Καλώδια και θύματα

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.700
Να το γυρίσουμε μια-δυο μέρες μόνο στα καλώδια να . . . χαλαρώσουμε λίγο ?
Βεβαίως, πολύ καλή ιδέα!

Για πείτε, ποια Kondo αποδίδουν καλύτερα τα δυναμικά των τυμπάνων των Kodo;

1589732369767821615134677865650.png

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.607
Πάντως @costas EAR απορώ με το κουράγιο σου να γραφεις 10 φορές τη μέρα σχεδόν τα ίδια....
Έτσι για ποικιλία θα πρότεινα να κάνεις μια βδομάδα διάλειμμα (και 2-3 ακόμα που λένε "τα δικά σου")... για να δούμε που θα οδηγηθεί το πράμα!!! τι συζητήσεις θα έχει εδώ μέσα μετά από αυτό το διάστημα; θα τσακώνονται (τσακωνόμαστε) για στηρικτικά, τροφοδοτικά, καλώδια και φιδόλαδα; για χροιές και υγρασίες; για το αν η οπτική έχει jitter; αν η καμινάδα του τζακιού κάνει για μπασοπαγίδα;;;; :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.486
Μεγαλη κουβεντα η υψηλη πιστοτητα.
Ιδιαιτερα αν σκεφτεις τι μεσολαβει αναμεσα στην ορχηστρα που παιζει λαιβ και την κονσερβα που ακουμε στο σπιτι μας
Κάνεις λάθος.

Υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, σημαίνει αναπαραγωγή της κονσερβας με υψηλή πιστότητα, τίποτα παραπάνω.

Είναι εντελώς άσχετες οι ορχήστρες και τα φυσικά όργανα και όλα.

Μόνος και ξεκάθαρος στόχος της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής στις συσκευές audio & video (Hi-Fi) είναι να αναπαραχθεί απολύτως πιστά το όποιο περιεχόμενο της κονσερβας, της ηχογράφησης, της εικόνας στο μπλου ρεϊ.

Είναι αμιγώς τεχνολογικό το θέμα.

Έχουμε στα χέρια μας αρχεία εικόνας και ήχου, και η υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής στον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσουμε, θα οδηγήσει σε πιστή αναπαραγωγή των αρχείων αυτών, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Τι σχέση έχουν τα αρχεία αυτά, που ως καταναλωτές έχουμε αγοράσει για να αναπαράγουμε στο σπίτι μας, με την φυσική εικόνα που βλέπουμε έξω με τα μάτια μας και τι σχέση έχουν με τον φυσικό ήχο που ακούμε έξω με τα αυτιά μας, είναι άλλο θέμα, άλλο σπορ, αυτό της ηχοληψίας και της κινηματογράφησης.

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Και πολλά λεφτά.
Όσο πιο πολλά, τόσο καλύτερο μπορεί να γίνει.
Χωρίς όριο.
ίσως το μόνο σωστό που έχεις πει ποτέ!

με ψέματα δεν ακούς σωστά, θέλει φράγκα!!

Τώρα, πως αυτό το μεταφράζει ο καθένας μας σηκώνεi συζήτηση....
Στο μέτρο που μπορεί οικονομικά ο καθένας επενδύει στον ήχο, όχι όμως ότι έχει και το υπεργ@μ@το συστηματάκι και είναι ο γάτουλας του site..
Φυσικά και είναι για γέλια να νομίζει κάποιος πχ, ότι ένα πολυκάναλο των 50-60κ παίζει καλύτερα από ένα δικάναλο ίσης αξίας, όπως επίσης ότι και ένα δικάναλο των 30κ πaίζει το ίδιο με ένα πολυκάναλο των 150κ.
δε γίνεται ρε φίλε!!
ούτε ένα ενεργό των 2000€/κομμάτι θα παίξει ποτέ καλύτερα από ένα παθητικό των ίδιων χρημάτων νομοτελειακά!
τέλος!!
ούτε φυσικά το μογκαμομπελντενάκι του τάληρου θα παίξει ποτέ σα kondo ή siltech ή ένας crown των 350€ θα παίξει σαν jadis ή plinius..ότι πληρώνεις παίρνεις!!

