Καλώδια και θύματα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.343
Εδώ Λεανδρε θέλουν να μας πείσουν ότι όλα παίζουν το ίδιο ανεξάρτητα της αξίας δηλαδή ένα CD των 300€ παίζει το ίδιο με ένα των 7.000€ όπως ένα ηχείο των 600€ παίζει το ίδιο με ένα των 3.500 € ή ένα dac των 200€ παίζει το ίδιο με ένα των 10.000 έχουμε ακούσει και τέτοια συμπερασματικα αν ξέρεις να ισοσταθμίσεις όλα είναι το ίδιο δηλαδή ένα σύστημα συνολικης αξίας 1.500€ μπορεί και ακούγεται καλύτερα (επειδή έχει καλιμπραριστεί) από το σύστημα γνωστού συμφουρίτη που έχει αξία άνω των 100.000 αν είναι έτσι ρε παίδες και κάνετε τέτοια μαγικά χαραμίζεστε.
Κου πε πεεεε
Στράαααα-τα
Στρατουυυυυυ-λα

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.971
εδώ έχει χαραμιστεί ολόκληρη φυσικοχημεία....σε αυτά θα τα χαλάσουμε :lol: :lol:

Reaction score
2.826
Τελικά διαβαζοντας το νήμα σου από την άνοιξη του 2015 έως την άνοιξη του 2019 τώρα κατανοώ την αξία της ισοστάθμισης, τελικά σήμερα άνοιξη του 2020 το έχεις καταφέρει ή το παλεύεις ακόμα?

Reaction score
2.994
.... δηλαδή ένα σύστημα συνολικης αξίας 1.500€ μπορεί και ακούγεται καλύτερα (επειδή έχει καλιμπραριστεί) από το σύστημα γνωστού συμφουρίτη που έχει αξία άνω των 100.000 αν είναι έτσι ρε παίδες και κάνετε τέτοια μαγικά χαραμίζεστε.

Εαν το πεζό ραλλύ του ’94 το έχει "στήσει" o Τάκης ο Φιδοπιάστης απ΄τα κάτω Πατήσια...
που πας κι εσύ καημένε με την πεντάρα του 2018 ?

.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.329
Σου γίνεται η χάρη για μια τελική φορά...

Των καλωδίων τα δράματα
λογαριασμό δεν αλλάζω
δεν τα χώνω πια σε τάματα
περί άλλων τυρβάζω

Των καλωδίων τα δράματα
γλαφυρές αναμνήσεις
καταπίνουμε κάμηλο
με κουνουπιών διυλίσεις

Μια ζωή όλο στρώνουν
μα δεν παίζουνε θάματα
οι αποκρίσεις να φτιάξουν
στων καλωδίων τα δράματα

Για τη γούνα τους ράμματα
βελονιά κάθε λέξη
κάποια μέλη όλο κλάματα
όταν μπούτια έχουν μπλέξει

Των χροιών τους τα βάμματα
με αρμονικές να μπουχτίσεις
συγχρωτίζονται τα βύσματα
σε υγειονομικές κρίσεις

Μια ζωή και αν περνάει
δεν θ'αλλάξουν τα πράματα
μια ζωή θα προσκυνάνε
των καλωδίων τα δράματα
...χαραμίζεστε...
Το έχω υπόψιν.Κι εκεί βρίσκεται η γοητεία του πράγματος. :roflmao:

Last edited:

Reaction score
8.896
Έχω πετάξει τα μαύρα τα καλωδια
Είμαι χαιεντας και ξέρω από ηλεκτρόδια
Κοίταξε να είναι τουλάχιστον του θερτυ
αλλιώς θα είναι η φάση πάρα πολύ ντέρτι
Πετάω 2 ηχεία πάνω στο χαλι
αφήνω την μαγεία να ξεδιπλωθεί
Οι μπασοπαγιδες είναι ντεμοντέ
κάντε όλοι το ταβάνι σας σαγρε.

Επειδή έχω καιρό να μπω
Ποτέ θα γίνει η συνάντηση Γιάνννη και κωστααυτια και Τζιοβάνι με Λεαντρο οεεεεεεοοοοο?
Θα πέσουν και τα τσιμέντα :roflmao:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.329
Θέλω να πιστεύω ότι την έχεις αποστειρώσεις από τα σάλια σου γιατί κυκλοφορεί και κορονοιος
Έλα, ησύχασε.
View attachment 165876
Καλά σου λέει,την επόμενη φορά βάλε...λούτρινο αρκουδάκι. :sneaky:
Κάπως έτσι βλέπω το παραπάνω διδυμάκι

Σόρυ είχα πάει στο χωράφι για πότισμα, έχασα κάτι ενδιαφέρον ;
Άλλοι δεν ξέρουν τι χάνουν και άλλοι...από πού χάνουν... :lolsign:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.348
αριστουργηματικο!!! και ευχαριστω... δε θα το (συ)ζητουσα καν αν δεν ειμουν σιγουρο για την επιτυχια του επιτεύγματος...

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Επειδή έχω καιρό να μπω
Ποτέ θα γίνει η συνάντηση Γιάνννη και κωστααυτια και Τζιοβάνι με Λεαντρο οεεεεεεοοοοο?
Θα πέσουν και τα τσουβάλια :roflmao:

Attachments

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.329
...
Επειδή έχω καιρό να μπω
Θα πέσουν και τα τσιμέντα :roflmao:
Με τόσα καλώδια ν'απογειώνουν συστήματα,προφανώς όποτε επιτραπούν κανονικά όλες οι πτήσεις....:sneaky:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.971
Τελικά το ισοστάθμισες έχω αγωνία ? γιατί όλο θεωρία είσαι και αποτέλεσμα τίποτα.
γιατί?
αν σου πω ''ναι ισοστάθμισα'' θα αλλάξει τίποτα στα εγκεφαλικά σου κύτταρα?
θα περάσει ηλεκτρικό σήμα?
:cry: :lol:
προφανώς όποτε επιτραπούν κανονικά όλες οι πτήσεις....:sneaky:
δεν χρειάζεται....
τώρα που καλοκαιριάζει...με καναντερ και πολύ τους είναι :cry: :lol:

head-stef

Headphones
Reaction score
2.279
είσαι ευπρόσδεκτος σε μια ακρόαση για να μας διαψεύσεις!:wink:
Αν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα.
Εγώ προσωπικά φυσικά το έχω κάνει πολλές φορές γιατί των 5 ευρώ έπαιζε καλύτερα από των 20 ή των 50. Τότε δεν ήταν placebo αλλά όταν παίζει καλύτερα το ακριβότερο είναι ; Γιατί κολλάτε έτσι με τις τιμές και προσπαθείτε να κάνετε τα πάντα κωμωδία ;
Έβαλε και ζέστη σήμερα , διαβάζουμε και τις αφοριστικές ασφαλείς άνευ δοκιμής απόψεις και όλα καλά :lol: :lol:
Πριν ένα μήνα περίπου, όταν γράφτηκα στο forum, έγραψα και μια εκτενή παρουσίαση (με κάποιες απλές μετρήσεις και φωτό) για τα δύο συστήματά μου, κατόπιν της προτροπής των ευγενικών μελών . . . στη ρεσεψιόν! Φαίνεται εδώ .

Η παρουσίαση του δεύτερου συστήματος, (Lehmann Linear D II + Sennheiser HD-650) κατέληγε έτσι:

" Το δεύτερο αυτό συστηματάκι έχει και μιa σημαντική αποστολή να επιτελέσει σε βάθος χρόνου: Να με βεβαιώσει για το τι είναι αλήθεια και τι μύθος σε ότι διαβάζουμε περί καλωδίων (interconnect, ψηφιακά, τροφοδοσίας), περί ψηφιακής ανάγνωσης (transport), αλλά και να ανακαλύψω τα άνω όρια των μετατροπέων (dac) και hi-res ψηφιακών αρχείων. Έχω ήδη τις απόψεις που μου έχει προσφέρει η μέχρι τώρα εμπειρία μου αλλά και οι σπουδές Φυσικής. Ωστόσο επειδή δεν θέλω να είμαι δογματικός για τίποτα, η άποψή μου θα είναι ολοκληρωμένη όταν θα έχω ολοκληρώσει και τις δοκιμές που θέλω. Δεν βιάζομαι, αφού έτσι κι αλλιώς απολαμβάνω πολύ τη μουσική... "

Ο σκοπός μου λοιπόν είναι σύντομα να έχω στα χέρια μου και νέα ακουστικά αναφοράς (δύο από τα υποψήφια είναι τα Audeze LCD-X και Focal Clear), αν και τα HD-650 με τον Lehmann φτάνουν και ίσως ξεπερνούν σε φυσικότητα χροιών και ανάλυση τη συντριπτική πλειοψηφία των καλοστημένων δικάναλων συστημάτων με ηχεία που έχω ακούσει, είτε σε αίθουσες ακρόασης των καταστημάτων, είτε στις εκθέσεις hi-end (πολλές από το 1990), μεταξύ των όποιων και του Ιαν. 2020 - υποθέτω λόγω των ακατάλληλων συνθηκών στις ξενοδοχειακές αίθουσες.

Μέχρι σήμερα, με το παραπάνω σύστημα ακουστικών, έχοντας επιχειρήσει εξαντλητικά και επανειλημμένα να ακούσω διαφορές σε καλώδια interconnect κόστους από € 2 μέχρι € 250, δεν άκουσα ΚΑΜΙΑ διαφορά, παρότι το επιζητούσα επίμονα.
Αντίθετα, οι διαφορές ποιότητας ήχου σε CD player και dac ήταν αμέσως ακουστές (εύρος τιμών € 200 ως 1.900) όσο ανέβαινε η ποιότητα υλοποίησης. Το ίδιο εύκολα ακουστές ήταν και οι διαφορές μεταξύ καλών ηχογραφήσεων κλασσικής μουσικής/ακουστκών οργάνων και ηχογραφήσεων αναφοράς. Οι ηχογραφήσεις αναφοράς φτάνουν σε πρωτάκουστα για μένα, επίπεδα, όταν σαν dac χρησιμοποιείται ο ίδιος ο Lehmann Linear D II. (Ανεξάρτητα αν σαν transport χρησιμοποιείται ένα discman Sony με οπτική έξοδο ή το Denon DCD-100 ή το Rotel RCD-991). Και ανεξάρτητα αν χρησιμοποιώ οπτικές ίνες ή ψηφιακό καλώδιο (εύρος τιμών € 7 ως 60).

Ακόμη και με το φθηνότερο και ταπεινότερο καλώδιο, η παραπάνω εξαιρετική συμπεριφορά παραμένει η ίδια. Ακριβώς η ίδια, χωρίς την ελάχιστη υποχώρηση. Δεν το περίμενα για να είμαι ειλικρινής, νόμιζα ότι μια ασήμαντη έστω διαφορά θα την άκουγα πχ με πολυσυζητημένο και πολυδιαφημισμένο καλώδιο των € 250. Καμία. Πράγμα όμως που συμφωνεί όμως απόλυτα με τη θεωρία και τη Φυσική. Απλά ήθελα κι εγώ να έχω ακούσει. . .

Οι μέχρι τώρα δοκιμές μου είναι ίσως ατελείς. Θεωρητικά εκκρεμεί δοκιμή ακριβότερων interconnect. Ήδη όμως αποδείχτηκαν κενολογίες αυτά που ευαγγελίζονται με θέρμη οι μέχρι τώρα επώνυμοι κατασκευαστές που δοκίμασα (5) , αφού τα καλώδια των λίγων ευρώ "πέτυχαν" ακριβώς τα ίδια. Κι αυτό ήδη αποδεικνείει πολλά. Ωστόσο θα επιδιώξω να δανειστώ και ακριβότερα καλώδια, έτσι για την τιμή των όπλων. . .

Άν κάποτε άκουγα βελτιώσεις, θα το επαλήθευα με στήσιμο τυφλής δοκιμής και θα το μοιραζόμουν αμέσως εδώ. Δεν θα δίσταζα στιγμή.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.997
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell