιών ούτε πουθενά, δεν γίνεται (αν δεν έχετε δει τα 3 videos στο Audioholics για το HDMI 2.1 που μιλάει για 3 ώρες ο άνθρωπος της Marantz - Denon να το δείτε).

Οι ερωτήσεις είναι πολλές, απλές, και απαντήσεις δεν υπάρχουν.

Το άκου και πες μου δεν είναι απάντηση.
Εσύ πρέπει να μου αποδείξεις ότι αυτό που λες ισχύει.
Το μυαλό έχει τη δύναμη να σου παρουσιάσει μπροστά στα μάτια σου πράγματα που δεν υπάρχουν, στον ήχο θα σκαλώσει;

Πουθενά στο κόσμο, από εικόνα μέχρι αεροπλάνα μέχρι όπου θες δεν υπάρχει τέτοια διαβάθμιση στην ποιότητα του καλωδίου και στα ανεξήγητα μη τεκμηριωμένα φαινόμενα όπως στον ήχο.

Αυτό λέει πάρα πολλά.

Το μόνο που χρειάζεται είναι απλή λογική.

Last edited:

Reaction score
6.811
Μην ξεχνάς εγώ παίζω ενεργά, ένας τελικός ανά μεγάφωνο. Τώρα το έχω τρίδρομο. Αρα θέλω κάμποσα καλώδια . Τα οποία μάλλον δεν υπάρχουν. Rca , και ηχείων.
Αν έχεις δυνατότητα πάρε ένα για την οδήγηση από προ τελικό και ένα για δυό ηχεία. Έτσι για να έχεις δική σου άποψη και άσε εμένα να λεω ότι θέλω φίλε. Είναι καλύτερα να έχεις δική σου άποψη για κάτι που εσύ δοκίμασες και όχι από αυτά που λέω εγώ ή κάποιος άλλος.
Επιτέλους,κάποιος που δείχνει ν'αφομοιώνει ορισμένες συμβουλές...:)

Νυχτωμένοι στα βαθιά
και πνιγμένοι στα ρηχά
παίρνουμε καλωδιοτρίχα
να την κάνουμε τριχιά.

Έχω καταστρώσει κι εγώ σχέδιο δράσης...Ν'αποταθώ στον προμηθευτή για να τ'αποκτούσα χωρίς καν δοκιμή ζητώντας όμως τιμή εφάμιλλη με την καλύτερη ανά την υψήλιο.Θα πω ότι έρχομαι συστημένος από μέλος του forum... 🤡
Θα στα φέρω εγώ άμα θέλεις με τον φίλο μου τον μεροκαματιάρη .
Τόσα έχουμε μάθει από εσένα. Μία μικρή ανταπόδοση δεν βλάπτει. :)

Reaction score
2.826
Έχω όλη την καλή διάθεση να πιστέψω αυτά που λένε. Τα καλώδια αυτό, τα καλώδια εκείνο, το άλλο κλπ. Αλήθεια.

Όμως..
Πως είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι μηχανικοί - τεχνικοί στα αεροπλάνα, στην πολεμική βιομηχανία, στους υπερυπολογιστές και σε άλλα πραγματικά High performance πεδία να μην ξέρουν ακόμα την σπουδαιότητα του πανάκριβου, σωστού, whatever καλωδίου; Δεν κάνει τίποτα εκεί δηλαδή; Μόνο στον ήχο κάνει;

Πως είναι δυνατόν τεράστιες εταιρείες να μην έχουν ανακαλύψει τίποτα και να τα έχουν καταφέρει βιοτεχνιούλες των 5-10 ανθρώπων;
Και άντε και πραγματικά αυτά τα 5 άτομα είναι αστέρια και βρήκαν το όνειρο, πως και δεν το εφαρμόζουν και όλοι οι άλλοι κολοσσοί; Κλείδωσαν πατέντα; Δεν εξαγοράζεται κανείς;

Και αφού αυτό που ανακάλυψαν είναι πραγματικό γιατί δεν έχουν μετρήσεις να μας αποδείξουν ότι είμαστε βλάκες; Μας λυπούνται; Γιατί δεν μας δείχνουν πως η ανακάλυψη τους επηρεάζει το frequency response πχ που αυτό μας ενδιαφέρει; Γιατί όλοι μας λένε ότι πρέπει να ακούσουμε;
Γιατί πρέπει να ακούσουμε; Εμείς δεν ξέρουμε, πως θα πάρουμε το σωστό; Αν αυτό που μας αρέσει δεν είναι αυτό που ψάχνουμε;
Γιατί πρέπει να κάνουμε ΕQ με τα καλώδια;
Γιατί να βάλουμε κάτι στην αλυσίδα που θα επηρεάσει το αποτέλεσμα όταν πληρώνουμε πανάκριβα μηχάνημα να μας περάσουν τον ήχο όσο ανεπηρέαστα γίνεται;
Γιατί μας λένε ότι ένα μηχανάκι που παίρνει σήμα από πολύ μακριά (switcher) δεν γίνεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα; Οι ίδιοι από την άλλη μας λένε ότι ένα καλώδιο που μεταφέρει το ρεύμα που έρχεται από πολύ μακριά το επηρεάζει. Γιατί το επηρεάζει; Πως αυξάνει την ποιότητα του σήματος; Μήπως την αλλάζει κάνοντας τη κατώτερη;
Πως επηρεάζεις ηχητικά τα μηδέν και τους άσους στο ψηφιακό σήμα; Τη τους κάνεις; Μασάζ;
Εδώ βγήκε επίσημα ο άνθρωπος από Marantz - Denon και το είπε ξεκάθαρα.
Δεν επηρεάζεις τα μηδέν και τους άσους ούτε σε θέματα χροιών ούτε πουθενά, δεν γίνεται (αν δεν έχετε δει τα 3 videos στο Audioholics για το HDMI 2.1 που μιλάει για 3 ώρες ο άνθρωπος της Marantz - Denon να το δείτε).

Οι ερωτήσεις είναι πολλές, απλές, και απαντήσεις δεν υπάρχουν.

Το άκου και πες μου δεν είναι απάντηση.
Εσύ πρέπει να μου αποδείξεις ότι αυτό που λες ισχύει.
Το μυαλό έχει τη δύναμη να σου παρουσιάσει μπροστά στα μάτια σου πράγματα που δεν υπάρχουν, στον ήχο θα σκαλώσει;

Πουθενά στο κόσμο, από εικόνα μέχρι αεροπλάνα μέχρι όπου θες δεν υπάρχει τέτοια διαβάθμιση στην ποιότητα του καλωδίου και στα ανεξήγητα μη τεκμηριωμένα φαινόμενα όπως στον ήχο.

Αυτό λέει πάρα πολλά.

Το μόνο που χρειάζεται είναι απλή λογική.
Αφού το 0 και το 1 δεν επηρεάζονται τότε γιατί η marantz βγάζει CD στα 7000 χιλιάρικα

41398550-EA6B-4656-952D-E76D5CF22AD6.png

Reaction score
3.628
Bits are bits...

Παιρνεις ενα κινητο Huawei των €99 και το χρησιμοποιεις σαν dac λαμβανοντας αναλογικο σημα απο την εξοδο των ακουστικων και εισαι αρχηγοπουλο!

Και ασε την Bryston,την Mytek και την Chord με τα ακριβα τους dac να βραζουν ορυζα!

:newrussian::smoke:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.041
Αν έχεις δυνατότητα πάρε ένα για την οδήγηση από προ τελικό και ένα για δυό ηχεία. Έτσι για να έχεις δική σου άποψη και άσε εμένα να λεω ότι θέλω φίλε. Είναι καλύτερα να έχεις δική σου άποψη για κάτι που εσύ δοκίμασες και όχι από αυτά που λέω εγώ ή κάποιος άλλος.

Δεν κατάλαβες. Από πρό πάω κροςς, μετά από το κροςς πάει σε κάθε έναν από τους τρείς τελικούς.
Αφού το 0 και το 1 δεν επηρεάζονται τότε γιατί η marantz βγάζει CD στα 7000 χιλιάρικα

View attachment 165861
Γιατί είναι εταιρία και ζεί με το να κατασκευάζει μηχανήματα και να τα πουλάει.
Τι σημαίνει αυτό ?
Και η PMC φιάχνει ηχεία που κοστίζουν 65000 το ζευγάρι. Να τους πούμε να κόψουν την παραγωγή , αφού το 0 και το 1 είναι τα ίδια στα ψηφιακά?
Και η MARK LEVINSON , KRELL , DE AGOSTINO , PLNIUS , AUDIO RESEARCH , φιάχνουν πανάκριβα μηχανήματα .
Να σταματήσουν επειδή τα ψηφία είναι ψηφία? Αν και μερικοί ίσως και να έπρεπε , με τις τιμές που έχουν αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Last edited:

Reaction score
12.260
Γιατί μας λένε ότι ένα μηχανάκι που παίρνει σήμα από πολύ μακριά (switcher) δεν γίνεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα;
Μη το λες. Λένε ότι ΚΑΙ το switch ΚΑΙ το καλώδιο δικτύου αλλάζει τον ήχο. Στην ερώτηση αν εγώ που κασάρω στη ραμ του Nuc επηρεάζομαι, απάντηση δεν πήρα. :p

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.337

Μην ξεχνάς, δεν είμαι και τόσο ΄΄ματσός΄΄
μα δεν κουμπώνω σύρματα που παίζει ο λαός
άκουσέ τα λίγο προτού τ'αρνηθείς
θα σου παίξουνε παπάδες να το θυμηθείς

Θα σου δώσω Kondo αρμαθιές να μεθάς
θα σου κάνω σκόντο πολλά λεφτά να μη φας
σε δικάναλες στρατόσφαιρες θ'απογειωθείς
φτάνει μόνο ισοστάθμιση και REW να μην πεις

Έλα μου
είναι αμέτρητη η τρέλα μου
έλα μου, έλα μου
Έλα μου
μες τη δικάναλη την τρέλα μου
προσπαθώ
έλα μου, έλα μου

Θα σου παίξω και βινύλια που έχω από μωρό
αν καφάσι δεν σου φύγει τότε αποχωρώ
Θα σου βάλω να ακούσεις καλώδια παλιά
αλλά τεστ όχι τυφλά μόνο μάτια ανοιχτά

θα σου φτιάξω μια σκηνή τεράστια να θωρείς
το immersive να ξεχάσεις αν γι αυτό πονείς
μια ζωή μένω κάτοικος επίπεδης γης
για καλώδια τοστιέρας μονάχα μη μου πεις

Έλα μου
είναι αδιάβαστη η τρέλα μου
με τον Hugh τον Masekela μου
Έλα μου
τα μπάσα στρώνουν στη Stimmela μου
εντελώς
έλα μου, έλα μου

Reaction score
2.826
Μπλ

Μην ξεχνάς, δεν είμαι και τόσο ΄΄ματσός΄΄
μα δεν κουμπώνω σύρματα που παίζει ο λαός
άκουσέ τα λίγο προτού τ'αρνηθείς
θα σου παίξουνε παπάδες να το θυμηθείς

Θα σου δώσω Kondo αρμαθιές να μεθάς
θα σου κάνω σκόντο πολλά λεφτά να μη φας
σε δικάναλες στρατόσφαιρες θ'απογειωθείς
φτάνει μόνο ισοστάθμιση και REW να μην πεις

Έλα μου
είναι αμέτρητη η τρέλα μου
έλα μου, έλα μου
Έλα μου
μες τη δικάναλη την τρέλα μου
προσπαθώ
έλα μου, έλα μου

Θα σου παίξω και βινύλια που έχω από μωρό
αν καφάσι δεν σου φύγει τότε αποχωρώ
Θα σου βάλω να ακούσεις καλώδια παλιά
αλλά τεστ όχι τυφλά μόνο μάτια ανοιχτά

θα σου φτιάξω μια σκηνή τεράστια να θωρείς
το immersive να ξεχάσεις αν γι αυτό πονείς
μια ζωή μένω κάτοικος επίπεδης γης
για καλώδια τοστιέρας μονάχα μη μου πεις

Έλα μου
είναι αδιάβαστη η τρέλα μου
με τον Hugh τον Masekela μου
Έλα μου
τα μπάσα στρώνουν στη Stimmela μου
εντελώς
έλα μου, έλα μου

μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα

Reaction score
12.260

Εγώ δεν ξέρω να κάνω διασκευές, αλλά το τραγουδάκι είναι αφιερωμένοοοοο!!!!! :D

Αγοράζω παλιά ντεμοντέ μπαλωμένα
Σκουριασμένα μυαλά αγοράζω παλιά
Αγοράζω παλιά το σεντούκι ανοίχτε
Τρέξτε νοικοκυρές δεν περνώ δυο φορές