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
Και μη μου αρχίσεις με το τι "σου αρέσει", διότι δεν είσαι αρμόδιος να μου πεις τι σου αρέσει, ούτε ξέρεις, ούτε θα μάθεις ποτέ αν δε διαβάσεις τα δεδομένα της ψυχοακουστικής, όπου έχει εξερευνηθεί πλήρως το "τι αρέσει", τι είναι αντιληπτό και τι δεν είναι, τι είναι πλασεμπο, ποιες είναι οι δυνατότητες της ακοής και ποιες οι δυνατότητες των μηχανημάτων.
Συμφωνώ μαζί σου...
Και έχει ερευνηθεί επαρκώς το τι αρέσει, τι αντιλαμβανόμαστε, πλασέμπο κλπ...
'Εχω αν μου επιτρέπεις μια αμφιβολία για το αν όλες αυτές οι έρευνες αντικατοπτρίζουν κάθε ανθρώπινο ον και πως αυτό αντιλαμβάνεται το ωραίο ή αυτό που τον ξεκουράζει - καλμάρει...
Κατά προσέγγιση ναι, έτσι είναι.
Μην αρχίσουμε όμως να ψάχνουμε με τι ''φτιάχνεται'' ο καθένας γιατί είναι χάος...
Οπότε με αυτό το σκεπτικό ο Μπάμπης, ο Γιώργος κλπ μπορεί να ευφραίνεται με κάτι εκτός δικής μου κλίμακας και αυτό δεν το αμφισβητώ.
Η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα αλλά τα στατιστικά των ''εξαιρέσεων'' δεν μπορούμε να τα ξέρουμε.
Ίσως είναι πολλοί αυτοί που δεν ευχαριστιούνται με τον ''κανόνα'' και το ''δεν είσαι αρμόδιος να μου πεις τι σου αρέσει'' που είπες ίσως δεν έχει βάση εκεί τελικά.
Ως βάση πρέπει όμως να έχουμε αυτόν (τον κανόνα) και εκεί συμφωνούμε..

Reaction score
831
Το προβλημα φιλε μου ειναι η κονσερβα!
Υπαρχει τοση "αποψη" στην κονσερβα, που αστα να πανε.
Ο ηχος της κονσερβας δεν ειναι ο ηχος της ορχηστρας οταν την ακουσεις ζωντανα.
Εμενα μου αρεσει να "βλεπω" ζωντανα την ορχηστρα στο σαλονι μου.
Θες χρωματισμενη απο διαφορες αρμονικες παραμορφωσεις? Μπορει.
Δεν ειναι ολες οι αρμονικες παραμορφωσεις επιβλαβεις στον ηχο, το ξερεις αυτο.
Ας αφησουμε λοιπον τον καθενα να χαρει τη μουσικη του οπως θελει και μπορει, δεν χρειαζεται να τρωγομαστε σαν τα σκυλια, δεν ειμαστε αντιπαλοι.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389
Α, και κατι αλλο....η γη δεν ειναι απολυτα στρογγυλη! Ελπιζω να μην σας σοκαρα με αυτο.

Μεγαλη κουβεντα η υψηλη πιστοτητα.
Ιδιαιτερα αν σκεφτεις τι μεσολαβει αναμεσα στην ορχηστρα που παιζει λαιβ και την κονσερβα που ακουμε στο σπιτι μας
Λόγω της φυγόκεντρης δύναμης...Επειδή διαρκώς περιστρέφεται...Επειδή τίποτα δεν μένει όπως θα θέλαμε να μένει...

Κάποιες φορές μπορεί κάποιος να νιώθει τεράστια ανακούφιση που επέλεξε να μην εντρυφήσει στην κοινωνική πτυχή της υψηλής πιστότητας ώστε να μην εκτίθεται σε διάφορες συναναστροφές που θα έθαβαν πισώπλατα τις υπόλοιπες...

Πρέπει πάντα να προσέχουμε πού θα ξοδεύαμε χρόνο και χρήμα στη ζωή.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
5% παραμόρφωση, θα τα διαβάζουν εκεί στον Καναδά και θα κοντεύουν να πάνε από ασφυξία λόγω του ακατασχετου γέλωτα!
μπα....
έχουν γελάσει παραπάνω και επέζησαν οι καναδοί από κάτι τύπους στην Ελλάδα που λένε ότι τα ncore και τα hypex είναι καλύτερα απ τα bryston!! :gotcha: :gotcha:

Reaction score
831
5% παραμόρφωση, θα τα διαβάζουν εκεί στον Καναδά και θα κοντεύουν να πάνε από ασφυξία λόγω του ακατασχετου γέλωτα!
Νικο, θελεις να παμε στου Μητσιωνη και να ακουσουμε kondo, mactone, bryston?
Ναι ειμαι αυτος με τα μακτον.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.486
Συμφωνώ μαζί σου...
Και έχει ερευνηθεί επαρκώς το τι αρέσει, τι αντιλαμβανόμαστε, πλασέμπο κλπ...
'Εχω αν μου επιτρέπεις μια αμφιβολία για το αν όλες αυτές οι έρευνες αντικατοπτρίζουν κάθε ανθρώπινο ον και πως αυτό αντιλαμβάνεται το ωραίο ή αυτό που τον ξεκουράζει - καλμάρει...
Κατά προσέγγιση ναι, έτσι είναι.
Μην αρχίσουμε όμως να ψάχνουμε με τι ''φτιάχνεται'' ο καθένας γιατί είναι χάος...
Οπότε με αυτό το σκεπτικό ο Μπάμπης, ο Γιώργος κλπ μπορεί να ευφραίνεται με κάτι εκτός δικής μου κλίμακας και αυτό δεν το αμφισβητώ.
Η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα αλλά τα στατιστικά των ''εξαιρέσεων'' δεν μπορούμε να τα ξέρουμε.
Ίσως είναι πολλοί αυτοί που δεν ευχαριστιούνται με τον ''κανόνα'' και το ''δεν είσαι αρμόδιος να μου πεις τι σου αρέσει'' που είπες ίσως δεν έχει βάση εκεί τελικά.
Ως βάση πρέπει όμως να έχουμε αυτόν (τον κανόνα) και εκεί συμφωνούμε..
Σωστά.

Νομίζω πως έχουμε κατ'επαναληψιν αναφερθεί στο προσωπικό γούστο του καθενός.

Αυτό κυρίως αφορά τα είδη της μουσικής, όπου δε βγάζεις άκρη με τα γούστα, ένας ακούει ευχάριστα μόνο θρας μέταλ κι άλλος μόνο κλασσική.

Η ίδια η μουσική είναι πεδίον λαμπρό για τα γούστα του καθενός.

Στον τρόπο που αναπαράγεται η μουσική, το γούστο έχει διερευνηθεί επαρκώς.
Περιθώρια για το στίγμα του καθενός βεβαίως υπάρχουν, και είναι καλοδεχούμενα, είτε αφορούν συχνοτικες ζώνες (δώσε κι άλλο μπάσο ρε αδερφέ) είτε αφορούν (γιατί όχι) καλώδια και τζιντζιλι μιντζιλι.

Σαφέστατα περιθώρια υπάρχουν για να "φέρεις" το τελικό αποτέλεσμα πιο κοντά στα γούστα σου, όσο "λάθος" κι αν είναι αυτά.

Δεν υπάρχει κριτική στα γούστα.

Κριτική υπάρχει μόνο στις βασικές αρχές του Hi-Fi, εφόσον μιλάμε για υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής.

Αν δε μας απασχολεί η υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, και δικαίωμά μας κύριε να μη μας απασχολεί διόλου, δεν νοιαζόμαστε καθόλου για καμιά παράμετρο, τότε δεν έχουν νόημα ούτε οι υψηλές παραμορφώσεις, ούτε οι στάθμες, τίποτα. Ένα πράμα κει να παίζει, κι άσε με παιδάκι μου, εγώ δε θέλω Hi-Fi.

Δεκτό και σεβαστό.

Μόνο μη μου λέτε για τεράστιο δυναμικό εύρος και χαμηλές παραμορφώσεις στα ντακ και τι ωραία μπάσα έχετε σε αυτή την περίπτωση. Είναι όλα χάλια, δεν είναι Hi-Fi, είναι low fi, όπως τα μονοφωνικά μπλουτουθ ηχεία που ακούει μουσική η συντριπτική πλειοψηφία του πλανήτη. Δε χρειάζεται Hi-Fi η μουσική, ζει μια χαρά και χωρίς αυτό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.486
Το προβλημα φιλε μου ειναι η κονσερβα!
Υπαρχει τοση "αποψη" στην κονσερβα, που αστα να πανε.
Αυτό είναι γεγονός.

Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρετικές ηχογραφήσεις, ιδίως σύγχρονες, που καταφέρνουν σε υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής σετάπ να περνάνε πολύ "πιστά" το αληθινό μουσικό γεγονός από την κονσέρβα στο σπίτι μας.
Σε βαθμό ανατριχιαστικό μερικές φορές..

Κι όσο πάνε, πληθαίνουν. Όσο βελτιώνεται η τεχνολογία, τόσο καλύτερες αυτές οι δυνατότητες.

Μου κάνει συνεχώς εντύπωση η εξαιρετική ποιότητα ήχου που συναντώ εκεί που δε τον περιμένω, σε νέες παραγωγές του κινηματογράφου! Πραγματικά δηλαδή, εκπληκτική αληθοφάνεια ήχων, ιδίως μουσικής.

Βεβαίως, αν τα μουσικά μου γούστα ήταν ας πούμε στο παλιό ελληνικό ρεμπέτικο, ομολογουμένως δε θα ασχολιόμουν ούτε για πλάκα με την υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, θα είχα μια λαμπίτσα κι ένα μονόδρομο φουλρειντζ κόρνας. Στανταράκι. Κι άντε και γ@μήσου Χάι φάι.

Last edited:

Reaction score
12.264
Νικο, θελεις να παμε στου Μητσιωνη και να ακουσουμε kondo, mactone, bryston?
Ναι ειμαι αυτος με τα μακτον.
Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα άλλαζα τον bryston με άλλη μάρκα. Έχω δείξει ότι είμαι ανοιχτός σε δοκιμές, αλλά ειδικά σε αυτή τη κατηγορία τιμής, είμαι ορκισμένος Καναδόφιλος.

Reaction score
2.826
Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα άλλαζα τον bryston με άλλη μάρκα. Έχω δείξει ότι είμαι ανοιχτός σε δοκιμές, αλλά ειδικά σε αυτή τη κατηγορία τιμής, είμαι ορκισμένος Καναδόφιλος.
Και εγώ Ρωσσόφιλος ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.486
είμαι ορκισμένος Καναδόφιλος.
Και εγώ Ρωσόφυλος
Κι άλλοι είναι μακιντόφιλοι.

Κι εγώ υπήρξα μαγκνεπανόφιλος.

Καταλαβαίνω πολύ καλά αυτά τα κολλήματα.

Μου πήρε πολλά χρόνια να τα ξεπεράσω, αλλά πλέον έφτασα στην αντίθετη άκρη.
Δε γουστάρω τίποτα.
Ας πούμε για ενισχυτές αν σώνει και καλά έπρεπε να αγοράσω, θα έπαιρνα στανταράκι μόνο χυπεξ ενκορ, τίποτε άλλο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τους γουστάρω ούτε να τους βλέπω δε θέλω ούτε καν το όνομα της μάρκας δε μ'αρεσει, ασχέτως αν εκτιμώ ως μηχανικό τον πουτση.
Από ηχεία έχω Νιούμαν αλλά δε μ'αρεσει ούτε η μάρκα ούτε η εμφάνισή τους ούτε τίποτα, απλώς είναι βολικά και αποδίδουν υπερβολικά πολύ καλά για τα λεφτά τους.

Αν ας πούμε δώσω περισσότερα λεφτά και πάρω με γκεϊθάιν, δε σημαίνει ούτε για πλάκα πως μ'αρεσουν αυτά τα τετράγωνα κουτιά αηδιες μ'αυτό το ηλίθιο γερμανικό όνομα...

Ποια νομίζετε ότι είναι όμορφα; Τα άθλια κουτιά της atc; Τα εκτρώματα της pmc με το σιδερένιο τιμόνι μπροστά στα γουφερ; Τα άθλια μπιενταμπλεγιου με το κιτρινάκι (θα ξεράσω) μιντ; Τα βιομηχανικά τζενελεκ; Οι ηλίθιες κόρνες να έχεις τις ντουντούκες του μανάβη στο σπίτι; Εκείνο το πολύγωνο έκτρωμα της μπανγκενόλουφσεν; Άιντε με τις αηδιες.. λες και κάνουν διαγωνισμό κακογουστιάς...

Γενικώς δε μ'αρεσει να βλέπω ηχεία και μηχανήματα στο χώρο μου, θα ήθελα να μη τα βλέπω καθόλου να είναι όλα εντοιχισμένα και με σιτες μπροστά να μη φαίνονται καθόλου.

Η προτίμησή μου για την υψηλής πιστότητας οικιακή αναπαραγωγή σε συνδυασμό με την εμφάνιση που θα επιθυμούσα, οδηγεί αποκλειστικά σε εντελώς κρυμμένα από το μάτι, εντοιχισμένα ηχεία και συνοδά, να μη φαίνεται πουθενά τίποτα.

Καμία μάρκα δε "μ'αρεσει", κανένα ηχείο δε βλέπω σαν όμορφο, κανένας ενισχυτής τίποτα. Αηδιες όλα. Ιδίως τα λαμπατα, τα θεωρώ πολύ κιτς. Κι είχα και λάμπες...

Μόνο τις μουσικές μου θέλω να ακούω και να βλέπω τις ταινίες μου.

Ούτε τηλεκοντρόλ δε θέλω να βλέπω. Αν είναι δυνατόν να χειρίζομαι μόνο το κινητό μου, που έτσι κι αλλιώς το έχω αφού είναι αναγκαίο κακό..

Και δε μου αρέσει να δίνω λεφτά για Χάι φάι. Στο σεταπ μου, έδωσα τα λιγότερα δυνατά χρήματα, έσφιξα μέχρι στραγγαλισμού το κοστολογιο, ασχέτως αν για πολύ κόσμο έχω δώσει πάρα πολλά λεφτά. Είναι το φτηνότερο δυνατό που μπορούσα να συμβιβαστώ.
Και φυσικά όχι από το υστέρημά μου, όχι να χρωστάω και της μιχαλους, μόνο αν πραγματικά μου περισσεύουν..

Reaction score
2.826
Κι άλλοι είναι μακιντόφιλοι.

Κι εγώ υπήρξα μαγκνεπανόφιλος.

Καταλαβαίνω πολύ καλά αυτά τα κολλήματα.

Μου πήρε πολλά χρόνια να τα ξεπεράσω, αλλά πλέον έφτασα στην αντίθετη άκρη.
Ας πούμε για ενισχυτές αν σώνει και καλά έπρεπε να αγοράσω, θα έπαιρνα στανταράκι μόνο χυπεξ ενκορ, τίποτε άλλο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τους γουστάρω ούτε να τους βλέπω δε θέλω ούτε καν το όνομα της μάρκας δε μ'αρεσει, ασχέτως αν εκτιμώ ως μηχανικό τον πουτση.
Από ηχεία έχω Νιούμαν αλλά δε μ'αρεσει ούτε η μάρκα ούτε η εμφάνισή τους ούτε τίποτα, απλώς είναι βολικά και αποδίδουν υπερβολικά πολύ καλά για τα λεφτά τους.

Αν ας πούμε δώσω περισσότερα λεφτά και πάρω με γκεϊθάιν, δε σημαίνει ούτε για πλάκα πως μ'αρεσουν αυτά τα τετράγωνα κουτιά αηδιες μ'αυτό το ηλίθιο γερμανικό όνομα...

Ποια νομίζετε ότι είναι όμορφα; Τα άθλια κουτιά της atc; Τα εκτρώματα της pmc με το σιδερένιο τιμόνι μπροστά στα γουφερ; Τα άθλια μπιενταμπλεγιου με το κιτρινάκι (θα ξεράσω) μιντ; Τα βιομηχανικά τζενελεκ; Οι ηλίθιες κόρνες να έχεις τις ντουντούκες του μανάβη στο σπίτι; Εκείνο το πολύγωνο έκτρωμα της μπανγκενόλουφσεν; Άιντε με τις αηδιες.. λες και κάνουν διαγωνισμό κακογουστιάς...

Γενικώς δε μ'αρεσει να βλέπω ηχεία και μηχανήματα στο χώρο μου, θα ήθελα να μη τα βλέπω καθόλου να είναι όλα εντοιχισμένα και με σιτες μπροστά να μη φαίνονται καθόλου.

Η προτίμησή μου για την υψηλής πιστότητας οικιακή αναπαραγωγή σε συνδυασμό με την εμφάνιση που θα επιθυμούσα, οδηγεί αποκλειστικά σε εντελώς κρυμμένα από το μάτι, εντοιχισμένα ηχεία και συνοδά, να μη φαίνεται πουθενά τίποτα.

Καμία μάρκα δε "μ'αρεσει", κανένα ηχείο δε βλέπω σαν όμορφο, κανένας ενισχυτής τίποτα. Αηδιες όλα. Ιδίως τα λαμπατα, τα θεωρώ πολύ κιτς. Κι είχα και λάμπες...

Μόνο τις μουσικές μου θέλω να ακούω και να βλέπω τις ταινίες μου.

Ούτε τηλεκοντρόλ δε θέλω να βλέπω. Αν είναι δυνατόν να χειρίζομαι μόνο το κινητό μου, που έτσι κι αλλιώς το έχω αφού είναι αναγκαίο κακό..

Και δε μου αρέσει να δίνω λεφτά για Χάι φάι. Στο σεταπ μου, έδωσα τα λιγότερα δυνατά χρήματα, έσφιξα μέχρι στραγγαλισμού το κοστολογιο, ασχέτως αν για πολύ κόσμο έχω δώσει πάρα πολλά λεφτά. Είναι το φτηνότερο δυνατό που μπορούσα να συμβιβαστώ.
Και φυσικά όχι από το υστέρημά μου, όχι να χρωστάω και της μιχαλους, μόνο αν πραγματικά μου περισσεύουν..
Τα δικά μου πάντως είναι πολύ μινιμαλ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.037
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr