- Reaction score
- 657
Αν και αυτή τη στιγμή δεν είμαι κάτοχος ladder dac, μου αρέσει ο ήχος πολλών εξ αυτών. Δε γνωρίζω βέβαια κάποιο pure ladder χωρίς FPGA οπως αναφέρθηκε πιο πάνω. Γνωρίζω όμως κάποιο το οποίο εμπεριέχει active digital crossover το οποίο θα ήταν αρκετά δημοφιλές για πολλούς εδώ μεσαΓια πολλοστή φορά αναφέρεται - έστω κι αν διαπιστώνεται ότι με έχουν προλάβει - πως η τιμή των 120 dB ανταποκρίνεται σε στιγμιαίες κορυφώσεις αποκλειστικά για τις πρώτες οκτάβες και σε μέση συνεχόμενη στάθμη ίση προς τα ανώτερα ΄΄υγιεινά΄΄ για την ακοή όρια των 85-90 dB πάνω σε δεδομένη θέση ακρόασης.
Δεν είναι επιλήψιμο ν'αγνοεί κάποιος πόσες φορές έχει εκτεθεί σε στιγμιαίες κορυφώσεις με στάθμη δυσανάλογη προς εκείνη που λογαριάζει ότι ακούει.Και ακόμα περισσότερο σε ακροάσεις μουσικών οργάνων live and in action.Χρήσιμο όμως θα ήταν να μην αγνοεί πόση παραμόρφωση θα έβγαζε υπό αυτή τη συνθήκη δεδομένο ηχοσύνολο και τί θα σήμαινε αυτό για τις ακροαματικές του εκτιμήσεις.
Κατά τα άλλα εύχομαι κάθε απόλαυση σε όσους έχουν την ευκαιρία ν'ακούνε σπουδαίες συσκευές,ανεξαρτήτως συνθηκών.
Μια δική μου απορία...Γνωρίζουν οι υπέρμαχοι των ΄΄πιουρίστικων΄΄ υποτίθεται κλιμακωτών DAC ποιο λογισμικό FPGA έχει εμπλακεί στην επεξεργασία του σήματος από εκείνα ούτως ώστε να εξομαλύνονταν οι εγγενείς ανισορροπίες ελέω ανοχών στις τιμές των πολλαπλών αντιστάσεων που συνθέτουν τις περιβόητες κλίμακες;
Φιλικά πάντα...
Εξαιρούνται πανηγυρικώς όσοι θα έχουν σπουδάσει...αιδοίον.
http://www.totaldac.com/principles.htm