Μασκαράδικες στολές
(Παλιατζή πάρτα όλα)
Και παλιές περγαμηνές
(Παλιατζή πάρτα όλα)
Και ποδιές μεταξωτές
Παλιατζή πάρτα όλα, πέρνα κι από δω
Κάνε ένα κόπο, πάρτα να χαρείς
Να μην πιάνουν τόπο

Αγοράζω παλιά σκονισμένες ιδέες
Παρωπίδες χαρτιά, βουλωμένα αυτιά

Αγοράζω παλιά φερ’ το τζάκι σου φίλε
Μούχλα έπιασε ποια και για πέταμα είναι

Μασκαράδικες στολές...

Αγοράζω παλιά μυωπίας γυαλιά
Αλυσίδες καρδιάς και παλιά λεξικά
Αγοράζω παλιά χαλινάρια λουριά και κλουβιά για πουλιά
Αγοράζω παλιά

Μασκαράδικες στολές...

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.916

View attachment 165861
Αν διάβαζες τη έγραφα, όπως και οι χειροκροτητές, χωρίς να εξαρτάστε από το Confirmation Bias σας θα μπορούσατε να δείτε ότι και εγώ και ο άνθρωπος της Marantz μιλάμε για καλώδια.
Αλήθεια αν δεν μπορείτε να φιλτράρεται ένα κείμενο μπορείτε τον ήχο;

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Αν διάβαζες τη έγραφα, όπως και οι χειροκροτητές, χωρίς να εξαρτάστε από το Confirmation Bias σας θα μπορούσατε να δείτε ότι και εγώ και ο άνθρωπος της Marantz μιλάμε για καλώδια.
Αλήθεια αν δεν μπορείτε να φιλτράρεται ένα κείμενο μπορείτε τον ήχο;
@alexis,
Η τοποθέτηση νομίζω πάνω στα marantz του φίλου @ gdresios είναι απλή.
Αφού όπως λένε οι " ειδικοί" δεν είναι δυνατόν να επηρεάζεται η αναπαραγωγή του ψηφιακού σήματος 0 & 1 από ένα καλώδιο, πως είναι δυνατόν να επηρεάζεται από το κύκλωμα που αναπαράγει τα συγκεκριμένα ψηφία 0 & 1??
Ποια η διαφορά δηλαδή ενός 5005 με ένα sa10??
Για ποιο λόγο λοιπόν, μιας και τα ψηφία δε χάνονται όπως λες βάσει του confirmation bias σου υπάρχει αυτή η διαφορά τιμής μεταξύ δύο ομοσταυλων προϊόντων αν όπως λες.. παίζουν το ίδιο!!
Με άλλα λόγια φίλε @alexis, αν ήταν έτσι όπως τα λες, δηλαδή απλή αναπαραγωγή των ψηφίων 0 & 1, όλα τα ψηφιακά θα έπαιζαν το ίδιο και όλα θα έκαναν 30€ το κομμάτι!
Εκτός αν πιστεύεις ότι το 5005 παίζει τα ίδια με το sa10 οπότε δεν υπάρχει πεδίο συζήτησης..

Reaction score
2.826
Εδώ Λεανδρε θέλουν να μας πείσουν ότι όλα παίζουν το ίδιο ανεξάρτητα της αξίας δηλαδή ένα CD των 300€ παίζει το ίδιο με ένα των 7.000€ όπως ένα ηχείο των 600€ παίζει το ίδιο με ένα των 3.500 € ή ένα dac των 200€ παίζει το ίδιο με ένα των 10.000 έχουμε ακούσει και τέτοια συμπερασματικα αν ξέρεις να ισοσταθμίσεις όλα είναι το ίδιο δηλαδή ένα σύστημα συνολικης αξίας 1.500€ μπορεί και ακούγεται καλύτερα (επειδή έχει καλιμπραριστεί) από το σύστημα γνωστού συμφουρίτη που έχει αξία άνω των 100.000 αν είναι έτσι ρε παίδες και κάνετε τέτοια μαγικά χαραμίζεστε.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.008
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell